Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz lis 06, 2025 7:51

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
 Seks 
Autor Wiadomość

Post Re: seks
Witam, trochę odświeżę post, ponieważ zaintrygowało mnie stwierdzenie, że "większość facetów chyba chciałoby codziennie". Nie wiem skąd się wzięło takie postrzeganie facetów? Oczywiście niektórym trochę "odbija" na tym punkcie, zwłaszcza jak nie mają możliwości spełnienia, ale wraz z wiekiem to szybko mija. Choć od niedawna, mam żonę, (6 miesięcy) to prawdę mówiąc nie mam ochoty robić tego codziennie, w zupełności wystarczyłoby mi raz w miesiącu, bynajmniej nie dlatego że żona jest nieatrakcyjna (wręcz przeciwnie). Prawdę mówiąc seks mógłby dla mnie nie istnieć, dobrze że stosujemy npr, wtedy przynajmniej jest "spokój" w tej kwestii przez kilkanaście dni :)

Cz lut 20, 2014 14:40
To taki często powtarzany stereotyp, mądrość ludowa ;). Nie tylko bywają takie kobiety, które tak postrzegają mężczyzn, ale i mężczyźni je w tym poglądzie utwierdzają.
Niektórzy tak podkreślają, że oni to by chcieli najlepiej kilka razy dziennie, bo to w ich mniemaniu zwiększa szacun, że taki z nich macho, że tyle kobiet w łóżku mieli etc.. Na tej samej półce są poglądy, że mężczyźni wiążą się z kobietami dla seksu, a także dlatego, że żona jest tańsza niż prostytutka :roll:
Tymczasem każdy ma inny temperament, no i różne są okoliczności sprzyjające ;). Wg różnych badań Polacy uprawiają seks średnio 3-4 razy tygodniowo, co stawia nas wysoko w rankingu europejskim. Potrzeby seksualne zmieniają się wraz z wiekiem np. u kobiet większe potrzeby seksualne występują w wieku ok. 30 lat, natomiast u mężczyzn znacznie wcześniej, a później ich potrzeby się stabilizują. Ale to tylko reguła, nikt nie ma obowiązku dostosowywać się do statystyk, najważniejsze, abyś Ty ze swoją żoną nie miał problemów wynikających z odmiennych temperamentów i abyście byli zadowoleni :).

Cz lut 20, 2014 16:37

Edyta44 napisał(a):
Czy dobra rodzina chrześcijańska uprawia seks codziennie (jeśli oczywiście myślą o dziecku i są zdrowi). Jestem dziewicą i do ślubu chcę wytrwać ale chłopak się pyta czy po ślubie będę z nim uprawiać seks codziennie bo on by tak chciał. Chce dopasować się temperamentem. A ja nie wiem jaki mam temperament. Jeśli mu powiem, że nie codziennie to chyba będzie koniec. Większość facetów chyba chciałoby codziennie. A jak jest w Waszych małżeństwach?

Poczekaj jak skończy 50- tkę. wtedy będzie chciał codziennie.... mieć święty spokój :razz:

Pt lut 21, 2014 15:48

hubb napisał(a):
Witam, trochę odświeżę post, ponieważ zaintrygowało mnie stwierdzenie, że "większość facetów chyba chciałoby codziennie". Nie wiem skąd się wzięło takie postrzeganie facetów?

To myślenie życzeniowe. Kobiet ;-)

Pn lut 24, 2014 20:07

Val napisał(a):
u kobiet większe potrzeby seksualne występują w wieku ok. 30 lat

Wręcz przeciwnie. W tym wieku kobiety są raczej chronicznie zmęczone kładzeniem wrzeszczących dzieci spać i wstawaniem do nich w nocy...

Pn lut 24, 2014 21:56

MeneMeneTekelUpharsin napisał(a):
Val napisał(a):
u kobiet większe potrzeby seksualne występują w wieku ok. 30 lat

Wręcz przeciwnie. W tym wieku kobiety są raczej chronicznie zmęczone kładzeniem wrzeszczących dzieci spać i wstawaniem do nich w nocy...

W dodatku rano trzeba było wstać do pracy, urlop macierzyński trwał dla mnie zawsze za krótko Na pewno kobiety mają też różne temperamenty. Ale gdyby tak dziećmi ktoś się zajął, kobieta przeszaby stosowną metamorfozę ( zrobiła się na bóstwo ), potem jakieś wyjście z mężem i kto wie co byłoby dalej.... :lol:

Wt lut 25, 2014 20:25
Post Re: Seks
Biedne matki polki nieśpiące w nocy i biegające ciągle z siatkami i dziećmi uwiązanymi spódnicy ..... :kreci:
Oj, jakie biedne, takie biedne i takie ciągle zaspane, zaniedbane i narzekające. Oj, oj jakie biedne :pada: :beksa:
Tulimy :przytul:

Wt lut 25, 2014 23:23

Val napisał(a):
Niektórzy tak podkreślają, że oni to by chcieli najlepiej kilka razy dziennie, bo to w ich mniemaniu zwiększa szacun, że taki z nich macho, że tyle kobiet w łóżku mieli etc..

Niekoniecznie - niektórym się szczerze wydaje, że tak by chcieli, póki jeszcze nie przyszło co do czego :D Jednak potem praktyka weryfikuje zarówno możliwości, jak i chęci :D

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr lut 26, 2014 10:13

Kozioł napisał(a):
Biedne matki polki nieśpiące w nocy i biegające ciągle z siatkami i dziećmi uwiązanymi spódnicy ..... :kreci:
Oj, jakie biedne, takie biedne i takie ciągle zaspane, zaniedbane i narzekające. Oj, oj jakie biedne :pada: :beksa:

Nie wiem co w tym śmiesznego... kobiety = praca + dom + dzieci. Mężczyźni = tylko praca. Sprawiedliwie?

Śr lut 26, 2014 13:03
Kozioł napisał(a):

Nie wiem co w tym śmiesznego... kobiety = praca + dom + dzieci. Mężczyźni = tylko praca. Sprawiedliwie?

Żyjesz jeszcze w poprzednim wieku. Mit matki Polki z okresu powstań narodowych już się bardzo mocno zdewaluował.

Śr lut 26, 2014 19:20

Mene Mene ma trochę racji. Często tak jest jak pisze jednak i tak w znacznym stopniu to się już mieniło podłóg poprzednich lat. Na szczęście u mnie w domu obowiązki sa podzielone :-)

Śr lut 26, 2014 21:00

Ciekawy artykuł o tym że w małżeństwach "partnerskich" jest mniej seksu. Po angielsku.

http://www.nytimes.com/2014/02/09/magaz ... s-sex.html

N mar 02, 2014 23:05

Jeżeli im taki podział ról odpowiada, to ich sprawa. Dziwią mnie kobiety, które godzą się na taki układ, niemniej cieszy mnie, że rzadko się tak zdarza i dominują związki, gdzie oboje są partnerami, którzy dzielą się obowiązkami :)

Zresztą nie bez znaczenia jest również kwestia organizacji. Łatwo mówić, że nie ma się czasu, bo to oznacza rezygnację z czegoś np. z ulubionego serialu.

N mar 02, 2014 23:27

Kozioł napisał(a):

Nie zabrzmiało to zbyt szczerze :cisza:

Wt mar 04, 2014 22:55

Podobno brak seksu w małżeństwie też jest grzechem? Oczywiście gdy nie ma akurat przeszkód zdrowotnych, problemów związanych z nadmiarem obowiązków itp. Nie wiem czy prosty brak ochoty jest tu wytłumaczeniem, czemu zaniechało się współżycia.
Zastanawiam się czy stosowanie tak często ostatnio reklamowanych "wspomagaczy" dla facetów, które umożliwiają odbycie stosunku lub zwiększają libido, może być grzechem?

Śr mar 05, 2014 14:43
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona