Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 26, 2025 22:49

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
 czy są porządne dziewczyny? 
Autor Wiadomość

tym razem przyznam rację akacji
takie stronki sprzyjają cywilizacji bizantyńskiej
nie tym którzy sa dobrzy ale tym którzy kłamią w zyciu publicznie

po tym co widać na takich portalach gdyby liczbę tę przyznających się do wiary katolickiej ["praktykujących"] oszacunkować na oko to w kościele podczas obecności na Mszy Św. mielibysmy istny boom
a tak nie jest

Zgoda z tym że niektóre podane tam informacje są nieprawdziwe, bo struktura serwisu może do tego skłaniać by podawać takie informacje.
Ale jeśli dla mnie wiara jest sprawą kluczową i najważniejszą w moim życiu i zalezy mi też za tym by druga osoba była za zachowaniem czystości przedmałżeńskiej to prawdopodobieństwo spotkania takiej osoby w realu wydaje mi się równe zero. W przeznaczeni.pl w paru e-mailach zwerywikować prawdziwość deklaracje przez zadanie bardziej szczegołowych pytań odnośnie tego co napisali w profilu

Wt lip 25, 2006 14:40
małopolaninie, a tak swoją drogą, to co dla ciebie oznacza ten zwrot: "porządna dziewczyna"? Uśmiech... na początku tematu zadałeś pytanie, ale jesli nie zdefiniujesz, co masz na myśli, trudno na nie odpowiedzieć Uśmiech...

Skłaniam sie do prośby mojej zacnej przedmówczyni elki ;)

Znajac bowiem zamiłowanie naszej młodzieży do j. polskiego, a szczególnie do ortografii, odczuwam ogromna potrzebe by zapytać od czego pochodzi owo "porządna"

Czy jest to wyraz napisany poprawnie i jest pochodnym słowa "porzadek". Czyli osoba majaca wszytko poukładane

Czy też moze wkradł sie tam błąd i jest to pochodna wyrazu "pożądliwość"? Czyli osoba ...(bez komentarza ;) )

Niby nic wielkiego, ale jak wielkie konsekwencje moze miec zwykły ortograficzny błąd :D

P.S.
Osobiście to nic nie mam do "pożadliwych" kobiet, zalezy to tylko od tego, czego one pożądają, a najlepiej kogo (czyli najnajlepiej mnie ;) )

Wt lip 25, 2006 14:57

Do tego co ludzie mają tam napisane w profilu podchodziłabym dość sceptycznie, napisane na wyrost by jak najlepiej się zaprezentować. Przeglądałam profile pod tym kątem i składane deklaracje (o praktykowaniu wiary, stosunku do antykoncepcji i czystości przedmałżeńskiej) mogą być w niektórych przypadkach nieprawdziwe, napisane po to by ich profil przeszedł pozytywnie przez proces moderacji, bo gdy by napisali co innego to to by nie przeszło.

Jestem w Strefie od jakiegoś czasu i w sumie zgadzam się z Twoimi uwagami, niektórzy barwią, niektórzy piszą komunały, w efekcie tworząc profile podobne do siebie.

Ale widuję też wpisy nt. antykoncepcji i czystości inne od przyjętego "kanonu", sam też mam inny - jednak takie nie zostają usunięte. Więc bez obaw. ;-)

Wt lip 25, 2006 21:53

Dla mnie "porządna dziewczyna" to zwykła, normalna, taka z krwi i kości. Mająca zalety i wady. Nie "laleczka Barbi" wyidealizowana do przesady. Mam nadzieje, że to wyjaśnienie zadowoli Elkę i Dzabbę
Chciałbym podzielić się jeszcze jedną refleksją jaka nasunęła mi się śledząc tą dyskusję. Choć samotność czasem mi doskwiera jak zaciasne buty, to nie jest ona znowu aż tak zła abym chciał się jej pozbyć za wszelką cenę. Pragnąłbym znaleźć żonę, ale w normalny sposób choć będąc osobą mocno zakompleksioną może to być trudne. Lat też mam już sporo. To daleki jestem od korzystania z biur matrymonialnych, byłoby to poniżej mojej godności abym dobierał sobie żonę z katalogu tak jakby to był samochód gdzie można określić rocznik, kolor lakieru oraz dodatkowe wyposażenie. To nie tak ma być. Niechce tu obrazić osoby prowadzące takie biura, ale ja tak odbieram korzystanie z tych że biur jako zwykłą tranzakcję handlową.

Śr lip 26, 2006 9:41

nie wiem, jak dzabę, ale mnie Twoje tłumaczenie zadowala :)
i w związku z tym na postawione na początku pytanie mogę odpowiedzieć z czystym sumieniem, że znam wiele porządnych dziewcząt, znałam ich wiele w latach mojej młodości i podejrzewam, że wiele ich teraz chodzi po ulicy :)

problem z tym, małopolaninie, że mogą ci nie odpowiadac zarówno ich wady, jak i zalety :)

no i to, o czym wspomniałeś - gdy samemu ma się wiele kompleksów, często przez ich zafałszowany pryzmat ocenia się drugą osobę...

a tak swoją drogą to uważam, że w późniejszym wielku trudniej znaleźć tego odpowiedniego partnera/partnerkę - nie jest to niemożliwe, ale trudniejsze

Śr lip 26, 2006 10:33

to porządne dziewczyny chodza na dyskoteki? Ja nie chodzę bo to wstyd. ja tam wole dzinsy i bluzke bez kaptura : )

Śr lip 26, 2006 13:19

to porządne dziewczyny chodza na dyskoteki?

:o No bez przesady. Uważasz, że jak dziewczyn idzie czasami na dyskotekę - to nie można o niej powiedzieć "porządna" :?:

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Cz lip 27, 2006 7:25
Zobacz profil WWW

Napewno nie można o niej powiedzieć, że jest bezgłośna

Cz lip 27, 2006 7:43

Cz lip 27, 2006 7:49

Cz lip 27, 2006 7:55

Napewno nie można o niej powiedzieć, że jest bezgłośna

Następne :o - a cóż znaczy "bezgłośna" :?:

elka napisał(a):
a moze ona lubi tańczyć?

Nieee :P:P Ladacznica jedna, i tyle
:diabel: :diabel: :diabel: :lol:

bławatek napisał(a):
a może ona lubi dicho? albo metal?

Człowiecze, zdecyduj się - o czym piszesz.

Albo o tym, czy ktoś jest porządny - albo okwestiach gustu muzycznegO (a o gustach kulturalni ludzie nie rozmawiają).

Więc :?:

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Cz lip 27, 2006 8:18
Zobacz profil WWW

taniec kojarzy się z racji bytu z rytuałem godowym
wygląda na to,że wielu ludziom...

no cóż może dlatego, że dużo w telewizji jest tańców zwirzaków a tańców jako tako na balach tylko na sylwestra :)

więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...

Cz lip 27, 2006 19:34

a doda, iż sam sylwester skojarzenia i chęci wśród ludzi ma powiązane z... :lol:

więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...

Cz lip 27, 2006 19:35

albo metal?

O kurcze! Lubie metal, lubie tańczyć......... ale jestem nieporządna :P :P :diabel: :rotfl2:
Macie może jeszcze jakieś kryteria nieporządności? ;-)

Pt lip 28, 2006 0:41
Zobacz profil WWW

Z poważnej sprawy robicie sobie ":rotfl2:"
Nie wstyd wam ? :nonono:

Pt lip 28, 2006 12:02
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona