Mój Jan Paweł II - patronem rodziny
Autor |
Wiadomość |
Iwona19
|
 Re: Mój Jan Paweł II - patronem rodziny
Kozioł, mógłbyś korzystać z wiarygodniejszego źródła informacji niż Wikipedia.
_________________ "Wszystko badajcie! Trzymajcie się tego, co dobre, a unikajcie wszystkiego, co złe" (1 Tes 5, 21-22)
|
N maja 27, 2012 13:11 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kozioł napisał(a): Ale uważaj aby pewnego dnia nie rozbić sobie głowy na betonie i nie stracić wiary. Ja wolę wierzyć pomimo wielu problemów i nie opierać swej wiary na ludziach. dziękuje ci, ze mnie ostrzegłeś. wezmę to pod uwagę.
|
N maja 27, 2012 14:11 |
|
 |
Adelajda
|
mkb napisał(a): Kozioł napisał(a): Ale uważaj aby pewnego dnia nie rozbić sobie głowy na betonie i nie stracić wiary. Ja wolę wierzyć pomimo wielu problemów i nie opierać swej wiary na ludziach. dziękuje ci, ze mnie ostrzegłeś. wezmę to pod uwagę. delikatnie chciałam zauważyć, odejście od tematu.
|
N maja 27, 2012 16:43 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Iwona19 napisał(a): Kozioł, mógłbyś korzystać z wiarygodniejszego źródła informacji niż Wikipedia. Tak, to prawda, Wiki, a w szczególności polska wiki nie jest zbyt wiarygodna. Szczególnie gdy dotyczy spraw wiary czy postaci związanych z KK lub jego historią. Nie robiłem notatek, więc nie mam nic pod ręka ale pisałem juz na ten temat, na pewno znajdziesz na forum. Bardzo wiele spraw na wiki pominięto lub sa trudno dostępne (w pobocznych hasłach bez odniesienia do nich). Dlatego tez o nich nie pisałem - zbyt wiele czasu zajęłoby mi znalezienie i podpięcie jakiegoś źródła. Z czasem informacje będa coraz bardziej wygładzane, to naturalny proces. Odsyłam za to do stron angielskich, irlandzkich czy amerykańskich. Jezeli chcesz zdyskredytować, to pokaz gdzie fałszuje rzeczywistość 
|
N maja 27, 2012 17:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
O tym pisało w wielu źródłach. JP II nie robił nic aby wyeliminiwać tego typu patologie z Kościoła. Dopiero Benedykt XVI wziął się i coś zrobił. Lepiej późno niż wcale
|
N maja 27, 2012 19:14 |
|
|
|
 |
Ofir
|
mykitos napisał(a): O tym pisało w wielu źródłach. JP II nie robił nic aby wyeliminiwać tego typu patologie z Kościoła. Może miał świadomość, że i tak się ich nigdy nie wyeliminuje? Znał Pismo i wiedział jakie są konsekwencje pewnych zachowań. Homoseksualiam i pedofila wśród księży jest następstwem bałwochwalstwa w Kościele Katolickim o czym Biblia mówi wyraźnie - takie są właśnie konsekwencje: "Podając się za mądrych stali się głupimi. (23) I zamienili chwałę niezniszczalnego Boga na podobizny i obrazy śmiertelnego człowieka, ptaków, czworonożnych zwierząt i płazów. (24) Dlatego wydał ich Bóg poprzez pożądania ich serc na łup nieczystości, tak iż dopuszczali się bezczeszczenia własnych ciał. (25) Prawdę Bożą przemienili oni w kłamstwo i stworzeniu oddawali cześć, i służyli jemu, zamiast służyć Stwórcy, który jest błogosławiony na wieki. Amen. (26) Dlatego to wydał ich Bóg na pastwę bezecnych namiętności: mianowicie kobiety ich przemieniły pożycie zgodne z naturą na przeciwne naturze. (27) Podobnie też i mężczyźni, porzuciwszy normalne współżycie z kobietą, zapałali nawzajem żądzą ku sobie, mężczyźni z mężczyznami uprawiając bezwstyd i na samych sobie ponosząc zapłatę należną za zboczenie. (28) A ponieważ nie uznali za słuszne zachować prawdziwe poznanie Boga, wydał ich Bóg na pastwę na nic niezdatnego rozumu, tak że czynili to, co się nie godzi. (29) Pełni są też wszelakiej nieprawości, przewrotności, chciwości, niegodziwości. Oddani zazdrości, zabójstwu, waśniom, podstępowi, złośliwości; (30) potwarcy, oszczercy, nienawidzący Boga, zuchwali, pyszni, chełpliwi, w tym, co złe - pomysłowi, rodzicom nieposłuszni, (31) bezrozumni, niestali, bez serca, bez litości. (32) Oni to, mimo że dobrze znają wyrok Boży, iż ci, którzy się takich czynów dopuszczają, winni są śmierci, nie tylko je popełniają, ale nadto chwalą tych, którzy to czynią.(List do Rzymian 1:22-32)
|
N maja 27, 2012 19:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
..a ja myślę, ze pewien procent sytuacji, do której doszło do tej pedofilii, jest spowodowane błędnym rozeznaniem powołania u kandydatów na księdza. Taki "omyłkowy" kapłan, nie radzi sobie z frustracjami, które są przypisane do tej profesji i po prostu owocuje to takim, a nie innym, dewiacyjnym skrzywieniem jego osobowości.
Bardzo wiele, złego dzieje się gdy ktoś jest "nie na swoim miejscu" w życiu.
|
Pn maja 28, 2012 1:35 |
|
|
|