Jak rozumiecie słowa: "Żony bądźcie poddane mężom"? ;-)
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Jak rozumiecie słowa:"Żony bądźcie poddane mężom"?;-)
mkb napisał(a): ok. chce coś wyjaśnić. ja tak, a nie inaczej zachowuje się w mojej relacji z mężem, nie dlatego, ze jest tak w Piśmie sw. napisane, ale dlatego, że ze wszystkich możliwych wyborów, takie a nie inne wydaja mi się w danej sytuacji najlepsze. To, ze zbiega się to z zaleceniami Apostołów...tym lepiej dla mnie. Moze jest to kolejny dowód na to, ze Pismo sw. jest ponadczasowe i genialne w swojej treści.
No właśnie! Pismo opisuje tylko co jest co i jak jest dobrze. A że mamoniarze "wierzgają przeciwko ościeniowi", to jedynie na swoje nieszczęście! Niech Ci Bóg błogosławi mkb.
|
Wt cze 05, 2012 8:43 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
mkb napisał(a): To, ze zbiega się to z zaleceniami Apostołów...tym lepiej dla mnie. Na marginesie tylko : JP2 inaczej owe zalecenia odczytał niż ty. Maluczki nazwał go przez to posrednio "mamoniarzem", ale ... szkoda komentować. Udanego dnia.
|
Wt cze 05, 2012 10:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kozioł napisał(a): mkb napisał(a): To, ze zbiega się to z zaleceniami Apostołów...tym lepiej dla mnie. Na marginesie tylko : JP2 inaczej owe zalecenia odczytał niż ty. Maluczki nazwał go przez to posrednio "mamoniarzem", ale ... szkoda komentować. Udanego dnia. "Jest Cyryl i są metody" oczerniania!
|
Wt cze 05, 2012 11:04 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wczoraj słuchałam z kimś paru piosenek takiej starej grupy "Dead can Dance" i tam były zdjęcia tych artystów, to jest para. Od razu przypomniał mi się ten temat na forum bo na jednym zdjęciu jest w/g mnie super przedstawiona relacja kobieta-mężczyzna. Nie chodzi mi tu, o to jak ci ludzie wyglądają, ale co jest widoczne miedzy nimi.  
|
Śr cze 06, 2012 5:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Między nimi widoczny jest dystans. Ich twarze , a szczególnie oczy wyrażają smutek, jakby uczestniczyli w czymś, czego teraz żałują, albo co sprawiło im przykrość, a teraz pójdą każdy w swoją stronę.
|
Śr cze 06, 2012 6:37 |
|
|
|
 |
JedenPost
|
Jak widać każdy widzi to, co chce widzieć.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Śr cze 06, 2012 6:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
JedenPost napisał(a): Jak widać każdy widzi to, co chce widzieć. Tak mają mamoniarze i inni poganie.
|
Śr cze 06, 2012 6:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Maluczki, nie wiem jak długo ci ludzie byli razem. pewnie już nie są. na zdjęciu nie dostrzegłam tego co ty. ...ale teraz jak tak napisałeś, to tez to widzę. cholera.. 
|
Śr cze 06, 2012 6:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
mkb napisał(a): Maluczki, nie wiem jak długo ci ludzie byli razem. pewnie już nie są. na zdjęciu nie dostrzegłam tego co ty. Bo masz jeszcze małe doświadczenie, ale z czasem, jeżeli pójdziesz drogą prawdy, to zobaczysz to samo co ja. A co Ty widzisz?
|
Śr cze 06, 2012 6:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ja widzę wzajemne oddanie, choć nie patrzą na siebie. nie znam ich biografii, ale wiem, ze w czasach gdy robione było to zdjęcie (lata 80-te) tworzyli razem muzykę.
|
Śr cze 06, 2012 6:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gdy ludzie są sobie oddani, to patrzą sobie w oczy, a w ich oczach widać nieopisaną radość,szczęśliwość.
|
Śr cze 06, 2012 7:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
hmm... no może. coś takiego? 
|
Śr cze 06, 2012 7:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No tu już lepiej, choć nie można powiedzieć co wyrażają ich oczy, bo nie widać ich wyrazu, choć ona może być nieszczera, bo ma już kurze stopki, a taka raczej rzadko bywa dziewicą. Facet jest wyraźnie młodszy i on może być szczery.
|
Śr cze 06, 2012 7:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ale super interpretujesz  ja myślę, ze to reklama soku pomarańczowego, a ci ludzie nawet się nie znają.
|
Śr cze 06, 2012 7:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Widzisz! "Poznacie prawdę, a prawda was wyzwoli"! Gdy człowiek zna co nieco prawdy (rzeczywistości), to trudno go oszukać. Prawda czyni człowieka wolnym, bo wtedy nie daje się okłamywać i wybiera to co chce, a nie to co mu podsuną.
|
Śr cze 06, 2012 7:23 |
|
|
|