Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 o muzułmanach
|
Cz sty 18, 2007 13:52 |
|
|
|
 |
jlp
|
angua napisał(a): Bardzo ładnie sobie gaworzycie, ale jednak przypomnę, że temat wątku brzmi "modlitwa przed seksem". Wskazane by było nie oddalać się od niego za bardzo 
Dziękuję. I pozdrawiam 
pozwolcie, ze oddale sie tylko 15 minut pozniej od tematu.
czy jest tez modlitwa po seksie?
|
Cz sty 18, 2007 15:14 |
|
 |
No
|
Cytuj: czy jest tez modlitwa po seksie?
A w trakcie? 
|
Cz sty 18, 2007 20:21 |
|
|
|
 |
filippiarz
|
No napisał(a): Cytuj: czy jest tez modlitwa po seksie? A w trakcie?  Myślę, że nawet sam seks może być modlitwą 
_________________ "Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni, sed ipsi per se facti sunt mali"
 "Inter faeces et urinam nascimur".
|
Cz sty 18, 2007 20:30 |
|
 |
malami
|
moje zdanie na temat modlitwy przed seksem:
co prawda w PŚ w Księdze Tobiasza roz.7 jest napisane, że Sara i Tobiasz modlili sie ale po przeczytaniu całego rozdz. dochodzę do wniosku, że modlili się ponieważ wszyscy, którzy próbowali zbliżyć się do Sary umierali. Była to modl. , aby ochronić Tobiasza. Ale nie mi interpretować Słowo Boga.
moim zdaniem to zalezy od małżeństwa. sama jestem dopiero zaręczona, ale w obecnej chwili trudno mi sobie wyobrazić taką modlitwę. tak wiele mówi się o tym, że seks służący zaspokojeniu naturalnych potrzeb jest czymś nieczystym. ale jakby nie patrzeć oprocz wyrazu miłości, pragnieniu powołania do życia potomstwa każy odczuwa potrzeby seksualne, które chce zaspokoić. i ten ułamek nieczystości w tym wszystkim kłóci się wielu osobom z przywoływaniem Boga na ten czas(zapytałam o to znajomych). nie o to chodzi że oni oddzielają Boga od seksualności- akceptują to jako Dar jednak twierdzą, że po takiej modl. nie mieli by już chęci, takie naturalne speszenie..
|
Pt sty 19, 2007 0:48 |
|
|
|
 |
Garret78
|
Jeezu, odnosze wrażenie, że niektóre kręgi kościelne mają obsesję seksualną!! "Sex jako modlitwa", "Teologiczna interpretacja orgazmu" itp, to waszym zdaniem normalne? Przecież to przegięcie pały w druga stronę. Jeszcze nie tak dawno, przyjemność sexualna była grzeszna, a teraz sex jest modlitwą!! A wypośrodkowania nie ma? "W imię Ojca i Syna...", a później można świntuszyć z żoną ile wlezie (byleby święte nasienie trafiło do pochwy). A po seksie: "Dzięki Ci Boże za wspaniały dar orgazmu łechtaczkowego". Tak to u Was wygląda? Rozalko, KrzysztofieJ?
|
Pt sty 19, 2007 8:49 |
|
 |
jlp
|
Garret78 napisał(a): Jeezu, odnosze wrażenie, że niektóre kręgi kościelne mają obsesję seksualną!! "Sex jako modlitwa", "Teologiczna interpretacja orgazmu" itp, to waszym zdaniem normalne? Przecież to przegięcie pały w druga stronę. Jeszcze nie tak dawno, przyjemność sexualna była grzeszna, a teraz sex jest modlitwą!! A wypośrodkowania nie ma? "W imię Ojca i Syna...", a później można świntuszyć z żoną ile wlezie (byleby święte nasienie trafiło do pochwy). A po seksie: "Dzięki Ci Boże za wspaniały dar orgazmu łechtaczkowego". Tak to u Was wygląda? Rozalko, KrzysztofieJ?
no jak widzisz, wszystko jest sparawa interpretacji.
dzis mowa o modlitwie dziekczynnej za dar orgazmu
jutro za dar upicia sie do nieprzytomnosci
a za tydzien za stworzenie roslin, ktore pozwola nam sie nacpac i zostaniemy obdarowani oduzeniem zmyslow
|
Pt sty 19, 2007 9:08 |
|
 |
rozalka
Moderator
|
Garret, nie zamierzam się uzewnętrzniać na ten temat, bo są to nasze intymne sprawy.
Ale mam do Ciebie pytanie. Kiedy chodzisz po górach i widzisz np. zachód słońca czy łąkę obsypaną kwiatami, to przychodzą Ci do głowy myśli dziękczynienia za piękno stworzenia? Ja się tym zachwycam. I wieloma innymi rzeczami też. Seks należy do jednej z tych rzeczy.
I nie jest istotne czy komuś ta modlitwa dziękczynienia przychodzi w trakcie, przed czy po zbliżeniu. Ważne, że w ogóle przychodzi. Sam chyba przyznasz, że jest za co Panu Bogu dziękować
A Twoje słowa imitujące modlitwę są śmieszne, żeby nie powiedzieć żałosne. Strasznie spłycasz sprawę. Nikt nie wdaje się w takie szczegóły. Chodzi tu raczej o poczucie wdzięczności, myśl płynącą ku Bogu, świadomość, że to, co przeżywamy jest Jego darem dla nas. I jak najbardziej przychodzi to spontanicznie.
_________________ Co dalej za zakrętem jest? Kamieni mnóstwo Pod kamieniami leży szkło Szło by się długo Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪
|
Pt sty 19, 2007 10:50 |
|
 |
jlp
|
rozalka napisał(a): Garret, nie zamierzam się uzewnętrzniać na ten temat, bo są to nasze intymne sprawy. Ale mam do Ciebie pytanie. Kiedy chodzisz po górach i widzisz np. zachód słońca czy łąkę obsypaną kwiatami, to przychodzą Ci do głowy myśli dziękczynienia za piękno stworzenia? Ja się tym zachwycam. I wieloma innymi rzeczami też. Seks należy do jednej z tych rzeczy. I nie jest istotne czy komuś ta modlitwa dziękczynienia przychodzi w trakcie, przed czy po zbliżeniu. Ważne, że w ogóle przychodzi. Sam chyba przyznasz, że jest za co Panu Bogu dziękować  A Twoje słowa imitujące modlitwę są śmieszne, żeby nie powiedzieć żałosne. Strasznie spłycasz sprawę. Nikt nie wdaje się w takie szczegóły. Chodzi tu raczej o poczucie wdzięczności, myśl płynącą ku Bogu, świadomość, że to, co przeżywamy jest Jego darem dla nas. I jak najbardziej przychodzi to spontanicznie.
poglebic mozna chyba kazda kwestie. mozna by napisac epos o jednokomorkowcu "pantofelku" wyrazic w nim wspanialosc natury i ideal stworzenia...... jednka czy naprawde takie poglebianie pewnych kwestii ma sens?
|
Pt sty 19, 2007 11:02 |
|
 |
rozalka
Moderator
|
Człowiek różni się znacznie od pantofelka  I do większych rzeczy został stworzony.
_________________ Co dalej za zakrętem jest? Kamieni mnóstwo Pod kamieniami leży szkło Szło by się długo Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪
|
Pt sty 19, 2007 11:17 |
|
 |
SweetChild
|
rozalka napisał(a): I nie jest istotne czy komuś ta modlitwa dziękczynienia przychodzi w trakcie, przed czy po zbliżeniu. Ważne, że w ogóle przychodzi. Sam chyba przyznasz, że jest za co Panu Bogu dziękować 
Tak na marginesie, ciekawe czy modlitwa dziękczynienia po stosunku z wykorzystaniem sztucznej antykoncepcji to bluźnierstwo? Albo w przypadku homosia, pedofila czy też zoofila?
|
Pt sty 19, 2007 11:36 |
|
 |
jlp
|
rozalka napisał(a): Człowiek różni się znacznie od pantofelka  I do większych rzeczy został stworzony.
w mym wpisie nie chodzi o porownanie czlowieka z pantofelkiem.
przeczytaj ten wpis jeszcze raz a nastepnie wypowiedz sie
|
Pt sty 19, 2007 11:52 |
|
 |
Awa
|
kontynuujcie temat chetnie poczytam 
|
Pt sty 19, 2007 13:43 |
|
 |
Spidy
|
Modlimy się z żoną wspólnie wieczorem i czasem prosimy o Jego obecność w naszym małżeństwie, dziękujemy za dar tego drugiego... A później
I co tu dużo gadać - pięknie jest. 
_________________ Nie smuć się zaraz z nieszczęść na świecie, bo nie znasz dobra zamierzonego w wyrokach Bożych, które one niosą z sobą dla wiecznej radości wybranych. (św. Jan od Krzyża)
|
So sty 20, 2007 21:01 |
|
 |
wozkiwidlowe
|
Modlitwa jest zawsze wskazana
Pozdrawiam
|
So mar 17, 2007 16:18 |
|
|