Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt lis 04, 2025 3:14

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Do domu dziecka za rysunek 
Autor Wiadomość
Post Re: Do domu dziecka za rysunek
MeneMeneTekelUpharsin napisał(a):
http://www.tvn24.pl/-1,1727357,0,1,trzylatek-z-papierosem-pokaz--jak-buchy-walisz,wiadomosc.html

Cytuj:
Trzylatek zaciągający się papierosem i odrąbujący siekierą głowę lalce - takie filmy z udziałem swojego syna zamieszczał na portalach społecznościowych Michał T. Sprawą zajęli się reporterzy programu "Uwaga!" TVN.

Szokujące nagrania zamieścił w internecie mieszkaniec podwarszawskiego Legionowa, Michał T. Widać na nich m.in. chłopczyka, który zaciąga się papierosem. Słychać też głos kręcącego filmik: "Palaczu, chodź pokaż, jak buchy walisz".

Opisy wskazywały na to, że palące papierosy dziecko to niespełna trzyletni Michaś. Z kilkudziesięciu zdjęć i filmów wynikało, że chłopiec mieszka z trójką starszego rodzeństwa, matką i ojcem, który jest autorem filmów.

Oglądałem ten program i jestem w szoku!!! Nie dosyć, że oboje rodzice tego dziecka to typowe debile to na dodatek kompletne nieroby. Zdrowy byczek (ojciec), jest nierobem i cała rodzina utrzymuje się z pomocy społecznej. Nieźle sobie żyją skoro mają na papierosy, komórkę i internet :o
Szlag mnie trafia, że ja muszę codziennie pracowac po 8, a czasem 10 godzin dziennie by utrzymać rodzine, a taki smierdziel żyje sobie za moja kasę i na dodatek jest debilem z wykształceniem gimnazjalnym...cholera mnie bierze gdy na cos takiego patrzę!

So gru 10, 2011 19:46

humalog napisał(a):
Oglądałem ten program i jestem w szoku!!! Nie dosyć, że oboje rodzice tego dziecka to typowe debile to na dodatek kompletne nieroby. Zdrowy byczek (ojciec), jest nierobem i cała rodzina utrzymuje się z pomocy społecznej.

Wrzuciłem żeby pokazać że w niektórych przypadkach sądy rodzinne powinny jak najbardziej interweniować i odbierać dzieci ich biologicznym, ale patologicznym rodzicom. Bo jedyne co Fat Morgan wrzuca to "o Boże, straszne sądy odbierają kochanym rodzicom dzieci", podczas gdy odwrotnych przypadków jest równie wiele, kto nie wie czy nawet nie więcej...

N gru 11, 2011 10:32
MeneMeneTekelUpharsin napisał(a):
humalog napisał(a):
Oglądałem ten program i jestem w szoku!!! Nie dosyć, że oboje rodzice tego dziecka to typowe debile to na dodatek kompletne nieroby. Zdrowy byczek (ojciec), jest nierobem i cała rodzina utrzymuje się z pomocy społecznej.

Wrzuciłem żeby pokazać że w niektórych przypadkach sądy rodzinne powinny jak najbardziej interweniować i odbierać dzieci ich biologicznym, ale patologicznym rodzicom. Bo jedyne co Fat Morgan wrzuca to "o Boże, straszne sądy odbierają kochanym rodzicom dzieci", podczas gdy odwrotnych przypadków jest równie wiele, kto nie wie czy nawet nie więcej...

No i masz racje. Takim debilom powinno sie odbierac dzieci,a równoczesnie odciąć jakiejkolwiek pomocy finansowej...albo zabiorą się za uczciwą pracę, albo niech se z głodu zdychają. Zero tolerancji dla zwawodowych nierobów.
Potem tacy różni piszą jak to w Polsce jest źle bo dzieci głodują...zdecydowana wiekszośc głodnych dzieci to te z takich zdegenerowanych związków, gdzie ważniejsza jest komórka, papierosy i wódka od śniadania dla dziecka.
W takich przypadkach dzieci powinny być bezwzględnie odbierane ( debil nie wychowa normalnego dziecka),a rodzice odcięci od darmowej kasy. Niech sie pożywiaja na śmietnikach...tam można wiele rzeczy nadających się do spożycia znaleźć.

Cz gru 15, 2011 18:44

W Rosji każde małżeństwo dostaje dodatkowe pieniądze za także słowiańskiego noworodka, podczas gdy np. w Polsce, ale przede wszystkim w USA, rodziny są niszczone, a dzieci masowo zabierane.....http://monitorpolski.wordpress.com/2011 ... rewolucja/
R O S J A - Zasiłki dla osób z dziećmi
POLSKA -Lepiej wydawać na utrzymanie dziecka w domu dziecka , podtrzymując system rozbijający rodziny niż zasilić tą kwotą budżet ubogich rodzin
http://www.kukuzya.ru/page/razmery-poso ... e-tablitsy
Każda rodzina posiadająca więcej niż jedno dziecko otrzymuje od państwa w przeliczeniu na pln 3656 . Kapitał ten można wykorzystać po ukończeniu przez dziecko trzech lat, i należy mieć pokrycie na wydanie tych pieniędzy na dziecko.Gdzie w Polsce do polityki prorodzinnej ? http://www.kukuzya.ru/page/materinskii-semeinyi-kapital

Pn gru 19, 2011 2:39
Fat Morgan spoko nie martw się, jak już jesteśmy kondominium to tylko krok do wprowadzenia u nas podobych praktyk ;)

Pn gru 19, 2011 16:19

rysunek jak dla mnie jest całkowicie obojętny, taki tam kształt mniej więcej ludzika (goły? z narządami? to już chyba fantazje erotyczne pani psycholog). Uważam że musiały by być naparwdę mocne dowody na patologię w domu żeby odebrać dziecko. Traumy związanej z zabraniem od rodziców pięciolatka nigdy nie zapomni.

Wt gru 20, 2011 18:14

Ale nie chodziło tylko o rysunek ale również o zeznania sąsiadów .Nie znamy dokładnie tej sprawy więc nie oceniajmy a jeśli dziecko było naprawdę molestowane to co ? Tą traumę szybciej by zapomniało niż odebranie od rodziców?

Śr gru 21, 2011 15:42

Nie rozumiem jednego. Jeśli dziecko jest molestowane (albo przynajmniej jest na tyle uzasadnione podejrzenie o to molestowanie, że zabiera się je rodzicom), to dlaczego ono jest zamykane, a nie pedofil?

Śr gru 21, 2011 21:07

Dlatego można przypuszczać, że dziecko wcale nie zostało odebrane "za rysunek", a raczej "za całokształt". W mojej ocenie, o wiele mniej prawdopodobne jest, że tyle osób odpowiedzialnych za decyzję wykazało się rażącą nadgorliwością. Ale to oczywiście takie gdybanie, bo aby się konkretnie wypowiedzieć, należałoby dokładniej zbadać sprawę.

Cz gru 22, 2011 11:45
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2