Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 1:52

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 648 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 44  Następna strona
 Jak rozumiecie słowa: "Żony bądźcie poddane mężom"? ;-) 
Autor Wiadomość
Post Re: Jak rozumiecie słowa:"Żony bądźcie poddane mężom"?;-)
Maluczki napisał(a):
Gdy ludzie są sobie oddani, to patrzą sobie w oczy, a w ich oczach widać nieopisaną radość,szczęśliwość.

Ależ bzdety :D ....ciekawe jak długo patrzyli sobie w oczy ubodzy, zapracowani Józef z Maryją.....zwłaszcza w grocie lub podczas ucieczki do Egiptu.
I żaden paskudnik Ewangelista nie opisał tych scen....

Śr cze 06, 2012 9:14

Alus napisał(a):
I żaden paskudnik Ewangelista nie opisał tych scen....

Oni tego nie dostrzegali, bo to byli mamoniarze. Niestety, Maluczki mimo że wiekowy, to w czasach Jezusa jeszcze nie żył i mógł zostać powołany do grona Apostołów 8)

Śr cze 06, 2012 9:41
Alus napisał(a):
Maluczki napisał(a):
Gdy ludzie są sobie oddani, to patrzą sobie w oczy, a w ich oczach widać nieopisaną radość,szczęśliwość.

Ależ bzdety :D ....ciekawe jak długo patrzyli sobie w oczy ubodzy, zapracowani Józef z Maryją.

tego nie wiemy i nie jesteśmy w stanie ustalić, tak wiec nie trzeba aż tak ostro reagować.

Śr cze 06, 2012 10:40
mkb napisał(a):
ikm napisał(a):
(np. mkb, która otwarcie o tym pisze).

ok. chce coś wyjaśnić.
ja tak, a nie inaczej zachowuje się w mojej relacji z mężem, nie dlatego, ze jest tak w Piśmie sw. napisane, ale dlatego, że ze wszystkich możliwych wyborów, takie a nie inne wydaja mi się w danej sytuacji najlepsze. To, ze zbiega się to z zaleceniami Apostołów...tym lepiej dla mnie.
Moze jest to kolejny dowód na to, ze Pismo sw. jest ponadczasowe i genialne w swojej treści.

Czyli może po prostu masz uległy charakter i tyle. Jednak nie każda kobieta ma taki charakter.
Poza tym Jan Paweł II inaczej interpretował ten cytat nić Ty - stąd ja nie biorę tak dosłownie tych słów jak Ty czy niektórzy na tym Forum np. Szumi.

Śr cze 06, 2012 12:05
Alus i SweetChild!
To wasze rzucanie inwektywami, "kpiny" i lanie jadu, ma świadczyć o waszej wyższości intelektualnej?

Ostatnio edytowano Śr cze 06, 2012 12:59 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Śr cze 06, 2012 12:49
ikm napisał(a):

Czyli może po prostu masz uległy charakter i tyle. Jednak nie każda kobieta ma taki charakter.
Poza tym Jan Paweł II inaczej interpretował ten cytat nić Ty - stąd ja nie biorę tak dosłownie tych słów jak Ty czy niektórzy na tym Forum np. Szumi.

Kobieta, która nie jest zdolna do miłości, traktuje swojego "męża" jak rzecz i wtedy nie może mu być poddana.
Kobieta, która jest zdolna do miłości i obdarza nią swojego męża, jest mu w naturalny sposób poddana.
Pan Bóg jest Stwórcą tego świata i jednocześnie autorem Pisma Świętego, dlatego treść Pisma Świętego jest zgodna z rzeczywistością stworzenia. To jest chyba logiczne!?

Śr cze 06, 2012 12:58

Maluczki napisał(a):
Alus i SweetChild!
To wasze rzucanie inwektywami, "kpiny" i lanie jadu, ma świadczyć o waszej wyższości intelektualnej?

Za Alus się nie wypowiadam, ale lekka ironia ;) z mojej strony ma na celu głównie uzmysłowienie Tobie, że jesteś o krok od ogłoszenia się Mesjaszem i stwierdzenia "Ja jestem Drogą, Prawdą i Życiem". Ale ponieważ jestem realistą, to zdaję sobie sprawę z marnych szans na sukces, więc staram się ograniczać :-D

Na marginesie, sam "walisz po łbach" ile wlezie mamoniarzy dla ich dobra, ale jak sam dostaniesz lekkiego szturchańca, to już dopatrujesz się niskich pobudek ;)

Śr cze 06, 2012 13:17
SweetChild napisał(a):
Maluczki napisał(a):
Alus i SweetChild!

Za Alus się nie wypowiadam, ale lekka ironia ;) z mojej strony ma na celu głównie uzmysłowienie Tobie, że jesteś o krok od ogłoszenia się Mesjaszem i stwierdzenia "Ja jestem Drogą, Prawdą i Życiem". Ale ponieważ jestem realistą, to zdaję sobie sprawę z marnych szans na sukces, więc staram się ograniczać :-D

Na marginesie, sam "walisz po łbach" ile wlezie mamoniarzy dla ich dobra, ale jak sam dostaniesz lekkiego szturchańca, to już dopatrujesz się niskich pobudek ;)

Co innego walić prawdą, a co innego kłamstwem, lub głupią ironią.
Głupia ironia jest brzydka, dlatego że nie stoi na prawdzie.
" z mojej strony ma na celu głównie uzmysłowienie Tobie, że jesteś o krok od ogłoszenia się Mesjaszem i stwierdzenia "Ja jestem Drogą, Prawdą i Życiem"."
Ja tylko staram się iść tą drogą!
Jeżeli się idzie tą samą drogą, to postępuje się tak samo!

Śr cze 06, 2012 13:24
ikm napisał(a):

ale mój mąż by się uśmiał :-D
...poddanie mężowi, nie polega na tym, ze mąż coś zarządza, a ja mowie:"tak jest kochanie" i to wykonuje, o nie nie :-) Przeważnie zawsze na początku mowie żeby mi dal spokój lub coś w tym stylu :D potem zwlekam, aż będę dłużej sama i będę miała czas na przemyślenie sprawy, a potem jak już zorientuje się, ze on rzeczywiście ma racje, to tak wykręcam kota ogonem, żeby on myślał, ze to była moja decyzja, a nie jego :D

ikm napisał(a):

z chęcią się dowiem, jak to interpretował Papież, bo nie kojarzę.

Śr cze 06, 2012 13:35

Maluczki napisał(a):
Co innego walić prawdą, a co innego kłamstwem, lub głupią ironią.
Głupia ironia jest brzydka, dlatego że nie stoi na prawdzie.

Jasne, że tak. Ja np. uważam, że Twoje poglądy są... "mądre inaczej" i co najwyżej ocierają się o prawdę, ale biorę pod uwagę, że prawdopodobnie nie robisz tego w złej wierze, ale jesteś święcie przekonany o swojej racji. Czyli zakładam Twoje dobre intencje.

Maluczki napisał(a):
Jeżeli się idzie tą samą drogą, to postępuje się tak samo!

Problem w tym, że Ty od razu jesteś sędzią w swojej sprawie. Może niech Nauczyciel oceni, kto postępuje tak samo jak On?

Śr cze 06, 2012 13:44
Maluczki napisał(a):
ona może być nieszczera, bo ma już kurze stopki, a taka raczej rzadko bywa dziewicą..

:| :|
Maluczki zechcesz nam przybliżyć co miałeś na myśli? :D

Śr cze 06, 2012 15:08

Przede wszystkim chyba kurze łapki :P :D :D :D I pierwsze słyszę, że ich istnienie jest wyznacznikiem dziewictwa :D:D Oraz, że dziewictwo jest wyznacznikiem szczerości :D:D

Śr cze 06, 2012 15:16
Margaret_ko to jedna ze złotych myśli Maluczkiego.
Jak już kobieta ma "to" :x już za sobą, to za każdy razem, gdy "to" :x robi przybywa jej zmarszczek.
Jak chcesz "ocalić" ładne ciało to się wystrzegaj "tego". Bo chłop odbiera urodę. Dlatego wszystkie mężatki są takie brzydkie :D

SweetChild napisał(a):
" z mojej strony ma na celu głównie uzmysłowienie Tobie, że jesteś o krok od ogłoszenia się Mesjaszem i stwierdzenia "Ja jestem Drogą, Prawdą i Życiem"."
Maluczki:

No i dlatego Maluczki nam prawi kazania z wirtualnej ambony, wskazuje palcem kto jest taki a siaki i pójdzie do gorącego kotła :twisted:
Na dodatek ma własną teorię na temat Mamoniarzy. Po długich poszukiwaniach, dokopałam się do pierwowzoru mamoniarza. Otóż to pierwszym mamoniarzem był inżynier Mamoń z "Rejsu"(facjata poniżej):
Obrazek
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Śr cze 06, 2012 15:21
ale przeginacie :D :D :D

Śr cze 06, 2012 15:24

Kto sieje wiatr, ten zbiera burzę :D :D :D

Śr cze 06, 2012 15:38
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 648 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 44  Następna strona