Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt wrz 16, 2025 0:21

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
 Przepraszam, grzechy 
Autor Wiadomość

Post Przepraszam, grzechy
Dlaczego przepraszam? No bo znowu zadaje pytanie dotyczące grzechu, nie chce zasmiecac tego forum, no ale z drugiej strony bardzo wazne jest dla mnie żeby poznac odp na to pytanie. Wiec chodzi o to czy grzech "użycie kilka razy na daremno imienia Boga, po to aby mój jezyk lepiej wypadł przy kolezankach, to znaczy chodzi o to ze tak wydawalo mi sie ze lepiej brzmi jak powiem do tego imię Boga..." No wiec pytam czy to był grzech ciezki waszym zdaniem?

Jezeli wam to cos da opowiem blizej po co mi ta odp. Byłam u spowiedzi, gdzie wyznałam grzech "uzywałam naderemno imienia pana Boga na daremno" nie powiedziałam po co go uzywałam, więc mam wątpliwości czy nie było zatajenia drugiej cz. grzechu, a mianowicie tego ze chciałam dobrze wypaśc przy kolezankach grzesząc.
No ale jesli to nie był grzech cięzki, to wcale nie musiałam go wyznawac i spokojnie moglabym pójśc do Komuni jutro...

No mi się wydaje ze to nie był grzech cięzki, ale postanowiłam sie spytac zeby miec juz pewnośc...

So sie 07, 2010 9:33
Moderator

Post Re: Przepraszam, grzechy
Idź i przedstaw księdzu podczas spowiedzi tę sytuację tak jak tutaj i zapytaj o radę.

Słuchaj sumienia, tylko ono może Tobie pomóc w ocenie. Nikt z użytkowników tego forum nie jest kompetentny w tej materii.

Jeśli masz problemy z sumieniem, porozmawiaj ze spowiednikiem.

(J 8, 32b)

So sie 07, 2010 10:07
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2 ]