O rozbudzaniu seksualnym dzieci w gdańskiej szkole .
Autor |
Wiadomość |
Asienkka
|
 Re: O rozbudzaniu seksualnym dzieci w gdańskiej szkole .
Jednak wiek podejmowania inicjacji seksualnej może już być niezgodny z prawem.
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
Pt kwi 06, 2012 22:42 |
|
|
|
 |
Aditu
|
I tego też trzeba młodzież uczyć. Zamiatając wszystkie trudne tematy pod dywan, na zasadzie " niedozwolone i już", nie rozwiąże się żadnych problemów. Każdy człowiek powinien móc podejmować decyzje znając wszystkie konsekwencje, plusy i minusy.
|
Pt kwi 06, 2012 23:19 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Asienkka napisał(a): Jednak wiek podejmowania inicjacji seksualnej może już być niezgodny z prawem. Wow, od 15 roku życia "oficjalnie" można. Wielka różnica. BTW naprawdę myślisz, że sąd wsadzi do więzienia dwoje 14 latków? ;D
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
So kwi 07, 2012 6:07 |
|
|
|
 |
Asienkka
|
Mroczny - czy ja gdzieś napisałam coś o więzieniu?! Czytaj ze zrozumieniem  Konsekwencją może być chociażby sprawa o demoralizację. I co z tego, że od 15 "oficjalnie" można? Od 14 jeszcze nie i kropka  Jakbyś nie zauważył, jest to WIELKA różnica. Ktoś kto dopuści się współżycia z 14latką/latkiem może za to beknąć. Z 15latkiem/latką ścigany z urzędu nie będzie.
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
So kwi 07, 2012 11:29 |
|
 |
nurhia
|
Johnny99 napisał(a): 14-letnie dzieci uczone nakładania prezerwatywy? Piękne czasy nadchodzą dla pedofilów.. Wybaczcie moi drodzy, ale wiek inicjacji seksualnej stale sie obniża i temu jakoś nie zaradzimy. Lepiej jest dzieciaki uświadamiać, bo przecież w domu temat seksu jest tematem tabu. A potem jest płacz bo 15 letnia córeczka jest w ciąży, a inny 15 letni synek zrobił dziewczynie dziecko. I gdzie byli wtedy rodzice? a tak, mówią że od wychowania jest szkoła...no to szkoła spróbowała i co? zgorszenie;/
_________________ Lwy pożrą Chrześcijan... a Pogan zadepczą słonie...
|
So kwi 07, 2012 15:37 |
|
|
|
 |
nurhia
|
Johnny99 napisał(a): W ogóle się nie powinny uczyć. Powinny się uczyć, że seks pozamałżeński jest zabroniony. tak ale wtedy takie zajęcia proszę przygotować dla katolików, a w szkole 100% uczniów to na pewno nie katolicy^^ co ateistę obchodzi Wasz zakaz uprawiania seksu przedmałżeńskiego?
_________________ Lwy pożrą Chrześcijan... a Pogan zadepczą słonie...
|
So kwi 07, 2012 15:41 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Cytuj: Mroczny - czy ja gdzieś napisałam coś o więzieniu?! Czytaj ze zrozumieniem Ale ja napisałem.  Cytuj: Konsekwencją może być chociażby sprawa o demoralizację. Nie, w tym przypadku nie może być, nie ma odpowiedniej podstawy prawnej. Cytuj: I co z tego, że od 15 "oficjalnie" można? Od 14 jeszcze nie i kropk To z tego, że różnica roku w tym przypadku jest naprawdę niewielka i nie ma najmniejszego znaczenia. Cytuj: Jakbyś nie zauważył, jest to WIELKA różnica. Ktoś kto dopuści się współżycia z 14latką/latkiem może za to beknąć. Z 15latkiem/latką ścigany z urzędu nie będzie. Tak jak pisałem - znasz przypadki ukarania dwojga 14 latków za seks?
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
So kwi 07, 2012 15:46 |
|
 |
zagubiona_21
|
Nie wiem jak ustosunkować się do tego tematu, wszyscy wiemy jak jest, w ciążę zachodzą coraz młodsze dziewczyny, co jest dramatem. Z drugiej strony w klasie jest tak naprawdę niewielki odsetek osób podejmujących aktywność seksualną, oczywiście widać ich najbardziej, są krzykliwi, popularni etc. Są też dzieci, dla których takie zajęcia jak w gdańskiej szkole były po prostu przerażające, dla mnie by były. W imię czego ktoś zmusza dzieci do upokarzających czynności, do których większość z nich nie jest gotowa, to jest pogwałcenie praw. Trochę przerażające, przerażające gdzie w tym wszystkim są rodzice.
_________________ Szukaj mnie Bo sama nie wiem już Bo nie wiem kiedy sama się odnajdę.
|
So kwi 07, 2012 21:58 |
|
 |
IvySmall
|
"Seks przedmałżeński jest niezgodny z prawem"
YY.. jakim prawem i w jakim kraju? Bo w Polsce nie ma paragrafu na seks przedmałżeński.
_________________ Jesteś cudem.
|
N kwi 08, 2012 22:12 |
|
|
|