Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 12, 2025 4:58

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2907 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 194  Następna strona
 Swieta Rita 
Autor Wiadomość

Post Re: Swieta Rita
madchen napisał(a):
Tym bardziej czuję się głupio śląc taką prośbę do świętej Rity, kiedy ludzie modlą się o ratunek dla życia, zdrowia, związku, duszy.
Pozdrawiam :)

modlitwa do niej nie zaszkodzi Ci módl się też do Św Józefa, on też jest biegły w tych sprawach :D
Ja daję świadectwo o Św. Ricie, jako patronce nie od sprawa beznadziejnych czy trudnych, ale po ludzku niemożliwych.
Jest ona moją patronką od jakiś 7- 8 lat i muszę powiedzieć że każda moja prośba została wysłuchana. Jeden przykład: Sześć lat temu kiedy brała ślub moja siostra, pogodna nie była piękna, padał co raz deszcz i było pochmurno. Nic nie wskazywało na to by pogoda mogła się poprawić a i prognoza pogody nie była optymistyczna. Ja zacząłem modlić do Św. Rity nowenną by nie padało podczas ślubu, i całej ceremonii. Dzień wcześniej skończyłem nowennę, a następnego dnia było 30 stopni i piękne słońce. Doświadczam pomocy Jej na każdym kroku. Jej życie dla mnie, na początku było jak z bajki, ale teraz jest inaczej, widzę w Jej życiu i znajduje odpowiedzi na które sam nie znajdowałem odpowiedzi. Dzięki Niej wiele zrozumiałem co mnie spotkało w życiu.
Św. Rito jesteś wielka

Cz lut 11, 2010 9:20

Dzięki Mazurek za to co napisałeś.
Ja właśnie jestem po 9tym dniu nowenny i myślę że ta modlitwa już coś mi dała. Na pewno jakoś się wewnętrznie uspokajam, bo na początku miałam wielki mętlik w mojej głowie. Do świętego Józefa tez się zwrócę :)
W sumie modlę się też za związek moich rodziców. Od kilku ładnych już lat przechodzą kryzys. A ja się zastanawiam czemu wcześniej nie wpadłam na to że należy się za nich pomodlić!

Cz lut 11, 2010 21:32

Post nie wiem co tutaj robię
"nie wiem co tutaj robię?" piszę już drugi raz, mam kolejny problem z którym nie potrafię sobie poradzić - tym razem chodzi o pracę. Praca, którą wykonuje, sprawia, że jestem bardzo nerwowa, rozdrażniona a to za przyczyną, iż ilość pracy jaką mam wykonać w danym dniu jest ogromna - mogłabym spokojnie podzielić pracę na trzy osoby i jeszcze by zostało coś do zrobienia. A mimo wszystko ta praca jest niedoceniana. Ostatnio odbiła się na moim zdrowiu-gorączka, osłabienie organizmu. Przez trzy dni byłam na zwolnieniu lekarskim a i tak mam wrażenie, iż niektórzy myślą ze zrobiłam to specjalnie (terminy gonią), możliwe, że moja absencja może mieć konsekwencję, że w niedługim czasie stracę pracę.
Szczerze pisząc, boję się stracić pracę - wiem co to znaczy być bez pracy, ale fizycznie i psychicznie już nie daję rady. Czuję się zmęczona. Tak naprawdę to nie wiem o co prosić, z jednej strony by pomogła mi znaleźć inną pracę, która da mi satysfakcję a z drugiej strony pomogła mi przetrwać okres w obecnej pracy. Święta Rito, Ty wiesz co jest dla mnie najlepsze. pomóż mi.

Aneta

So lut 20, 2010 16:14

http://swietejricie.blox.pl/html

Pt mar 05, 2010 23:32

Święta Rita pomaga.Odmawiałam litanie do Niej przez,może tydzień i w Wielki Piątek rzuciłam palenie.Paliłam ok .15 lat.Wiem, że to Jej zasługa i dziekuję Jej z całego serca.Będę się do Niej modlić w każdej trudnej sytuacji i wiem, że Ona mi pomoże.Wierzę w Jej pomoc i wstawinnictwo U Boga. Jest niezwykłą Świętą. Czytałam o jej życiu i cudach pośmiertnych.Niesamowite!!!!

Pt kwi 09, 2010 7:28

Spotkała mnie ogromna tragedia.Parę dni temu w ciągu jednej chwili zawalił mi się świat.nigdy nie wyobrażałam sobie takiej tragedii.Nie mam już marzeń,planów nie mam nic!Wielka pustka w sercu i ten ból nie do zniesienia.Wczoraj wychowawczyni mojego syna podpowiedziała mi o Świętej Ricie,powiedziała że jest patronką właśnie w sytuacji beznadziejnych problemów.Od wczoraj modlę się nieustannie.Wiem że moja sytuacja jest naprawdę beznadziejna dlatego bardzo proszę o modlitwę za moją rodzinę.Nie wiem na ile starczy mi sił żeby żyć w nadziei,ale tu pomógł by tylko cud. I tylko na to mogę teraz liczyć.Dzisiaj następny cios prosto w serce.Proszę podpowiedzcie co mam robić.Wiem że Bóg jest z nami zawsze ale dlaczego krzywdzi tych ,którzy potrzebują jego pomocy ,a nie tych którzy krzywdzą innych.Mam coraz więcej wątpliwości.Przepraszam Boże...

So kwi 24, 2010 16:02

Święta Rita po raz kolejny przyszła mi z pomocą i wyprosiła pracę

So kwi 24, 2010 20:00

Od nie dawna zaczęłam modlić się do Patronki od spraw trudnych i beznadziejnych. Dziękuje Świętej Ricie za wstawiennictwo u Jezusa i opiekę. Zawdzięczam jej spokój w domu i dogadywanie się z mężem. Wspólne zaradzanie naszym problemom jest czymś nowym dla mnie od oko 6 lat. Boje się jeszcze, że to wszystko się odwróci. Pozostało mi wierzyć a wszystko będzie dobrze. Życie jak to życie już nowy problem pojawił się na horyzoncie oby rozwiązanie go nie potrwało 6 lat.

Wt maja 04, 2010 11:27

Witam. Znalazłam to forum przypadkowo przeglądając w necie informacje o św Ricie. Przeczytałam niektóre Wasze posty i świadectwa dot wstawiennictwa właśnie tej świętej. Postanowiłam także się do Niej pomodlić, gdyż znalazłam się w bardzo patowej dla mnie sytuacji, w zasadzie sprawa , o którą się modlę od kilku miesięcy jest już przesądzona, nie ma szans na ratunek....dlaczego zatem uparcie proszę Boga o to samo? Może On ma zupełnie inny plan wobec mnie, może moje cierpienie ma czemuś służyć, ma jakiś sens ? :( Tracę dokładnie to, co od Niego wcześniej otrzymałam, co wymodliłam...dlaczego? Jestem w depresji, straciłam radość, sens i ochotę do życia....może zatem nieprzypadkowo znalazłam się na tym forum? Pomodlę się do św Rity, odmówię 9-dniową nowennę...przecież nadzieja umiera ostatnia . :( pozdrawiam

Cz lip 08, 2010 17:12

Święta Rita nie zawodzi :)
Po raz kolejny tego doświadczyłam.
Dzięki jej wstawiennictwu teraz zdałam maturę i mój tata dostał pracę.
Kochana Święta Rita. (:

Współdziedzicami Chrystusa,
dziedzicami Boga.

Pt lip 09, 2010 20:43

Cieszę się razem z Wami, że za Jej pośrednictwem Wasze modlitwy i prośby zostały wysłuchane.
Modlę się do Niej nieustannie o wstawiennictwo, o ubłaganie łaski , w Niej ostatnia moja nadzieja.... bo brakuje mi już łez :(

So lip 10, 2010 10:40

Kochani.... jak nie tracić nadziei.......gdy nadziei już nie ma? ....za 2,5 miesiąca rozwód :placze:

So lip 10, 2010 14:28

witam:)
ja również od dłuższego czasu proszę Św. Ritę o pomoc. Niestety ale moje prośby i błagania są albo zbyt "słabe" albo to o co tak długo proszę nie jest mi pisane:( Rozumiem Cię Anula74 bo mi też jest bardzo ciężko trwać w modlitwie skoro (przepraszam, że tak brzydko to nazwę) nie ma żadnych efektów. Ja proszę samego Boga o pomoc, proszę o wstawiennictwo Św. Ritę i Św. Judę Tadeusza, odmawiam Nowennę Pompejańską. Anula Tobie też polecam tę modlitwę, czytałam że bardzo dużo osobom nowenna pomogła.
Modlę się bo wierzę, że na to, o co proszę nie przyszedł jeszcze moment. Mam nadzieję, że Pan Bóg przez te moje cierpienie przygotowuje mnie do obdarowania mnie tą wielką łaską. I choć nadzieja jest maleńka to do puki się tli, ja się będę modlić i prosić, haha a może Pan Bóg powie: "oj już dobrze, mam dość Twoich lamentów i dam Ci to o co prosisz" ;););););););)
pozdrawiam wszystkich gorąco:)

N lip 11, 2010 8:38

Anoli07 dziękuję. Będę odmawiać przez 54 dni nowennę Pompejską, jak wytrwam, zakończę ją na kilkanaście dni przed rozwodem(którego tak nie chcę)ale ponoć wiara czyni cuda.Jak nietrudno się domyślić, modlę się o uratowanie tego małżeństwa,żeby mąż do mnie wrócił - na razie upór męża wygrywa. :( Dla mnie jest to więc sprawa beznadziejna i przesądzona ale.....dla Boga nie ma rzeczy niemożliwych. Dziękuję Ci za informację o tej nowennie.Wytrwaj w modlitwie!

N lip 11, 2010 11:07

Anula74 może to właśnie ja miałam Ci o tej nowennie powiedzieć, bo może to dzięki tej modlitwie otrzymasz to o co prosisz:) mam nadzieję, że Ci pomoże i mąż do Ciebie wróci i że będziecie szczęśliwi:) ja dalej się modle o miłosierdzie Boga, może kiedyś się na de mną zlituje;););)

N lip 11, 2010 18:48
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2907 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 194  Następna strona