Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 16, 2025 9:38

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 moje " małżenstwo" 
Autor Wiadomość

Inny punkcie widzenia! po primo -mój mąz wychowywał sie bez rodziców,ale nie czuje sie upoważniona,zeby w tym miejscu opowiadac o Jego dzieciństwie. Faktem jest,ze teściów nie miałam.Po drugie-pisząc na tym forum,nie szukam winnych tej sytuacji,nie kombinuje ile w tym było czyjej winy(stało sie jak sie stało,a winne zawsze sa obydwie strony)wiec nie wiem dlaczego usilnie próbujesz mi wytknąc gdzie popełniłam bład,a tym bardziej sugerowanie jakoby konfesjonał był zródłem problemów jest kompletną bzdura! Mam wrazenie,ze jestes w jakis dziwny sposób bardzo poraniony i sfrustowany.Pisząc tutaj szukam porady osób wierzących.Zapewniam Cie,że ksiądz w konfesjonale krzywdy Ci nie zrobi!Pozdrawiam Cie ciepło i życze duzo spokoju i miłosci.

So maja 23, 2009 15:01

madness napisał(a):
mami,
nie sluchaj tych ktorzy podsuwaja Ci czysto ludzkie, proste rozwiazania. Twoje sumienie podpowiada Ci wlasciwe rozumienie sakramentu malzenstwa. pamietasz przysiege? slubuje Ci milosc, wiernosc i uczciwosc malenska oraz ze Cie nie opuszcze az do smierci. a potem bralas Boga jako swiadka i gwaranta Twoich slow. to ze Twoj maz nie dopelnil przysiegi nie swiadczy o tym,ze Wasze malzenstwo sie skonczylo. Bóg jest wierny, On pamieta Wasze slowa, zna Twoje serce i Twoje pragnienie aby ten zwiazek trwal i wypelnial sie tak, jak byl zamierzony przez Ciebie i przez Boga.
...

Cytuj:
Nie udało mi sie wyleczyc z miłości do meza.Nie wniosłam sprawy o alimenty

Nie lecz się z miłości, to dar który jest wciąż przy Tobie.
A miłość do męża nie wyklucza dbania o własne dzieci, alimenty się im należą dla zapewnienia ICH potrzeb.
Nie wstydź się miłości to nic złego, niech się wstydzi ten kto zapomniał o przysiędze przed Bogiem.
Módl się za męża i swoje małżeństwo, rodzinę, nie wstydź się tego możesz o modlitwie za niego powiedzieć też mężowi, może sobie przypomni o swej wierze i otrząśnie się z zauroczenia, które nie jest prawdziwą miłością.

1 Kor 13,4 napisał(a):
Miłość cierpliwa jest,
łaskawa jest.
Miłość nie zazdrości,
nie szuka poklasku,
nie unosi się pychą;
5 nie dopuszcza się bezwstydu,
nie szuka swego,
nie unosi się gniewem,
nie pamięta złego;
6 nie cieszy się z niesprawiedliwości,
lecz współweseli się z prawdą.
7 Wszystko znosi,
wszystkiemu wierzy,
we wszystkim pokłada nadzieję,
wszystko przetrzyma.

Ja walczyłem w wierze o swoje małżeństwo i mi się udało. Wierzę, że Tobie się też uda, Bóg i wspólnota Kościoła jest z Tobą.
A jak Ci się już uda to pielęgnuj swe małżeństwo jak roślinę, która wymaga codziennych zabiegów.
+

So maja 23, 2009 22:48
Moim zdaniem nie musisz się leczyć z miłości do męża - i tak zawsze będziesz go kochała. Nie szukaj też nowych związków, zwłaszcza że masz z tego powodu wyrzuty sumienia no i jesteś przeciez w sakramentalnym związku małżeńskim.

Ale Ty masz tez obowiązki wobec dzieci - skoro Twój mąż tak długo do Cienie nie wraca to przestań się oszukiwać-on już raczej nie wróci a może za ileś tam lat dopiero wróci. Póki co, to kobieto weź się w garść i zadbaj o dobro dzieci! Weź rozwód cywilny i ureguluj sprawy majątkowe, alimenty itp. Rozwód cywilny nie przeszkadza w tym, że Twój mąż nadal będzie Twoim mężem w oczach Boga a o dobro dzieci zadbać musisz - to Twój obowiązek.

Pn cze 08, 2009 16:14
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2