Jak rozumiecie słowa: "Żony bądźcie poddane mężom"? ;-)
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Jak rozumiecie słowa:"Żony bądźcie poddane mężom"?;-)
Maluczki napisał(a): Gdy ludzie są sobie oddani, to patrzą sobie w oczy, a w ich oczach widać nieopisaną radość,szczęśliwość. Ależ bzdety  ....ciekawe jak długo patrzyli sobie w oczy ubodzy, zapracowani Józef z Maryją.....zwłaszcza w grocie lub podczas ucieczki do Egiptu. I żaden paskudnik Ewangelista nie opisał tych scen....
|
Śr cze 06, 2012 9:14 |
|
|
|
 |
SweetChild
|
Alus napisał(a): I żaden paskudnik Ewangelista nie opisał tych scen.... Oni tego nie dostrzegali, bo to byli mamoniarze. Niestety, Maluczki mimo że wiekowy, to w czasach Jezusa jeszcze nie żył i mógł zostać powołany do grona Apostołów 
|
Śr cze 06, 2012 9:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Maluczki napisał(a): Gdy ludzie są sobie oddani, to patrzą sobie w oczy, a w ich oczach widać nieopisaną radość,szczęśliwość. Ależ bzdety  .... ciekawe jak długo patrzyli sobie w oczy ubodzy, zapracowani Józef z Maryją.tego nie wiemy i nie jesteśmy w stanie ustalić, tak wiec nie trzeba aż tak ostro reagować.
|
Śr cze 06, 2012 10:40 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
mkb napisał(a): ikm napisał(a): (np. mkb, która otwarcie o tym pisze). ok. chce coś wyjaśnić. ja tak, a nie inaczej zachowuje się w mojej relacji z mężem, nie dlatego, ze jest tak w Piśmie sw. napisane, ale dlatego, że ze wszystkich możliwych wyborów, takie a nie inne wydaja mi się w danej sytuacji najlepsze. To, ze zbiega się to z zaleceniami Apostołów...tym lepiej dla mnie. Moze jest to kolejny dowód na to, ze Pismo sw. jest ponadczasowe i genialne w swojej treści. Czyli może po prostu masz uległy charakter i tyle. Jednak nie każda kobieta ma taki charakter. Poza tym Jan Paweł II inaczej interpretował ten cytat nić Ty - stąd ja nie biorę tak dosłownie tych słów jak Ty czy niektórzy na tym Forum np. Szumi.
|
Śr cze 06, 2012 12:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus i SweetChild! To wasze rzucanie inwektywami, "kpiny" i lanie jadu, ma świadczyć o waszej wyższości intelektualnej?
Ostatnio edytowano Śr cze 06, 2012 12:59 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Śr cze 06, 2012 12:49 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ikm napisał(a): Czyli może po prostu masz uległy charakter i tyle. Jednak nie każda kobieta ma taki charakter. Poza tym Jan Paweł II inaczej interpretował ten cytat nić Ty - stąd ja nie biorę tak dosłownie tych słów jak Ty czy niektórzy na tym Forum np. Szumi.
Kobieta, która nie jest zdolna do miłości, traktuje swojego "męża" jak rzecz i wtedy nie może mu być poddana. Kobieta, która jest zdolna do miłości i obdarza nią swojego męża, jest mu w naturalny sposób poddana. Pan Bóg jest Stwórcą tego świata i jednocześnie autorem Pisma Świętego, dlatego treść Pisma Świętego jest zgodna z rzeczywistością stworzenia. To jest chyba logiczne!?
|
Śr cze 06, 2012 12:58 |
|
 |
SweetChild
|
Maluczki napisał(a): Alus i SweetChild! To wasze rzucanie inwektywami, "kpiny" i lanie jadu, ma świadczyć o waszej wyższości intelektualnej? Za Alus się nie wypowiadam, ale lekka ironia  z mojej strony ma na celu głównie uzmysłowienie Tobie, że jesteś o krok od ogłoszenia się Mesjaszem i stwierdzenia "Ja jestem Drogą, Prawdą i Życiem". Ale ponieważ jestem realistą, to zdaję sobie sprawę z marnych szans na sukces, więc staram się ograniczać  Na marginesie, sam "walisz po łbach" ile wlezie mamoniarzy dla ich dobra, ale jak sam dostaniesz lekkiego szturchańca, to już dopatrujesz się niskich pobudek 
|
Śr cze 06, 2012 13:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
SweetChild napisał(a): Maluczki napisał(a): Alus i SweetChild! To wasze rzucanie inwektywami, "kpiny" i lanie jadu, ma świadczyć o waszej wyższości intelektualnej? Za Alus się nie wypowiadam, ale lekka ironia  z mojej strony ma na celu głównie uzmysłowienie Tobie, że jesteś o krok od ogłoszenia się Mesjaszem i stwierdzenia "Ja jestem Drogą, Prawdą i Życiem". Ale ponieważ jestem realistą, to zdaję sobie sprawę z marnych szans na sukces, więc staram się ograniczać  Na marginesie, sam "walisz po łbach" ile wlezie mamoniarzy dla ich dobra, ale jak sam dostaniesz lekkiego szturchańca, to już dopatrujesz się niskich pobudek  Co innego walić prawdą, a co innego kłamstwem, lub głupią ironią. Głupia ironia jest brzydka, dlatego że nie stoi na prawdzie. " z mojej strony ma na celu głównie uzmysłowienie Tobie, że jesteś o krok od ogłoszenia się Mesjaszem i stwierdzenia "Ja jestem Drogą, Prawdą i Życiem"." Ja tylko staram się iść tą drogą! Jeżeli się idzie tą samą drogą, to postępuje się tak samo!
|
Śr cze 06, 2012 13:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ikm napisał(a): Czyli może po prostu masz uległy charakter i tyle. Jednak nie każda kobieta ma taki charakter. ale mój mąż by się uśmiał ...poddanie mężowi, nie polega na tym, ze mąż coś zarządza, a ja mowie:"tak jest kochanie" i to wykonuje, o nie nie  Przeważnie zawsze na początku mowie żeby mi dal spokój lub coś w tym stylu  potem zwlekam, aż będę dłużej sama i będę miała czas na przemyślenie sprawy, a potem jak już zorientuje się, ze on rzeczywiście ma racje, to tak wykręcam kota ogonem, żeby on myślał, ze to była moja decyzja, a nie jego ikm napisał(a): Poza tym Jan Paweł II inaczej interpretował ten cytat nić Ty - stąd ja nie biorę tak dosłownie tych słów jak Ty czy niektórzy na tym Forum np. Szumi. z chęcią się dowiem, jak to interpretował Papież, bo nie kojarzę.
|
Śr cze 06, 2012 13:35 |
|
 |
SweetChild
|
Maluczki napisał(a): Co innego walić prawdą, a co innego kłamstwem, lub głupią ironią. Głupia ironia jest brzydka, dlatego że nie stoi na prawdzie. Jasne, że tak. Ja np. uważam, że Twoje poglądy są... "mądre inaczej" i co najwyżej ocierają się o prawdę, ale biorę pod uwagę, że prawdopodobnie nie robisz tego w złej wierze, ale jesteś święcie przekonany o swojej racji. Czyli zakładam Twoje dobre intencje. Maluczki napisał(a): Ja tylko staram się iść tą drogą! Jeżeli się idzie tą samą drogą, to postępuje się tak samo! Problem w tym, że Ty od razu jesteś sędzią w swojej sprawie. Może niech Nauczyciel oceni, kto postępuje tak samo jak On?
|
Śr cze 06, 2012 13:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Maluczki napisał(a): ona może być nieszczera, bo ma już kurze stopki, a taka raczej rzadko bywa dziewicą.. Maluczki zechcesz nam przybliżyć co miałeś na myśli? 
|
Śr cze 06, 2012 15:08 |
|
 |
Aditu
|
Przede wszystkim chyba kurze łapki  I pierwsze słyszę, że ich istnienie jest wyznacznikiem dziewictwa  :D Oraz, że dziewictwo jest wyznacznikiem szczerości  :D
|
Śr cze 06, 2012 15:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Margaret_ko to jedna ze złotych myśli Maluczkiego. Jak już kobieta ma "to"  już za sobą, to za każdy razem, gdy "to"  robi przybywa jej zmarszczek. Jak chcesz "ocalić" ładne ciało to się wystrzegaj "tego". Bo chłop odbiera urodę. Dlatego wszystkie mężatki są takie brzydkie SweetChild napisał(a): " z mojej strony ma na celu głównie uzmysłowienie Tobie, że jesteś o krok od ogłoszenia się Mesjaszem i stwierdzenia "Ja jestem Drogą, Prawdą i Życiem"." Maluczki: Ja tylko staram się iść tą drogą! No i dlatego Maluczki nam prawi kazania z wirtualnej ambony, wskazuje palcem kto jest taki a siaki i pójdzie do gorącego kotła Na dodatek ma własną teorię na temat Mamoniarzy. Po długich poszukiwaniach, dokopałam się do pierwowzoru mamoniarza. Otóż to pierwszym mamoniarzem był inżynier Mamoń z "Rejsu"(facjata poniżej): 
|
Śr cze 06, 2012 15:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Śr cze 06, 2012 15:24 |
|
 |
SweetChild
|
|
Śr cze 06, 2012 15:38 |
|
|
|