Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn paź 20, 2025 20:17

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1120 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 75  Następna strona
 Medziugorje 
Autor Wiadomość

Post Re: Medziugorje
Orędzie Matki Bożej dla parafii w Medziugorju i dla świata z 25 sierpnia 2012
"Drogie dzieci, dziś ponownie - z nadzieją w sercu - modlę się za was i dziękuję Najwyższemu za tych wszystkich spośród was, którzy sercem żyją moimi orędziami. Dziękujcie miłości Boga za to, że mogę kochać każdego z was i prowadzić was moim Niepokalanym Sercem także do nawrócenia. Otwórzcie wasze serca i zdecydujcie się na świętość, a nadzieja zrodzi radość w waszych sercach. Dziękuję, że odpowiedzieliście na moje wezwanie."

Wt sie 28, 2012 10:19
Cytuj:
Piach to codzienność - nasze troski, radości, kłopoty, smutki - tylko w Chrystusie odnajdziemy sens i cel życia, czyli perłę.
Jezus uwolni od poczucia niemocy uniesienia naszego krzyża, a gdy upadamy pod cieżarem przygniatającego nas krzyża winniśmy także szukać pomocy u jakiegoś "Cyrenejczyka".

aż tak to miałbym problem coby sobie wytłumaczyć ten piach i perłę .jednak zostanę przy swoim - piach to brud a perłę znajdę tam gdzie woda (czystość) .ogólnie jeżeli ktoś ma problem z odnalezieniem Jezusa Chrystusa w swojej izdebce to może akurat takie wędrowanie wszędzie tam gdzie sie posłyszy o Synu Człowieczym , może komuś pomoże. ;)

Wt sie 28, 2012 10:30

http://de.swoopshare.com/file/e4751dead ... D.mp3.html
Jan Paweł II w 1988 roku był na Chorwacji , w Chorwackim Katolickim Radiu zachowało się nagranie Różańcowe . polecam naszej grupie różańcowej .

N paź 28, 2012 22:40

http://de.swoopshare.com/file/b89aded72 ... e.mp3.html
a to utwór "dzięki Jezu" , z Medjugorje . komu się podoba ręka do góry .

Pn paź 29, 2012 21:22

http://de.swoopshare.com/file/0e72b8b83 ... e.mp3.html
"przyjdź do nas Panie" - tytuł pieśni bardzo aktualny .

Śr paź 31, 2012 21:30

oto fragment najnowszego "vox domini" czyli informacja o oficjalnym uznaniu objawień medjugorskich przez Watykan .
http://de.swoopshare.com/file/2ca15dd71 ... i.jpg.html

Jan Paweł II nie miał wątpliwości o ich autentyczności .

So lis 03, 2012 17:03
@Dariusz, ale w tym numerze jest tylko mowa, że praca Komisji
do s. objawienia w Medjugorje potrwa do końca 2012 roku
i dopiero wtedy papież wyda swoją opinię.
Coś przeoczyłam?

So lis 03, 2012 17:23

Dariusz-555 napisał(a):
oto fragment najnowszego "vox domini" czyli informacja o oficjalnym uznaniu objawień medjugorskich przez Watykan .
http://de.swoopshare.com/file/2ca15dd71458016080a4cffd0d2ea5f9/vox-domini.jpg.html
Jan Paweł II nie miał wątpliwości o ich autentyczności .

Niezła manipulacja!!!
W podanym wyżej adresie jest informacja:
Komisja (...) prowadzona przez kardynała Ruini: "Jeszcze w tym roku zamierzamy zakończyć naszą pracę i przekazać nasz raport papieżowi (...) Nie mogę wyjawić co konkretnie czyni komisja. (...) Jednakże w tym roku musimy doprowadzić ją do końca." Sa to słowa kardynała Vinco Puljic`a.
Inne informacje się mi nie otworzyły :roll:

Dlaczego autor tego postu swoje "pobożne życzenia" nazywa "oficjalnym uznaniem objawień". A poza tym o objawieniach można mówić, jeżeli zostaną uznane. O ile wiem, to według stanowieka Kościoła Medjugorie jest miejscem modlitwy, a nie objawień.

So lis 03, 2012 17:33

w sierpniu tego roku będąc na pielgrzymce w Medjugorje dowiedziałem się od naszego przewodnika duchowego ( i pisałem o tym na forum ) to , co potwierdza najnowsze "vox domini" . w jednym zdaniu tak to można streścić - " Benedykt XVI powołał komisje ( w sprawie objawień medjugorskich ) , która do końca roku chce zakończyć prace na ten temat " . komisja nie może na razie zdradzić szczegółów . małe prawdopodobieństwo że " pobożne życzenie " pielgrzymów medjugorskich nie zostanie spełnione . w roku wiary chyba zostanie jednak zaakceptowane . do tego sytuacja zmierza . Amen .

JP2 - " Medjugorje to kontynuacja Fatimy " .

So lis 03, 2012 17:53
Niespełna dwa miesiące pracy Komisji (o ile wierzyć Vox Domini),
potem jeszcze jakiś czas na wydanie
opinii przez Benedykta XVI..Tyle to chyba wytrzymamy :)
Jeśli jest to dzieło Boże, czekanie mu nie zaszkodzi ;)

So lis 03, 2012 17:57

zachęcam do przeczytania książki "owoce medjugorje " .
był kiedyś wywiad w tv "puls" ( chyba już ta tv nie istnieje ) z panią Popławską , która pojechała do Medjugorje tylko turystycznie , choć z pielgrzymką . naśmiewała sie tam z "latających słońc i wirujących księżyców " ( jak to określiła ) , z różańców . była tam z córką , którą ostrzegała " pilnuj twojego różańca żeby nikt go ci nie podwędził" itd . kto zna finał tej pielgrzymki ręka do góry ?

So lis 03, 2012 18:09

http://de.swoopshare.com/file/5b100ba36 ... w.jpg.html
jeszcze jeden fragment ostatniego "vox domini" - o uleczeniu w Medjugorje dziecka z 19 nowotworów . a lekarze nie dawali szans . Gospa dała radę .

So lis 03, 2012 19:15

Dariusz-555 napisał(a):
(..)
JP2 - " Medjugorje to kontynuacja Fatimy " .

Jak tu poważnie brać te zachwyty Medjugoriem, jeżeli autor z takim szacunkiem podpiera się autorytetami, mówiąc o bł.Janie Pawle II papieżu: "JPII".
A imieniem "JPII" firmuje się teraz coraz dziwniejsze wypowiedzi ... bo daleko, wysoko ...

So lis 03, 2012 21:59
Witam. Przez parę miesięcy analizowałem wypowiedzi zwolenników jak i przeciwników tych objawień zjawy medjugorskiej i wniosek jest jeden jest to kontynuacja Garabandal czyli objawień szatana. I tu i tu główną cechą tej szopki jest pycha i brak posłuszeństwa. Tam gdzie nie ma pokory i posłuszeństwa nie ma prawa być Boga. Zwolennicy niech poczytają o objawieniach zatwierdzonych przez Kościół jak się to tam odbywało. U Gospy wszystko idzie nie tak. Jeszcze jedno ja tam wolę unikać wszystkich rzeczy co ma choćby pozór zła.
Jak ta szopka ma się do św.O.Pio czy św.Faustyny kowalskiej do objawień z Fatimy. Już sam początek tych objawień budzi moją czujność. Objawienia rozpoczynające się od grzechu ? Orędzia przez 30 lat praktycznie nie wnoszą niczego nowego. Matka Boża ta pokorna służebnica namawiająca do nie posłuszeństwa zmieniająca daty świąt zachowująca się podczas objawień jak osoba niezrównoważona psychiczne to śmiejąc się to płacząc co 5 minut dająca się dotykać i całować, fotografować to proszę was litości. Co jest zawsze tak krzykliwe ? Szatan. Diabłu jedynie zależy na hałasie. Jak nic widzenia te są kontynuacją Garabandal. Tam też były takie cudeńka typu materializacja komunii św na języku widzącej lewitacje itp. Chcesz się nawrócić to pójdź do swojego Kościółka parafialnego uklęknij i tam się módl.

N lis 04, 2012 1:07
Trójca się znalazła Garabandal - Medziugorje i Vassula Ryden Wszyscy warci siebie.

N lis 04, 2012 1:41
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1120 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 75  Następna strona