Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So paź 11, 2025 17:40

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1120 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 75  Następna strona
 Medziugorje 
Autor Wiadomość

Post Re: Medziugorje
Dariusz-555 napisał(a):
pielgrzymi tam przybywający modlą się i będą modlić się , jak długo będzie możliwe . karawana jedzie dalej .

Widziałem na filmach you tube co to za pielgrzymi? Harcownicy jacyś, a Msza wyglada jak jakiś pikinik, bez właściwego poszanowania dla Najswiętszego Sakramentu.

Herezja albo to, co w sposób oczywisty sprzyja herezjom, nie może być kwestią posłuszeństwa. To posłuszeństwo winno służyć Wierze, nie zaś Wiara posłuszeństwu! Zatem w tym przypadku „trzeba słuchać bardziej Boga niż ludzi” (Dz Ap 5, 29).

Wt mar 26, 2013 22:52

http://www.medjugorje.ws/en/videos/medjugorje-webcams/
tu jest co wieczór na żywo transmisja video z Mszy Świętej w Medjugorje wraz z adoracją Najświętszego Sakramentu .
każdy może się przekonać czy rzeczywiście jest to piknik harcowników nie szanujących Najświętszego Sakramentu .

Śr mar 27, 2013 16:25

http://de.swoopshare.com/file/7f2f4332f ... ..jpg.html
znalazłem brakującą informacje do fotki Gospy , którą zapodałem ostatnio .

Cz mar 28, 2013 20:44

Demoniczny charakter objawień w Medjugorie, ukazała pani Dorota Rafalska w swojej pracy pt;
''Medjugorie prawda czy fałsz''

Herezja albo to, co w sposób oczywisty sprzyja herezjom, nie może być kwestią posłuszeństwa. To posłuszeństwo winno służyć Wierze, nie zaś Wiara posłuszeństwu! Zatem w tym przypadku „trzeba słuchać bardziej Boga niż ludzi” (Dz Ap 5, 29).

N kwi 07, 2013 14:06

spóźniłeś się z tą "rewelacją" i to bardzo mocno . ok rok temu tu na tym forum były dyskusje "za" i "przeciw" odnośnie tej książki .

N kwi 07, 2013 14:21

przebrnęłam przez całego posta, ale jakoś nie dostrzegłam dyskusji odnośnie książki p. Rafalskiej
jak dla mnie wszytko opierało się na jednym - na wszystkie argumenty przeciw, argument za był jeden "po owocach"
nie chcę aby ktoś poczuł się dotknięty czy atakowany, po prostu jestem żywo zainteresowana tematem
zetknęłam się z wieloma osobami które tam były, mam za sobą kilka lektur, ale jakoś nadal nie jestem przekonana
jakoś jest za dużo zamieszania cały czas wokół tego tematu i za dużo podziałów

Pn kwi 08, 2013 8:27

Dariusz-555 napisał(a):
spóźniłeś się z tą "rewelacją" i to bardzo mocno . ok rok temu tu na tym forum były dyskusje "za" i "przeciw" odnośnie tej książki .
Nie spóźniłem, tylko odświerzyłem bo jest tego wart.

Pn kwi 08, 2013 8:28

Owoce Medjugoria są min. takie jak pisała do mnie moja dobra znajoma absolwentka ATK i była katechetka;

''Owocem moich dwóch dziesięciodniowych pielgrzymek do Medżugorja w 1999
r. było mentalne wyjście z Kościoła Katolickiego...
Ja nie straciłam wiary, tylko wyszłam z Kościoła, a to olbrzymia różnica.
Żyję zanurzona w Bogu, ale już nie dam się spętać żadnej religii.
Medżugorje, to miejsce wyjątkowe w najpozytywniejszym tego słowa
znaczeniu.
Tam człowiek o czystym sercu bezpośrednio obcuje z Najwyższym.

Każdy z nas otrzymał w darze rozum i wolną wolę i robi z nich taki
użytek, jaki
uważa...''

Pn kwi 08, 2013 8:32
kasia.g napisał(a):
przebrnęłam przez całego posta, ale jakoś nie dostrzegłam dyskusji odnośnie książki p. Rafalskiej
jak dla mnie wszytko opierało się na jednym - na wszystkie argumenty przeciw, argument za był jeden "po owocach"
nie chcę aby ktoś poczuł się dotknięty czy atakowany, po prostu jestem żywo zainteresowana tematem
zetknęłam się z wieloma osobami które tam były, mam za sobą kilka lektur, ale jakoś nadal nie jestem przekonana
jakoś jest za dużo zamieszania cały czas wokół tego tematu i za dużo podziałów

Gdybyśmy oceniali poprzez podziały, to konkluzja byłaby "coś nie tak z tym chrześcijaństwem, dużo zamieszania i za dużo podziałów" :)
Odpowiedź p. Rafalskiej:
http://www.medjugorje.org.pl/dzial-info ... rzuty.html

Pn kwi 08, 2013 8:41
Endek daj sobie spokój z dyskusją z nimi. Nie warto.Oni i tak wiedzą lepiej. Ta dyskusja nie wiem czy ma jakiś sens ?

Pn kwi 08, 2013 8:53
DjGuru napisał(a):
Endek daj sobie spokój z dyskusją z nimi. Nie warto.Oni i tak wiedzą lepiej. Ta dyskusja nie wiem czy ma jakiś sens ?

Wiedzą lepiej w tym sensie, że nie uprzedzają orzeczeń Kościoła.
DjGuru....Ty posiadasz jakiś 6-ty zmysł? :) ..... w żadnych innych tematach się nie udzielasz, a natychmiast reagujesz na każdy wpis w temacie Medjugorje.

Pn kwi 08, 2013 9:02
Vassule Ryden i Marię prorokini z Irlandii jeszcze doczepcie do tych objawień i będziecie mieli komplet.

Pn kwi 08, 2013 9:09
DjGuru napisał(a):
Vassule Ryden i Marię prorokini z Irlandii jeszcze doczepcie do tych objawień i będziecie mieli komplet.

Kościół decyduje co przyczepiać.

Pn kwi 08, 2013 10:54
Od kiedy Alus słuchasz głosu Kościoła ? To raz a dwa to sobie razem Dariuszkiem możecie wierzyć w różne dziwadła ale proszę nie wmawiajcie innym że dane objawienia są prawdziwe jeśli Stolica Apostolska ich nie zatwierdziła.

Pn kwi 08, 2013 12:44
DjGuru napisał(a):
Od kiedy Alus słuchasz głosu Kościoła ? To raz a dwa to sobie razem Dariuszkiem możecie wierzyć w różne dziwadła ale proszę nie wmawiajcie innym że dane objawienia są prawdziwe jeśli Stolica Apostolska ich nie zatwierdziła.

Od zawsze słucham, a Kościół nigdy nie zakazał pielgrzymek do Medjugorje.
Fakt, że Kościół nie może organizować oficjalnych pielgrzymek, nie oznacza to zakazu dla wiernych.
Tym bardziej, że Kościół nakazuje asystę duchownych każdej pielgrzymce zorganizowanej przez osoby świeckie.
My nikomu nie wmawiamy, to Ty nie czekając na oficjalny komunikat Kościoła pozwalasz sobie na kpiny i złośliwości.

Pn kwi 08, 2013 13:46
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1120 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 75  Następna strona