Jak sobie poradzić z trudną żona.
Autor |
Wiadomość |
mareta
|
Re: Jak sobie poradzić z trudną żona.
Ja bym zmieniła tytuł na- " Jak sobie poradzić z trudnym malżeństwem"
|
Pt wrz 06, 2024 12:54 |
|
|
|
|
tehoodor
|
Z twojego opisu wynika, że wasz związek nie istnieje, a ty używasz Boga, jak i dziecka, w takiej wygodnej dla siebie formie wymówki, by w nim trwać. Trudno powiedzieć, czy jesteś ofiarą jedynie przeciągniętej w czasie "czystości przedmałżeńskiej", czy źle rozumianej religii w ogóle. Tak, czy inaczej skończyłeś w toksycznym związku, i jak wynika z opisu, z socjopatką. Czy to nie tak może, że jesteś takim religijnym, kochającym ojcem, który jest gotów poświęcić, dobro własne i przyszlość swojego dziecka, dla niekoniecznie trafnie rozumianej wierności przyrzeczeniu, które nawet zgodnie z wyznawaną przez ciebie religią, może nie być w mocy?
Pomyśl, może warto by zasięgnąć porady tak terapeutycznej, jak i prawnej (cywilnej i kościelnej)? Nie ma co zwalać całej wszystkiego na Boga.
|
Pn wrz 09, 2024 4:18 |
|
|
Zbigniew3991
|
Jak możemy pomóc w tej sytuacji? Co możemy zrobić?
_________________ MODERATOR
|
So wrz 28, 2024 18:02 |
|
|
|
|
tomasz_t
|
@tehoodor jak chodzi o moją żone to nie mogę winić Boga ( tylko raczej siebie), ze mam jak mam. Jak chodzi o chore dziecko mysle ze tak, bo niestety, spektrum autyzmu to prócz ciągłej rehabilitacji, to nic sie nie zrobi.
@zbigniew3991 Wlasnie nie mam pojecia co zrobić. Bardzo mocna sie zastanawiam nad niebieską kartą dla żony, ale boję się tego co może stać, gdy jej te karte założe. (100 metrów od miejsca zamieszkania są tory kolejowe i niestety zdązyła mi juz grozić co zrobi ) co
|
Wt paź 08, 2024 11:28 |
|
|
Idący
|
Nie jestem przekonany, że uleganie szantażowi jest właściwą metodą. Porozmawiaj z fachowcami. Z autopsji wiem, że uleganie szantażowi powoduje nasilenie zła. Wrzód można leczyć farmakologicznie, można przeciąć i oczyścić, można czekać, aż pęknie (i pojawi się sepsa).
_________________ Wierzący chrześcijanin, w szczególności katolik to ktoś, kto codziennie i permanentnie stara się być coraz lepszym.
|
Wt paź 08, 2024 19:33 |
|
|
|
|
|