Autor |
Wiadomość |
Anula74
|
 Re: Swieta Rita
Witam moi kochani w ten upalny dzień. Tarczynko , rozumiem Twój ból....przecież na mojej drodze Bóg też postawił mojego męża  Modlę się o jego powrót ale przecież Pan Bóg nie jest złotą rybką, nie spełnia życzeń, tak jak nam się podoba , często o tym zapominany. Sama przecież modlę się o uratowanie małżeństwa ale Bóg dał też wolną wolę mojemu mężowi a on nie chce ze mną mieć już nic wspólnego, nie kocha mnie.Sądzę,że modlę się o coś złego, o coś, co ma być korzyścią tylko dla mnie , myślałam ,że modlitwa o ocalenie małżeństwa jest dobra ale sama już nie wiem. Staram się nie tracić nadziei ale ciężko modlić się już tylko o cud ! Tosko wytrwaj w Nowennie! Mi też idzie coraz gorzej ale odmawiam! Pamiętaj,że to diabeł kusi abyś ją przerwała, o to mu chodzi Betko, jeśli masz żal , to chyba dobrze mu nie wybaczyłaś,sama się zastanawiam jak ten cytat z Pisma św odnieść do swojej sytuacji. Co Bóg chce mi przez to powiedzieć?
|
Pt sie 13, 2010 7:38 |
|
|
|
 |
Anula74
|
Betko, zajrzałam dziś na "Świętą Przestrzeń" i popłakałam się po przeczytaniu cytatu z Pisma św. To odnośnie mojej sytuacji. 
|
Pt sie 13, 2010 8:18 |
|
 |
betka22
|
Anulko nie załamuj się u mnie też gorzej wróciłam do Polski a Adam ma to w nosie powiedział że nie chce mnie znać że tamte smsy to pomyłka 
|
Pt sie 13, 2010 20:28 |
|
|
|
 |
Dariusz-555
|
byłem dzisiaj w Sanktuarium Matki Bożej Bolesnej , wpisałem intencje za Tarczynke . sądząc po ostatnich wpisach powinienem był dopisać Betke ( znowu u Niej kryzys ) , Anule , Toske ... nadrobie następnym razem . myślałem że tylko Tarczynka ma najbardziej "przechlapane" na naszym forum. miłe Panie ! czy kolana zdarte od klękania ? ja od kilku tygodni klękam na poduszce , bo inaczej nie mogę wytrzymać choćby dwóch sekund . Tarczynko , nie przejmuj się że kiedyś byłaś trochę na bakier z Bogiem . nasza ulubiona Patronka ( pokazuje to film "historia świętej Rity ) w chwilach kryzysu mocno "skrzyczała" Jezusa Ukrzyżowanego . człowiek jest tylko człowiekiem .
pojawiła się nowa książka o świętej Ricie , ale to już po najbliższej wypłacie . dziś zabrakło kasy .
pozdrawiam
|
Pt sie 13, 2010 21:10 |
|
 |
Anula74
|
Dariuszu, ja nie zawsze klęczę, gdyż modlę się wszędzie- idąc ulicą, jadąc autobusem, robiąc cokolwiek w domu. Nie wiem czy to dobrze? Może powinnam klęczeć? Jestem samotna, więc to jest taka moja recepta na łzy - ale to nie modlitwa, to tylko mój monolog, a nie rozmowa z Bogiem- chyba nie słucham tego , co On chce mi powiedzieć  modlę się nadal o cud- na niecałe 1 1/2 miesiąca przed rozwodem!  Betko kochana- nie wiem nawet co Ci napisać  Nie rozumiem dlaczego tak się stało . To nie jego smsy były pomyłką, to on chyba był pomyłką w Twoim życiu  jak on mógł???? Trzymaj się ! codziennie Was wszystkich polecam św Ricie. Strasznie się Jej naprzykrzam 
|
So sie 14, 2010 7:50 |
|
|
|
 |
Toska
Dołączył(a): Wt kwi 10, 2007 10:17 Posty: 182 Lokalizacja: Świętokrzyskie
|
Anulka może źle myślę ale mi się wydaje że nie chodzi o klęczenie tylko o intencje, jeśli twoja modlitwa jest szczera i płynie prosto z serca to Bóg i tak wysłucha czy klęczysz czy nie. Pozdrawiam a Ty Beatka trzymaj się ciepło
|
So sie 14, 2010 8:36 |
|
 |
Dariusz-555
|
nasza patronka nie tylko dużo klęczała modląc się , ale również modląc się leżała krzyżem przed Jezusem . pozdrawiam wszystkich , głowa do góry i mimo wszystko miłej soboty
|
So sie 14, 2010 9:10 |
|
 |
Anula74
|
Wiem Tosko  ale czasami mam wrażenie,że moja modlitwa trafia w próżnię...  Bóg też liczy się z wolą mojego męża i może chce abym to ja cierpiała a nie on?  To Bóg jest wszechwiedzący, nie ja. Wierzę,że On mnie słyszy i wierzę,że wysłucha ale może nie w taki sposób, w jaki ja bym chciała, może w innym czasie ...i wg swojej woli. Ja uparcie modlę się o ocalenie małżeństwa , bo to wydaje mi się dobre....właśnie- MI się wydaje! a może Bóg ma inny plan? To tak, jakbym się z Nim wykłócała- "Panie Boże ja wiem, że Twoja wola może być inna ale ja CHCĘ ....i już! " 
|
So sie 14, 2010 9:31 |
|
 |
karteczka55
|
Witajcie Kochani moi!  Ja póki co, tylko na sekundkę, bo mam robotę, ale jeszcze się odezwę do Was. Na razie tylko gwoli tego klęczenia do modlitwy. Kochani, wartość, jak również - brzydko mówiąc - jej "skuteczność", nie jest wprost proporcjonalna do pozy, którą przyjmujemy w czasie modlitwy. Dla Boga liczy się nasze serce, nasze nastawienie, to czy rozmawiamy z Nim, bo Go kochamy, potrzebujemy. Nie liczy się wielomóstwo, ilość wypowiedzianych słów, ale właśnie nasze pragnienie rozmowy z Nim. Czasem będzie łatwo z Nim rozmawiać, czasem stać nas będzie tylko na milczącą obecność - powiedzenie, Boże mój, jestem, choć jestem zdruzgotana, załamana, zrozpaczona. Twoja obecność się dla Niego liczy. Wierzcie mi, Bóg to bardziej ceni, Twoją obecność w czasie posuchy, w czasie smutku itd., niż bycie przy Nim, gdy łatwo nam to przychodzi. Zatem, Anulko, Twoje modlitwy są dla Boga cenne, tak samo gdy jedziesz autobusem, jak i gdy siedzisz w pokoju i tylko stać Cię na westchnienie do Boga  . A modlitwa na klęcząco - a jakże, jak ktoś ma potrzebę, chce, no pewnie, warto - taka postawa też coś wyraża. Swoją drogą, w czasach starożytnych chrześcijanie modlili się w rękoma wzniesionymi do góry, jak kapłan w czasie mszy św., w postawie stojącej, a dopiero od średniowiecza stała się "modna" modlitwa na klęcząco  . Z Bogiem, pozdrawiam Was Kochani! 
|
So sie 14, 2010 12:44 |
|
 |
betka22
|
Witajcie. Chyba sie poddalam nie potrafie juz kleczec i prosic św.Rite o pomoc  moje życie siega dna zostałam upokorzona i jestem dręczona  osoba którą kocham skrzywdziła mnie tak że nie chce mi się żyć tak chyba będzie lepiej 
|
N sie 15, 2010 8:40 |
|
 |
Dariusz-555
|
czy ja mam rozumieć Betko że będzie lepiej gdy już nie będziesz żyła ? tylko on , Twój były tego chce . nikt inny . święta Rita + Matka Boża Bolesna + Fatima = duża szansa na sukces . ( nie mylić z programem tv ) .
wczoraj obserwowałem skoki spadochronowe ( trochę nie na temat ) , wyskoczyło kilkunastu z samolotu . wszystkim się otworzyły spadochrony oprócz jednego . nie wiem , który święty mu pomógł ale na około 400 m przed ziemią otworzyły się mu dwa spadochrony ( co za adrenalina i napięcie nerwowe ) co sugerowałoby że główny spadochron nawalał z otwarciem i skorzystał z zapasowego , w tym momencie "zaskoczył " również główny . przez te kilka sekund miałem autentycznie sucho w gardle .
pozdrawiam i miłej niedzieli
|
N sie 15, 2010 10:51 |
|
 |
Toska
Dołączył(a): Wt kwi 10, 2007 10:17 Posty: 182 Lokalizacja: Świętokrzyskie
|
betka nawet tak nie myśl, mimo wszystko warto żyć, a wierzę że spotkasz tego który da Ci szczęście:) I pamiętaj ten obecny A nie wart Twoich łez, więc głowa do góry i uśmiech na twarz:)
|
N sie 15, 2010 12:25 |
|
 |
Madox
|
Witajcie Czytam Was od jakiegos czasu, sam kiedyś przez chwilke opisywałem tu swoje troski, w obliczu Św. Rity, która dla mnie jest bardzo wyjątkową i osobliwą ( w pozytywnym tego slowa znaczeniu Świętą) Wszyscy jesteście bardzo wrazliwymi, mądrymi dobrymi ludźmi, nie trzena dlugo sie nad tym zastanawiac żeby to zauważyć. Radość przyjdzie na pewno  ! trzeba tylko przestać na nią czekać  A jeśli mógłbym dodać coś jeszcze od siebie, to ja zawsze modlę się, gdy wchodzę w relacje z osoba, na której mi zalezy, a z którą nie układa się tak jak to wymarzyłem, by zachowywać się godnie i nie bać się być odważnym w wyrażaniu swoich myśli, dążeń i oczekiwań. I powtarzam sobie jeszcze jedno zdanie : Nic na siłę  ! miłej niedzieli
|
N sie 15, 2010 13:41 |
|
 |
izai
|
Witam wszystkich. Parę dni temu "odkryłam" Świętą Ritę i zaczęłam się do niej modlić. Jutro czeka mnie bardzo trudna rozmowa, właściwie to mediacje między moją mamą i bratem. Bardzo ich kocham i nie mogę już patrzeć jak się nawzajem ranią (i mnie przy okazji też). Chciałabym ich pogodzić, ale nie wiem czy podołam sama temu zadaniu, dlatego zaczęłam prosić Świętą Ritę o wstawiennictwo.
|
N sie 15, 2010 19:35 |
|
 |
Anula74
|
Betko trzymaj się! Sama mam nieustannie myśli samobójcze ale mój mąż nie jest tego wart! Nikt nie jest! Pomyśl o swoich najbliższych, jak byś ich skrzywdziła.....ja zawsze o tym myślę, gdy diabeł kusi aby się poddać .  Wszystko będzie dobrze.
|
N sie 15, 2010 21:08 |
|
|
|