Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 22, 2025 0:41

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 180 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona
 jak to jest z tym zabezpieczaniem?????? 
Autor Wiadomość

Śr maja 09, 2007 15:04

ale co? że to absurd, czy że Magisterium powinno całkowicie zabronić współżycia?

Śr maja 09, 2007 15:09

Żarty, żartami, ale co na takie rozumowanie odpowiedzieć zwolennikom aborcji?
Kiedyś w tv jedna babka powiedziała, że jeżeli faktycznie życie zaczyna się od poczęcia, to w każdej damskiej ubikacji powinny stać kapliczki :(

Śr maja 09, 2007 15:12

Dla mnie branie tabletek nie oznacza chyba,ze zabijam kogos..

Śr maja 09, 2007 17:55

Jest cos takiego jak tabletka PRZED , ktora gdziechem nie jest.. Jest tez tabletka PO i grzechem jest poniewaz zabija zarodek..
Dziwne..

Przy stosowaniu tabletek antykoncepcyjnych ciagle sie je bierze..
A jak wiadomo nie przy kazdym stosunku zachodzi sie w ciaze..

Wczesnoporonnie dzialaja tabletki na wrzody.. tzn,ze kobieta ma sie nie leczyc ?

Śr maja 09, 2007 18:12

Mnie bardzo intryguje ten efekt antynidacyjny. W tym, co pisze jumik jest logika. Czy wszystkie tabletki mają takie działanie?

Karo la napisał(a):
Jest cos takiego jak tabletka PRZED , ktora gdziechem nie jest.. Jest tez tabletka PO i grzechem jest poniewaz zabija zarodek..
Dziwne..

Nie rozumiem Twojego posta. Mówisz o tabletkach w celu leczenia się czy antykoncepcji? Bo nie wiem, co jest dziwne.

Śr maja 09, 2007 18:29

Dziwne jest to ,ze tabletka PO zabija , a tabletka PRZED juz nie..
Tzn, dziwne jest to,ze wg mnie tabletka PRZED i PO ma na celu aby nie dopuscic do ciazy.. Ale jednak biorac tabletke PRZED nie zabijam doslownie..
A wg mnie to jest to samo..

Śr maja 09, 2007 18:55

Aaa! Nie rouzmiesz jaka to tabletka PRZED ,a jaka PO??
Hmm, tabletka PRZED nie dopuszcza do zagniezdzenia sie zarodka w macicy, a tabletka PO zabija zarodek.. Bierze sie ja do 72h po stosunku, ale nie jestem pewna..
Nie wiem jak nazywaja sie takie tabletki dlatego nazywam je po prostu "przed" i "po"..

Śr maja 09, 2007 19:01

Aha, wcześniej myślałem, że chodzi Ci o "przed" i "po" współżyciu.

Karo la napisał(a):
Dziwne jest to ,ze tabletka PO zabija , a tabletka PRZED juz nie.

Czyli PRZED masz na myśli ten efekt antynidacyjny. Jak napisałem wcześniej, również mnie to intryguje. Nie tyle dziwi, co po prostu nie wiem, co mam o tym myśleć. Bo jeśli życie zaczyna się z chwilą poczęcia, to zarówno efekt antynidacyjny jak i wczesnoporonny, oznaczają zabicie dziecka (różnica tylko czasowa).

Śr maja 09, 2007 19:21

Tak samo tabletki antykoncepcyjne..
Ktos proponowal mi wstrzemiezliwosc.. ale przeciez nie za kazdym razem kiedy sie kocham zachodze w ciaze.

Śr maja 09, 2007 19:36

Tak samo tabletki antykoncepcyjne..
Ktos proponowal mi wstrzemiezliwosc.. ale przeciez nie za kazdym razem kiedy sie kocham zachodze w ciaze.

No, ale właśnie... czy wszystkie tabletki antykoncepcyjne mają działanie antynidacyjne?

Śr maja 09, 2007 19:39

Aaa! Nie rouzmiesz jaka to tabletka PRZED ,a jaka PO??
Hmm, tabletka PRZED nie dopuszcza do zagniezdzenia sie zarodka w macicy, a tabletka PO zabija zarodek.. Bierze sie ja do 72h po stosunku, ale nie jestem pewna..

Lol, to właśnie tabletka PO nie dopuszcza do zagnieżdżenia się zarodka (lub nawet plemników) i nie jest to zabijanie. Tabletka PRZED nie dopuszcza tylko do zagnieżdżenia się plemników, jak już się przedostaną to jest szansa na zapłodnienie.

Śr maja 09, 2007 19:42

Lol, to właśnie tabletka PO nie dopuszcza do zagnieżdżenia się zarodka (...) i nie jest to zabijanie.

No właśnie nie wiemy, czy to nie jest zabijanie.

P.S. Niedługo trzeba było czekać...
wcześniej Mroczny Pasażer napisał(a):
ale ja jak nie jestem czegoś pewien, a zwłaszcza tak dyskusyjnych rzeczy to staram się o tym nie wygłaszać publicznie przekonując innych, że mam rację bowiem sam mogę się bardzo mylić

Śr maja 09, 2007 19:54

Nie wkurzaj mnie Mroku:PPP ;)
Hmm, jestes pewien?
Bo ja z tego co wiem (a moge sie mylic) wlasnie tabletka "PO" dziala jako poronna. Kobieta kiedy wspolzyla i jest prawie pewna,ze mogla zajsc w ciaze zglasza sie do ginekologa ,a ten jej przepisuje wlansie tabletke poronna- "PO". Moge sie mylic poniewaz moja widza nt tabletki "PO" opiera sie wylacznie na programach w tv jak i na reklamie, ktora reklamowala owy produkt. Yyy, polimen nadchodzi, czy cos takiego?? Pamietacie??

Śr maja 09, 2007 19:59

Poronna to jest RU ileśtam, a nie Postinor, ludzie zlitujcie się.

Cytuj:
poronienie n I; lm D. ~eń
med. <<samoistne lub wywołane sztucznie (chirurgicznie) przerwanie
ciąży i wydalenie płodu przed ukończonym 18 tygodniem ciąży>>

Najpierw trzeba być w ciąży, żeby poronić. "Choć uważa się, że Postinor Duo podany w czasie do 72 godzin po stosunku może mieć działanie wczesnoporonne to jednak zastosowany we wczesnej ciąży (w późnej tym bardziej) nie jest lekiem poronnym. Zawarty w nim levonorgestrel należy bowiem do grupy tzw. progestagenów (od greckiego gestos - ciąża) czyli hormonów wspierających ciążę."

To już kwestia dyskusyjna, która znów sprowadza się do kwestii tego czy plemniczek w jajeczku jest już życiem. Postinor nie dopuszcza by takie jajeczko z plemniczkiem się zagnieździło. Czy Wy naprawdę widzicie tu poronienie?

Cytuj:
P.S. Niedługo trzeba było czekać...

Rotfl człowieku o co Ci chodzi? Tak jestem pewien bo są to informacje od producenta. No, ale wiem to masonistyczne lobby, które manipuluje społecznością.

Śr maja 09, 2007 20:52
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 180 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona