Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 18:26

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 WSPANIALE PRZEZYCIE!!!!!!! 
Autor Wiadomość

Post WSPANIALE PRZEZYCIE!!!!!!!
A DLA MNIE I KOMUNIA SW. BYLA CZYMS WSPANIALYM. PAMIETAM, BYL MAJ NAPIECIE. WTEDY MIALEM TEZ CZYTAC WLASNIE NA TEJ JAK WAZNEJ MSZY. BYLEM BARDZO ZDENERWOWANY ALE NIE BYLO TAK ZLE. PAMIETAM DOSKONALE: BYLO TO CZYTANIE Z I KSIEGI KROLEWSKIEJ. TAKICH RZECZY SIE NIE ZAPOMINA. PO KOMUNII ZOSTALEM MINISTRANTEM A OBECNIE JESTEM LEKTOREM......CZASAMI OGLADAM KASETE Z TYM DNIEM, A CZESTO WRACAM DO NIEGO W MYSLACH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

So lis 15, 2003 20:16
Moderator

Michael'u, cieszę się, że się podzieliłeś tym przeżyciem. Ja wszak czytań nie pamiętam. Za to we wspomnieniach zostało co innego. Pan Bóg w tym dniu szczególnie wsłuchuje się w modlitwy dziecka. To, co napiszę, może wyda się zabawne.
Miałem taką dziecięcą trąbke do grania, która przed I Komunią mi się popsuła. Więc po przyjęciu Jezusa do serca prosiłem o dwie rzeczy: o nową trąbkę /tak, tak, to była pierwsza prośba/ i o to, bym został księdzem. Obydwie zostały wysłuchane. Co prawda nie dostałem trąbki, ale za to nauczyłem się chyba w 4 klasie grać na organach, później na gitarze /acha, jeszcze wczesniej na nerwach rodzicom :D / i wreszcie zostałem księdzem. Stąd moje przekonanie, że modlitwy, zanoszone w tym dniu wysłuchiwane są w sposób szczególny

Pn lis 17, 2003 0:29

Celniku...to piekne,co napisales. :) Wiesz...cos w tym jest...ja w prawdzie nie mialam chyba jakichs specjalnych zyczen z dniu mojej Pierwszej Komunii Swietej, ale...pamietam jak pewna dziewczyna opowiadala mi,ze ona takie zyczenie miala... Otóż ona strasznie polubila chodzenie w dlugich sukienkach i podchodzac do ołtarza, prosila Boga,zeby sprawil by ona juz zawsze mogla chodzic ubrana w ten sposob... i Bog wysluchal jej prosby, tak bowiem pokierowal jej zyciem,ze zostala siostra zakonna i do dzis usmiecha sie wspominajac te swoje pierwszokomunijne zyczonko. :)
pozdrawiam...

Pt gru 12, 2003 22:13
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 3 ]