Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn wrz 01, 2025 15:27

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 czym jest dla nas Komunia Św. 
Autor Wiadomość

Post czym jest dla nas Komunia Św.
to pytanie nie jest oczywiście żadną prowokacją. Pytam o wasze odczucia rzeczywiście wyczuwalne. Ja czuję wielkie uniesienie, ale obawiam sie, że bardziej wynika ona z przeświadczenia czym jest sama Komunia. Myślę, że bardziej sama siebie przekonuję o wielkości tego wydarzenia, niż mogę czuć naprawdę. Zdaję sobie sprawę, że takie stany odczuwania są ogromną łaską. A jak jest u was? Czy czujecie autentyczną KOMUNIĘ w pełnym tego słowa znaczeniu?

Śr gru 13, 2006 13:49

Czasami przystępując do Komunii czuję się tak jakoś inaczej, czuję uniesienie itd. być może jest to spowodowane tym, że często po prostu próbuję sobie na siłę uśiadamiać, że rzeczywiście w tym małym opłatku jest obecny Chrystus.

Śr gru 13, 2006 17:50
Każde przyjęcie Ciała Chrystusa napełnia mnie ogromem radości i z radością przystępuję.W tym małym Opłatku przychodzi sam Chrystus.Bardzo pragnąłbym przyjąć Komunię na rękę i czekam,aż się to upowszechni w Polsce.

Śr gru 13, 2006 18:52
a jak przestaniesz czuć to przestaniesz wierzyć?? bo tak jest, wiesz ja tego doświadczyłam.... przychodzi etap że nie czujesz kompletnie nic!!! a jak już to totalne zniechęcenie czy poczucie bezsensu , nie wiem ja jestem człowiek małej wiary to może dlatego :( ale to prawda że taki czas neofity kiedyś tam się wypala. potem już tylko wierzysz, albo masz pewność

Śr gru 13, 2006 19:09
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 4 ]