Pigułka antykoncepcyjna, która eliminuje okres (Lybrel)
| Autor |
Wiadomość |
|
solanna
|
keylan napisał(a): nie ma imitować, tabletka zatrzymuje owulacje ale nie złuszczanie się scianek macicy... stąd moje zdziwienie
Podczas miesiączki złuszcza się endometrium, które pogrubiło się w trakcie cyklu. Jeśli spojrzysz do ulotki pigułek, to przeczytasz, że jednym z trzech skutków jej stosowania, a właściwie sposobów przeciwdziałania ciązy, jest zahamowanie przyrostu endometrium.
Czyli jeśli kobieta stosuje tabletkę, to nie ma ma jej się za bardzo co złuszczać (dlatego tez krwawienia podczas stosowania pigułki są o wiele uboższe niż miesiączka).
Gdyby złuszczały się ścianki macicy, to po kilku miesiączkach nie byłoby już macicy
Pigułka zatrzymując okres, hm. Dla mnie to tak, jakby wynaleziono pigułkę antykoncepcyjną dla mężczyzn, która eliminowałaby wytrysk przez zablokowanie produkcji nasienia. Byłoby współżycie, ale nei byłoby wytrysku i też nie byłoby problemu z ciążą.
Liczę, że kiedyś coś takiego wynajdą.
_________________ eulogeite kai mee katarasthe
|
| Pt cze 01, 2007 8:50 |
|
|
|
 |
|
KrzysiekFZ
|
solanna napisał(a): Pigułka zatrzymując okres, hm. Dla mnie to tak, jakby wynaleziono pigułkę antykoncepcyjną dla mężczyzn, która eliminowałaby wytrysk przez zablokowanie produkcji nasienia. Byłoby współżycie, ale nei byłoby wytrysku i też nie byłoby problemu z ciążą. Liczę, że kiedyś coś takiego wynajdą.
A ja jestem pewien ze tego nigdy nie wynajda. Bo i po co? Po to, aby mezczyzna zostal pozbawiony orgazmu? Pokaz mi faceta, ktory kupilby takie cos - a skoro nie ma klientow, to i nie ma towaru.
|
| Pt cze 01, 2007 13:39 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
dokładnie Solanna a krwawienie w przypadku stosowania tabl antykoncepcyjnych jest krwawieniem wywołanym z tytułu odstawienie hormonów a nie miesiączką czy złuszczaniem endometrium.
Keylan pokaż mi lekarza który leczy zły poziom hormonów tabl antykoncepcyjną a najpierw spr faktyczny poziom hormonów by wiedzieć ze zastosowanie kuracji hormonalnej jest konieczne. Oni stosują te tabletki na wszystko bez żadnych badań i bez wywiadu środowiskowego. Bez informowania pacjentki o skutkach (faktycznych) ubocznych i zagrożeniach które są związane z ich stosowaniem. Ja właśnie przez stosowanie takiej kuracji byłabym bezpłodna. A gdy się poprosi lekarza by z przyczyn ideologicznych zapisał jakiś inny lek to się okazuje że jest masa innych leków zastępczych, które są nawet lepsze w swoim działaniu i nie mają tak poważnych skutków ubocznych. Po prostu firmy farmaceutyczne płacą lekarzom za propagowanie tych tabletek.
Uważam tę nową tabletke za następną możliwość samookaleczenia kobiet w myśl postępu. Lekarza nie znają dobrze gospodarki hormonalnej człowieka (to jeden z aspektów organizmu człowieka najmniej poznany) a ingerują w nią tak poważnie. Po prostu na nas eksperymentują.
Polecam link:
http://www.dozrodla.pl/index.php?go=posluchaj
i jeszcze
http://www.zycie.lublin.pl/ginekologia/
http://www.zycie.lublin.pl/ginekologia/ ... ta%E6.html
|
| So cze 02, 2007 7:50 |
|
|
|
 |
|
keylan
|
poetessa napisał(a): Keylan pokaż mi lekarza który leczy zły poziom hormonów tabl antykoncepcyjną a najpierw spr faktyczny poziom hormonów by wiedzieć ze zastosowanie kuracji hormonalnej jest konieczne.
prosze bardzo Lublin, LuxMed dr. Jolanta Osińska-Stępień 
|
| N cze 03, 2007 8:01 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
i jakie badania wykonuje?
|
| N cze 03, 2007 9:07 |
|
|
|
 |
|
keylan
|
poetessa napisał(a): i jakie badania wykonuje?
poziom hormonów przed przypisaniem hormonów
|
| N cze 03, 2007 11:32 |
|
 |
|
solanna
|
Wrócę do zasadniczego tematu: myślę, że ta tabletka to pomyłka. Z pewnością skorzysta z niej wiele mlodych dziewczyn chcących uprawiać sport, pracować 20 h/dobę albo tych, którym miesiączka przeszkadza z jakichś powodów.
Sama wiem, że dość długo trwało zanim zaakceptowałam fakt, że miesiączkuję i regularnie przynajmniej na jeden dzień wyłącza mnie z obiegu. Teraz umiem się juz tym cieszyć i za nic nie zrezygnowałabym z tego kopa hormonów  TO jest jak wejście w rytm tańca i bardzo mi się ten taniec podoba, akceptuje pod tym względem moje ciało i ono odpłaca mi rzetelnym informowaniem o tym, w jakim jest stanie (czy nie brak jakichś substacji odżywczych, czy nie przesadzam z dietą albo pracą itp.). No i przede wszystkim czuję się kobieca :]
To fajne uczucie :]
_________________ eulogeite kai mee katarasthe
|
| N cze 03, 2007 18:02 |
|
 |
|
Hebamme
|
Mroczny Pasażer napisał(a): Niektóre kobiety przeżywają ogromny ból podczas okresu. Zatrzymanie go byłoby metodą leczenia tego bólu. '
To nie jest zadne leczenie , poniewaz uczciwe leczenie polega na zdiagnozowaniu problemu zdrowotnego i leczeniu tego problemu. Co to za leczenie skoro po odstawieniu pigułek problem powraca?
_________________ www.pro-life.org.pl
|
| Pn cze 04, 2007 11:13 |
|
 |
|
Hebamme
|
Przy okazji rozmowy o zdrowiu kobiety zachęcam do zapoznania się z zagadnieniem NaProTechnologii:
http://www.ecomedicum.org/naprotechnologia.html
_________________ www.pro-life.org.pl
|
| Pn cze 04, 2007 11:22 |
|
 |
|
Mroczny Pasażer
|
Hebamme napisał(a): Mroczny Pasażer napisał(a): Niektóre kobiety przeżywają ogromny ból podczas okresu. Zatrzymanie go byłoby metodą leczenia tego bólu. ' To nie jest zadne leczenie , poniewaz uczciwe leczenie polega na zdiagnozowaniu problemu zdrowotnego i leczeniu tego problemu. Co to za leczenie skoro po odstawieniu pigułek problem powraca?
Nie zawsze powraca. Poza tym nie wiadomo czy po tej tabletce by powracał. No i może jakiejś kobiecie się podoba takie leczenie?
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
| Pn cze 04, 2007 11:49 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
bardzo fajny artykuł Hebamme.Polecam tym którzy ciągle wierzą w cudowność HTZ.
|
| Pn cze 04, 2007 12:57 |
|
 |
|
Enson Flame
|
Cytuj: To katolicy powinni odstawic aspiryne. A także by-passy, operacje plastyczne i aparaty na zęby. podobnie jak okulary i sztuczne szczęki
Niestety katolickie zwalczania ingerencji w naturę jest bardzo wybiórcze.
_________________ Słów parę o religii
|
| So cze 09, 2007 14:46 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: To nie jest zadne leczenie , poniewaz uczciwe leczenie polega na zdiagnozowaniu problemu zdrowotnego i leczeniu tego problemu. Co to za leczenie skoro po odstawieniu pigułek problem powraca?
1. Nie zawsze da się zdiagnozowac przyczynę bólu...
2. Nie zawsze da się dzialać na przyczynę, czasem mozna tylko na sam ból...
I w takich sytuacjach te tabletki moga być pomocne- podobnie jak środki przeciwbólowe- które działają jedynie na objawy ...
|
| N cze 10, 2007 18:26 |
|
|
|