Pielgrzymka do ojca Pio i Jego pomoc   

| Autor | 
            Wiadomość | 

| 

Dariusz-77 

| 

Re: Pielgrzymka do ojca Pio i Jego pomoc  

Obywatelu Atimeres , na PADRE PIO TV  od czasu do czasu przypominają cud uzdrowienia niewidomej dziewczynki . rodzina , przyjaciele  modlili sie do Ojca Pio o wzrok dla niej . na filmie wyraźnie widać (  pokazano w zbliżeniu jej oczy - brak źrenic  ) jak po cudzie nalewa wode do butelki , samodzielnie przechodzi na drugą strone ulicy . oczywiste jest że to tak Bóg zadecydował jednak głównym lekarzem był Ojciec Pio .  tu znalazłem fragment tego uzdrowienia na YT .  https://www.youtube.com/watch?v=fBsBr4FNKr4pozdr ,  

| 

| So paź 11, 2025 10:35 | 

| 

| 

| 

| 

| 

Atimeres 

| 

Dariusz-77 napisał(a): Obywatelu Atimeres , na PADRE PIO TV  od czasu do czasu przypominają cud uzdrowienia niewidomej dziewczynki . rodzina , przyjaciele  modlili sie do Ojca Pio o wzrok dla niej . na filmie wyraźnie widać (  pokazano w zbliżeniu jej oczy - brak źrenic  ) jak po cudzie nalewa wode do butelki , samodzielnie przechodzi na drugą strone ulicy . oczywiste jest że to tak Bóg zadecydował jednak głównym lekarzem był Ojciec Pio .  tu znalazłem fragment tego uzdrowienia na YT .  https://www.youtube.com/watch?v=fBsBr4FNKr4pozdr , Zgodnie z wiarą katolicką, można to przypisać wstawiennictwa świętego. Sprawcą cudu, który by wyglądał jako przypadek wbrew Boskim prawom natury, może być przypisany tylko Bogu!  

| 

| So paź 11, 2025 10:55 | 

| 

| 

| 

Dariusz-77 

| 

Obywatelu Atimeres . powinieneś był najpierw sobie przetłumaczyć z angielskiego o czym tam jest mowa i dopiero pisać na ten temat . 

| 

| So paź 11, 2025 11:05 | 

| 

| 

| 

| 

| 

Atimeres 

| 

Atimeres napisał(a): Dariusz-77 napisał(a): Obywatelu Atimeres , na PADRE PIO TV  od czasu do czasu przypominają cud uzdrowienia niewidomej dziewczynki . rodzina , przyjaciele  modlili sie do Ojca Pio o wzrok dla niej . na filmie wyraźnie widać (  pokazano w zbliżeniu jej oczy - brak źrenic  ) jak po cudzie nalewa wode do butelki , samodzielnie przechodzi na drugą strone ulicy . oczywiste jest że to tak Bóg zadecydował jednak głównym lekarzem był Ojciec Pio .  tu znalazłem fragment tego uzdrowienia na YT .  https://www.youtube.com/watch?v=fBsBr4FNKr4pozdr , Zgodnie z wiarą katolicką, można to przypisać wstawiennictwa świętego. Sprawcą cudu, który by wyglądał jako przypadek wbrew Boskim prawom natury, może być przypisany tylko Bogu! Taki święty, który by robił cud do kamery, jest oszustem!  

| 

| So paź 11, 2025 11:06 | 

| 

| 

| 

Dariusz-77 

| 

Obywatelu Atimeres . po pierwsze - nie jesteś teologiem więc twoje fantasmagorie nie traktuje poważnie .  po drugie - jak przeczytasz książke Ojca Jamesa Manjackala pt " dotknął mnie i uzdrowił " to wtedy pogadamy . 

| 

| So paź 11, 2025 12:12 | 

| 

| 

| 

| 

| 

Atimeres 

| 

Dariusz-77 napisał(a): Obywatelu Atimeres . po pierwsze - nie jesteś teologiem więc twoje fantasmagorie nie traktuje poważnie .  po drugie - jak przeczytasz książke Ojca Jamesa Manjackala pt " dotknął mnie i uzdrowił " to wtedy pogadamy . Jęsli tak, to jeszcze raz powtórzę: Taki święty, który by robił cud do kamery, nie jest świętym; jest oszustem!  

| 

| So paź 11, 2025 12:17 | 

| 

| 

| 

Dariusz-77 

| 

robił cud do kamery ? nic mi o tym nie wiadomo . kamera uwieczniła efekt jego cudu . a to jest różnica .  kościół katolicki uznał Ojca Pio świętym a jakiś Atimeres to podważa twierdząc że jest oszustem .  ludzie , wytłumaczcie mi to . 

| 

| So paź 11, 2025 12:24 | 

| 

| 

| 

george45 

| 

Dariusz-77 napisał(a): Atimeres napisał(a): Dariusz-77 napisał(a): Obywatelu Atimeres . po pierwsze - nie jesteś teologiem więc twoje fantasmagorie nie traktuje poważnie .  po drugie - jak przeczytasz książke Ojca Jamesa Manjackala pt " dotknął mnie i uzdrowił " to wtedy pogadamy . Jęsli tak, to jeszcze raz powtórzę: Taki święty, który by robił cud do kamery, nie jest świętym; jest oszustem!  ludzie , wytłumaczcie mi to .Zacznijmy od tego, że Atimeres jest staruszkiem, ale nie byle jakim staruszkiem. Jest emerytowanym księdzem, a więc mimo swego wieku coś tam z teologii jeszcze pamięta. By nie obciążać staruszka wypowiem się w Jego imieniu, zapewne jeśli gdzieś coś będzie nie tak to mnie poprawi. To że jest oszustem, to prawda objawiona! Bo przecież wiadomo, że prawdziwi święci to mistrzowie w ukrywaniu swoich boskich mocy. Żaden z nich nie ośmieliłby się zaimponować gawiedzi czymś tak trywialnym jak "cud" na oczach ludu. Przecież to byłoby zbyt proste! Prawdziwy święty, jak wiadomo, działa w ukryciu, najlepiej w zaciszu własnej sypialni, ewentualnie w piwnicy. Żaden szanujący się święty nie pozwoliłby sobie na takie "spektakularne" popisy, bo przecież liczy się wewnętrzna świętość, a nie jakieś tam efekty specjalne. Kamera? Toż to narzędzie szatana! W końcu, po co robić cuda, skoro można po prostu wierzyć, że się je robi? To dopiero jest prawdziwa sztuka! A ci, co chcą zobaczyć coś namacalnego... no cóż, to już problem ich niewiary. Przecież wiara to najważniejsze, a dowody... cóż, dowody są dla tych, co mają za mało wiary! 😜  

| 

| So paź 11, 2025 20:10 | 

| 

| 

| 

Dariusz-77 

| 

zatem z powyższego referatu wynika że nie byle jaki staruszek Atimeres jest oszustem i to jest prawda objawiona . czy dobrze zrozumiałem ? 

| 

| N paź 12, 2025 6:50 | 

| 

| 

| 

Atimeres 

| 

Dzisiaj, w niedzielnym  czytaniu mszalnym, otrzymujemy bardzo pouczające czytanie z 2 Księgi Królewskiej 5,14-17. Wódz syryjski Naaman doznał w Izraelu, po siedmiokrotnym zanurzeniu się w wodach Jordanu, cudownego uzdrowienia z ciężkiego trądu. Ale ostatecznie nie zawdzięcza tego cudo wodom Jordanu, ani prorokowi Elizeuszowi, który go do Jordanu skierował. Zrozumiał, komu to ocalenie zawdzięcza. Prosi o dwa worki ziemi izraelskiej i na grzbietach pary mułów zawozi je do Syrii, aby tam, na tej odrobinie ziemi Izraela, gdzie czczą PRAWDZIWEGO BOGA JAHWE, mógł zbudować dla Jahwe ołtarz w Syrii i na nim składać dziękczynne ofiary ku czci prawdziwego Boga. Było to wyznanie wiary w tego, który jest jako jedyny sprawcą cudów, niezależnie od pośredników. 

| 

| N paź 12, 2025 7:44 | 

| 

| 

| 

Dariusz-77 

| 

ja nie potrzebuje odczytywania mi niedzielnego mszału bo Pismo Święte znam .  zwracam uwage na cuda TU I TERAZ . książka Ojca Jamesa Manjackala pt . DOTKNĄŁ MNIE I UZDROWIŁ  traktuje o cudach w obecnych czasach . bo cudów uzdrowień potrzebujemy TU I TERAZ bez zanurzania sie w wodach Jordanu a nie wieczne wspominanie  cudów 2000 lat temu  . 

| 

| N paź 12, 2025 8:12 | 

| 

| 

| 

Atimeres 

| 

Dariusz-77 napisał(a): ja nie potrzebuje odczytywania mi niedzielnego mszału bo Pismo Święte znam .  zwracam uwage na cuda TU I TERAZ . książka Ojca Jamesa Manjackala pt . DOTKNĄŁ MNIE I UZDROWIŁ  traktuje o cudach w obecnych czasach . bo cudów uzdrowień potrzebujemy TU I TERAZ bez zanurzania sie w wodach Jordanu a nie wieczne wspominanie  cudów 2000 lat temu  . Jak, objawienie Boże się zmieniło? prawdy wiary uległy zmianie?  Cuda "TU I TRAZ" żyjącego czy zmarłego o. Pio to jakaś nowa wiara?  Nie ta sama, co dawniej, co Ewangelie, Dzieje Apostolskie, katechizm i dokumenty Kościoła?  

| 

| N paź 12, 2025 9:17 | 

| 

| 

| 

Dariusz-77 

| 

odpowiedzi na powyższe pytania znajdziemy w książce DOTKNĄŁ MNIE I UZDROWIŁ  - Amen 

| 

| N paź 12, 2025 9:55 | 

| 

| 

| 

Atimeres 

| 

Dariusz-77 napisał(a): odpowiedzi na powyższe pytania znajdziemy w książce DOTKNĄŁ MNIE I UZDROWIŁ  - Amen Postawiłem pytanie o wyjaśnienie Twojej wypowiedzi, a nie książki.  

| 

| N paź 12, 2025 10:00 | 

| 

| 

| 

Idący 

| 

Dariusz-77 napisał(a):  bo cudów uzdrowień potrzebujemy TU I TERAZ   Chwalisz się znajomoscią Pisma. Zatem nie obce Ci słowa Mateusza (Mt 12.38-39)  Wówczas rzekli do Niego niektórzy z uczonych w Piśmie i faryzeuszów: «Nauczycielu, chcielibyśmy jakiś znak widzieć od Ciebie». Lecz On im odpowiedział: «Plemię przewrotne i wiarołomne żąda znaku, ale żaden znak nie będzie mu dany, prócz znaku proroka Jonasza.Widzi mi się, że tak samo jak uczeni w Piśmie i faryzeusze potrzebujecie znaków uzdrowienia ciała. Ale zapominacie o uzdrowieniu duszy. I miłości i wierze.  Szukacie spektakularnych wydarzeń. Zamiast błagać o wiarę. O wiarę, która nie potrzebuje znaków.  

_________________ Wierzący chrześcijanin, w szczególności katolik to ktoś, kto codziennie i permanentnie stara się być coraz lepszym.

| 

| N paź 12, 2025 10:17 | 

| 

| 

|