Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz paź 09, 2025 1:36

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 89 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
 problemy malzenskie 
Autor Wiadomość
Post Re: problemy malzenskie
renata155 napisał(a):
sugeruję-ze gwałt małżeński,wcale nie jest czymś dziwnym w małżeństwie..i w nie jednym występuje--po za tym nic nie sugeruję--wyjaśniam tylko stanowisko kościoła dotyczące współżycia małżeńskiego ;)

nie znam ich regularności sypialnianej..ale być może ciągłym odmawianiem,sama przyczyniła się do takiego zachowania męża

renata155, czyli zona ma obowiazek ulegac mezowi, chocby miala uzasadnione powody odmowy wspolzycia (np zdrowie), bo inaczej "sama jest sobie winna", ze ja: zgwalcil/pobije/odmowil pieniedzy itp?

Rewelacja dla mnie.
A mozna to dalej ciagnac? Jeszcze jakies dziwne przywileje dla jednej ze stron? Moze je prawnie zagwarantowac?

Pt wrz 10, 2010 13:21

-skoro facet się tego dopuszcza..to będzie to robił dalej..i niby w czym przeszkodzi mu NIE ze strony żony?
-i czasem rzeczywiście są same sobie winne zaistniałej sytuacji
a że żona ma obowiązek--to nie mój wymysł

Pt wrz 10, 2010 13:41

renata155 napisał(a):
-skoro facet się tego dopuszcza..to będzie to robił dalej..i niby w czym przeszkodzi mu NIE ze strony żony?

Jeżeli to żonine NIE zostanie za pierwszym razem podparte kopnięciem delikwenta w jaja, a za drugim wezwaniem policji to na pewno przeszkodzi.
Przecież taki skurczysyn, który gwałci własną żonę nie będzie miał oporów żeby dobrać się do własnego dziecka!

Pt wrz 10, 2010 13:50
Czyli jezeli facet sie tego dopuszcza, to juz biedaczek taki jest i nic nie mozna z tym zrobic?

Owszem mozna - wsadzic go do wiezienia, zeby sie zastanowil, czy na pewno mial prawo wykorzystywac inna osoba przy uzyciu przemocy.

A zona to juz ma tylko obowiazki, ktore ustala jej maz? Czy moze ktos inny? No i moze jakis pomysl na obowiazki meza?

Pt wrz 10, 2010 14:07

Rojza--wybiegłaś w daleką,i niekoniecznie prawdziwą przyszłość...daj spokój kobieto-wyhamuj

Pt wrz 10, 2010 16:49

Renata, może wytłumaczysz mi, kiedy kobieta jest winna tego, że została zgwałcona i pobita przez męża?

Hmm... może ja żyję jednak w innym świecie albo coś w tym stylu, ale wydaje mi się, że gwałt, jakikolwiek, nigdy nie jest z winy kobiety.

Pt wrz 10, 2010 19:51

Już prędzej uwierzę w winę żony w przypadku zdrady męża.
Ale dla gwałtu nie mam żadnego usprawiedliwienia, ani żadnej taryfy ulgowej.
Rozumiem - bandzior gwałciciel, obcy człowiek... ale mąż? - osoba jakby nie było kiedyś uważana za najbliższą na świecie?!

Pt wrz 10, 2010 19:55

renata155 napisał(a):
sugeruję-ze gwałt małżeński,wcale nie jest czymś dziwnym w małżeństwie..i w nie jednym występuje
Czy Twoja siódemka dzieci, wynika również z faktu istnienia w Twoim małżeństwie aktów gwałtu małżeńskiego?

So wrz 11, 2010 11:37

nie

So wrz 11, 2010 14:14

Renata mimo wszystko proszę, wyjaśnij mi to. Może jestem w błędzie a Ty mnie z tego błędu wyprowadzisz. Chyba, że piszesz po prostu to, co Ci "ślina na język przyniesie".

So wrz 11, 2010 15:43

Geonides, poniżej pasa. Takie osobiste wycieczki są nie tego.
Renata ma poglądy z kosmosu jak zresztą wszyscy po kolei się wypowiedzieli.
Seks w małżeństwie nie jest żadnym i niczyim obowiązkiem ale dopełnieniem i wyrażeniem miłosci i uczuć ludzi sobie bliskich i kochających się. I faktycznie, jeśli żona mając dobrego i kochającego męza uparcie odmawia mu seksu to trzeba się zastanawić i spróbować te problemy rozwiązać.
Renata mam wrażenie że nie wiesz i nie bardzo wyobrażasz sobie o czym pisze Klarab. Ja niestety wiem dokładnie , na szczęście nie z własnego życia ale z życia mojej przyjaciółki. Wiem co znaczy pijany mąż próbujący zgwałcić żonę i bijący dzieci. Wiem jaki to straszny dramat, jaki zawód, jakie przekreślenie wszystkiego co ich kiedyś łączyło. Wiem jaką decyzją jest decyzja matki żeby odejśc, wziąć wszystkie obowiązki na siebie ale ochronić dzieci przed przemocą i strachem. I wiem że są sytuacje że jedyne co może zrobić kobieta żeby nie znienawidzić - to odejśc.
Może nie jest tak źle i może mąż Klarab się potrafi zmienić, może jest szansa że coś do niego dotrze- i byłoby wspaniale.
Klarab kup sobie tą książkę, ona jest dla CIebie. http://www.opoka.org.pl/biblioteka/Z/ZR ... je_01.html

Wt wrz 14, 2010 17:35

kropeczka-znam te problemy i z mojego małżeństwa-i z małżeństwa moich rodziców--człowiek może się zmienić..i na początek wystarczy chęć jednej strony..wiem co znaczy wymuszony seks..(nie nazywam tego gwałtem,uszczerbku na zdrowiu nie doświadczyłam,siniaków też nie miałam-wiem co znaczy zdrada małżeńska-wiem co znaczy pobicie-wiem co znaczy kłamstwo męża,a raczej kłamstwa-wiem co znaczy wychowywać samotnie piątkę dzieci,bo maż siedzi w więzieniu) dużo wiem--i wiem,ze każdy może się zmienić..jeśli komukolwiek na małżeństwu zależy...a co do dzieci--dzieci wybaczą własnym rodzicom wszystko..może nie od razu,może za kilka ,kilkanaście,lub kilkadziesiąt lat-ale wybaczą

Wt wrz 14, 2010 18:31

Tylko ślady w nich, ich psychice często pozostają do końca życia. Masz własny przykład - sytuacje z domu rodzinnego, przeniosłaś na swoje życie.

Wt wrz 14, 2010 19:51

Ciekawe co ma do powiedzenia druga strona. Choćby z tego powodu że jak się już ktoś decyduje na trwały związek to raczej nie z jakimś tyranem czy sadystą. Z tego wynika że kiedyś było dobrze a teraz źle. Coś musiało spowodować że delikwent z kochanego misiaczka zmienił się w potwora. Warto to przemyśleć. Niejeden user po skonfrontowaniu wersji demo z finalnym produktem zgrzyta zębami i demonstracyjnie wywala podpalony wcześniej zakup przez okno. Można się mu dziwić skoro został oszukany ? Nie mówię że tak jest w tej sytuacji ale warto wszystko rozważyć zanim się poweźmie decyzje w kwestii winy.

Wt wrz 14, 2010 20:01

wiesz każdy medal ma dwie strony i zawsze trudno osądzić sytuację znając tylko jedną wersję, jednak nie mamy możliwości poznać tej drugiej:)

Wt wrz 14, 2010 20:29
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 89 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona