Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 12, 2025 18:12

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
 Oto do czego prowadzi ateizm i socjalizm [ ku przestrodze] 
Autor Wiadomość

Post Oto do czego prowadzi ateizm i socjalizm [ ku przestrodze]
http://www.youtube.com/watch?v=EFIwFnrNX1M

Film składa się z 3 cześci.

Wasze opinie?

"Możesz upaść siedem razy, byłeś powstał osiem".

Wt mar 31, 2009 15:56

I? Czy "brak pogrzebu" jest jakimś przestępstwem? Nie rozumiem wogóle tojego sprzeciwu...

"Dokument" jest stronniczy i beznadziejnie głupi. Taka jest moja opinia...

A swoją drogą, wiesz metaliku, że socjalizm miał być z założenia dobry? Podobnie jak faszyzm i święta inkwizycja...

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

Wt mar 31, 2009 19:22

"Za bicie dziecka grozi do 10 lat więzienia". No normalnie tragedia! Bo dziecko jest własnością rodzica i może je tłuc do nieprzytomności. To byłoby genialne rozwiązanie metaliku?

A piosenka ABBY to przykład satanizmu, czy czego?

Genialne są te "katolickie" wypowiedzi pod tym "dziełem". To dopiero kopalnia "katolickiej tolerancji i współczucia"...

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

Wt mar 31, 2009 19:28

I? Czy "brak pogrzebu" jest jakimś przestępstwem? Nie rozumiem wogóle tojego sprzeciwu...

"Dokument" jest stronniczy i beznadziejnie głupi. Taka jest moja opinia...

A swoją drogą, wiesz metaliku, że socjalizm miał być z założenia dobry? Podobnie jak faszyzm i święta inkwizycja...

Jesteś tak samo zepsuty ja ci Szwedzi.

Śr kwi 01, 2009 13:27

Dziękuję ci z całego serca za komplement...

Swoją drogą, to miała być obelga?

Śr kwi 01, 2009 15:44

Proponuje Wam abyście perowali argumentami, a nie jedynie opiniami

Śr kwi 01, 2009 16:28

Swoją drogą, to miała być obelga?

Nie, to zwykłe stwierdzenie faktu.

Skoro nie widzisz zepsucia jakie wynika z tego filmu, bronisz tych ludzi a nawet atakujesz twórców tego dokumentu to wynika jedno - tobie odpowiada takie postępowanie, taki styl życia.

Śr kwi 01, 2009 18:10

powtórzę raz jeszcze: czy brak pogrzebu to przestępstwo? Czy wykorzystywanie energii z kremacji to przestępstwo? twoim zdaniem to wielkia znieczulica itp.

A co sądzisz o jeździe po pijaku i zabiciu kobiety w ciąży? I co sądzisz o braku w takim przypadku wyroku sądu, bo nie można ustalić miejsca pobytu pozwanego? To jest normalne?

W naszym kraju znajdziesz więcej zepsucia, niż w tym "dokumencie". Wystarczy poczytać np. komentarze katlików pod tym filmem...

czy zepsuciem jest karać więzieniem za bicie dziecka, i zabieranie ich niezdolnym wychowawczo? Tak jakoś nie ma problemów z burdami kiboli w wieku 13-14 lat, którym się nudzi. A po burdzie - wspólny wypad do kościoła, to najlepsza rozrywka. To nie jest zepsucie?

Największą tragedią, którą dało się odczytać z przekazy jest to, że Szwedzi nie zamykają gejów i lesbijek w gettcie i nie obrzucają ich kamieniami. To jest największa tragedia, potwierdzona komentarzami katolików.

A swoją drogą to jest państwo w większości ateistyczne. Więc im nie przeszkadza to, że łamią jakieś standardy islamu, katolicyzmu itd...

Cz kwi 02, 2009 10:29

.

Skoro nie widzisz zepsucia jakie wynika z tego filmu, bronisz tych ludzi a nawet atakujesz twórców tego dokumentu to wynika jedno - tobie odpowiada takie postępowanie, taki styl życia.

Z filmu wynika tylko tyle że Szwedzi to praktyczny i poukładany naród.
I nie karmią się nienawiścią do odmienności jak ty, tylko starają się ja uszanować - i zrozumieć. Jakos to ich "zepsucie" na dobre im wychodzi - poziom życia lata świetlne przed nami! Ty byś gejami , lesbijkami , innowiercami , emigrantami etc. palił na stosach, a dzieci bił dyscyplina za byle co. . Uchowaj nas panie Boże od takich jak ty "katolików" !!

Cz kwi 02, 2009 11:29

powtórzę raz jeszcze: czy brak pogrzebu to przestępstwo?

To brak szacunku dla zmarłej osoby, totalne zobojętnienie, brak wrażliwości.
Cytuj:
W naszym kraju znajdziesz więcej zepsucia, niż w tym "dokumencie".

Nie ma idealnego kraju, ale to co wyprawiają tam na zachodzie socjaliści to wywracanie wszystkiego do góry nogami.
Cytuj:
Wystarczy poczytać np. komentarze katlików pod tym filmem...

A czego się spodziewałeś, że my katole będziemy się grzecznie przyglądać degeneratom, głaskać ich po głowie, akceptować grzeszne życie, niszczenie rodziny? Czego Ty się spodziewałeś? Skoro sprowadzasz pojęcie miłości tylko do uczucia albo akceptacji wszystkiego co nie jest zgodne z katolicką moralnością to się grubo mylisz !
Cytuj:
czy zepsuciem jest karać więzieniem za bicie dziecka, i zabieranie ich niezdolnym wychowawczo?

To, jak wychowuję moje dziecko to TYLKO MOJA SPRAWA. I nie pisz, że akceptuję znęcanie się czy katowanie bo to zupełnie co innego !!!
Państwo nie ma prawa się wtrącać.
Cytuj:
A swoją drogą to jest państwo w większości ateistyczne. Więc im nie przeszkadza to, że łamią jakieś standardy islamu, katolicyzmu itd...

No i jesteś hipokrytą, bo na tej samej zasadzie mogę powiedzieć, że Ty i Tobie podobni powinni się odczepić od polskich zwyczajów :-)
A tak na serio, to istnieje coś takiego jak prywatność i nikt nie powinien buciorami włazić mi do domu, odbierać dzieci, bo jakiś pomylony ateista ma inny punkt widzenia.

Ale fajnie, że napisałeś, że to ateistyczny kraj, bo to oznacza, że to co proponują ateiści to chore, zboczone, pomylone i niezgodne z naturą. Potwierdziłeś to tylko. Dzięki :-)
Jacek Rakoczy napisał(a):
I nie karmią się nienawiścią do odmienności jak ty, tylko starają się ja uszanować - i zrozumieć.

hahahahahahahaha, odebranie syna matce jest tego przykładem :lol: :D
Cytuj:
Uchowaj nas panie Boże od takich jak ty "katolików"

A ty kim jesteś, katolikiem? Chyba takim jak ta "pastorka", która twierdzi, że:
- Biblia nie przyszła do nas z Nieba
-Biblia nie jest Objawieniem Bożym
-Pytania zawarte w Biblii nie są naszymi pytaniami

To są wilki w owczych skórach, o których mówił Pan Jezus. Mieszają ludziom w głowach z ambon kościołów. Smutne.

Cz kwi 02, 2009 14:18

Nie potwierdziłem ANI jednego twojego słowa, więc nie pisz bzdur. To, że matka pobiła 2 letnie dziecko, to też jej sprawa. Bo "państwo nie może się wtrącać".

Albo kobieta, która zabiła swoje dzieci i zamknęła je w beczce? Może to jej metoda wychowywania?

Jaki szacunek okazujesz zmarłemu, wsadzając go do grobu? Jemu zwisa i powiewa, w jakiej spocznie urnie. Znasz wiersz "Coś ty atenom zrobił Sokratesie"? Jak nie, to go sobie przyswój. Idealnie opisuje bezsens pochówku...

Nie tobie, ani innym "katolikom" oceniać ateistów, za to, jak prowadzą swoje państwo.

Dlaczego ja mam odczepić się od polskich obyczjów? Jestem Polakiem, a Polska to nie jest kraj katolicki. Wbrew temu, cosądzisz ty, i tobie podobni. A "mi podobnych" jest naprawdę niewielu, więc jesteś zaszczycony tym, że możesz pisać z Czcicielem Jedynego...

Cytuj:
Ale fajnie, że napisałeś, że to ateistyczny kraj, bo to oznacza, że to co proponują ateiści to chore, zboczone, pomylone i niezgodne z naturą.
Genialne porównanie! Polska, to katolicki kraj, więc za wszystko co złe odpowiada kler i papież. Idąc za twoją "logiką"...

Cytuj:
To są wilki w owczych skórach, o których mówił Pan Jezus. Mieszają ludziom w głowach z ambon kościołów. Smutne.
Smutne jest to, że bredzisz. Co ci przyjdzie z tego, że sobie popiszesz bzdury na forum? Szwedzi się tym przejmą? Będąc w Polsce nie masz żadnego wpływu na to, co dzieje się w innym kraju.

A tak swoją drogą, wiesz co to jest socjalizm? Bo sprawiasz wrażenie, jakbyś usłyszał gdzieś to słowo, i nie wiesz za bardzo, co ono znaczy...

Cz kwi 02, 2009 17:00

To, że matka pobiła 2 letnie dziecko, to też jej sprawa. Bo "państwo nie może się wtrącać".

Chyba mam do czynienia z analfabetą :? Radzę prześledzić mój powyższy post jeszcze raz.
Cytuj:
Jaki szacunek okazujesz zmarłemu, wsadzając go do grobu? Jemu zwisa i powiewa, w jakiej spocznie urnie. Znasz wiersz "Coś ty atenom zrobił Sokratesie"? Jak nie, to go sobie przyswój. Idealnie opisuje bezsens pochówku...

Rzeczywiście, wspaniałe podejście, typowo ateistyczne. Gratulacje.
Cytuj:
Dlaczego ja mam odczepić się od polskich obyczjów? Jestem Polakiem, a Polska to nie jest kraj katolicki.

No tak, a Szwecja to kraj luterański :-D
Cytuj:
Genialne porównanie! Polska, to katolicki kraj, więc za wszystko co złe odpowiada kler i papież. Idąc za twoją "logiką"...

Z tego co wiem to papież i kler nie szkodzą rodzinie i nie wymyślają różnych zboczonych pomysłów :-)
Cytuj:
Co ci przyjdzie z tego, że sobie popiszesz bzdury na forum?

Bzdury piszesz ty. No i nie musisz tego czytać, mało tego, nie musisz komentować. Jesteś masochistą ? :-)
Cytuj:
Będąc w Polsce nie masz żadnego wpływu na to, co dzieje się w innym kraju.

Czy ja chcę zmieniać Szwecję? Ja chcę przestrzec swoich rodaków przed zarazą szwedzką (zachodnią) :razz:
Cytuj:
A tak swoją drogą, wiesz co to jest socjalizm? Bo sprawiasz wrażenie, jakbyś usłyszał gdzieś to słowo, i nie wiesz za bardzo, co ono znaczy..

No tak, według Ciebie*, obowiązuje tylko jedna definicja socjalizmu, ta według Marksa i Engelsa? Czy tak? :-)

* zmienione na mniej obraźliwe stwierdzenie - rozalka

Cz kwi 02, 2009 17:57
Z tego, co wiem, to Wolter powiedział:"Nie zgadzam się z Twoimi poglądami, ale po kres moich dni będę bronił Twego prawa do ich głoszenia." Tak podaje Wikipedia.Ty masz natomiast podpis:"Nienawidzę twoich poglądów, ale oddam życie, abyś mógł je głosić. " Wiesz, z Twoich wypowiedzi bucha niepokojem i nienawiścią do innych ludzi. Przypominasz bardziej rasistę niż katolika-najlepiej, jakby wszystkich niekatolików nie było, nie?. Wiesz, co mówił Jezus? "Bądźcie cichymi i pokornego serca". Mówił także:"Nie osądzajcie, a nie będziecie osądzeni. Nie potępiajcie, a nie będziecie potępieni". A teraz najważniejsze:
Mt 5, 43-47
Słyszeliście, że powiedziano: Będziesz miłował swego bliźniego, a nieprzyjaciela swego będziesz nienawidził. A Ja wam powiadam: Miłujcie waszych nieprzyjaciół i módlcie się za tych, którzy was prześladują; tak będziecie synami Ojca waszego, który jest w niebie; ponieważ On sprawia, że słońce Jego wschodzi nad złymi i nad dobrymi, i On zsyła deszcz na sprawiedliwych i niesprawiedliwych.
Czy pojmujesz to? "Wielu posiada uszy, a nie słucha". Bóg nie ma względu na osoby, i tego samego chce od nas.

"Po owocach ich poznacie". Jakie są twoje owoce, jaki jest twój język?

Myślę, że może będzie kiedyś z tobą dobrze. Też przez to przechodziłem. Zaszedłem tak daleko w zaślepieniu i bezmyślności, że było to nie do wytrzymania.

Zrobię ci taki mały test: Czy jeśliby na kazaniu czy na katechezie, ksiądz czy biskup, autorytet, powiedział ci, że na przykład słuchanie muzyki to grzech, czy usłuchałbyś Sługi Chrystusa, duchownego i przestał słuchać muzyki? Co musi być pierwsze, wiara czy rozum? Czy należy wierzyć każdemu kapłanowi? Katechizm Kościoła Katolickiego mówi o tym, że tylko papież jest nieomylny, a i to tylko w pewnych sytuacjach.

Życzę powrotu do zdrowia, bo cierpisz, choć myślisz, że jesteś szczęśliwy.

Cz kwi 02, 2009 18:39

Cytuj:
No tak, a Szwecja to kraj luterański

Może Cię to boleć, ale Polska nie jest krajem katolickim.

Cytuj:
Z tego co wiem to papież i kler nie szkodzą rodzinie i nie wymyślają różnych zboczonych pomysłów

"Najbardziej dziwacznym ze wszystkich zboczeń seksualnych jest zachowanie wstrzemięźliwości." ;>

Cytuj:
Czy ja chcę zmieniać Szwecję? Ja chcę przestrzec swoich rodaków przed zarazą szwedzką (zachodnią)

Szwecja to tak bardziej północ chyba, co nie?

Cz kwi 02, 2009 18:40

Może Cię to boleć, ale Polska nie jest krajem katolickim.

Kondycja wiary rzeczywiście nie najlepsza, ale jednak kraj o katolickiej kulturze i tradycji, a te niewątpliwie są mocno zakorzenione w mentalności narodu.
Cytuj:
"Najbardziej dziwacznym ze wszystkich zboczeń seksualnych jest zachowanie wstrzemięźliwości." ;>

Człowiek tym się różni o zwierzęcia, że może się powstrzymać, bo ma rozum.
Ale stwierdzenie ciekawe i zabawne.
Cytuj:
Szwecja to tak bardziej północ chyba, co nie?

Racja, ale Szwecja prezentuje tak zwany "zachodni styl", więc uogólniłem.

Cz kwi 02, 2009 18:46
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona