Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr lis 26, 2025 5:52

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2907 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179 ... 194  Następna strona
 Swieta Rita 
Autor Wiadomość
Post Re: Swieta Rita
Uszy do góry i nie wątpcie. Kiedyś ludzie mogli pomarzyć o możliwościach szukania alternatywnych metod wspomagających, a dziś już dostęp szerszy.

Polecam Ci Dariuszu:
http://www.poradnia.pl/kurkuma-wlasciwo ... iczne.html

A kurkumę można bardzo tanio kupić w formie przyprawy. W Internecie można znaleźć ilość, jaką zaleca się dziennie spożywać w przypadku problemów zdrowotnych. Dodaje się do sałatek, zup, kanapek itp. więc nie jest to jakieś kłopotliwe. A przyprawę kupuję zapobiegawczo za ok. 1,20 zł. I stosuje się ją coraz częściej do badań np. dzieci z Zespołem Downa. Udowodniono, że zwiększone dawki kurkumy zwiększają możliwości ich mózgu pod względem stymulowania ich komórek mózgowych do lepszego zapamiętywania.
A w końcu jest to dzieło Boga, jak każda przyprawa, więc dlaczego by nie wspomagać się oprócz kuracji medycznej również tym? Zwłaszcza że poleca to gorąco lekarz, który sam osobiście doświadczył raka mózgu?

Nie wiem, jakiej wiary jest ten lekarz, ale bardzo zachwalał...odmawianie różańca. Chodziło mu o to, że mówiąc różaniec zauważa się regularność oddechu, zwłaszcza gdy robi się to w ten sposób- zdrowaś Mario...1 wdech-wydech. Święta Mario- 1 wdech-wydech.
I badania udowodniły, że robiąc spokojne głębsze oddechy i odmawiając różaniec wchodzi się w stan medytacji i że organizm dobrze reaguje na to. Badano fale mózgowe itp., ale musiałabym poszukać, czy zachowały mi się jakieś kserówki, bo akurat lekarski żargon to nie jest coś, co dokładnie zapamiętuję.

Ps. Poszperałam w Internecie i dowiedziałam się, że Prof.D.Servan-Schreiber zmarł po 19 latach walki z agresywnym glejakiem mózgu. Napisał książkę "Antyrak.Nowy styl życia".

Cz lut 16, 2012 22:20
Dariuszu, znalazłam linka do laserów:
http://www.roik.pl/pierwsze-laserowe-us ... e-francji/
Artykuł z 2008 roku. Pisze o tym lekarz. Sądzę, że skoro zainteresował się laserami w Francji 4 lata temu, to może by Ci pomógł? Na tej stronie są jego dane kontaktowe.

Cz lut 16, 2012 22:52

no i zrobił nam się fajny poradnik zdrowia . za ok 3 tygodnie jadę do dobrego neurochirurga by ocenił moją sytuacje . dzięki wszystkim za pomoc . no i bądźmy razem na modlitwach 22 lutego . to nasz dzień , dzień świętej Rity .

Pt lut 17, 2012 10:17

Val dzięki za link na temat kurkumy,choć to dla Dariusza to i ja skorzystam,czasem jej używałem ale o takich jej właściwościach nie wiedziałem.Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

Pt lut 17, 2012 23:31

mnie się jak najbardziej przydały porady kulinarne związane z kurkumą .
http://de.swoopshare.com/file/7c54ed678 ... 4.JPG.html
fragment wnętrza kościółka , w którym św Rita brała ślub . pozdr .

So lut 18, 2012 10:35

A lepiej jest się modlić własnymi słowami czy np. różańcem lub koronką do Miłosierdzia Bożego? Czy jeśli ktoś modli się własnymi słowami, to są mniejsze szanse, że Bóg go wysłucha?

So lut 18, 2012 21:18

Nie są mniejsze bo rozmowa z Bogiem,modlitwa płynąca z serca jest czymś wspaniałym.Pozwala na bliższą relację z Bogiem.No i łatwiej jest w każdym miejscu i w każdym czasie w duszy z Nim rozmawiać.Różaniec i Koronkę również polecam.

So lut 18, 2012 21:49
Malinowy Trampek Ja, gdy nie mam "siły" na to, aby pomodlić się wg znanych modlitw, to zwyczajnie modlę się swoimi słowami. Nie uważam tego za "gorszą formę modlitwy", a za względnie równą. Modlitwa jest dla człowieka, nie odwrotnie.
I tak samo swoimi słowami modlę się do św. Rity o wstawiennictwo. Czasem gdy się czegoś boję, a nie znam wyniku-szczególnie wtedy. Efekty są :)

Ps. Cieszę się, że info o kurkumie dotarło do was. Ja swoją całą rodzinę uświadomiłam i dowiedziałam się, że nawet w maleńkich wsiach tą przyprawę można kupić. A biolodzy molekularni i farmaceuci sami bardzo chwalą jej silne lecznicze właściwości :)

A tu polecam wywiad z A.Bańką
http://gosc.pl/doc/1074078.Cena-uzdrowienia

So lut 18, 2012 22:17

Ja ostatnio nie mam siły się modlić formułkami, modlę się tylko własnymi słowami.

N lut 19, 2012 12:01
Malinowy Trampek, myślę że takie świadectwo Ci jest potrzebne:
http://swietarita.blogspot.com/2011/05/ ... -nowo.html

W świadectwie uzdrowionej kobiety jest mowa o tym, że modliła się ona swoimi słowami, bo nie znała modlitw o wstawiennictwo u św.Rity, a dodatkowo przez paraliż była "roślinką".
Pozdrawiam

N lut 19, 2012 13:44

http://de.swoopshare.com/file/c85f88706 ... 1.JPG.html
góra św Rity w Roca Porena . tu wdrapywała się by sie modlić . teraz sie modli z Nieba . . . za nas .

N lut 19, 2012 13:56

kolejny fragment mszy ku czci św Rity
http://de.swoopshare.com/file/1c7b9446d ... 1.mp3.html

N lut 19, 2012 19:27

http://de.swoopshare.com/file/ae420f485 ... 5.jpg.html
fragment artykułu z najnowszego numeru " miłujcie się " . choć nie na temat , ale ciekawy . rozwiewający pewne wątpliwości , które sie tu czasem pojawiają .

i jak zawsze każdego 22 - go czcimy naszą patronkę .

Śr lut 22, 2012 9:55

Stek bzdur pomyj oszczerstw to co Dariusz zaprezentował.
W katolickiej niszowej prasie jakim jest "miłujcie się", łatwo pisać bzdury typu "Strażnica nie przedstawia biblijnych nauk".
Inaczej sprawa wygląda na tym forum. W licznych dyskusjach na biblijne tematy, jakoś nie wykazano "niebiblijności" nauk SJ.
Przypomnij sobie że niedawno Elbrus w wątku o Józefie wykazał ci że ty jako katolik nie rozumiesz prostych nauk biblijnych i wersetu, który bezrozumnie zapodawałeś w kwestii 144.000. W opgóle nie podjąłeś z nim polemiki.
A zatem masz świadomość, że to ty głosisz niebiblijne nauki.
Co gorsza - niektórzy forumowicze (nie będę mówił już kto) sami przyznają się do niebiblijnego postępowania (obrzydliwego grzechu rozpusty) i jeszcze sie tym chwalą, że to im pomaga!
Tak więc redaktorzy tych pomyj, co zapodałeś, "mocni" są tylko w gronie swych wiernych czytelników, którzy uwierza ślepo w każdą nawet największa bzdurę co tam napiszą.
Pomyśl Dariuszu - ile razy ty sam odrzucałeś biblijne nauki w tym wątku, o stanie umarłych, że czczenie i modlenie się do zmarłych jest sprzeczne z Biblią - a ty uparcie wbrew Biblii wolisz wierzyć w pozabiblijne "objawienia". Autorzy tego żałosnego artykułu zapewne tak samo odrzucają Biblię, kiedy modlą się do zmarłych.
Więc zarzucanie innym "niebiblijność nauk" - to projekcja WŁASNYCH wyrzutów sumienia na inne denominacje.
To jest żałosne.

A co do "apelu do sumień SJ" - lepiej apeluj do sumień katolików.

Śr lut 22, 2012 20:29

. . . i apeluje , z pomocą św Rity . ja w każdym razie wole tę wiarę , która tu na ziemi ma główną siedzibę w Watykanie niż tę w Nju Jorku na Brooklynie . a zatem ciesz się Tomku że będziesz w niebiańskiej ekstra-lidze jednym ze 144000 wybranych .
nisko się kłaniam .

Śr lut 22, 2012 21:01
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2907 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179 ... 194  Następna strona