Autor |
Wiadomość |
Dariusz-555
|
 Re: Medziugorje
piszesz że szatan jest w Medjugorje sprytny . i znowu "wiedza z nikąd" . a ksiądz Gabriel Amorth wydał książke na ten temat . trudno poczytać ?
po drugie - skąd wiesz że w Medjugorje jest "wrzask" ? . znowu wiedza " z nikąd" . zgadza się ?
|
Pt mar 22, 2013 4:41 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
DjGuru napisał(a): Cytuj: po drugie - mało prawdopodobne by to była robota szatana . zgromadzić tylu wiernych ku czci Trójcy Świętej i Maryi w jednym miejscu szatan by raczej nie potrafił . Mało prawdopodobne mówisz ale nie wykluczające. W dzisiejszych ostatecznych czasach wszystko się wymieszało i wszystko jest możliwe.Dobro nazywane jest złem a zło dobrem. Ludzie podążają za spektakularnością wiary zapominając że powinni ją mieć przede wszystkim w swoim sercu. To w pokorze i cichości objawia się Trójca Święta nie we wrzasku i to nie jak największa ilość wyznawców decyduje o prawdziwości wiary ale jej jakość w codziennym szarym pyle dnia. Powiedz mi Dariuszu czym się różni nawrócenie w medjugorie od tego gdzieś w małym parafialnym Kościółku ? Szatan jest tak sprytny że podejrzewam że potrafiłby i wielokrotnie większą liczbę osób wyprowadzić na pokrętne szlaki grzechu. Szczególnie w dzisiejszym pokręconych czasach.Jeszcze jedno czy ty Dariuszu zagwarantujesz mi własną duszą że tam objawia się Matka Boża ? Bo ja ci mogę powiedzieć i dać gwarancję że w każdym Kościele gdzie jest Tabernakulum jest obecny Jezus Chrystus Król Miłosierdzia i Jego Matka i jednocześnie bał bym się gwarantować jaki duch stoi za poszczególnymi objawieniami które nie są potwierdzone przez Stolicą Apostolską. Gdyby Stolica Apostolska dostrzegła jakiekolwiek znamiona mamienia szatańskiego winna wydać kategoryczny zakaz wszelakiego rodzaju pielgrzymek. Skoro przez lata nie wydaje, wciskanie na siłę szatana jest właśnie jego zwycięstwem. Szatan, który nieustannie prosi o modlitwę, o nawrócenie, o pokutę......albo jest tak głupi, albo musimy zweryfikować wyobrażenie o szatanie.
|
Pt mar 22, 2013 8:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Szatan, który nieustannie prosi o modlitwę, o nawrócenie, o pokutę......albo jest tak głupi, albo musimy zweryfikować wyobrażenie o szatanie. A w fałszywych objawieniach to szatan pewnie nawołuje do buntu i "róbta co chceta?
|
Pt mar 22, 2013 10:50 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
sharp7 napisał(a): Cytuj: Szatan, który nieustannie prosi o modlitwę, o nawrócenie, o pokutę......albo jest tak głupi, albo musimy zweryfikować wyobrażenie o szatanie. A w fałszywych objawieniach to szatan pewnie nawołuje do buntu i "róbta co chceta? Na pewno nie prosi o modlitwę, nawrócenie i pokorę...zwłaszcza o pokorę, stąd tak dużo "mesjaszy".
|
Pt mar 22, 2013 10:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To powiedz mi Alus dlaczego szatan w pokusach nigdy nie powie wprost zrób coś źle tylko próbuje wmówić człowiekowi że robi dobrze. Nie bój się Alus szatan jest o wiele sprytniejszy od ciebie i mnie. I jak Bóg dopuszcza czasami zło w człowieku aby nim wstrząsnąć tak samo szatan aby wyciągnąć większą korzyść dla siebie dopuści wiele dobra. Nie pamiętam skąd znam te słowa ale napiszę " Szatan w płaszcz pokory się ubierze ale w płaszcz posłuszeństwa nigdy " Dariusz wiem że tam jest chaos z relacji moich znajomych lub z internetu. Nie powiesz mi że np. jak każdy w jednym czasie odmawia różaniec i to w swoim ojczystym języku to tam nie ma poplątania z pomieszaniem. Jeszcze jedno pytanie Dariusz czy istnieje dogmat o nieomylności egzorcysty ? Czy szatan nie może oszukać egzorcysty ? Czy egzorcysta jest nieomylny ? Bo tak się posiłkujesz tym egzorcystą jakby ten ksiądz był samym papieżem.
|
Pt mar 22, 2013 15:23 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
DjGuru napisał(a): To powiedz mi Alus dlaczego szatan w pokusach nigdy nie powie wprost zrób coś źle tylko próbuje wmówić człowiekowi że robi dobrze. Nie bój się Alus szatan jest o wiele sprytniejszy od ciebie i mnie. I jak Bóg dopuszcza czasami zło w człowieku aby nim wstrząsnąć tak samo szatan aby wyciągnąć większą korzyść dla siebie dopuści wiele dobra. Nie pamiętam skąd znam te słowa ale napiszę " Szatan w płaszcz pokory się ubierze ale w płaszcz posłuszeństwa nigdy " Dariusz wiem że tam jest chaos z relacji moich znajomych lub z internetu. Nie powiesz mi że np. jak każdy w jednym czasie odmawia różaniec i to w swoim ojczystym języku to tam nie ma poplątania z pomieszaniem. Jeszcze jedno pytanie Dariusz czy istnieje dogmat o nieomylności egzorcysty ? Czy szatan nie może oszukać egzorcysty ? Czy egzorcysta jest nieomylny ? Bo tak się posiłkujesz tym egzorcystą jakby ten ksiądz był samym papieżem. Właśnie...w płaszcz posłuszeństwa nigdy szatan się nie odzieje, więc nie będzie przez ponad 30 lat prosił o modlitwę, pokutę. I nie stworzy miejsca, kt6re nazywane jest "konfesjonałem świata". Bóg wyznaczył miarę złu, więc szatan nie hasa sobie gdzie chce i tak długo jak chce. Nie uwiedzie setek tysięcy duchownych i milionów wiernych.
|
Pt mar 22, 2013 17:39 |
|
 |
Dariusz-555
|
Dj-Guru , a może niedługo się dowiemy że w Medjugorje jest piekło . skoro ( podobno ) szatan tak intensywnie tam działa . ksiądz Amorth jest egzorcystą papieskim . odnośnie Różańca odmawianego tam w różnych językach ( podobno jest z tego powodu chaos ) , założę się z Tobą o milion dolarów że Pan Bóg rozumie wszystkie języki tam wymawiane . a jeśli ktoś chce znać tłumaczenie mszy świętej to za kilka euro kupuje radio ze słuchawką , nastawia odpowiednią częstotliwość - i wszystko wiadomo .
|
Pt mar 22, 2013 18:30 |
|
 |
Dariusz-555
|
dobra okazja oderwać się od klawiatury internetu i zaczerpnąć trochę wiedzy . - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - W Niedzielę 26 maja 2013 roku ( dzień Matki ) odbędzie się spotkanie z proboszczem parafii św. Jakuba w Medziugorju O. Marinko Šakota w Polsce. Miejsce spotkania: Parafia Najświętszego Serca Pana Jezusa w Sułkowicach ul. Tysiąclecia 1a, 32-440 Sułkowice (koło Krakowa) Program spotkania: 11.30 Msza Święta 12.30 Modlitwa o uzdrowienie duszy i ciała, adoracja Najświętszego Sakramentu Organizator: Polskie Centrum Informacyjne "MIR" Medziugorje e-mail: info@centrummedjugorje.pl, tel. + 48 12 3454691, 507056253 Oprawa muzyczna: Zespół Nazaret Podczas spotkania istnieje możliwość nabycia wydawnictw związanych z Medziugorjem. Uwaga! Grupy zorganizowane, oraz pielgrzymki autokarowe prosimy o zgłoszenia drogą mailową lub telefonicznie.
|
Pt mar 22, 2013 19:49 |
|
 |
Tomek44
|
@Alus Masz dość mylny pogląd na temat szatana - jakoby nie mógł zwodzić ludzi prośbami, które z pozoru nie mógłby w ogóle składać. W Biblii wprost napisano: Cytuj: "I nic dziwnego; wszak i szatan przybiera postać anioła światłości." 1 Kor. 11:14 Bw.
|
Pt mar 22, 2013 20:32 |
|
 |
Dariusz-555
|
znowu trolowanie nie-na-temat . do licha ciężkiego , jaki problem założyć wątek "analizowanie Pisma Świętego" ?
|
Pt mar 22, 2013 20:43 |
|
 |
Tomek44
|
To nie "trollowanie", tylko nawiązywanie do PORUSZONEGO PROBLEMU. Rozważania, KTO w Medjugorie prosi o modlitwę, o pokorę, itd. można uzupełniać uwagami, które Bóg daje ludziom w Swoim Słowie.
|
Pt mar 22, 2013 21:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz-555 napisał(a): znowu trolowanie nie-na-temat . do licha ciężkiego , jaki problem założyć wątek "analizowanie Pisma Świętego" ? Oj coś zły dzień chyba. A wracając do rzeczy nie odpowiedziałeś mi na pytania. Czy oddał byś dusze za te objawienia ? To pierwsze pytanie a drugie czy egzorcysta nawet papieski nie może być zwiedziony przez szatana ? Czym on się różni od zwykłego śmiertelnika ? Cytuj: Właśnie...w płaszcz posłuszeństwa nigdy szatan się nie odzieje, więc nie będzie przez ponad 30 lat prosił o modlitwę, pokutę. I nie stworzy miejsca, kt6re nazywane jest "konfesjonałem świata". Bóg wyznaczył miarę złu, więc szatan nie hasa sobie gdzie chce i tak długo jak chce. Nie uwiedzie setek tysięcy duchownych i milionów wiernych. Gdzie tam masz posłuszeństwo ? I drugie pytanie jeżeli Bóg wyznaczył miarę złu i szatan nie może omamić tylu duchownym to dlaczego Kościół przeżywa w obecnej chwili ogromny kryzys wiary ? I jeszcze jedno Alus jesteś pewny tego że te setki tysięcy wyznawców gospy mają wiarę w sobie ? Ale taką silną i gotową oddać życie za wiarę ? A wolna wola to co ? Jeżeli człowiek wybiera zło to Bóg nic do tego nie ma ile tego zła człowiek w siebie wciągnie. Dlatego szatan może tysiące kapłanów omamić jeżeli ci kapłani mają zło w sobie. Ci księża nie koniecznie muszą być nawet tego świadomi.
|
So mar 23, 2013 0:10 |
|
 |
Dariusz-555
|
DjGuru , nadal teoretyczna nauka jazdy na rowerze . czas na praktyke czyli książki , cd , dvd itd . tam znajdziesz odpowiedzi . odnośnie Gabriela Amortha , czy mam zgadnąć ile jego książek przeczytałeś , obejrzałeś dvd , przesłuchałeś cd-mp3 ? chyba już wiem .
|
So mar 23, 2013 4:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tomek44 napisał(a): @Alus Masz dość mylny pogląd na temat szatana - jakoby nie mógł zwodzić ludzi prośbami, które z pozoru nie mógłby w ogóle składać. W Biblii wprost napisano: Cytuj: "I nic dziwnego; wszak i szatan przybiera postać anioła światłości." 1 Kor. 11:14 Bw. Mam prawidłowy pogląd. Szatan przybierze postać anioła - przybierał takowy w objawieniach w Lourdes, św. Faustynie, w Medjugorje. Ale zawsze w tamtych przypadkach w postaci anioła dowodził wizjonerom, iż objawiający im się Jezus lub Maryja to właśnie zwodzący ich szatan. Cytuj: Gdzie tam masz posłuszeństwo ? A gdzie dostrzegasz nieposłuszeństwo? Jesli chodzi Ci o konflikt między biskupem diecezjalnym a franciszkanami, to trwa on od dziesiątków lat. W momencie inwazji Islamu duchowni diecezjalni opuścili zajęte tereny, nie zważając na groźbę utraty życia franciszkanie pozostali i prowadzili życie zakonne. Za zgodą muzułmanów wolno było raz w roku w Niedzielę Wielkanocną odprawić Msze św. Odprawiano ją w kościele w Medjugorje, do którego katolicy przemierzali dziesiątki kilometrów. Po ustaniu okupacji muzułmańskiej, powrócił Kościół diecezjalny o duchowni zażądali od zakonników zwrotu parafii, o parafię pw. św Jakuba w Medjugorje spory trwają latami. Biskup zakazał objawień na górze, więc zostały przeniesione do kapliczki przy kościele. Cytuj: I drugie pytanie jeżeli Bóg wyznaczył miarę złu i szatan nie może omamić tylu duchownym to dlaczego Kościół przeżywa w obecnej chwili ogromny kryzys wiary ? I jeszcze jedno Alus jesteś pewny tego że te setki tysięcy wyznawców gospy mają wiarę w sobie ? Ale taką silną i gotową oddać życie za wiarę ? A wolna wola to co ? Jeżeli człowiek wybiera zło to Bóg nic do tego nie ma ile tego zła człowiek w siebie wciągnie. Dlatego szatan może tysiące kapłanów omamić jeżeli ci kapłani mają zło w sobie. Ci księża nie koniecznie muszą być nawet tego świadomi. Wszyscy mi znani kapłani, którzy pielgrzymowali do Medjugorje zaczęli żyć ewangelicznie, epatują żywą wiarą, wielu podjęło trud pracy misyjnej. W moim mieście kapłan, który zainicjował i patronował pielgrzymkom, przewodził Mszy św każdego 25 dnia miesiąca (dzień przekazywania orędzi dla świata w Medjugorje), postrzegany był jako niemal święty. Cichy, pokorny, kochający wszystkich ludzi, do końca życia pracujący na rzecz ubogich. Jego pogrzeb zgromadził dziesiątki tysięcy ludzi. Znajomy mi ksiądz wyznał, że po 15 latach kapłaństwa, czym jest prawdziwa wiara zrozumiał dopiero w Medjugorje. Pracuje aktualnie na misjach w Moskwie. Szatan daje poznac kapłanom czym jest wiara i rozsyła ich na misje po świecie, aby nieśli Ewangelię Chrystusową?????......Kiep nie szatan 
|
So mar 23, 2013 8:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dodam jedynie, że "szatan zwiódł" 864888 kapłanów koncelebrujących Msze św w Medjugorje  (dane od 1986 do 2013)
|
So mar 23, 2013 9:36 |
|
|
|