Jak rozumiecie słowa: "Żony bądźcie poddane mężom"? ;-)
Autor |
Wiadomość |
Asienkka
|
 Re: Jak rozumiecie słowa:"Żony bądźcie poddane mężom"?;-)
Przywołuję wszystkich do porządku! Bo zaraz ja zacznę przeginać 
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
Śr cze 06, 2012 15:52 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
mkb napisał(a): ikm napisał(a): Czyli może po prostu masz uległy charakter i tyle. Jednak nie każda kobieta ma taki charakter. ale mój mąż by się uśmiał ...poddanie mężowi, nie polega na tym, ze mąż coś zarządza, a ja mowie:"tak jest kochanie" i to wykonuje, o nie nie  Przeważnie zawsze na początku mowie żeby mi dal spokój lub coś w tym stylu  potem zwlekam, aż będę dłużej sama i będę miała czas na przemyślenie sprawy, a potem jak już zorientuje się, ze on rzeczywiście ma racje, to tak wykręcam kota ogonem, żeby on myślał, ze to była moja decyzja, a nie jego To nie poddaństwo, ale wyrafinowany manewr podyktowany chęcią dominacji Autentyczna miłość i wzajemne poddanie nie polega na patrzeniu wzajem sobie w oczy - może tylko momentami  - ale wspólnemu patrzeniu w głąb związku i w przyszłość swoją i dzieci.
|
Śr cze 06, 2012 16:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Autentyczna miłość i wzajemne poddanie nie polega na patrzeniu wzajem sobie w oczy - może tylko momentami  - ale wspólnemu patrzeniu w głąb związku i w przyszłość swoją i dzieci. " Kochać się to nie znaczy patrzeć na siebie nawzajem, lecz patrzeć w tę samą stronę." Antoine de Saint-Exupéry
|
Śr cze 06, 2012 16:28 |
|
|
|
 |
Login2
|
Takie czasy, że nie mozna napisac prawdy w oczy, bo od razu podniosą się głosy "nie kochasz bliźniego", "kto dał ci prawo sądzić" itp. Lepiej siebie poklepywać i mówić, że Jezus nas kocha. Takie to Chrześcijaństwo mamy.
|
Śr cze 06, 2012 16:35 |
|
 |
SweetChild
|
Login2 napisał(a): Takie czasy, że nie mozna napisac prawdy w oczy, bo od razu podniosą się głosy "nie kochasz bliźniego", "kto dał ci prawo sądzić" itp. Faktycznie straszne represje  Dawniej to tylko ukrzyżowali albo rzucili lwom na pożarcie 
|
Śr cze 06, 2012 17:16 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Asienkka napisał(a): Przywołuję wszystkich do porządku! Bo zaraz ja zacznę przeginać  Nie wierzę! Z Asienkki oczu bije taka dobroć i spokój, że Asienkka nie przegnie.
|
Cz cze 07, 2012 12:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
SweetChild napisał(a): Maluczki napisał(a): Co innego walić prawdą, a co innego kłamstwem, lub głupią ironią. Głupia ironia jest brzydka, dlatego że nie stoi na prawdzie. Jasne, że tak. Ja np. uważam, że Twoje poglądy są... "mądre inaczej" i co najwyżej ocierają się o prawdę, ale biorę pod uwagę, że prawdopodobnie nie robisz tego w złej wierze, ale jesteś święcie przekonany o swojej racji. Czyli zakładam Twoje dobre intencje. Uważać, to każdy może sobie co chce! Liczy się prawda, czyli tylko takie uważanie, które jest oparte na prawdzie, a prawda to jest wszelka rzeczywistość. Powiem Ci w zaufaniu, że Twoje uważanie buja w obłokach. Cytuj: Problem w tym, że Ty od razu jesteś sędzią w swojej sprawie. Może niech Nauczyciel oceni, kto postępuje tak samo jak On? Nie jestem sędzią we własnej sprawie, tylko swoje opinie opieram na poznaniu prawdy, a prawda, czyli wszelka rzeczywistość, jest właśnie Jego odpowiedzią. Jeżeli to co myślę i robię jest zgodne z prawdą, to owoce tego myślenia i działania współgrają z otaczającą nas rzeczywistością. PS. Kogo się pytasz czy postąpiłeś zgodnie z jego wolą?
|
Cz cze 07, 2012 12:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Margaret_ka napisał(a): Maluczki napisał(a): ona może być nieszczera, bo ma już kurze stopki, a taka raczej rzadko bywa dziewicą.. Maluczki zechcesz nam przybliżyć co miałeś na myśli?  Przecież mówiłem to już iks razy: 1. Do miłości oblubieńczej zdolna jest tylko dziewica od dojrzenia do paru lat potem. 2. Kurze stopki świadczą o tym, że ten okres już minął, jeżeli to zdjęcie miałoby przedstawiać parę rzekomych kochanków. 3.Kobieta, której minęła zdolność do miłości oblubieńczej ma niesamowite zdolności do udawania wszelkich stanów emocjonalnych, w celu osiągnięcia obranego celu. 
|
Cz cze 07, 2012 12:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Aditu napisał(a): Przede wszystkim chyba kurze łapki  I pierwsze słyszę, że ich istnienie jest wyznacznikiem dziewictwa  :D Oraz, że dziewictwo jest wyznacznikiem szczerości  :D Kochanie, kura ma stopki, a łapki to ma piesek. Ich istnienie nie jest wyznacznikiem dziewictwa (oj łatwizna by była), ale świadczą że okres zdolności do miłości oblubieńczej już minął, a dalej patrz pkt 3 odp. Margaretce. Dziewictwo nie jest wyznacznikiem szczerości, ale ma ogromny wpływ na szczerość w sprawach miłości do mężczyzny.
|
Cz cze 07, 2012 12:53 |
|
 |
Kris65
|
Maluczki.Nie wiedziałem,że jesteś taki specjalista od płci pięknej 
_________________ Zdrowego rozsądku życzę...
|
Cz cze 07, 2012 13:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Val napisał(a): Margaret_ko to jedna ze złotych myśli Maluczkiego. Jak już kobieta ma "to"  już za sobą, to za każdy razem, gdy "to"  robi przybywa jej zmarszczek. Jak chcesz "ocalić" ładne ciało to się wystrzegaj "tego". Bo chłop odbiera urodę. Dlatego wszystkie mężatki są takie brzydkie To jest myśl Maluczkiego wg urojenia Val! Prawdziwa myśl Maluczkiego jest taka że: Kobiecie owszem "to" szkodzi, bo to nie ma być "to", które odbywa się przeważnie w dużym napięciu nerwowym, tylko najwspanialsze, uszczęśliwiające oddanie się mężowi, które sprawia że kobieta kwitnie. Natomiast zmarszczki na twarzy kobiety rzeźbią mamoniarze, bo okradają je męża i ją, skutkiem czego kobieta przepracowuje się i martwi i to jest ten rylec, który rzeźbi kobiecie zmarszczki. Cytuj: No i dlatego Maluczki nam prawi kazania z wirtualnej ambony, wskazuje palcem kto jest taki a siaki i pójdzie do gorącego kotła  Na dodatek ma własną teorię na temat Mamoniarzy. Przepraszam bardzo! To nie jest teoria, tylko opis rzeczywistości, której wy nie dostrzegacie, bo właśnie oczka przesłania wam zasłona wszelkiego rodzaju pożądań. Odrzućcie pożądania, a stanie wam przed oczami prawda w pełnej krasie. PS. Maluczki nikogo do gorącego kotła nie desygnuje, tylko poświęca swój cenny czas, aby was ustrzec przed złem, a wy zamiast wdzięczności, pokazujecie mu kły agresji i żądła drwiny.
|
Cz cze 07, 2012 13:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Cz cze 07, 2012 13:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Login2 napisał(a): Takie czasy, że nie mozna napisac prawdy w oczy, bo od razu podniosą się głosy "nie kochasz bliźniego", "kto dał ci prawo sądzić" itp. Lepiej siebie poklepywać i mówić, że Jezus nas kocha. Takie to Chrześcijaństwo mamy. A co myślałeś że ktoś Cię będzie wychwalał? Jeżeli mówi się prawdę, to od razu startują do Ciebie ci, którym potrzebne jest kłamstwo, a tacy są zdolni do wszystkiego najgorszego. "Jeżeli mnie prześladują, to i was prześladować będą"
|
Cz cze 07, 2012 13:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Maluczki co ja poradzę na to, że jesteś kabaretogenny Komicy to powinni zrobić dla Ciebie zrzutkę na Finlandię w podzięce za zasługi dla rozwoju ich profesji 
|
Cz cze 07, 2012 13:56 |
|
 |
Endek
|
ikm napisał(a): Jak rozumiecie słowa:"Żony bądźcie poddane mężom" Dosłownie.
_________________ Herezja albo to, co w sposób oczywisty sprzyja herezjom, nie może być kwestią posłuszeństwa. To posłuszeństwo winno służyć Wierze, nie zaś Wiara posłuszeństwu! Zatem w tym przypadku „trzeba słuchać bardziej Boga niż ludzi” (Dz Ap 5, 29).
|
Cz cze 07, 2012 18:17 |
|
|
|