Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N wrz 28, 2025 4:45

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2907 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 194  Następna strona
 Swieta Rita 
Autor Wiadomość

Post Re: Swieta Rita
święta Rita , Matka Boża Bolesna i Siedmiu Archaniołów wraz z Panem Naszym wylewają dzisiaj łzy bo Anule spotkało nieszczęście . święta Rito ! dopomożesz aby z tego bólu narodziła się radość ? Anula będzie Tobie za to całą wieczność dziękować . pozdr .

Cz wrz 23, 2010 9:25

Bardzo proszę o zaprzestanie pisania nie na temat i personalnych "wycieczek"

Cz wrz 23, 2010 11:22

http://www.fundacjaswietejrity.pl/

jeszcze jedna ciekawa stronka nt fundacji św Rity , pozdr

Cz wrz 23, 2010 13:36

Dziękuję Wam kochani za modlitwy. Za to,że byliście ze mną przez ten trudny dla mnie czas, wpieraliście mnie, modliliście . Już po wszystkim... :( Św Rito, dziękuję Ci za opiekę.

Cz wrz 23, 2010 14:53

To wbrew pozorom nie jest dyskusja poza tematem. Temat zrzesza ludzi, ktorzy przezywaja ciezkie chwile swojego zycia i Tomek pisze, ze tych ludzi nie mozna dodatkowo obciazac poczuciem winy, ze kieruja do milosiernego Boga slowa w nie wystarczajacym unizeniu. Dyskusja jest jak najbardziej na temat i dotyka fundamentalnego problemu Kosciola, ktory nie troszczy sie o pokazywanie Boga jako milosiernego Ojca. Dlatego Swieci i modlitwa za Ich posrednictwem jest tak popularna. To straszne, ze w kosciele nie slyszy sie wcale o takich swietych jak Rita czy Charbel. Wiara i religijnosc sa prostsze, gdy ma sie w modlitwie przyjaciol a nie nad soba bat strachu. Anula - modl sie dalej a wierze, ze to pomoze i bedziesz szczesliwa.

Cz wrz 23, 2010 21:11

NAZAWSZE - Brawo :brawo: celnie to ujęłaś :)

Anula, powiem Ci tak - choć mi samej tez okropnie trudno sobie radzić ze swoimi problemami - Człowiek rozumny,poradzi sobie w każdym momencie swojego życia, będzie umiał zaakceptować zmiany jakie w nim zachodzą i nawet z najcięższej nauki będzie umiał wyciągnąć odpowiednie wnioski. ściskam Cię mocno, nie poddawaj się i walcz teraz o SIEBIE bo czasu nie cofniesz a szkoda marnować ten który jest przed Tobą. :3majsie:

Ja np. dużo myślałam gdzie zrobiłam błąd, i bardzo dobrze wiem w którym momencie to zrobiłam i na czym on polegał. Teraz pozostaje mi pogodzić się z tym co się stało. I tak też staram się robić.Modlę się - ostatnio nawet moja nowenna jakoś "fajniej" mi idzie, choć, muszę przyznać że im bliżej jej konca, tym bardziej robi sie większa "przepaść" między mną a tym o co proszę ( nie wiem czy trafnie to ujęłam, ale coś w tym stylu, mam nadzieję że rozumiecie o czym piszę).

Tomku, wbrew opiniom jakie pojawiają sie na tym forum, twoje posty sa POTRZEBNE nawet jeśli nie dotyczą bezpośrednio św Rity. Myślę, że pozwalają nam także dostrzec tę drugą stronę modlitwy -tzn. istotę modlitwy jako prośby ale też jako ratunku, do którego wszyscy się tutaj uciekamy, a który nie zawsze przecież zastąpi nam nasze własne działa w życiu codziennym.

Dariuszu - Ty będziesz na pewno wiedział, czy jest gdzieś strona na której są wypisane świadectwa łask otzrymanych za przyczyną św Rity, świadectwa osób takich zwykłych, jak my? Myślę, że świadomość tego że inni otrzymują łaski za jej pośrednictwem, nie pozwoli nam wątpić w jej opiekę :)

I .. znowu się rozpisałam, ale tak rzadko teraz mam czas tu gościć :(

Cz wrz 23, 2010 21:41

Tarczynko , jeżeli popierasz posty Tomka , w których nazywa mnie skrajnym fanatykiem modlitw doprowadzającym czytelniczki tego forum do łez , oraz że je rozpijam namawiając do alkoholizmu - no to gratuluję Ci poczucia humoru . jak można popierać pomówienia ???
http://www.augustianki.pl/ - tu się wpisuje łaski otrzymane za przyczyną naszej patronki .

drogi "nazawsze" - pewną rzecz jednak źle ująłeś . nie jest prawdą ( jak twierdzisz ) że kościół nie pokazuje Boga . robi to od tysięcy lat . trzeba to tylko zauważyć .

Cz wrz 23, 2010 22:14

Tarczynko, jest blog na ten temat. Wpisz w google swieta rita blog i wyskoczy jako pierwszy. Pod kazda modlitwa sa inne swiadectwa. Najwiecej - kilkaset pod ta w sprawach beznadziejnych.
Dariusz- nie twierdze, ze kosciol nie pokazuje Boga. Twierdze ze nie pokazuje milosiernego Boga tylko straszy i sie wymadrza. I dlatego traci wiernych, ktorzy odchodzac od kosciola wcale jednak nie odchodza od Boga. W innych krajach kosciol widzi, ze trzeba o wiernych zabiegac zyczliwoscia i normalnoscia. U nas jeszcze nie, ale najblizsze lata na pewno polski kosciol do zmusza do wyciagniecia wnioskow. Ludzie potrzebuja zycia duchowego bez agresji i straszenia. Nie dziwi Cie, ze tak malo podczas kazan slyszysz o swietych, o historii kosciola - o tym, co ludziom potrzebne i co byloby magnesem przyciagajacych wiernych. Zycze Wam wszystkim wielu lask Bozych i szczescia. Wierze ze w trudnych chwilach naszego zycia i w tych latwych Bog jest milosiernym i wyrozumialym Ojcem.

Cz wrz 23, 2010 22:45

Kościół to Dom Boży . odchodząc od kościoła odchodzimy ( drogi nazawsze ) jednak od od Boga . zgadza się ?
jeżeli twierdzisz że kościół nie pokazuje Boga miłosiernego to znaczy że nie słyszałeś nigdy o dzienniczkach św Faustyny . czy kościół straszy ? nie zauważyłem . co rozumiesz pod pojęciem "życzliwość kościoła " bo tego nie rozumiem . kościół jest agresywny ? - no rozłożyłeś mnie na łopatki . według mnie agresywny jest tylko szatan .

Cz wrz 23, 2010 23:08

Dariuszu, jest jasne co myslisz. Jest jasne, ze dyskusja z Toba tego nie zmieni. Zmienilby to cud, ale kazdy ma wazniejsze intencje niz ta i nikogo chyba nie namowisz na modlitwe w tej sprawie.

Cz wrz 23, 2010 23:24

Dariuszu ja napisałam : "sa POTRZEBNE nawet jeśli nie dotyczą bezpośrednio św Rity. Myślę, że pozwalają nam także dostrzec tę drugą stronę modlitwy -tzn. istotę modlitwy jako prośby ale też jako ratunku, do którego wszyscy się tutaj uciekamy, a który nie zawsze przecież zastąpi nam nasze własne działa w życiu codziennym." i tylko do tego sie odnosiłam,pisząc że popieram Tomka. Nie wnikam w wasze prywatne spory i docinki. Po drugie - z tym poczuciem humoru to już znacznie przesadziłeś, i nie sądzę by właściwym było tworzenie na tym forum jakichś grup poparcia dla konkretnych osób tu piszących.

Pt wrz 24, 2010 10:27

Jak widać, Dariusz, król forum, zawsze będzie przeciwko tym osobom, które nie zgadzają się z jego poglądami, i które występują przeciw niemu. A swoją droga, to aż ciekawe, że znajdujesz tyle czasu żeby REGULARNIE kontrolować czy aby ktoś tutaj nie wymierza słownego policzka przeciw Tobie. Bo zawsze uaktywniasz się, gdy pojawia się post który nie jest po twojej myśli.

Do administracji forum - to nie są słowne wycieczki przeciw Komuś - to wymiana zdań i poglądów, a że akurat Dariusz tutaj najbardziej walczy o jedynie słuszne wg niego poglądy, nie powinno dziwić że są tu także osoby którym się to nie podoba. ... nikt tu nie walczy - i ani ja ani pozostali nie nawołują do przytakiwania swoim racjom , tak jak to czyni Dariusz

Pt wrz 24, 2010 13:57

droga "blueorange" ( mam nadzieje że masz jakieś imię ) . znowu wycieczka osobista ( Admin wyraźnie prosił ) i znowu piszesz nie na temat . ostatni raz oficjalnie ripostuje krytykę w moim kierunku . załóż osobne forum pod tytułem " wycieczki osobiste i obrzucanie się błotem " i będziesz się czuć jak rybka w wodzie . krytyke zresztą jeden drugiemu może wysyłać "poza anteną " nie zaśmiecając oficjalnego forum .
do usłyszenia dzisiaj wszystkim o 19.00 . kto czuje potrzebę oddania czci św Ricie ten będzie obecny . pozdr

ps - Królem tego forum jest Admin , który ( co przyznaję uczciwie ) już raz pokazał mi żółtą kartkę za wtrącenie "nie na temat" .

Pt wrz 24, 2010 14:22

Musicie się spierać, trochu tolerancji wobec siebie ludziska. Pozdrawiam i miłego weekendu :)

Pt wrz 24, 2010 19:50

http://www.pompejanska.pl/5,swiadectwa.html Poczytajcie sobie. :) Pozdrawiam

So wrz 25, 2010 5:13
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2907 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 194  Następna strona