Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 0:37

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
 Matka Boga i ja 
Autor Wiadomość
A może objawiona? Nie będę się z Tobą motku'' sprzeczał na ten temat bo nie am sensu. Chciałem Ci tylko wytknąć rzymskokatolicki zwyczaj zachowywania się, jakby chrześcijaństwo miało kilkaset lat.

Pt lis 04, 2005 15:56

A może objawiona? Nie będę się z Tobą motku'' sprzeczał na ten temat bo nie am sensu. Chciałem Ci tylko wytknąć rzymskokatolicki zwyczaj zachowywania się, jakby chrześcijaństwo miało kilkaset lat.

chciałeś i zrobiłeś to - a że bez powodu to inna sprawa

A swoją drogą to nie bardzo rozumiem Twojego toku rozumowania. Czy z faktu, że chrześcijaństwo ma 2000 lat wynika koniecznośc "zachowywania się" tak, jakby 300 lat temu żadne chrześcijaństwo nie istniało?

Pt lis 04, 2005 17:30
No właśnie nie wynika. Też dlatego dziwię się protestantom, że tak się zachowują. Ale nie bój się. Dla niektórych katolików chrześcijaństwo zaczęło się gdzieś koło SV II, więc uważając za założyciela chrześcijaństwa Lutra bijecie ich na łeb.

So lis 05, 2005 10:12

No właśnie nie wynika. Też dlatego dziwię się protestantom, że tak się zachowują. Ale nie bój się. Dla niektórych katolików chrześcijaństwo zaczęło się gdzieś koło SV II, więc uważając za założyciela chrześcijaństwa Lutra bijecie ich na łeb.

Zefciu

Zacznij czytać posty z którymi polemizujesz bo na razie bez żadnego nawiązania do nich pleciesz trzy po trzy co ślina przyniesie na język

So lis 05, 2005 17:53

Cytuj:
Podobnie, jak konieczny do zbawienia pozostaje chrzest i przynależność do Kościoła,

biblia mowi ze do zbawienia potrzebna jest wiara nic wiecej

Dz.Ap. 16:30-31
30. I wyprowadziwszy ich na zewnątrz, rzekł: Panowie, co mam czynić, abym był zbawiony?
31. A oni rzekli: Uwierz w Pana Jezusa, a będziesz zbawiony, ty i twój dom.
(BW)

zefciu napisal
Cytuj:
A to, że kult obrazów i świętych jest konieczny dla bycia chrześcijaninem to już wiemy od II nicejskiego

od 2 nicejskiego to moze jest to wiadome ale nie z biblii
kult obrazow jest potrzebny do bycia katolikiem a nie chrzescijaninem bo zeby byc chrzescijaninem trzeba sie na nowo narodzic i nasladowac chrystusa w swoim zyciu

plomyk napisal
Cytuj:
Wiedzac, ze jest Ona matka mojego Boga wiem ze nigdy mnie jej przyjazn nie zawiedzie i dlatego oddalam jej swoje serce. Ona go strzeze aby zylo tylko dla Jezusa

bog mowi :
Przyp. 23:26
26. Synu mój, daj mi swoje serce, a twoje oczy niechaj strzegą moich dróg!
(BW)

Pn lis 07, 2005 21:47
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3