Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr wrz 03, 2025 12:57

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Spowiedź 
Autor Wiadomość
Post Spowiedź
Jutro die do spowiedzi

Chce sie wyspowiadac u ksiedza ktory mnie uczy relgiie (spowiadam sie od niego od 8 miesięcy zawsze)

czy jezeli sie z zatajonej podczas poprzedniej masturbacjii udizeli mi rozgrzeszenia i czy będzie mnie dalej tak smao traktował na religii ?

Wt sie 30, 2011 15:02
Moderator

Post Re: Spowiedź
Nikt tu nie odpowie.
Bo nie wie, jak zareaguje ów ksiądz.
Nie mniej jest zobowiązany, by tajemnicę spowiedzi zachować. I to co usłyszał podczas spowiedzi, pozostawić w konfesjonale.

Udanej spowiedzi :)

(J 8, 32b)

Wt sie 30, 2011 15:25
ksiądz jest spokojny więc powinno być dobrze

Wt sie 30, 2011 16:02
byłem u spowiedzi zdenerwowany

powiedziałem że przepraszam Pana Boga ze mysli i czyny niecyste do których mnie kusi szatan ktore zatailem na poprzedniej spowiedzi byłem zdenerwowany i nieiwem cyz dobrze

nadal mam grzech ciężki?

mogę przystąpić do komunii?

Śr sie 31, 2011 16:14

Postaw się czasem na miejscu ludzi których pytasz o coś. Ja nie wiem z czym masz teraz problem. Wyznałeś że coś zataiłeś, wyznałeś że chodziło o myśli i czyny nieczyste, więc w czym szukasz problemu? Nikt Ci tu nie odpowie, bo ani nie mamy takiego prawa, ani nie mamy pewności czy Ty dobrze sytuacje opisałeś, albo czy dobrze ją zrozumiemy. Nie pytaj ludzi na forum o takie rzeczy bo nie mamy prawa Ci udzielać odpowiedzi czy masz grzech czy nie. To musisz załatwić z owym spowiednikiem, jemu przedstawić wątpliwości. A najlepiej zawsze jasno formułuj grzechy. Wtedy nie będzie wątpliwości.

Cz wrz 01, 2011 19:59

Po pierwsze w Biblii Jezus mówi nam, że wiara prowadzi do usprawiedliwienia. Ze nie przez czyny lecz przez wiarę Bog uznaje nas za «sprawiedliwych». Po drugie: św. Paweł przytacza przykład Abrahama - został on uznany za sprawiedliwego przed Bogiem, za to, ze zaufał Bogu i wykonał jego polecenie (próba - miał zabić syna).

Więc, jezeli wierzysz w to, że Jezus umarł na krzyżu dla Twojego zbawienia, w to, że chce Cię mieć przy sobie i jeśli pragniesz zbawienia - Bóg Ci wybacza WSZYSTKIE grzechy. A Jezus mówi na pocieszenie «Jeszcze dziś będziesz ze mną w raju»

...ufajcie - Ja zwyciężyłem świat!

Śr paź 19, 2011 17:10
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 6 ]