Autor |
Wiadomość |
Anula74
|
 Re: Swieta Rita
Karteczko, bardzo dziękuję Ci za odpowiedź. Wiem,że Bóg wysłuchuje naszych modlitw ale wg swojej woli a nie naszej. To, co dla mnie wydaje się najlepsze, czyli uratowanie związku, dla Pana Boga nie musi wcale takie być.Modlę się przecież o powrót męża, który mnie już nie kocha!  czy warto? Bóg wie lepiej, czego mi potrzeba...tylko czasami tak trudno przyjąć Jego wolę z pokorą. Modlę się nieustannie, jest coraz gorzej ale może to jest właśnie próba dla mnie, czy wytrwam, czy nie stracę wiary? Gubię się we wszystkim....ale nie przestaję modlić.  Dariuszu,modlitwę znam, jest piękna.
|
Pn sie 02, 2010 14:29 |
|
|
|
 |
Dariusz-555
|
nie chciałem o tym pisać bo nie przewidziałem takiego obrotu sprawy . dopiero co wróciłem z sądu . ( miał być mój rozwód ) . dzisiaj jak zawsze - jak na taśmie - co 15 minut "podjeżdżały" pary po rozwód . i jak co dzień sporo ich było . tylko jedna para w ostatniej chwili zdecydowała się na zaniechanie tej głupoty - moja żona i ja . od maja tego roku ( odkąd zapoznałem się z kultem św Rity ) codziennie odmawiałem wszystkie modlitwy do niej . WSZYSTKIE  ! czyli prawie godzina dziennie . kolana zmaltretowane ale efekt oczekiwany . dziękuję Ci święta Rito . nadal będę Twoim czcicielem . teraz idę ochłonąć , mały spacer po parku i Alleluja i do przodu...ze świętą Ritą i Matką Bożą Bolesną . wychodzi na to że z kobietami mi się jednak dobrze współpracuje . pozdrawiam
|
Pn sie 02, 2010 15:22 |
|
 |
APOLONIA
|
DARIUSZ Moje najszczersze GRATULACJE  I jak tu nie wierzyc w wstawiennictwo sw RITY. Zycze , aby WAM sie jak najlepiej ukladalo i pozdrowienia dla malzonki. ANULA. Modle sie za Ciebie codziennie. Badz wytrala w swojej modlitwie do SW.RITY.
|
Pn sie 02, 2010 15:52 |
|
|
|
 |
Toska
Dołączył(a): Wt kwi 10, 2007 10:17 Posty: 182 Lokalizacja: Świętokrzyskie
|
Dariusz szczere gratulacje i dałeś mi nadzieję że św. Rita też mnie wysłucha, prawie cały czas się modlę od końca maja już nawet w pracy w myślach, to już robi się jakaś paranoja:) Mam nadzieję że do końca sierpnia to wszystko się wyjaśni po mojej myśli. Pozdrawiam i cieszę się razem z tobą:)
|
Pn sie 02, 2010 16:05 |
|
 |
Anula74
|
Dariuszu, GRATULUJĘ Z CAŁEGO SERCA!!!! co za cudowna nowina!! Nie ukrywam,że zazdroszczę takiego obrotu sprawy ale cieszę się razem z Tobą. Wytrwajcie w tej miłości! Apolonio kochana, dziękuję Ci! Naprzykrzam się św Ricie codziennie i odmawiam N. Pompejską, wierzę w cud.
|
Pn sie 02, 2010 16:11 |
|
|
|
 |
betka22
|
Dariuszu przyjmij i ode mnie GRATULACJE! Życzę dużo siły i miłości! I proszę wszystkich o modlitwę w mojej sintencji wierze że i mnie św.Rita pomoże ale dziś mam jakiś gorszy dzień i trochę się załamuje...
|
Pn sie 02, 2010 17:04 |
|
 |
Anula74
|
Betko, wiem doskonale , co czujesz  Modlę się codziennie do św Rity o powrót męża , za Apolonię, to i za Ciebie się pomodlę!  Nie poddawaj się.
|
Pn sie 02, 2010 17:18 |
|
 |
APOLONIA
|
BETKA  Bede Cie rowniez polecala w swojej modlitwie do sw.RITY 
|
Pn sie 02, 2010 17:57 |
|
 |
Anula74
|
Betko, jak się tutaj wzajemnie polecamy w modlitwach do św Rity , to nasza kochana Święta musi coś z tym zrobić 
|
Pn sie 02, 2010 18:30 |
|
 |
betka22
|
Dziękuję Wam wszystkim i ja Was polecam w swoich modlitwach. Przyznam się że po przeczytaniu Waszych postów pierwszy raz się dzisiaj uśmiechnełam dziekuję jeszcze raz za to że jesteście tule Was wszystkich i każdego z osobna!
|
Pn sie 02, 2010 20:08 |
|
 |
Dariusz-555
|
święta Rita + Matka Boża Bolesna = sukces . http://www.obory.com.pl/?a=glownazapraszam w najbliższą niedzielę do Obór , do sanktuarium maryjnego na msze o uzdrowienie duszy i ciała . 55 km od Torunia na wschód , 23 km na północ od Lipna . wszystkich , których życie zamieniło się w piekło . wszystkich , którzy chcą ukojenia i potrzebują Boskiego Lekarza . jeszcze krótko o świętej Ricie . już czynię starania odnośnie wybudowania kapliczki lub ołtarza ku Jej czci ( na pomorzu lub na kujawach ) . Kraków i Nowy Sącz to za mało . w czerwcu 2011 odwiedze Ją w Cascia we Włoszech . już nawet odliczam dni . 4 dni temu z żoną obejrzeliśmy wspólnie film " historia świętej Rity" , być może to też pomogło w naszym dzisiejszym sukcesie ( jedyni spośród innych rozwodzących się par w sądzie powiedzieliśmy " kontynuujemy jednak związek ) . pozdrawiam http://www.santaritadacascia.org/
|
Pn sie 02, 2010 21:14 |
|
 |
karteczka55
|
Gratuluję Dariuszu-555! To naprawdę fantastyczna wiadomość, wspaniałe świadectwo wstawiennictwa naszej Świętej, a przede wszystkim nieskończonej dobroci Boga  . Módlmy się więc jedni za drugich, tak jak tu wyżej piszecie; ja w każdym razie będę się za Was wszystkich modlić (nie będę wypisywać Waszych nicków  ), co zaraz uczynię, prosząc Was również, żebyście wspomnieli w swych modlitwach i o mnie. Dziękuję Wam wszystkim i serdecznie pozdrawiam z Wybrzeża  .
|
Pn sie 02, 2010 22:01 |
|
 |
APOLONIA
|
Dzien dobry z Centralnej Polski  Przed chwila przeszla ulewa , a juz zaczyna swiecic slonce. Wszystko ma swoj kres i zmartwienia tez  Goraco wierze we wstawiennictwo Swietej RITY, jak i w to ze wyslucha moje prosby i zaniesie je przed tron BOZY. Modla sie za nas wszystkich i za siebie tez . . . Milego dnia dla wszystkich nas  pozdrawiam 
|
Wt sie 03, 2010 6:40 |
|
 |
Toska
Dołączył(a): Wt kwi 10, 2007 10:17 Posty: 182 Lokalizacja: Świętokrzyskie
|
Święta Rito wyproś uległość woli Bożej w wiadomej sprawie. P.S modle się za was wszystkich i trzymam kciuki aby wasze prośby zostały wysłuchane. Trzymajcie się i buźki
|
Wt sie 03, 2010 14:18 |
|
 |
Dariusz-555
|
właśnie się dowiedziałem że moja propozycja urzeczywistnienia pomnika świętej Rity jest już w drodze po szczebelkach władzy kościelnej . może się uda .
pozdrawiam
|
Wt sie 03, 2010 14:59 |
|
|
|