Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 15:48

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 648 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 44  Następna strona
 Jak rozumiecie słowa: "Żony bądźcie poddane mężom"? ;-) 
Autor Wiadomość

Post Re: Jak rozumiecie słowa:"Żony bądźcie poddane mężom"?;-)
ikm napisał(a):

ENDEK jesteś totalnie niedoinformowany.
Katoliccy małżonkowie mogą się pieścić oralnie jako gra wstępna, jest to dopuszczone przez KK

Tak samo jak dopuszczona jest aborcja, środki wczesnoporonne zwane też antykoncepcyjnymi, interkomunia z heretykami,pedofilia zoofilia, homoseksualizm oraz szereg innych wynaturzeń.

Herezja albo to, co w sposób oczywisty sprzyja herezjom, nie może być kwestią posłuszeństwa. To posłuszeństwo winno służyć Wierze, nie zaś Wiara posłuszeństwu! Zatem w tym przypadku „trzeba słuchać bardziej Boga niż ludzi” (Dz Ap 5, 29).

N cze 24, 2012 15:14

otóż nie endek, zupełnie nie tak samo. A sodomia to tak jak było napisane wspólzycie ze zwierzętami. Więc jak nie znasz definicji pewnych pojęć, to ich nie cytuj.

N cze 24, 2012 15:54

kropeczka_ns napisał(a):
sodomia to tak jak było napisane wspólzycie ze zwierzętami

Sama nie znasz pewnych definicji. Współżycie ze zwierzętami to zoofilia, a sodomia to znacznie szersze pojecie obejmujące szereg patologii związanych z płciowością.

Herezja albo to, co w sposób oczywisty sprzyja herezjom, nie może być kwestią posłuszeństwa. To posłuszeństwo winno służyć Wierze, nie zaś Wiara posłuszeństwu! Zatem w tym przypadku „trzeba słuchać bardziej Boga niż ludzi” (Dz Ap 5, 29).

N cze 24, 2012 16:19

tylko że ty nie mam pojęcia skąd uważasz pieszczoty oralne miedzy małzonkami za patologię. A to nie jest patologia. Było to i jest setki razy wyjaśniane. Jest masę książek napisanych też przez księzy gdzie można znaleźć odpowiedzi na tego typu pytania. A tekst że w kościele są dopuszczone aborcja i środki poronne to już wogole kosmos. I jak można takie rzeczy porównywać? Rodzaj pieszczot z zabiciem dziecka?

N cze 24, 2012 16:23

kropeczka_ns napisał(a):
I jak można takie rzeczy porównywać Rodzaj pieszczot z zabiciem dziecka?

W wypadku gdy katolik dopuszcza się grzechu perwersji i nie wyspowiadawszy się przyjmuje Ciało Pańskie, niegodnie je przyjmuje do swoich sprofanowanych chuciami i żądzami ust, zabijając w sobie łaskę Bożą. Identycznie jest w wypadku dzieciobójstwa, choć z ludzkiego punktu widzenia pomiędzy tymi czynami jest przepaść. Jeden i drugi grzech śmiertelnie rani duszę i naraża ją na wieczne potępienie. Pan Jezus powiedział, że jego uczeń musi się zaprzeć samego siebie aby mógł być tak nazwany.
kropeczka_ns napisał(a):
Jest masę książek napisanych też przez księzy gdzie można znaleźć odpowiedzi na tego typu pytania

Są księża którzy dla poklasku rożne bzdury już napisali, aby uspokoić sumienia czyniących perwersję. Żyjemy w czasach powszechnego zamętu i demoralizacji. Z tego trzeba sobie zdawać sprawę, a nie podążać za smokiem piekielnym i jego atrakcjami.

N cze 24, 2012 16:55

Endek napisał(a):
kropeczka_ns napisał(a):
sodomia to tak jak było napisane wspólzycie ze zwierzętami

Sama nie znasz pewnych definicji. Współżycie ze zwierzętami to zoofilia, a sodomia to znacznie szersze pojecie obejmujące szereg patologii związanych z płciowością.

Sodomia to w języku polskim termin określający zoofilię[1]. W języku angielskim (a zwłaszcza w USA)[potrzebne źródło] słowo sodomy oznacza stosunku analnego między osobami tej samej lub przeciwnej płci[2].

Termin ten często używany jest w rozumieniu grzechu sodomii[3] i pochodzi od nazwy biblijnego miasta Sodoma, które według Starego Testamentu zostało zniszczone przez Boga[4]. W znaczeniu biblijnym "sodomia" oznacza grzechy rozwiązłości płciowej i nie była łączona z zoofilią[5].

za wikipedią, żeby rozwiązać językowe nieścisłości

N cze 24, 2012 17:09

Endek napisał(a):
1zagubiona napisał(a):
Mieszkam w kraju gdzie w kościele katolickim Komunia dawana jest na ręce, nawet w kościołach gdzie msze odbywają się po polsku.

Ci co nie szanują Najświętszego Sakramentu stawiają się poza KK, więc tymi wynaturzeniami nie obarczaj katolików. I co z tego ze Msza jest po polsku, skoro Kościół wyraźnie stwierdza że;

XXII Sesja Soboru Trydenckiego
Cytuj:
Kan. 9. Jeśli ktoś twierdzi, że liturgiczne zarządzenie Kościoła rzymskiego, według którego część kanonu i słowa konsekracji odmawia się po cichu jest godne potępienia albo że należy Mszę św. Odprawiać tylko w języku narodowym, albo że nie należy dodawać wody do wina przy ofiarowaniu kielicha, jakby to było przeciwne ustanowieniu Chrystusa - niech będzie wyklęty.

Endek czyli mam rozumieć , że wszystkie kościoły w Polsce są wyklęte? Czyli co cały katolicyzm polski to sekta? To próbujesz udowodnić?

N cze 24, 2012 21:17

Endek, powiedz mi czy jesteś żonaty? Jeżeli nie to w jakim innym stanie żyjesz?
Powiem Ci coś, jestem Nadzwyczajnym Szafarzem Eucharystii, przeszedłem kurs przygotowawczy i nikt tam nie mówił mi że mam zmienić swoje upodobania seksualne ani tym bardziej uprawiać seks małżeński metodą "po Bożemu". Czyżby jakieś przeoczenie? Tylko Cię proszę, w odpowiedzi nie cytuj mi jakichś wykładni Soboru Trydenckiego.
Czynisz zarzut na forum, ze księża rózne rzeczy piszą dla przypodobania się ludziom współczesnym. W takim razie wytłumacz mi proszę, dlaczego Episkopat Polski odrzuca ks.Natanka razem z jego poglądami, a wręcz przestrzega przed słuchaniem go a nie neguje, a wręcz potwierdza swoim autorytetem publikacje czy głoszone rekolekcje ojca Knotza? Znasz w ogóle jakąś jego książkę czy publikacje? Jeśli nie to zapraszam Cię na stronę: http://www.szansaspotkania.net/
Życzę miłej lektury.

Pn cze 25, 2012 8:19
Endek napisał(a):
ikm napisał(a):

ENDEK jesteś totalnie niedoinformowany.
Katoliccy małżonkowie mogą się pieścić oralnie jako gra wstępna, jest to dopuszczone przez KK

Tak samo jak dopuszczona jest aborcja, środki wczesnoporonne zwane też antykoncepcyjnymi, interkomunia z heretykami,pedofilia zoofilia, homoseksualizm oraz szereg innych wynaturzeń.

Endek widzę, ze argumenty Ci się wyczerpały i piszesz bzdury (że KK dopuszcza aborcję , zoofilię) podejrzewam, że nie jesteś wogóle z kościoła rzymsko-katolickiego a jeśli jesteś to musisz się doinformować i dokształcić.
Ja widzę, że Tobie się seks oralny jakoś nie podoba ale to nie znaczy że w katolickim małzeństwie jest on zabroniony, bo NIE JEST, można się kochać oralnie z mężem/żoną i mnóstwo osób to uwielbia. Spróbuj kiedyś z żoną, może Ci się spodoba, do Komunii potem możesz iść i nie będziesz miał grzechu :D

Wt cze 26, 2012 13:05

ikm napisał(a):
Ja widzę, że Tobie się seks oralny jakoś nie podoba ale to nie znaczy że w katolickim małzeństwie jest on zabroniony, bo NIE JEST

A gdzie stosowne orzeczenie?

Wt cze 26, 2012 14:34

Stosowne orzeczenie znajdziesz zapewne w tym samym dokumencie kościelnym, w którym napisano o dopuszczalności chodzenia w ciemnozielonych sztruksowych spodniach oraz noszenia pod spodniami majtek z gumką.

Jeśli nie znajdziesz, to czym prędzej ściągnij grzeszne i nieusankcjonowane przez Trydent majtki, aby Cię one do piekła nie zawiodły.

Wt cze 26, 2012 14:42

BlueDraco napisał(a):

czym prędzej ściągnij grzeszne i nieusankcjonowane przez Trydent majtki, aby Cię one do piekła nie zawiodły.

Prawdziwemu mężczyźnie język w łóżku jest zbędny i żonę zadowoli w tradycyjny sposób, nie uciekając się do dziwacznych technik niegodnych katolika tylko niemoty płciowego.

Wt cze 26, 2012 14:55

Ano widzisz, Kolego Endek, odpowiadasz nie na temat, bo wyżej było o zadekretowanej grzeszności, a nie o niezbędności. I co, niewygoda kwestia gumy w majtkach?

To może gumka w majtkach też jest zbędna? Założę się, że żaden z uczestników Soboru Trydenckiego gumki w majtkach nie miał. Internetu też zresztą nie miał.

Wt cze 26, 2012 15:00
Endek napisał(a):
Prawdziwemu mężczyźnie język w łóżku jest zbędny i żonę zadowoli w tradycyjny sposób, nie uciekając się do dziwacznych technik niegodnych katolika tylko niemoty płciowego.

Najwyraźniej tego nie wiesz ale żonę przed stosunkiem należy dobrze rozbudzić, w tym celu seks oralny ma słuzyć jeżeli język jest zbędny wg Ciebie w tej kwestii, to dopiero świadczy o byciu niemotą. Pcałunki z języczkiem też jak rozumiem odpadają:D no i oczywiście tylko pozycja misjonarska wg Ciebie? Współczuję Twojej kobiecie, tak to jest jak Katolik uznaje seks za coś grzesznego i nie potrafi się nim cieszyć, polecam terapię a po terapii wróć na forum :D To co wypisujesz ma coś wspólnego może z Amiszami ale nie z Kościołem Rzymsko-Katolickim :-D

Śr cze 27, 2012 18:28

Ja się zastanawiam, czy dłońmi wolno dotykać narządów płciowych małżonka - czy "legalny" jest tylko kontakt samych genitaliów (bez palców i języków).
Jeśli tak by było, to ciężko mi sobie wyobrazić jakąkolwiek grę wstępną (bo podejrzewam, że szeptanie różnych "śmiałych" słówek - może być odebrane jako zbereźne, więc grzeszne).

Ja bez gry wstępnej czułabym się wykorzystana, użyta jak przedmiot dla zaspokojenia męża.
Dla mnie pieszczoty (w tym oralne) są nawet ważniejsze od orgazmu, bo dają mi poczucie bycia kochaną, pożądaną, pogłębiają naszą więź.

Mam nadzieję, że żona Endeka podziela jego poglądy i niczego jej nie brakuje.

Śr cze 27, 2012 19:59
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 648 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 44  Następna strona