Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt lis 04, 2025 7:13

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
 Pielgrzymka do ojca Pio i Jego pomoc 
Autor Wiadomość

Post Re: Pielgrzymka do ojca Pio i Jego pomoc
na wasze wątpliwości są odpowiedzi w DOTKNĄŁ MNIE I UZDROWIŁ mojego ulubionego niebylejakiego staruszka Ojca Jamesa Manjackala . nie bardzo mi sie chce tu i teraz cytować 239 stron . w tej książce O. Manjackal cytuje Chrystusa czyli Pismo Święte - idźcie i opowiadajcie o cudach jakie widzieliście .
reszte doczytacie w książce - 239 stron . nie mam ochoty sie tu nawzajem naparzać fragmentami Pisma wyjętymi z kontekstów .

N paź 12, 2025 10:28

Dariusz-77 napisał(a):
idźcie i opowiadajcie o cudach jakie widzieliście
Czy masz na myśli Łk 7.22? Jeśli tak, to sens jest inny, niż starasz się narzucić.

Ale jeśli już koniecznie chcesz czytać o cudach, to dzisiaj byłem tego świadkiem. Zaświadczam, że byłem dziś świadkiem cudu Eucharystii. Świadkiem przeistoczenia kawałka opłatka z Ciało Chrystusa. A także cudu przemiany wina w Krew Chrystusa. Byłem, widziałem i z wdzięcznością przyjąłem Hostię.

N paź 12, 2025 10:47

Z dokumentów Kościoła:
"Według wiary katolickiej, cuda dokonuje Bóg, który jest ich pierwotnym źródłem mocy. Kościół katolicki wierzy, że to Chrystus jest "mocą Bożą".
Bóg: Wierzący katolicy wierzą, że Bóg jest jedynym pierwotnym źródłem mocy, która dokonuje cudów.
Chrystus: Uznaje się, że Chrystus jest "mocą Bożą: Jego "znaki" czyli cuda były/są dowodami Jego Boskości".

N paź 12, 2025 10:59

mam wersje niemieckojęzyczną tej książki . na żółto zaznaczyłem cytat " idzcie i oznajmijcie co widzieliście i słyszeliście " . https://ibb.co/Kzj5djC6 - co jest zaprzeczeniem fantasmagorii aby cuda uzdrowień zachowywać w tajemnicy , wyciszać przemilczeć itd .
polecam oczywiście wersje polską .

N paź 12, 2025 11:12

Po cudownym uzdrowieniu chromego od urodzenia, niby przez św. Piotra, tenże woła (Dz.Ap. r.3):
"Dlaczego dziwicie się temu i dlaczego patrzycie na nas, jakbyśmy własną mocą lub pobożnością sprawili, że on chodzi? Bóg Abraham, Izaaka i Jakuba, Bóg ojców naszych wsławił sługę swego Jezusa..., I przez wiarę z Jego Imię temu człowiekowi, którego oglądacie i którego znacie, Imię to przywróciło siły".
To samo apostołowie zeznają przez sądem (Dz r.4)

N paź 12, 2025 11:17

Jezus do swoich uczniów cytuje - idzcie , nauczajcie , uzdrawiajcie i wypędzajcie złe duchy . obywatel Altimeres akurat nie był obecny na lekcji religii gdy było o tym mówione . korepetycje konieczne .
mój ulubiony niebylejaki staruszek Ojciec James Manjackal wyjaśnia dlaczego niektórym uczniom Jezusa to nie wychodziło .

N paź 12, 2025 13:31

Dariusz-77 napisał(a):
? ? ? .

N paź 12, 2025 15:01

na stronie 76 i 77 mój ulubiony niebylejaki staruszek Ojciec James Manjackal pisze o tym jak to Jezus powołał 12 Apostołów i dał im moc ( władze ) wypędzać nieczyste duchy oraz leczyć choroby i cierpienie ( Mt 10,1 )
potem powołał jeszcze siedemdziesięciu dwóch i dał im również taką władze . ( Lk 10 , 1 - 8 ) .
zgadza sie obywatelu Atimeres ?

N paź 12, 2025 15:32
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3