Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz paź 23, 2025 10:51

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 339 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 23  Następna strona
 Homoseksulana rodzina? 
Autor Wiadomość

espi... wiem, ze moge cie tym urazic, ale bede sie trzymac swojej teorii popartej naukowo przez psychologie... do prawidlowego rozwoju dziecka potrzebni sa rodzice obu płci. kazde z nich przekazuje dziecku pewne wzorce i to wpływa na jego prawidlowy i zgodny z naturą rozwój...
myśle, ze sie ze mną zgodzicie?
co ty na to wando i ddv?

Śr sie 25, 2004 22:51

2. Czy dziecko w rodzinie "homo" nie będzie narażone na pedofilię w stopniu o wiele większym niż w (potencjalnie) zwykłej rodzinie

Hmm... tutaj się przyczepię
Są jakieś dane na ten temat? Ofiarami pedofilów/pedofili?? - mężczyzn padają nie tylko chłopcy (swoją droga, słyszał ktoś o pedofilu - kobiecie??). Poza tym, skąd pomysł, ze homoseksualista jest zaraz pedofilem? A homoseksualna kobieta?

Śr sie 25, 2004 22:59
Zarówno psychologia, jak nauka Kościoła ( ok 2000 lat doświadczeń), Judaizmu (z którego to "wywodzi się" Chrześcijaństwo - następne parę tysięcy lat), jak i doświadczenia dnia codziennego mówią jedno i o samo - para homoseksualna nie jest w stanie należycie przygotować do zycia dziecka w sposób, jaki są w stanie zrobić to "heteroseksualni" rodzice ...

Śr sie 25, 2004 23:00
"Upada kolejne tabu: seksualne molestowanie dzieci to już nie tylko męska zbrodnia.
Kiedy dziewczynka weszła do gabinetu, terapeutka Martine Nisse przeżyła wstrząs.

12-letnia Ewa, o blond czuprynie i posępnej twarzy, była milcząca i agresywna, Raz po raz stukała się w głowę i uderzała rękami w ścianę. Jakby uważała, że jej własne dłonie są tak samo winne jak te, które ją pieściły, pozbawiły dziewictwa, a nawet wydawały na łup przygodnym mężczyznom. To były ręce jej matki…"
http://sopowawa.webpark.pl/media/pedofi ... obiet.html

"Typ kontaktów pedofilnych bywa zróżnicowany, począwszy od obnażania się i masturbowania w obecności nieletnich, dotykania ich narządów płciowych, a na pełnych stosunkach seksualnych kończąc."
Za: http://wiem.onet.pl/wiem/000a15.html
Podawać dalej ??

Śr sie 25, 2004 23:08

masz racje ddv. nie mowi sie o kobietach pedofilach, bo to jest powszechnie jakby dzialka dla mężczyzn. Ale tak nie jest. Molestowanie może przybierac różne formy, dlatego też może sie jej dopuścić osoba każdej płci... ;tzukładem moze być przytoczony przez ciebie artykuł :)

jak widzisz wando, pedofilia nie jest tylko dla mężczyzn :)

Cz sie 26, 2004 8:18

A jakie słowo jest najczęściej wypowiadane przez takie małe dziecko co to się uczy mówić? Czy nie MAMA przypadkiem? To do jak ma dwóch facetów za rodziców to na którego powie mama?

A jak ma dwie mamy, to jak pójdzie z tatą pograć w piłkę albo pomajstrować w garażu?

I co taki szkrab pomyśli sobie jak zobaczy, że wszyscy wokół mają mame i tatę a on ma mameęi mamę albo tatę i tatę. Mogą mu na dobre nie wyjść, takie przemyślenia...

pzdr :)

Cz sie 26, 2004 8:29

no tak... może w takiej parze w ramach losowania ustalą kto będzie dla dziecka kim... a swoja drogą ciekawe, czy beda zadowoleni z efektu tego losowania, a jak na to zareaguje dziecko?

Cz sie 26, 2004 8:35

Albo rotacyjnie, ten tydzień ty jestem mamą a ja w przyszłym :D:D
Kazać dziecku mówić na faceta mama albo na kobietą tata to już &*(&^^%$(*&)* przegięcie ...

"Dlatego to mężczyzna opuszcza ojca swego i matkę swoją i łączy się ze swą żoną tak ściśle, że stają się jednym ciałem. "

Mężczyzna łączy sie z kobietą a nie z innym mężczyzną, jak mi ktoś zarzuci, że w przytooczonym cytacie nie ma mowy o kobiecie a żona może być określeniem faceta to wyśmieję i wyszydzę :D

Cz sie 26, 2004 8:40

"Ja jestem Pan! Nie będziesz obcował z mężczyzną, tak jak się obcuje z kobietą. To jest obrzydliwość! " Kpł 18,22

Jeszcze jakieś pytania?

Cz sie 26, 2004 8:46

Nie wiem jak wogóle ktoś chce nazywać związek homoseksualny rodziną. Przecież dla mnie to jest raczej niepojete. Może jestem zacofana, albo jakos tak.
Moze dlatego że nie mam homoseksualnych rodziców?

Cz sie 26, 2004 8:53

To nie my jestśmy zacofani, tylko co po niektórzy są za bardzo hop do przodu, tak uważam :)
Masz rację, 2 kolesi albo 2 babki to nie rodzina...to zwiazek jedynie i to niesakramentalny bo taki być nie może...

Cz sie 26, 2004 9:00

a jak ma być rodziną? zresztą małżeństwem sakramentalnym też nie będzie.... bo masz racje PŚ nie mowi o malżeństwie osób tej samej płci... to by byla przesada....

Cz sie 26, 2004 9:13

Podawać dalej

ddv, nie chciałam potwierdzenia, że pedofilami mogą być także mężczyźni, chciałam tylko się dowiedzieć, dlaczego łaczy się pedofilię z homoseksualizmem? Przeciez można być pedofilem heteroseksualnym.

Cz sie 26, 2004 14:32

Ja nic takiego np nie słyszałem w mediach...

Cz sie 26, 2004 14:37
2. Czy dziecko w rodzinie "homo" nie będzie narażone na pedofilię w stopniu o wiele większym niż w (potencjalnie) zwykłej rodzinie ??

Tak była treść mojego pytania, Wando ...

Jaką można dać bowiem gwarancję, że "rodzina" oparta na nienaturalnych zasadach może dać naturalne wychowanie, nauczyć naturalnych odruchów, naturalnych zachowań ??
Wiesz- znam życie i dziecięcą ciekawość ... oraz chęć podglądania życia ...
Obawiam się, że dziecko "pochodzące" z 'rodziny homo' może mieć strasznie wypaczone podejście do życia ...
Nie można również dać absolutnie żadnych gwarancji i na to, że te nienaturalne poglądy będą wpajane dziecku ...

Dziecku będącemu "wychowankiem" takiej "rodziny" opartej na nienaturalnych zasadach nikt nie będzie w stanie zagwarantować, że nie stanie się obiektem pożadania ...
Jeżeli bowiem w naturalnej rodzinie, mającej przecież pewnego rodzaju naturalne hamulce może dojść do aktów pedofilii - o ileż bardziej dziecko może być narażone na takie akty w "rodzinie", w której te hamulce praktycznie nie istnieją ??
Przecież mężczyzna z mężczyzną i kobieta z kobietą nie jest w stanie spłodzić dziecka !! To biologicznie NIEMOŻLIWE !!

Wyraziłem się już jasno ??

Cz sie 26, 2004 15:57
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 339 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 23  Następna strona