Oto do czego prowadzi ateizm i socjalizm [ ku przestrodze]
Autor |
Wiadomość |
Metalik
|
Nie zauważyłem jednego posta:
Kori, Jezus powiedział także, że lepiej byłoby zawiesić gorszycielowi kamień młyński u szyi i utopić.
Takie segregowanie cytatów z Biblii, jak Ty zrobiłeś to nieporozumineie. Trzeba patrzeć całościowo.
I powtórzę. KATOLIK MUSI BRONIĆ NORMALNOŚCI, RODZINY i PRZECIWSTAWIAĆ SIĘ ZŁU. Gdzie ty widzisz nienawiść????????????
Czy katolik ma się godzić na zło, w imię źle pojętej miłości bliźniego?
_________________ "Kto kark do ziemi zgina, nie ma prawa dziwić się, gdy po nim depczą"
"Możesz upaść siedem razy, byłeś powstał osiem".
|
Cz kwi 02, 2009 18:54 |
|
|
|
 |
Metalik
|
Cytuj: Z tego, co wiem, to Wolter powiedział:"Nie zgadzam się z Twoimi poglądami, ale po kres moich dni będę bronił Twego prawa do ich głoszenia." Tak podaje Wikipedia.
No i jeszcze jedno. Wikipedia nie jest wyrocznią, ale często się myli, a jak naprawdę brzmiały te słowa......nie wiadomo.
_________________ "Kto kark do ziemi zgina, nie ma prawa dziwić się, gdy po nim depczą"
|
Cz kwi 02, 2009 18:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dla kogo by było lepiej z tym wieszaniem kamienia młyńskiego? Wkleiłem ci cytaty, bo nie chciałem marnować czasu na wklejanie całej ewangelii. Oczywiście, że należy patrzeć całościowo. Ja tak patrzę. Dlatego mogę powiedzieć, co oznaczają konkretne fragmenty. A ty patrzysz całościowo? Uważasz, że Jezus, który mówił, że: " nie przyszedłem leczyć zdrowych, lecz tych, co się źle mają"; który przesiadywał z celnikami i grzesznikami(zapewne ku zgorszeniu kapłanów i uczonych w piśmie) stwierdza, że gorszyciel powinien popełnić samobójstwo? To by było lepiej dla niego? Targnąć się na życie? To po kiego grzyba krzyczycie,wy katolicy, o prawo do życia od naturalnego poczęcia do naturalnej śmierci? Po kiego walczyć o życie, jeżeli ten, co popełni grzech powinien się zabić? Po kiego spowiedź? A ty? Nie popełniłeś nigdy grzechu? Czemu nie popełniłeś samobójstwa? No chyba, że inaczej interpretujesz ten swój cytat. Tylko jak?
Nienawiść widzę w twoich postach. Choć, muszę przyznać, w tym ostatnim się nawet uspokoiłeś, nie wyzwałeś nikogo od "ateistycznej pały", jak wcześniej.
A ty się nie godzisz na zło, przez nazwanie wszystkich niekatolików debilami i grzesznikami? Ci "debile" tworzą świat, muzykę, kulturę, naukę, ratują życia i bez nich nie miałbyś okazji korzystać z komputera.
Nie odpowiedziałeś na mój test.
|
Cz kwi 02, 2009 19:11 |
|
|
|
 |
Metalik
|
Nie rozumiesz moich postów, nie czytasz ze zrozumieniem, nie rozumiesz Ewangelii i Nauk Kościoła, nie rozumiesz istoty katolickiej miłości bliźniego. Ja nie lubię się powtarzać.
|
Cz kwi 02, 2009 19:15 |
|
 |
Sareneth
|
Cytuj: Rzeczywiście, wspaniałe podejście, typowo ateistyczne. Gratulacje. Przyjmij do wiadomości mój katolicko fanatyczno kolego, że nie jestem ateistą. I zapamiętaj to sobie... Nie wiem o jaką pałę ci chodzi. Może masz jakieś kompleksy? Ależ oczywiście, że JEDYNE poprawne zdefiniowanie socjalizmu jest należy do Marksa. Tu się zgadzam... Cytuj: KATOLIK MUSI BRONIĆ NORMALNOŚCI, RODZINY i PRZECIWSTAWIAĆ SIĘ ZŁU.
I niech to robi, ale niech nie krzywdzi całego świata, i nie robi tego na siłę. Tak postępował Święta Inkwizycja i Hitler,a (chyba) wiesz jak to się skończyło? Cytuj: A ty się nie godzisz na zło, przez nazwanie wszystkich niekatolików debilami i grzesznikami? Moja droga, metallik prezentuje typowy przykła dwójmyślenia, który tak dokładnie opisał na Orwell w swojej książce. I realizuje idealnie hasło partii "wolność to niewola" i "wojna to pokój". O ignorancji nie bedę wspominał... Cytuj: Kondycja wiary rzeczywiście nie najlepsza A zgadnij przez kogo? Przez takich jak ty i tobie podobnych, którzy wszędzie widzą Szatana (przepraszam Satana) i twierdzą że "zło podnosi głowę na zachodzie (Szwecja)"... Cytuj: To, jak wychowuję moje dziecko to TYLKO MOJA SPRAWA. To samo mój "mondry i pienkny" rozmówco twierdziła kobieta która pobiła na śmierć swoje dziecko. Mężczyzna które gwałci swoje również. A czy podobnego hasła, tylko że z państwo w treści nie głosił stalin? [/quote]No tak, a Szwecja to kraj luterański Cytuj: A Indie to kraj hindusistyczny. I co wynika z twej jakże inteligentnej logiki? Ty ougulniasz od samego początku twierdząc, że cała Szwecja jest zła itp. Jedno uogulnienie więcej nie zrobi różnicy... Czy katolik ma się godzić na zło, w imię źle pojętej miłości bliźniego?[quote] Jakie ZŁO?? JAKIE?? Odsyłam do moich 2 pierwszych postów, bo do tej pory nie podałeś dlaczego zachowanie Szwedów jest taki "złe"...
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
Cz kwi 02, 2009 19:27 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie wiem, czemu już druga osoba uważa, że "Kori" to kobieta:). Może tak jest przyjemniej:)? Osobiście nie mam nic przeciwko, a jeśli reinkarnacja istnieje, to chciałbym być w następnym wcieleniu kobietą:).
A wizja Orwella ma w sobie wiele mądrości, którą można na tym forum często stosować i odnosić do wielu osób.
Metalik, a czego nie rozumiem? Raz byś się mógł powtórzyć, przecież chodzi o ważną sprawę-obronę katolickich wartości. Jest różnica pomiędzy rozumieniem nauk Kościoła, a ich nieakceptowaniem, czego akurat tutaj nie okazałem.
O co chodzi w tych twoich Ewangeliach? Nie umiesz wytłumaczyć, hę? I gdzie odpowiedź na mój test? Nie masz ochoty, OK, nie musisz odpowiadać na ten test.
|
Cz kwi 02, 2009 20:17 |
|
 |
rozalka
Moderator
|
Uprzejmnie proszę Panów metalika i Sarenetha o zaprzestanie wzajemnego obrażania i skupienie się na rozmowie, a nie personalnych uwagach. W innym wypadku będę bardziej radykalna w cenzurowaniu postów.
_________________ Co dalej za zakrętem jest? Kamieni mnóstwo Pod kamieniami leży szkło Szło by się długo Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪
|
Cz kwi 02, 2009 20:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: A ty się nie godzisz na zło, przez nazwanie wszystkich niekatolików debilami i grzesznikami? Ci "debile" tworzą świat, muzykę, kulturę, naukę, ratują życia i bez nich nie miałbyś okazji korzystać z komputera.
Noooooooo....to teraz pojechałeś...
W jaki sposób "debile" tworzą świat...to mnie najbardziej zainteresowało...
Dzięki Metaliku za film...
Najbardziej spodobał mi się pomysł wykorzystania energii powstałej ze spalania zwłok...
Co do nienawiści to zaskoczył mnie pastor gej- który chce wysyłać "homofobów" do obozów koncentracyjnych...
Geje mogą być tak samo nienawistni jak "homofoby" szkoda, że wielu tego nie widzi... 
|
Cz kwi 02, 2009 20:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Hmm, chyba wynikło jakieś nieporozumienie. Metalik uważa ludzi niewierzących za niepełnosprawnych i,że lepiej by było dla nich,by masowo popełnili samobójstwa albo w ogóle się nie urodzili. Tak więc ja chciałem zauważyć, że tak do końca to ci niewierzący nie są "debilami" albo jakimiś niepełnosprawnymi. Oni mają swoje poglądy, czasami inną wiarę, i, co zadziwiające, oni też są przekonani o racji swoich poglądów. Nie wiem, dlaczego "pojechałem"...
|
Cz kwi 02, 2009 20:33 |
|
 |
Sareneth
|
Kori napisał(a): Nie wiem, czemu już druga osoba uważa, że "Kori" to kobieta:). Może tak jest przyjemniej:)? Wybacz mi mój drogi. Ale ciesz się, że nie napisałem "Moja Piękna"... Rozalka, ja nie czuję się obrażony w najmniejszym stopniu. A jeżeli Metalik się tak poczuł, to jego sprawa... Cytuj: Najbardziej spodobał mi się pomysł wykorzystania energii powstałej ze spalania zwłok... A w czym ci taka energia przeszkadza? Lepiej palić zwłoki, niż np. wycinać puszczę amazońską, żeby mieć opał. Albo budować elektrownie na węgiel...
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
Cz kwi 02, 2009 21:16 |
|
 |
Rojza Genendel
|
Odwiedzałam kilka lat temu Szwecję. Muszę przyznać, że ichnie społeczeństwo ma wiele zalet... które pokazuje film. Bo dla mnie to, co jest przedstawione w filmie świadczy na korzyść Szwedów.
_________________ Jestem panteistką. "Nasze ciała są zbudowane z pyłu pochodzącego z gwiazd (...) Jesteśmy dziećmi gwiazd, a gwiazdy są naszym domem. Może właśnie dlatego zachwycamy się gwiazdami i Drogą Mleczną." (Carl Sagan)
|
Cz kwi 02, 2009 22:12 |
|
 |
Jacek Rakoczy
|
Metalik napisał(a): Nie zauważyłem jednego posta:
KATOLIK MUSI BRONIĆ NORMALNOŚCI, RODZINY i PRZECIWSTAWIAĆ SIĘ ZŁU.
W tych twoich filmikach nie ma nic "nienormalnego". I tyle.
Najbardziej oburza mnie twoje traktowanie dzieci jak niewolników i własność rodzica. Bo do tego się sprowadza najeżdżanie na szwedzkie państwo ratujące BITE dziecko. Co do energii z kremacji zwłok: dobry pomysł. To jest proces energochłonny , a tak można część nakładów odzyskać.  A co tam robi poczciwa ABBA to już naprawdę diabli wiedzą 
_________________ "Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające".
Julian Tuwim
|
Cz kwi 02, 2009 22:27 |
|
 |
Metalik
|
Przedstawiłem ten film na forum chrześcijańskim, gdzie powinien wywołać powszechne oburzenie. Tak się jednak nie stało. To ja zostałem zaatakowany i oskarżony o szerzenie nienawiści.
Na dodatek jakiś jegomość (Kori) twierdzi, że sugeruję samobójstwo ateistom  Jaja jak berety  Tak to jest jak się nie rozumie Biblii.
No i wspaniały Sareneth, który uważa iż ateistą nie jest, ale akceptuje wszystko co najgorsze od ateistów pochodzi.  Opinia Rojzi mnie nie dziwi. Zawsze preferowała typowo lewackie spojrzenie na świat.
Dziękuję Teresse, chyba jedynej osobie, która ciepło wypowiedziała się o tym temacie.
To by było na tyle.
|
Pt kwi 03, 2009 11:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Co do energii z kremacji zwłok: dobry pomysł. To jest proces energochłonny , a tak można część nakładów odzyskać. ale jakby to technicznie miało wyglądać ? i ciekawe czy nie łowiono by "skór"? bo taka elektrownia musiałaby pracować w trybie ciągłym ? Cytuj: Nie wiem, dlaczego "pojechałem"...
Dlatego, że katolicy też coś wnieśli do rozwoju świata ?
Np. Ludwik Pasteur ?
|
Pt kwi 03, 2009 12:51 |
|
 |
Jacek Rakoczy
|
Teresse napisał(a): Cytuj: Co do energii z kremacji zwłok: dobry pomysł. To jest proces energochłonny , a tak można część nakładów odzyskać.
ale jakby to technicznie miało wyglądać ?
i ciekawe czy nie łowiono by "skór"?
bo taka elektrownia musiałaby pracować w trybie ciągłym ?
Palenie zwłok nie da ci pradu. Za dużo w nich wody. Taka instalacja jedynie odzyska część energii ( nawet spora część) i tym samym zmniejszy zużycie. I o to w pomyśle chodziło.
_________________ "Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające".
Julian Tuwim
|
Pt kwi 03, 2009 13:30 |
|
|
|