Autor |
Wiadomość |
madestino
|
SŁOWA ŚW OJCA PIO!
Pokój jest prostotą ducha pogodą umysłu spokojem duszy więżią milośći.
Pokój jest porządkiem harmonią w nas wszystkich on ustawicznym radowaniem się które rodzi się ze świadectwa dobrego sumienia jest świętą
radością serca którym króluje Pan Bóg. Pokój jest drogą do doskonałośći,
co więcej w nim tkwi doskonałość,a szatan który dobrze wie o tym wszystkim
czyni wszelkie wyśiłki abyśmy go utracili. Bądzmy czujni na każdy najmiejszy
sypton zamieszania i gdy tylko zdamy sobie sprawę że popadamy w zniechęcenie zwracajmy się do Boga z synowskim zaufaniem i całkowitym
zdaniem się na Niego.
pozdrawiam fra madestino.
_________________ Boże daj mi doznawać niezawodnej opieki i orędownictwa Świętego Ojca Pio.
|
Wt cze 09, 2009 6:27 |
|
|
|
 |
madestino
|
SŁOWA ŚW OJCA PIO!
Pokój jest prostotą ducha pogodą umysłu spokojem duszy więżią milośći.
Pokój jest porządkiem harmonią w nas wszystkich on ustawicznym radowaniem się które rodzi się ze świadectwa dobrego sumienia jest świętą
radością serca którym króluje Pan Bóg. Pokój jest drogą do doskonałośći,
co więcej w nim tkwi doskonałość,a szatan który dobrze wie o tym wszystkim
czyni wszelkie wyśiłki abyśmy go utracili. Bądzmy czujni na każdy najmiejszy
sypton zamieszania i gdy tylko zdamy sobie sprawę że popadamy w zniechęcenie zwracajmy się do Boga z synowskim zaufaniem i całkowitym
zdaniem się na Niego.
pozdrawiam fra madestino.
_________________ Boże daj mi doznawać niezawodnej opieki i orędownictwa Świętego Ojca Pio.
|
Wt cze 09, 2009 6:28 |
|
 |
madestino
|
|
Wt cze 09, 2009 6:51 |
|
|
|
 |
madestino
|
DO MODEATORA MOŻNA ZAMKNĄC TEN TEMAT
|
Wt cze 09, 2009 21:16 |
|
 |
madestino
|
 Re: SLOWA SW OJCA PIO I DZIECI DUCHOWE JEGO !
Należę do wszystkich! Każdy może powiedzieć Ojciec Pio jest mój. Tak bardzo kocham moich braci na wygnaniu. Kocham swoje dzieci duchowe jak własną duszę i jeszcze bardziej. Zrodziłem je na nowo Jezusowi w bólu i miłości . Mogę zapomnieć o sobie ale nie o swoich dzieciach. Wprost przeciwnie zapewniam że gdy Pan powoła mnie do siebie,powiem Mu: Panie zostaję przed bramą raju. Wejdę do niego gdy zobaczę że weszło ostatnie moje dziecko.
Pozdrawiam gorąco Fra Madestino
|
Śr gru 16, 2009 15:08 |
|
|
|
 |
thoren
|
Wielkie dzięki za te cytaty! Św. o. Pio jest niezawodny i wiele z jego słów trafia prosto do serca 
_________________ Tylko uczciwe życie jest szczęśliwe.
Platon
|
Śr gru 16, 2009 20:34 |
|
 |
madestino
|
Gdy dwa dni przed swoją śmiercią zapytano Ojca Pio co miałby ważnego do przekazania ludziom odpowiedział: Chciałbym zaprosić wszystkich grzeszników z całego świata aby kochali Matkę Bożą . Odmawiajcie zawsze Różaniec. I odmawiajcie go tak często jak tylko możecie. Szatan stara się zawsze zniszczyć tę modlitwę,ale nigdy mu się to nie uda. To jest modlitwa Matki która króluje nad nami . Matka Boża nauczyła nas modlić się na różańcu.tak jak Jezus nauczył nas mówić Ojcze nasz.
Pozdrawiam gorąco Fra madestino. Ps.Dzięki za te słowa Thorem tak nie wiele a ile one znaczą
|
Cz gru 17, 2009 7:41 |
|
 |
julita
|
" Wśród iluż to setek i setek tysięcy dusz przeszedł Ojciec Pio czyniąc dobrze za przykładem Zbawiciela(...) Żałoba po nim jest pogodna i pełna pokoju, przypomina raczej wzruszenie aniżeli ból, bo jego gorliwa i religijna osoba będzie nadal obecna i wszyscy znajdą w nim wzór życia gotowego do miłości bliźniego, do szczerości, do modlitwy" Alfabet Ojca Pio, Cz. Ryszka
|
Cz gru 17, 2009 10:55 |
|
 |
madestino
|
Pokój i dobro Julito Bardzo fajna książka dla ciekawości powiem że w 2008 roku był w Łagiewnkach na czuwaniu z Ojcem Pio Ojciec Alimonti Gugliemo świadek i syn duchowy Ojca Pio oraz jest głównym odpowiedzialym za grupy modlitwy Ojca Pio i można o nim przeczytać w tej książce oraz o innych światkach związanych z osobą Ojca Pio.
|
Cz gru 17, 2009 11:32 |
|
 |
julita
|
madestino napisał(a): Bardzo fajna książka Zgadzam się z Tobą, madestino. A pamiętasz słowa Ojca Pio skierowane do Guglielmo Alimonti kiedy umierał? Ojciec Pio odpowiedział mu, że zawsze z nami będzie, nawet jak umrze...Albo: idę do nieba, by trochę namieszać.. Czytałeś może Święty Ojciec Pio - Cudotwórca?
|
Cz gru 17, 2009 12:17 |
|
 |
madestino
|
Mam tą książkę w swoich zbiorach w niej są też różne porady duchowe Ojca Pio staram się być na bieżąco z nowościami o Ojcu Pio bo w każdej książce można do wiedzieć coś nowego Ojcu Pio. Pozdrawiam ciebie gorąco fra madestino
|
Cz gru 17, 2009 12:40 |
|
 |
madestino
|
 Re: SLOWA SW OJCA PIO I HISTORYJKI!
Ojciec Bernardo przyjaciel i krajan Ojca Pio pewnego dnia podszedł do spacerującego po korytarzu Stygmatyka i zażartował: Piuccio słyszałeś? Dostałem nominację na Kardynała! A widząc zdumienie współbrata wyjaśnił: Dziś rano dostałem list zaadresowany: Jego Eminencja Ojciec Bernardo Masone. Teraz musisz mi być posłuszny! Niekoniecznie odparł Ojciec Pio. Ja wczoraj dostałem list zaadresowany: Święty Ojciec Pio z Pietrelciny. Widocznie zostałem wybrany za Papieża
Pozdrawiam Fra Madestino
|
Pt gru 18, 2009 8:36 |
|
 |
julita
|
Mówisz, że ogarnia cie lęk i pewna nieufność co do przyszłych losów. Czy nie wiesz tego, że Pan jest zawsze z tobą i że nasz nieprzyjaciel nic zdziałać nie może przeciwko temu, kto postanowił zdecydowanie we wszystkim należeć do Jezusa? (św. Ojciec Pio)
|
Pt gru 18, 2009 10:38 |
|
 |
madestino
|
Ojciec Pio opowiadał historyjkę jak to przełożony pewnego klasztoru zorientował się że jeden z zakonników unika życia wspólnotowego. Urządził zatem zasadzkę i szybko odkrył że indagowany braciszek woli spędzać czas w piwniczce na wino aniżeli z braćmi. Któregoś wieczora zauważył go z trudem wdrapującego się na schody i co rusz spadającego z powrotem do ciemnej piwnicy. Chcąc upomnieć brata,ostrzec i nakłonić do poprawy pogroził mu palcem i zawołał: Zobaczysz będziesz się tak samo męczył czyśćcu! Braciszek zaś odrzekł z nieukrywaną radością: Dałby Bóg!
Pozdrawiam gorąco Fra Madestino
Załączniki:
porada.jpg [ 47.46 KiB | Przeglądane 3891 razy ]
|
So gru 19, 2009 6:21 |
|
 |
madestino
|
Jedyną waszą myślą niech umiłowanie Boga i ciągle wzrastanie w męstwie i miłości świętej bo to warunek chrześcijańskiej doskonałości. We wszystkich zdarzeniach szukajcie Bożej woli szanujcie ją i błogosławcie. Zwłaszcza w chwilach trudnych nie próbujcie od niej uciekać. Tym bardziej wznoście wtedy swe myśli do Boga mówiąc: Zycie moje i śmierć moja w Twoich rękach zrób ze mną co Tobie miłe.
Pozdrawiam fra madestino
|
N gru 20, 2009 8:49 |
|
|