Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 21, 2025 16:54

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Co rodzice wiedzą o dyskotekach ? 
Autor Wiadomość

Musiałam wyciąć dwie wypowiedzi, bo nie odnosiły się do tematu.
Prywatne uwagi można kierować na PW.
mateola

So cze 07, 2008 7:48

Niezapomnij ,że dzieci potrafią kłamać ,a im bardziej inteligentne tym smielej kłamie.Dzieciaczki nasze kłamią juz od wczesnego dzieciństwa ,zanim jeszcze nauczą się mówić .Pytasz maluszka czy zrobiło to ...?,a ono juz kreci główką ,że nie -kłamczuszek jeden :-D

No nie zapominam :-)
Mimo wszystko mam zaufanie do swoich dzieci. Ponadto wiem, że zostały wychowane w zdrowej, kochającej rodzinie, gdzie np. wzorzec picia był wręcz biblijny ;-)
Ponadto są dorosłe i same odpowiadają za swoje wybory. A na wybory starszego, który rzadko bywa w domu nie mam przecież bezpośredniego wpływu, prawda?

So cze 07, 2008 7:55

Mimo wszystko mam zaufanie do swoich dzieci. Ponadto wiem, że zostały wychowane w zdrowej, kochającej rodzinie, gdzie np. wzorzec picia był wręcz biblijny ;-)

Moim zdaniem dobre wychowanie w domu to jedno, a otoczenie w którym młody człowiek przebywa - drugie. Wiem po sobie.

So cze 07, 2008 13:11

Mimo wszystko mam zaufanie do swoich dzieci.
I to zaufanie może zgubić twoje dzieci.Oczywiście dobrze ci życzę ,a raczej dobrze życzę twoim dzieciom ,ale obawiam sie ,że "dobre"wychowanie to za mało .Jest wiele rodzin tzw. dobrych z, dobrych domów ,gdzie dzieci są zwykłymi rozbujnikami i wile tez nieszczęść jest z tego powodu ,że rodzice ufali swym dzieciom. Narkotyki niestety nie wiedzą ,że twoje dzieci są dobrze wychowane i mogą twym dzieciom zaszkodzić w równym stopniu jak tym "żle"wychowanym .A poza tym na dyskotekach narkotyki podaje się w ukryciu i żaden geniusz nie domysli się ,że wypił właśnie pigułkę seksu ,gwałtu, czy coś jeszcze gorszego .Sam zastanawiam się jak w przyszłości uchronić dzieci przed gwałtem ,który niesie świat ,a raczej podli ludzie ,gdyż świat sam jest piękny.

So cze 07, 2008 21:33

I to zaufanie może zgubić twoje dzieci.Oczywiście dobrze ci życzę ,a raczej dobrze życzę twoim dzieciom ,ale obawiam sie ,że "dobre"wychowanie to za mało .
Co zatem proponujesz matce dorosłego dziecka w kwestii dyskoteki?
:-)

So cze 07, 2008 21:37

Co zatem proponujesz matce dorosłego dziecka w kwestii dyskoteki?
:) Proponuje ci ,abyś nie chodziła na dyskoteki ,uważaj na chłopców w starszym wieku ,no i oczywiście uważaj na narkotyki ,w aptece jest ich całe mnustwo.

So cze 07, 2008 23:03
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2