Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 7:38

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 349 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 24  Następna strona
 Objawienia religijne - kto za nimi stoi? 
Autor Wiadomość
Post Re: Objawienia religijne - kto za nimi stoi?
equuleuss napisał(a):
Cytuj:
I ta "prawda" brzmi - to nie ja męczę i dręczę Annielesie, to ten wasz Bóg niemiłosierny okrutnik zmusza mnie do dręczenia tej dziewczyny.
I na tym zasadza sie perfekcyjne kłamstwo - dużo elementów prawdy znanej powszechnie, a pośród nich przemycone i zamierzone kłamstwo o okrucieństwie Boga.

Dlatego jak powiedziałem wcześniej, trzeba mieć świadomość i odsiewać te rzeczy, nagrania z egzorcyzmów nie powinny być przeznaczone do czytania przez każdego, na stronie - egzorcyzmy - jest zalecenie aby być w stanie łaski i przeczytać odpowiednie modlitwy przed rozpoczeciem zagłębiania się w tą osobliwą ''lekturę''.

To po co komu zawracać głowę zakłamanymi wypowiedziami demona, którymi po 50 latach KK nie interesuje sie wcale, gdy mamy jasne, precyzyjne przekazy Boga, uznane przez KK - Fatima, o. Pio, św Faustyna, Catalina Rivas, T. Neumann, Mała Arabka.

N maja 29, 2016 11:23

@equuleuss nie chce mi się rozbierać na czynniki pierwsze tego, co demony mówią (wolę skupić się na Bożym Słowie niż diabelskim), ale jedno Ci rzeknę: Diabeł jest kłamcą i specjalistą od oszukiwania ludzi - dlatego nawet jak opisuje np. obecne piekielne męki, to nie musi robić tego zgodnie z faktami, a tylko znów grę oszukańczą prowadzić, aby coś zyskać, np. to, że ludzie wierzę w te kotły ze smołą, i że tam diabliki rządzą w tym piekle...

Biblia nie tak ukazuje sprawę piekła!! Nie tak, jak to malują demony, czy ludzie z ich wizjami, abo osoby "wracające" do życia...
To temat na inną rozmowę, ale naprawdę ludzkość dała się zwieść, oszukać, omamić w temacie piekła!!
Tylko Pismo św. objawia prawdę w tym temacie! Nie zrobią tego żadne demony - ani po dobroci, ani pod przymusem bo zawsze coś będzie przekręcone [a gdy nawet 1-3 % jest fałszu, to czy to jest pełna prawda?!].
Piekło (biblijna Gehenna, albo jezioro ognia i siarki), to miejsce (faktyczne miejsce), którego obecnie nie ma w sensie jego "aktywności" (że tam potępieńcy są, a diabły ich widłami dźgają)!
To prawdziwe (nie wymyślone) piekło dopiero zaistnieje po Sądzie Ostatecznym - taka nauka płynie z Biblii...

CHOMIK - jego zapasy
A TY ZOSTANIESZ POMAGACZEM?

N maja 29, 2016 11:33
Zobacz profil WWW

znowu zle Czytelniku . gdybys przeczytal Dzienniczek Siostry Faustyny to by wiedzial ze w piekle nie ma zadnych kotlow , zadnej smoly i zadne diabliki nie rzadza .

N maja 29, 2016 11:40
equuleuss napisał(a):
Dlatego jak powiedziałem wcześniej, trzeba mieć świadomość i odsiewać te rzeczy, nagrania z egzorcyzmów nie powinny być przeznaczone do czytania przez każdego, na stronie - egzorcyzmy - jest zalecenie aby być w stanie łaski i przeczytać odpowiednie modlitwy przed rozpoczeciem zagłębiania się w tą osobliwą ''lekturę''.

Czyli ktoś kto jest w stanie łaski usłyszy zupełnie cos innego niż mający jakikolwiek grzech na sumieniu? :D
Po drugie: Jakś świadomość należy mieć? Świadomość czego? Co odsiewać? Przecież twierdziłaś, że tu Szatan mówił prawdę.
equuleuss napisał(a):

Może nie wizje z kotłami dosłownie, ale w takim razie dlaczego demony są odsyłane do piekła podczas egzorcyzmów?

Wyrwałaś moją wypowiedź z kontekstu. Móiłam o piekle jako oddzieleniu od Boga, a nie o miejscu rozumianym w taki sam sposób jak miejsce na ziemi.
Alus napisał(a):
To po co komu zawracać głowę zakłamanymi wypowiedziami demona, którymi po 50 latach KK nie interesuje sie wcale, gdy mamy jasne, precyzyjne przekazy Boga, uznane przez KK - Fatima, o. Pio, św Faustyna, Catalina Rivas, T. Neumann, Mała Arabka.

Dokładnie.

N maja 29, 2016 11:57

Dariusz-555 napisał(a):
znowu zle Czytelniku . gdybys przeczytal Dzienniczek Siostry Faustyny to by wiedzial ze w piekle nie ma zadnych kotlow , zadnej smoly i zadne diabliki nie rzadza .

znowu mnie rozbawiłeś...

CHOMIK - jego zapasy

N maja 29, 2016 12:32
Zobacz profil WWW

Tomek44 napisał(a):
Dalej twierdzisz, że jakieś wizje lub jacyś papieże mogą dowolnie odstępować od nauk Biblijnych?

Każdy papież może robić, co mu sie podoba.

Tomek44 napisał(a):
Skąd się wziął różaniec w tych religiach? Może to ten sam duch objawił wyznawcom tych religii konieczność modlenia się przy pomocy różańca, i każda z tych religii dała temu duchowi wiarę?
Nie zastanawiało Cię to zagadnienie? Zdaje się, że ani Biblia ani Koran nie wspominają o różańcu, a mimo to wszedł on w kanon tych religii?

To jest pytanie z rodzaju, dlaczego koła wszystkich samochodów, są okrągłe.

Alus napisał(a):
Przydał by sie konkretny wers z Biblii na potwierdzenie.

Skoro masz inne zdanie, to śmiało możesz powiedzieć, co Bóg stworzył a czego nie stworzył.

Dariusz-555 napisał(a):

W takim razie, co w tym piekle jest?

N maja 29, 2016 15:06

Robek pyta co jest w piekle . ano to samo co Siostra Faustyna opisuje w Dzienniczku . Jezus jej pokazal pieklo i kazal sporzadzic notatke .

N maja 29, 2016 16:23

Dariuszu, weź Ty lepiej Pismo Święte do ręki, a nie mieszaj Robkowi w głowie takimi odpowiedziami.

CHOMIK - jego zapasy

N maja 29, 2016 16:52
Zobacz profil WWW

Robek pyta , to mu odpowiadam .

N maja 29, 2016 16:57

To mu odpowiadaj biblijnie, a nie inaczej!

CHOMIK - jego zapasy

N maja 29, 2016 16:59
Zobacz profil WWW

Robek napisał(a):
Tomek44 napisał(a):
Skąd się wziął różaniec w tych religiach? Może to ten sam duch objawił wyznawcom tych religii konieczność modlenia się przy pomocy różańca, i każda z tych religii dała temu duchowi wiarę?
Nie zastanawiało Cię to zagadnienie? Zdaje się, że ani Biblia ani Koran nie wspominają o różańcu, a mimo to wszedł on w kanon tych religii?

To jest pytanie z rodzaju, dlaczego koła wszystkich samochodów, są okrągłe.

Doprawdy?
Czyż to Dominikanie nie chwalą się tym, że "św. Dominikowi" "Matka Boska" wręczyła różaniec???
http://mateusz.pl/duchowosc/ts-r.htm
Przecież są nawet obrazy to przedstawiające!!!
https://www.google.pl/search?q=%C5%9Bwi ... bA3_OrM%3A

Czyż obowiązek codziennego odmawiania różańca nie został wyrażony w Fatimie przez ducha uważanego za "Matkę Boską"???
Skąd wiecie, czy różaniec w innych religiach nie pochodzi z tego samego "źródła" (czyli ducha)?

N maja 29, 2016 17:09
Cytuj:

Nie wszystkie wypowiedzi demona są zakłamane. Polecam wykład egzorcysty Glasa na temat co Szatan mówi podczas egzorcyzmów. Jest na stronie - egzorcyzmy.

A propos Fatimy, podczas egzorcyzmów Anneliese, Szatan mowi że trzeba więcej mówić o Fatimie.

Cytuj:
ale jedno Ci rzeknę: Diabeł jest kłamcą i specjalistą od oszukiwania ludzi - dlatego nawet jak opisuje np. obecne piekielne męki, to nie musi robić tego zgodnie z faktami, a tylko znów grę oszukańczą prowadzić, aby coś zyskać, np. to, że ludzie wierzę w te kotły ze smołą, i że tam diabliki rządzą w tym piekle...

To że jest kłamcą to ja doskonale wiem, ale moc Boga jest ponad jego matactwami. Lucyfer w żadnym miejscu nie opisywał piekła w taki sposób jako miejce z kotlami i diabełkami które trzymają widły w łapach.

U nas nie ma żadnego Spokoju na wieki; Spokój jest tam na górze (= w Niebie).

Nigdy nie przestaję walczyć. Na świecie podoba nam się dużo bardziej. Ja walczę
tak samo o każdą duszę jak ten tam (=Jezus)

U nas nie ma żadnego „z powrotem“, nie, na całą wieczność. Nikt z nas nie potrafi
wrócić. Nie ma żadnej miłości; u nas jest tylko nienawiść. Nie mamy żadnego
Spokoju; nawzajem siebie zwalczamy. My też chcielibyśmy tam na górę.

Kiedy nastąpi koniec świata, dalej będziemy działać. Wtedy będzie jeszcze gorzej.
Gdybyście mieli choć trochę pojęcia, jak tutaj na dole to wygląda. Dzieci z Fatimy
widziały

Gdybyście mieli pojęcie, co się u nas wyprawia. Byście dzień i noc przed tym …
(tabernakulum) klęczeli. Muszę to powiedzieć, ponieważ Najwyższa Pani mnie
zmusza.

Pycha prowadzi ludzi w potępienie

Wrogowie Kościoła należą do nas.

Czy wy wiecie, jak tutaj na dole płonie?

Ja jestem ojcem kłamstwa.

Mówię prawdę, gdy Ta … mnie przymusza.

Cytuj:
Nie tak, jak to malują demony

Powyżej są słowa Lucyfera, księcia piekieł, gdzie widzisz w tych słowach kotły ze smołą?

Cytuj:
To prawdziwe (nie wymyślone) piekło dopiero zaistnieje po Sądzie Ostatecznym - taka nauka płynie z Biblii...

Czyli chcesz być kolejnym w szeregach którzy sprzedają zwodniczą wizję nie istnienia piekła? I dodatkowo wizję tego że tam nie ma prawa znaleźć się żadna ludzka istota? Wyznaję nadzieję na powszechne zbawienie, ale mam także świadomość istnienia piekła i wolej woli człowieka...

Cytuj:
Czyli ktoś kto jest w stanie łaski usłyszy zupełnie cos innego niż mający jakikolwiek grzech na sumieniu? :D
Po drugie: Jakś świadomość należy mieć? Świadomość czego? Co odsiewać? Przecież twierdziłaś, że tu Szatan mówił prawdę.

Bycie w tym stanie daje pewien rodzaj światła. Rozeznanie prawdy.

Cytuj:
Wyrwałaś moją wypowiedź z kontekstu. Móiłam o piekle jako oddzieleniu od Boga, a nie o miejscu rozumianym w taki sam sposób jak miejsce na ziemi.

Nie wyrwałem niczego z kontekstu ale jedynie tylko dla podkreślenia że zarówno jak Niebo tak i piekło jest stanem i miejscem.

Ostatnio edytowano N maja 29, 2016 17:14 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

N maja 29, 2016 17:09
Alus napisał(a):
Przydał by sie konkretny wers z Biblii na potwierdzenie.

Cytuj:
Skoro masz inne zdanie, to śmiało możesz powiedzieć, co Bóg stworzył a czego nie stworzył.

A Bóg wiedział, że wszystko co uczynił było dobre(Rdz 1,31), zatem to nie bóg stworzył piekło.
Piekło to dzieło tego, który [w prawdzie nie wytrwał, bo prawdy w nim nie ma[/i](J 8,44)......piekło to stan jaki wybrał demon - izolacji, oddzielenia od Boga i z nim współdzielą los ci, którzy odrzucili całkowicie Boga.
Różaniec:
http://www.opoka.org.pl/biblioteka/M/ML ... aniec.html
Różaniec ze wszystkich modlitw jest najbardziej ewangeliczna - 90% słów pochodzi z Ewangelii.

N maja 29, 2016 17:13

Alus napisał(a):
A Bóg wiedział, że wszystko co uczynił było dobre(Rdz 1,31), zatem to nie bóg stworzył piekło.

100% racji - na początku Bóg nie planował piekła. Ale, gdy zaistniał bunt aniołów w niebie (przeniesiony potem na ziemię), to... Bóg coś zrobił:
Mt 25:41 bw "Wtedy powie i tym po lewicy: Idźcie precz ode mnie, przeklęci, w ogień wieczny, zgotowany diabłu i jego aniołom."
Bóg "zgotował"/przygotował dla szatana i jego aniołów miejsce zwane piekłem!
Zatem to nieprawda, że szatan sam sobie piekło zrobił - w sensie miejsca; co najwyżej w sensie stanu do którego zmierza...
Alus napisał(a):
Różaniec ze wszystkich modlitw jest najbardziej ewangeliczna - 90% słów pochodzi z Ewangelii.

A z czego pochodzi 10% ? i czy ta "dycha" nie przeważa na niekorzyść tej modlitwy, w sensie jej niezgodności z Biblią?
[ilu procentową truciznę trzeba wypić, aby się zatruć?].
equuleuss napisał(a):
A propos Fatimy, podczas egzorcyzmów Anneliese, Szatan mowi że trzeba więcej mówić o Fatimie.

Nic dziwnego, i on tam był...
equuleuss napisał(a):
Nie wszystkie wypowiedzi demona są zakłamane. Polecam wykład egzorcysty Glasa na temat co Szatan mówi podczas egzorcyzmów. Jest na stronie - egzorcyzmy.

I to stamtąd zacytowałaś te opisy piekła? Bardzo się uśmiałem, gdy czytałem... - ma szatan wyobraźnie, aby ludzi za nos wodzić! Tragedia, że się jego słowa na poważnie traktuje...
equuleuss napisał(a):
Czyli chcesz być kolejnym w szeregach którzy sprzedają zwodniczą wizję nie istnienia piekła? I dodatkowo wizję tego że tam nie ma prawa znaleźć się żadna ludzka istota? Wyznaję nadzieję na powszechne zbawienie, ale mam także świadomość istnienia piekła i wolej woli człowieka...

Nic podobnego nie twierdzę, że jakoby piekła nie miało być! Ono będzie - ale dopiero w swoim czasie zapłonie - po Sądzie Ostatecznym, i na pewno nie będzie puste! (niestety).

CHOMIK - jego zapasy

N maja 29, 2016 18:15
Zobacz profil WWW

czytelnikBiblii napisał(a):
Dariuszu, weź Ty lepiej Pismo Święte do ręki, a nie mieszaj Robkowi w głowie takimi odpowiedziami.

Takim gadaniem, to Dariusz mi w głowie nie zamiesza.
Bo żeby chociaż, przedstawił wizje tego całego piekła, to oczywiście że nie :D zaczął robić to co ty czytelnikubiblijny, czyli odsyła mnie do szukania tego po internecie.

Alus napisał(a):
Piekło to dzieło tego, który [w prawdzie nie wytrwał, bo prawdy w nim nie ma[/i](J 8,44)......piekło to stan jaki wybrał demon - izolacji, oddzielenia od Boga i z nim współdzielą los ci, którzy odrzucili całkowicie Boga.

To skoro demona izolacji :-D nie stworzył Bóg, to znaczy że sam sie stworzył? a może istniał od zawsze?

N maja 29, 2016 18:18
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 349 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 24  Następna strona