Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 4:24

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 340 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 23  Następna strona
 Syndrom in-vitro 
Autor Wiadomość

Post Re: Syndrom in-vitro
Kamala napisał(a):
AHAWA, a jak chcesz "przekonac" nie tylko chrzescijan, ze maja wierzyc w Jednego Boga, maja czcic rodzicow, nie pozadac itp?
Ja jestem jak najbardziej za przekonywaniem wlasnym przykladem i wyjasnianiem, ze to dla ich i wspolnego dobra, ale nie za prawem, ktory zmusza do coniedzielnej Mszy sw. Czy moze chcesz kary wiezienia za cudzolostwo?

Kamala to będzie mały OT ale trudno, też jestem za przykładem jednak mamy również słowo i nim też możemy się posługiwać, może być ono pisane, mówione, ważne żeby było wtedy kiedy trzeba. Prawo nie zmusza do coniedzielnej mszy świętej, nie wiem o co Ci chodzi w tym względzie, w ogóle Kościół do niczego nie zmusza, masz Wolną Wolę i to ty wybierasz między złem a dobrem, a Bóg Sądzi. Co do kary więzienia za cudzołóstwo to to też by była chora skrajność, taka sama skrajność jak in vitro, aborcja, eutanazja, samobójstwo na życzenie. I lewa i prawa skrajność jest chora. Jezus Jest i Jego trzeba się trzymać a będzie się kroczyć prostą drogą i nie będzie się zbaczać ani w lewo ani w prawo. Dobrze że jeszcze Boże Miłosierdzie wciąż wylewa się na świat, bo przyjdzie taki dzień w którym ten Święty "kurek" zostanie zakręcony i wtedy przyjdzie czas dla Niego:

Obrazek

Cz paź 28, 2010 22:33
Zobacz profil WWW
Jak ktoś porównuje prawny zakaz zabijania dzieci z prawnym nakazem czynności religijnych to daje świadectwo że utracił kompas moralny. Dał sobie wmówić że to czy zabije się dziecko jest "sprawą sumienia" i jak ktoś nie uważa dziecka za człowieka to "należy pozostawić jego sumieniu" czy może zabijać.
To jest jakieś skrajne zamieszanie moralne i degrengolada umysłowa jednocześnie.

Cz paź 28, 2010 23:40

olila napisał(a):
Człowiek z uporem pcha się na miejsce Pana Boga, bo wydaje mu się, że wie lepiej. Wychodzi na tym jak Zabłocki na mydle i pcha się dalej.

Pcha się dalej, bo wielu ocenia to inaczej niż Ty i jest zdania, że skutki "pchania się na miejsce Pana Boga" są pozytywne.

Marek MRB napisał(a):
SweetChild napisał(a):
Moim zdaniem nie, warunkiem koniecznym aby mówić o człowieku jako osobie jest mózg lub przynajmniej układu nerwowy.
A czemu akurat tak ?

Bo mózg determinuje, że ja to ja. Jedno uzasadnienie już podałem - koniec pracy mózgu przyjmuje się jako mój koniec. Od tej chwili można pobrać ograny z mojego ciała. Nie mamy do czynienia z osobą ludzką ale ze zwłokami.

Można też podać inną argumentację: jak mi wstawią sztuczne zęby, to nie ma wątpliwości, że to nadal będę ja. Podobnie sztuczne oko, ucho, nogę, rękę, nerkę, serce itd. Albo jak dostanę serce świni to nadal będę to ja - osoba ludzka. Ale nie mózg - gdy mi wstawią sztuczny mózg to już nie będę ja - osoba ludzka. Tak samo gdy mi przeszczepią mózg świni.

Marek MRB napisał(a):
Jak ktoś porównuje prawny zakaz zabijania dzieci z prawnym nakazem czynności religijnych to daje świadectwo że utracił kompas moralny.

Zgadza się. Bez kompasu moralnego Dekalog prowadzi do takich absurdów.

Pt paź 29, 2010 10:51

SweetChild, raczej jeszcze sie nie znalazl nikt z sercem swini.

Pt paź 29, 2010 12:52
Zobacz profil WWW
AHAWA, to tylko kwestia czasu. Swinia ma organy, ktore teoretycznie nadawalyby sie dla ludzi np rozmiarem i wiem, ze sa studia nad mozliwoscia wlasnie takich przeszczepow

Pt paź 29, 2010 13:43
A ja nie widziałem nikogo kto by żył bez serca. Albo bez głowy. Albo... (wiele innych).

Pt paź 29, 2010 14:10

Kamala napisał(a):
AHAWA, to tylko kwestia czasu. Swinia ma organy, ktore teoretycznie nadawalyby sie dla ludzi np rozmiarem i wiem, ze sa studia nad mozliwoscia wlasnie takich przeszczepow

taa a świstak zawijał w te sreberka... ludzki przeszczep się przyjmuje ledwo co a świński nagle będzie dobry...

Pt paź 29, 2010 14:43
Zobacz profil WWW
AHAWA, pogoogluj sobie :
http://media.wp.pl/kat,1022957,wid,1158 ... omosc.html
http://archiwum.wiz.pl/1999/99013800.asp
http://www2.izoo.krakow.pl/aktualnosci/ ... Balice.pdf
http://www.pszczynska-kobieta.pl/zdrowi ... ?task=view
http://wyborcza.pl/1,75476,7225876,Znam ... swini.html
http://new-arch.rp.pl/artykul/24946_Swi ... ercem.html

Pt paź 29, 2010 14:47
O ile pamiętam akurat układ krwionośny ma świnia podobny do człowieka - dlatego nowe terapie oraz zagrożenia kardiologiczne testuje się na świniach
Sspotkałem kiedyś panią doktor badająca wpływ stresu na choroby wieńcowe. Byłem ciekaw jak świnię wprowadza się w stres ?
Okazało się że wkladają ją w sieć (tak by nogi wisiały przez otwory) i podnosi wysoko do góry, wowczas świnia się stresuje wysokością i podnoszą się jej parametry.

Pt paź 29, 2010 14:58

AHAWA napisał(a):
Kamala napisał(a):

taa a świstak zawijał w te sreberka... ludzki przeszczep się przyjmuje ledwo co a świński nagle będzie dobry...

A AHAWA jak zwykle wszechwiedzący. ;D Kamala Cię trochę zaskoczyła. ;] [;

Cytuj:
A ja nie widziałem nikogo kto by żył bez serca. Albo bez głowy. Albo... (wiele innych).

Ale ze sztucznym sercem owszem, czyż nie?

Pt paź 29, 2010 16:34

normalnie samy kardiolodzy, specjalisci we wszystkich dziedzinach, marnujecie sie tutaj:D

Pt paź 29, 2010 17:17
Zobacz profil WWW

AHAWA napisał(a):
normalnie samy kardiolodzy, specjalisci we wszystkich dziedzinach, marnujecie sie tutaj:D

Dlaczego nie potrafisz przyznać się do błędu i powiedzieć - tak, nie miałem racji, są prowadzone badania nad przeszczepianiem człowiekowi świńskiego serca?

So paź 30, 2010 17:26

Mroczny Pasażer, a co lepiej sie poczujesz?

So paź 30, 2010 21:32
Zobacz profil WWW
AHAWA napisał(a):
Mroczny Pasażer, a co lepiej sie poczujesz?

Myślę, że wszyscy poczujemy się lepiej, widząc że dyskutujemy z kimś godnym szacunku, kto potrafi przyznać się do błędu.

So paź 30, 2010 21:33
Mroczny Pasażer napisał(a):
Dlaczego nie potrafisz przyznać się do błędu i powiedzieć - tak, nie miałem racji, są prowadzone badania nad przeszczepianiem człowiekowi świńskiego serca?
Na świniach po prostu prowadzi się badania gdyż układ krwionośny mamy podobny - ale nie sądzę by ktoś chciał przeszczepić świńskie serce człowiekowi.
Oczywiście mogę się mylić.

So paź 30, 2010 21:40
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 340 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 23  Następna strona