|
|
|
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Banshee
|
Wiem, że nie ma takiego pojęcia, jak niepraktykujący katolik, ale osobiście wolę rodziców, którzy wychowują dzieci w szacunku dla innego człowieka i wpajają mu zasady moralne niż takich, którzy pokazują swoją postawą, że katolicyzm sprowadza się do uczęszczania do kościoła.
|
| N mar 16, 2008 20:35 |
|
|
|
 |
|
Mroczny Pasażer
|
Banshee napisał(a): To zależy, co miałeś na myśli, pisząc: To nie jest dobre. Mnie chodziło o to, że nie podoba mi się potępianie kogoś, kto nie praktykuje, przez osoby, które praktykują na pokaz, a po wyjściu z kościoła zapominają o wszelkich zasadach. Np. facet, który na niedzielnej mszy przyjmuje Komunię, a potem idzie z kolegami na piwo i na zakończenie dnia urządza karczemną awanturę żonie i dzieciom.
Ah, no to po prostu źle zrozumiałem Twoją wypowiedź teraz wszystko jasne. :)
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
| N mar 16, 2008 21:02 |
|
 |
|
Banshee
|
Cieszę się 
|
| N mar 16, 2008 21:18 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Ja zostałam wychowana w rodzinie katolickiej praktykującej - rodzice chodzili do kościoła co niedziela, święta oraz na nabożeństwa nieobowiązkowe - majowe, rózaniec, Droga Krzyzowa.
Na tomiast mojego męża rodzice nie chodzą - tzn. teściowa 2 razy do roku, teść wogóle a mąż chodzi razem ze mną co niedziela:)
|
| Pn kwi 07, 2008 7:24 |
|
 |
|
bałałajka
|
Moi rodzice niegdy nie byli za szczególnie wierzący, tacie tak pozostało, natomiast mamę i mnie nawrócił brat, kt sam się nawrócił na pielgrzymce w "cudownych okolicznościach" w kt nie mam co do tego żadnych wątpliwości miał swój udział Palec Boży..Natomiast moja siostra zawsze była wierząca, ale poniewaz całe zycie mieszkała poza domem(internat,akademik) nie miała za częstego kontaktu z resztą rodziny.
_________________ "Przyjdź Duchu Święty, przyjdź i odnów oblicze tej ziemi!"
JPII
|
| Wt kwi 08, 2008 18:18 |
|
|
|
|
|