Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 7:39

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 228 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 16  Następna strona
 Prawo do decydowania 
Autor Wiadomość

Gratuluję poczucia humoru. Czekam na podobne łatwe i oczywiste opinie, jeśli problem płodu poczętego z gwałtu lub głęboko upośledzonego będzie dotyczył Cię osobiście.

Wt gru 21, 2004 23:25
Zobacz profil WWW

Gratuluję poczucia humoru. Czekam na podobne łatwe i oczywiste opinie, jeśli problem płodu poczętego z gwałtu lub głęboko upośledzonego będzie dotyczył Cię osobiście.

Coz czlowiek zawsze zostanie czlowiekiem czy jest uposledzony czy nie - ma takie samo prawo zyc jak my. A co do gwaltu to (chyba) obecna ustawa umozliwia wykrobanie po gwalcie? Wiec nie rozumiem o co sie pieklisz :biggrin:

Wt gru 21, 2004 23:33

Tak. Umożliwia. I takich zabiegów zabiegów w zesżłym roku było.....trzyw całej Polsce.......

Więc pieklę się po pierwsze o utrudnianie kobietom dostępu do aborcji legalnej w świetle obecnej ustawy, po drugie o łatwe i bezceremonialne nazywanie kobiet morderczyniami (lub sugerowanie, że nimi są). Czy to nie Ty sam dopuszczasz aborcję w dwóch przypadkach (możliwe, że to ktoś inny to zrobił w tej dyskusji, ale wydaje mi się, że jednak Ty). I co, kobiety usuwające płody poczęte z gwałtu mają prawo to zrobić, a te usuwające głęboko upośledzone płody są morderczyniami?
Pytam po raz kolejny, skoro uważasz, że Ty masz prawo do arbitralnych rozstrzygnięć, to dlaczego nie dajesz tego prawa innym ludziom, tym, których to najbardziej dotyczy?
Tak naprawdę granica między przypadkiem związanym z uszkodzeniem płodu a tym związanym z gwałtem jest niezwykle cienka..... A nawet, jak dla mnie, prawie żadna.
Wydaje mi się, że pozwalając w jednym przypadku na aborcję, ludzie histerycznie zabraniają w innym, żeby wydać się ludziom i sobie osobą bardziej tzw. moralną.

Wt gru 21, 2004 23:43
Zobacz profil WWW

Ale powiedz wreszcie Magu, ile komorek pold musi miec zeby stac sie dzieckiem? Dokladnie w ktorej minucie zycia tego czegos juz mozna mowic o zabijaniu, a minute wczesciej jeszcze nie?

Kto ma decydowac o tym czy jest juz wystarczajace uposledzone by je zlikfidowac?

Jesli bedzie mialo uszkodzenia przy porodzie, ktore to czasami powoduja uszkodzenia poruwnywalne z chorobami wykrywalnymi w okresie plodowym, to co otruc?

Śr gru 22, 2004 10:46

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... 59703.html

Śr gru 22, 2004 11:12

I nadal czekam na odpowiedź Agatki.

Śr gru 22, 2004 12:48
Zobacz profil WWW

A ja proponuję w ogóle zrezygnować z dzieci i będzie święty spokój. Kilka dekad minie, problem sam się rozwiąże i nie będzie potrzeba jałowych dyskusji :P

pzdr :D

Śr gru 22, 2004 13:01

Nie postuluję nie posiadania dzieci.
Kolejny raz proszę o zaprzestanie przekręcania moich wypowiedzi.

Śr gru 22, 2004 13:12
Zobacz profil WWW

Masz rację. Po co komu dzieci? Tylko same niepotrzebne problemy. One się męczą w życiu, my się męczymy. A tak, problemu by nie było żadnego :)

Śr gru 22, 2004 13:14

Cytuj:
Nie postuluję nie posiadania dzieci.

Przecież ja nie napisałem nic takiego, że Ty to postulujesz. Post miał wydźwięk humorystyczny i jest tylko moim głosem w dyskusji, jasnym jak mniemam. Nie był skierowany do nikogo - dystansu wiecej szanowna Interlokutorko :D

pzdr :-)

Śr gru 22, 2004 13:16

Ale moje posty nie mają wydźwięku humorystycznego.
Temat też nie ma takiego wydźwięku.
Twój post zaś, moim zdaniem, miał na celu ironiczne przedstawienie mojego stanowiska i pokazanie absurdów, jakie RZEKOMO z niego wynikają.

Więcej szacunku, szanowny Interlokutorze.

Śr gru 22, 2004 13:27
Zobacz profil WWW

W ktorej minucie konczy sie pierwszy trymestr, jak mozna zobaczyc czy juz minelo i zabijam, a kiedy jeszcze nie i tylko usawam plod?

Śr gru 22, 2004 13:33

Mago, dla mnie cała dyskusja jest jałowa i dlatego napisałam to co napisłem. A ponieważ mam świetny nastrój to wydźwięk postu był na wesoło. Ale pokazywał jasno moje zapatrywanie co do tematu.

Jeśli mimo tego co napisałem nadal odbierasz to poersonalnie no to trudno, nic nie poradzę. Przepraszam niemniej, że Cię uraziłem. Absolutnie nie był to brak szacunku w Twoją stronę.

pzdr :-)

Śr gru 22, 2004 13:44

Tak. Umożliwia. I takich zabiegów zabiegów w zesżłym roku było.....trzyw całej Polsce.......
Im mniej tym lepiej.

Jawnogrzesznica Maga napisał(a):
Więc pieklę się po pierwsze o utrudnianie kobietom dostępu do aborcji legalnej w świetle obecnej ustawy, po drugie o łatwe i bezceremonialne nazywanie kobiet morderczyniami (lub sugerowanie, że nimi są). Czy to nie Ty sam dopuszczasz aborcję w dwóch przypadkach (możliwe, że to ktoś inny to zrobił w tej dyskusji, ale wydaje mi się, że jednak Ty). I co, kobiety usuwające płody poczęte z gwałtu mają prawo to zrobić, a te usuwające głęboko upośledzone płody są morderczyniami?
Pytam po raz kolejny, skoro uważasz, że Ty masz prawo do arbitralnych rozstrzygnięć, to dlaczego nie dajesz tego prawa innym ludziom, tym, których to najbardziej dotyczy?
Tak naprawdę granica między przypadkiem związanym z uszkodzeniem płodu a tym związanym z gwałtem jest niezwykle cienka..... A nawet, jak dla mnie, prawie żadna.
Wydaje mi się, że pozwalając w jednym przypadku na aborcję, ludzie histerycznie zabraniają w innym, żeby wydać się ludziom i sobie osobą bardziej tzw. moralną.

Tak dla mnie aboracja w 2 przypadkach jest moralnie usprawiedliwiona ale i tak pozostaje morderstwem dokonannym na najbardziej niewinnej istocie ludzkiej. I nie daje nikomu prawa tylko wyrazam SWOJA OPINIE - ciezko Ci te 2 rzeczy odroznic?

Śr gru 22, 2004 14:25

Witam Maga i odpowiadam. Twoje wystapienia i slowa tutaj wypowiadane przekonaly mnie, ze nie dajesz szans dzieciom nienarodzonym, ktore zostaly poczete przypadkiem i nie sa chciane, a tym chorym to juz absolutnie.Piszesz, ze odbyly sie tyko 3 aborcje dzieci z gwaltu. A nie pomyslalas, ze reszta zgwalconych kobiet CHCIALA je urodzic? Nie przyszlo ci to do glowy? Ja moge mowic o swoim przekonaniu - gdybym zostala zgwalcona - prawdopodobnie urodzilabym to dziecko, nawet, gdyby mialo to zagrazac mojemu zdrowiu. Prawdopodobnie bym je chowala, a jezeli braklo by mi sil - oddalabym do adopcji. I nie uwazam to za heroizm, zupelnie. To jest naturalne.
Natomiast nie osadzam kobiet czy dziewczynek, ktore nie sprostaja tej sytuacji.
Ty Maga lansujesz poglad - aborcja dobra na gwalt, uszkodzone dziecko, w przypadku choroby kobiety. Ja tak nie uwazam. Jest jeszcze COS poza materialnym swiatem.

Śr gru 22, 2004 14:31
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 228 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 16  Następna strona