| Autor |
Wiadomość |
|
Tomek44
|
 Re: Swieta Rita
No właśnie..... Ty propagujesz kult Rity poprzez zachęcanie do modlitw wywołujących u Anuli i Betki fontanny łez, podczas, gdy Anula74 wyraziła pragnienie, ABY BYŁA SZCZĘŚLIWA. Widzę, że intencjami się rozmijacie.
|
| So wrz 11, 2010 18:17 |
|
|
|
 |
|
Dariusz-555
|
Tomku , to forum ma uszczęśliwiać ludzi lub ukoić ból. jeżeli sądzisz że moim celem jest wywoływanie fontanny łez u ludzi to lepiej byłoby gdybyś odwiedzał inne fora dyskusyjne .
pozdr
|
| So wrz 11, 2010 18:49 |
|
 |
|
Tomek44
|
Nie imputuj mi słów, których nie powiedziałem. Typowa sztuczka sofizmatyczna. Napisałem, że Twoim celem jest propagowanie kultu Rity, a dziewczyny mają nieco inny GŁÓWNY cel - ukojenie bólu, i powrót do szczęśliwego życia (inna kwestia - co to znaczy: "szczęśliwe zycie"). Tak czy inaczej Tobie nie za bardzo wychodzi uszczęśliwianie dziewczyn. I faktem jest że twoje pomysły wywoływały fontanny łez u dziewczyn. Nie wiem, czy to akurat jest twoim celem, ale jedno jest pewne - bynajmniej nikomu tutaj nie pomogłeś. A Betce - szkoda gadać.....
|
| So wrz 11, 2010 20:57 |
|
|
|
 |
|
Toska
Dołączył(a): Wt kwi 10, 2007 10:17 Posty: 182 Lokalizacja: Świętokrzyskie
|
Witam was:) czytam tak ostatnie wasze posty i się zastanawiam czy możliwe jest żeby internet i "wirtualni przyjaciele" uszczęśliwili innych. Miałabym propozycję dla Anulki, niech kilka dni odpocznie od internetu od intensywnej modlitwy, niech idzie na spacer i się zastanowi czego pragnie. Zaznaczam że nie namawiam do odrzucenia modlitwy, tylko kilku dni odpoczynku, mi taka przerwa dobrze zrobiła. Pozdrawiam
|
| N wrz 12, 2010 6:27 |
|
 |
|
Anula74
|
Droga Tosko , nie chodzi o uszczęśliwienie kogoś "na odległość" - to niewykonalne ale świadomość, że ktoś się za mnie modli dodaje otuchy, pomaga przetrwać najtrudniejsze chwile. Z resztą życiowego bałaganu muszę poradzić sobie już sama. Nikt tu nie zmusza do modlitwy do św Rity a tym bardziej do modlitwy w intencji innych osób. Miłej niedzieli wszystkim!
|
| N wrz 12, 2010 8:27 |
|
|
|
 |
|
tarczynka
|
Przekomarzacie się teraz o to którego racja jest "racjejsza"... Tomku, no wiadomo ze trzeba zyc samodzielnie- i tu się z Toba zgodzę...ale musze ci cos pwoiedziec - to ze modle sie o kogos, lub o to zeby bylo mi lzej- wcale nie rozgrzebuje tym wspomnień etc.. moze i poplyna wtedy łzy - bo to jednak pewna tęsknota. Ale ja na tym forum juz jestem troszke.. i do św Rity bardzo duzo sie modle. I wiesz - nie ma we mnie już takiego żalu i rozpaczy jak w chwili kiedy się tu pojawiłam. Co wiecej,nauczylam sie ze przede wszystkim mam się cieszyć z życia - co robię ( dlatego tez coraz rzadziej tu bywam, choć topik śledzę). Po drugie -ja nawet nie modle sie konkretnie o powrót tamtej oosby, tzn nie bezpośrednio . modle sie o szczęśliwe poukładanie moich spraw osobistych - niw eim czmeu, ale wychodzę z założenie , ze tam na górze wiedza, na kim mi zależy... ale wiedza tez z kim moge byc szczęśliwa. Modlitwa o konkretna osobe w moim przekonaniu bylaby modlitwa o zmiane woli tej osoby -a tego przeciez robic nie można. A co do propagowania kultu sw. Rity - owszem to forum dlatego powstało,ale zrozum że większość z nas miala taka potrzebę by wylać z siebie żale.
Ja oczywiscei nie pochwala jedynie bezczynnie stać i czekąc na cud. Bo samo sie nic nie zrobi. Myśle tez ze niektóre z nas , być może są w stanie depresji. Ja sobie obiecalam ze do takeigo stanu sie nie doprowadzę. Nie takie burze w życiu miałam.Fakt, żal mi że sie inaczej ulożylo niz bym tego chciała, ale to nie jest koniec świata. Jeśli na tym forum pojawily sie posty - a takich bylo wiele -o tym jak jest źle i beznadziejnie, o tym ze dużo łez sie wylało - prosze nie dizw się, to normalny odruch ludzki, rozpaczać po czym co się kochało a się straciło.
Nie wiem jak reszta - ale proponuje chwilowo nie pisać może tylko o problemach, ale także od drugiej strony - o tym ile dobrego sie dzieje w naszym zyciu, bo nie uwierzę ze tylko same smutki was spotykają.
|
| N wrz 12, 2010 15:38 |
|
 |
|
tarczynka
|
i przepraszam za te okropne literówki ale strasznie sie spieszylam  pozdrawiam wszystkich
|
| N wrz 12, 2010 15:39 |
|
 |
|
Tomek44
|
Witaj tarczynko. Mnie naprawdę nie chodzi o przekomarzanie, ani o jakieś racje. Tylko chyba sama widzisz, że nie wszyscy tutaj starają się tak jak Ty robić wszystko, aby nie wpadać w depresję i starać się znajdywać jakiś cel w życiu, może sprawiać radość i zapominać o sytuacjach "depresjonogennych". Bardzo dobrze robisz, że starasz mieć myślenie pozytywne. Trzymam kciuki za II etap kwalifikacji do pracy.
|
| N wrz 12, 2010 16:18 |
|
 |
|
blueorange
Dołączył(a): So wrz 04, 2010 18:20 Posty: 9 Lokalizacja: lubelskie
|
Tomaszu, wychodzi na to, że cokolwiek powiedziałbyś przeciw temu forum, obróci się przeciw Tobie. Wiem o co ci chodzi i tez to zauważam. Wiele osób na tym forum po prostu chcą tkwić w sowim bólu. A Dariusz ich do tego "motywuje". Tarczynko - brawo, ja już to podkreśliłam kiedyś że wydaje mi się że jesteś tu jedną z tych" silniejszych". Dariuszu - nie utwierdzaj w przekonaniu tych forumowiczek, że tylko na modlitwie ich ostatnia nadzieja. Modlitwa pomaga, Bóg pomaga owszem, ale nie zwalajmy mu na głowę odpowiedzialności za całe życie i problemy.
|
| N wrz 12, 2010 17:43 |
|
 |
|
Anula74
|
Od zapominania o sytuacjach "depresjonogennych" mam specjalistę  Każdy radzi sobie z problemami jak potrafi.Kogoś niepowodzenia mogą motywować do działania, drugiego załamują, a jeszcze jednego zupełnie przytłaczają i nie pozwalają w ogóle cieszyć się życiem i funkcjonować wśród ludzi. Nie należy jednak oceniać nikogo , nie znając dokładnie sytuacji i samego człowieka. Gratuluję Tarczynko tej siły . Tak trzymaj!
|
| N wrz 12, 2010 17:51 |
|
 |
|
Dariusz-555
|
mistyczka Maria Graf usłyszała od Jezusa następujące słowa "gdybyś wiedziała jak bardzo jest mi miła Adoracja Najświętszych Ran Jezusa , częściej byś ją odmawiała" . to moja propozycja jako modlitwa dołączona do nowenny i litanii do św Rity . do Tomka i Blueorange - to jest forum patronki spraw trudnych , niemożliwych i beznadziejnych . skoro tej podstawowej rzeczy nie znacie to proponuję przeczytajcie wszystkie moje wpisy a odnajdziecie odpowiedzi na drażniące was kwestie . szkoda że nieuważnie czytacie . dziękuje wam bardzo za nazwanie mnie "motywującym do łez i bólu " . pytanie zasadnicze do Tomka i Blueorange ! czy to ja wywołuje ból i łzy u Betki ( jak wy sądzicie ) czy jej były Adam ? jeżeli nadal zrozumienie tego forum jest dla was za trudne , to inne fora dla was otwarte . pozdr
|
| N wrz 12, 2010 18:33 |
|
 |
|
Dariusz-555
|
Tomku , na tym forum nie trzyma się kciuków za prace dla Tarczynki , jest modlitwa za pracę dla niej . Blueorange , ja propaguję przesłanie "ora et labora" , a nie samą modlitwę . w jednym z moich poprzednich postów to wyjaśniam .
|
| N wrz 12, 2010 19:18 |
|
 |
|
Tomek44
|
Gdybyś przeczytał uważnie wpis Betki Cytuj: Dziekuję Anula mam 22 lata wiem wszyscy mi to mówią młoda jesteś znajdziesz innego ale ja nie chce bo o tego mojego A. się modliłam i wymodliłam. Dlatego teraz tak łatwo nie odpuszczę i uparcie będę sie narzucać Panu Bogu za pośrednictwem św.Rity;-) i Anuli, Cytuj: Betko , ja sobie też swojego A wymodliłam i wyprosiłam. On już raz mnie zostawił , wymodliłam potem jego powrót, może teraz Pan Bóg mi mówi "dosyć" , już raz dałem ci szansę a ty tego nie doceniłaś? Rozumiem Cię doskonale, ja też nie chcę mieć innego mężczyzny, tylko mojego A. tobyś zrozumiał, że człowiek nieraz mylnie interpretuje sens i skuteczność swojej modlitwy. Nawet modlitwa nie może ZASTĄPIĆ własnego rozumu. (Może ona natomiast WSPIERAĆ rozum w tym sensie, że Bóg pomaga nam podejmować decyzje, które sa dla nas pożyteczne a przede wszystkim pożyteczne dla naszych relacji z Bogiem.) Tymczasem okazało się, że betce NA DZIEŃ DOBRY należało WYBIĆ Adama z głowy, dokładnie tak jak jej radzili inni - natomiast Ty spowodowałeś, iż przeżywała niepotrzebnie wiele cierpień. Napisałeś bowiem Cytuj: czy codziennie odmawiasz WSZYSTKIE modlitwy do naszej ulubionej świętej ? czy masz już kolana zdarte od klęczenia ? oczywiście że Twoje prośby mogą nie zostać zrealizowane , ale im bardziej zdarte kolana tym większe prawdopodobieństwo spełnienia Twoich życzeń . święta Rita przedstawia Twoje prośby Boskiemu Oblubieńcowi dodając swoje poparcie . . To co tu napisałeś - to rzeczywiście skrajny fanatyzm. Nawet gdyby betka przed modlitwą jeszcze przypaliła sobie kolana w ogniu żeby odczuwać większy ból - na nic by sie to nie zdało. Skuteczność modlitw to zależy od wielu czynników - ale to już great offtop.
|
| N wrz 12, 2010 19:41 |
|
 |
|
Dariusz-555
|
ja codziennie odmawiam prawie wszystkie modlitwy do św Rity . prawdopodobnie dlatego odniosłem sukces po różnych porażkach życiowych . Matka Boża zaleca ( oprócz ciężkiej pracy nad sobą ) 3 godziny dziennie modlitwy . ja zachęcam do pracy nad sobą oraz 40 minut dziennie modlitwy i jestem uważany za fanatyka . na szczęście tylko przez jedną osobę . czyli nie jest tak źle . pozdr . i jeszcze jedno , nikt nikogo nie zmusza do modlitw , ani do odwiedzania tego forum .
|
| N wrz 12, 2010 20:02 |
|
 |
|
Tomek44
|
Modlitwa to jeszcze nie fanatyzm. Zdzieranie kolan - tak. Poza tym blueorange też tak Cię oceniła.
|
| N wrz 12, 2010 20:05 |
|
|
|