| Autor |
Wiadomość |
|
goostaf
|
Oczywiście że wiesz lepiej!
Ja tylko piszę że jest możliwość nadania jednego, dwuczłonowego imienia. A w Twoim przypadku był wybór: dwa imiona albo jedno.
_________________ Powiedziano ci, człowiecze, co jest dobre. I czegoż żąda Pan od ciebie, jeśli nie pełnienia sprawiedliwości, umiłowania życzliwości i pokornego obcowania z Bogiem twoim Micheasz 6:8
|
| Pt maja 25, 2007 10:51 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
ok, źle Cię zrozumiałam, przepraszam 
|
| Pt maja 25, 2007 11:01 |
|
 |
|
Paladyn
|
Czy istnieje takie imię jak Justycja?
|
| Pt maja 25, 2007 11:35 |
|
|
|
 |
|
goostaf
|
Justyna na pewno, ale Justycja?
_________________ Powiedziano ci, człowiecze, co jest dobre. I czegoż żąda Pan od ciebie, jeśli nie pełnienia sprawiedliwości, umiłowania życzliwości i pokornego obcowania z Bogiem twoim Micheasz 6:8
|
| Pt maja 25, 2007 11:43 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Paladyn napisał(a): Czy istnieje takie imię jak Justycja?
raczej nie. spr w internecie w bazie imion
|
| Pt maja 25, 2007 11:47 |
|
|
|
 |
|
cysia
|
My niedługo zostaniemy rodzicami adoptowanego Dzidziusia i powoli myślimy nad imionami. Podoba nam się Laura, zastanawiamy sie tylko, jak zdrabniać to imię. Może nam, Poetessa, podpowiesz?
_________________ Nasz pierwszy CUD Nasz drugi CUD
|
| Pt maja 25, 2007 13:24 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
ja mowie do swojej coreczki Laurunia, Laurusia, Lariska, Lauruń, Lauruniek, Larunia itp. niektórzy zdrabniają też Laurka ale mi to nie bardzo sie podoba. zdrobnienia do tego imienia na początku dziwnie brzmia (bo kończy się twardo na -ra) ale po kilku dniach sie przyzwyczaiłam.
|
| Pt maja 25, 2007 13:34 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Justycja to pewnie byłoby imię pochodzace od justicia- sprawiedliwość po łacinie...W Polsce nie słyszałam, by je uzywano...
Ale jestem mądra
Cysiu gratuluję odważnej decyzji
Jak to powiedział Pan jezus " A kto by przyjął jedno takie dziecko w imię moje- mnie przyjmuje"...
Zdrobnienia od Laury: Laureńka, Laurusia, 
|
| Pt maja 25, 2007 13:37 |
|
 |
|
goostaf
|
A może "Urka"?
Mój wujek "zdrabniał" imiona swoich córek tak: Kasia to zdrobniale "Bolek", a Magdalena - "Heś"
Takie zboczenie 
|
| Pt maja 25, 2007 13:39 |
|
 |
|
cysia
|
Goostaf
Poetessa, podobają mi się niektóre zdrobnienia, choć wciąż mi one brzmią nieco przydługo. Moja rodzinka wymyśliła Lori, co znów zahacza o obcość. Myślę,że samo wyjdzie w praniu. Poza tym może to będzie chłopiec.
Teresse, dziękuję za gratulacje. Tak, w dniu podjęcia decyzji rzeczywiście czułam się trochę bohatersko. Teraz po prostu jestem w adopcyjnej ciąży i przeżywam mniej więcej te same radości i troski co rodzice biologiczni,łącznie z zachciankami 
|
| Pt maja 25, 2007 21:26 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cysiu ja tez gratuluje z calego serca i zycze powodzenia jesli chcesz to daj znac gdy juz nadejdzie ten wielki dzien w waszym zyciu
pozdrawiam 
|
| Pt maja 25, 2007 21:48 |
|
 |
|
cysia
|
A pewnie,że się pochwalę!
Chociaż najprawdopodobniej wielki dzień nastąpi w okolicach nowego roku. W każdym razie musimy być gotowi, więc zamierzam sprawdzać co nowego na imionowym wątku.
Dla chłopca wybraliśmy póki co imię Nikodem. Na Laurę Dziuniek troche kręci nosem
Pozdrawiam 
|
| Pt maja 25, 2007 23:13 |
|
 |
|
moonisia
|
 Imiona.
w mojej rodzinie wszyscy maja imiona swiete. nie ma Vaness i Denisow.
ja chociaz mam 14 lat juz jestem pewna ze chce w przyszlosci adoptowac dziecko i urodzic wlasne.
a co do imion bardzo podobaja mi sie Zofia, Blanka,Emilia, Klara, Zuzanna,Pola,Hanka a dla chlopccow Antoni i Franciszek
zakochana jestem tez w imieniu Abigeil ale w polsce raczej bym dziecka tak nigdy nie nazwała.
Pozdrawiam;*
|
| Cz cze 07, 2007 22:06 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Dla dziewczynki proponuję imię Rozalia,Julianna a dla chłopca imię Wespazjan albo Tarsycjusz.
|
| Pt cze 08, 2007 9:02 |
|
 |
|
Zencognito
|
 Re: Imiona.
moonisia napisał(a): w mojej rodzinie wszyscy maja imiona swiete.
Chyba imiona świętych, bo w słowie nic świętego nie ma
Laura to bardzo ładne imię, mi też się podoba. Córce dałbym na imię Laura, Klara albo Alicja, synowi Gabriel. Uważam, że te imiona brzmią ładnie i szlachetnie 
|
| Pt cze 08, 2007 11:36 |
|
|
|