Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 27, 2025 6:35

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Biblia pod choinkę 
Autor Wiadomość

Post Ja też dostałem Biblię...
Ja dostałem Biblę z okazji Świąt Bożego Narodzenia od mojej ukochanej dziewczyny i bardzo się z tego powodu cieszę... :)
W sumie nie miałem w domu Biblii z prawdziewgo zdarzenia, tylko jakieś brytyjsie wydanie...
Teraz mam i dziennie ją czytam!

Dziękuję kochanie:)

Śr sty 11, 2006 19:22

do dzisiaj czsamiu czytuje moje "Opowieści biblijne dla dzieci" :) bo Biblią tego jednak nie nazwe, ale ta książka mnie ukształtowała. Jako dziecko znałem ją od deski do deski, każdy obrazek, każdą historię, przez to dochodziłem do prawdy :) uważam an własnym przykładzie że takie książeczki to świetna rzecz :)

Cz lut 23, 2006 14:18

Post Re: Biblia pod choinkę
Ja miałam w domu 2 wydania Biblii dla dzieci (biblię w obrazkach i drugą, obrazki +pytania).Co do Pisma Świętego NT to mam wydanie,którego jeszcze nie widziałam u żadnego z moich znajomych (Wydawnictwo Pax, Warszawa 1983 r., przekład z j.greckiego).A ponad rok temu,w lipcu A.D. 2010, pół miesiąca po moim nawróceniu na zapytanie mamy,co chcę dostać na imieniny,odpowiedziałam, że Biblię :) .Niestety moja mama jest osobą "wierzącą ale niepraktykującą" i jej reakcja była mniej wiecej taka,że szkoda jej wydawać pieniedzy na Biblię...
W związku z powyższym PŚ Nowego i Starego Testamentu ("Tysiąclatkę" Wydawnictwa Pallotinum) i ta Biblia ewoluuje ze mną na drodze mojego wzrostu w wierze ;) .Tzn. najpierw-przy okazji zakupy brewiarza zaopatrzyłam się w etui do niej a jakiś czas pózniej w paginatory ;-) .A akurat tą Biblię często zabieram z sobą na różne wyjazdy i spotkania Odnowy w Duchu Świętym.
Co do Biblii, którą chciałabym dostać pod choinkę (ale znając moją rodzinkę prędzej sama ją sobie kupię niż znajdę ją pod choinką :-) jest Biblia Jerozoliska.

So paź 15, 2011 21:36
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2