Autor |
Wiadomość |
Jawnogrzesznica Maga
|
Dlatego powinno się zalegalizować aborcję w pierwszym trymestrze i początku drugiego. Tak się nie przesunie granica.
_________________ http://maga-prostak.blog.onet.pl
Bóg jest feministką.
|
Pt gru 10, 2004 0:02 |
|
|
|
 |
Tyrael
|
Jawnogrzesznica Maga napisał(a): Minutę przed lub minute po? Niczym. Płód staje się człowiekiem gdy osiaga zdolnośc do przezycia poza organizmem matki. BZDURA - polroczne dziecko nie przezyje samodzielnie poza organizmem matki.... Jawnogrzesznica Maga napisał(a): Pisałam, że każda ciąża? Nie. Mówiłam zresztą o wpływie na zdrowie, a nie o zagrożeniu życia. Żadna ciąża nie jest obojętna dla zdrowia, w końcu płód żywi się kosztem matki przez dziewięć miesięcy, matka go dźwiga i tak dalej. Poród to też nie chwila radości, tylko cierpienie. Więc jeśli chodzi o zdrowie fizyczne, to aborcja jest bezpieczniejsza niż ciąża i poród. Jednak Einstain mial racje ze glupota ludzka jest nieskonczona... Jawnogrzesznica Maga napisał(a): Nazwijmy rzeczy po imieniu, nie jesteś obrońcą życia, tylko obrońcą życia płodów, przy zupełnej bagatelizacji autonomii i praw kobiet. Tak się składa, że prawa reprodukcyjne wchodzą w zakres praw człowieka. Jesteś więc przeciwniekm praw człowieka.
Spojrzmy prawdzie w oczy - jestes zaslepiona fanatyczka wygodnictwa kobiet... KAZDY CZLOWIEK MA PRAWO DO ZYCIA wiec jestes przeciwniczka praw czlowika
A odnosnie praw reprodukcyjnych to sama nazwa jasno wskazuje ze prawo do aborcji nie jest prawem reprodukcyjnym tylko arepredukcyjnym.
Pt gru 10, 2004 0:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Więc jeśli chodzi o zdrowie fizyczne, to aborcja jest bezpieczniejsza niż ciąża i poród acha....czyli zgodnie z Twoim tokiem rozumowania.....po co sie meczyc rodzeniem, lepiej zrobic skrobanke pod miejscowym znieczuleniem. Praktycznie, latwo i bezproblemowo. GRATULUJE podejscia do sprawy. Niestety jak do tej pory nie ustalilas momentu kiedy czlowiek staje sie czlowiekiem....i nie ustalisz, bo nie jestes w stanie tego zrobic. Jotka zauwazyla pewna bardzo wazna sprawe........Pisalas o tym, ze dziecko poczete na wskutek gwaltu jest dla kobiety obciazeniem psychicznym i fizycznym....Owszem zgadzam sie z tym. Dlaczego jednak dopuszczasz do siebie mysl, by to dziecko ucierpialo (poprzez aborcje)? Dlaczego nie zabic gwalciciela?...przeciez on jest winny zaistnialej sytuacji. Wyobrazmy sobie , ze masz wybor...zupelnie niewinne dziecko.....i zwyrodnialy bandzior. Kogo zabic? Ja bym sie nie wachal.........wybralbym smierc zwyrodnialca. Cytuj: Nazwijmy rzeczy po imieniu, nie jesteś obrońcą życia, tylko obrońcą życia płodów, przy zupełnej bagatelizacji autonomii i praw kobiet.
Zgodnie z tym zdaniem:
Autonomia kobiet = legalna skrobanka
pozdrowka
|
Pt gru 10, 2004 0:10 |
|
|
|
 |
Jawnogrzesznica Maga
|
Cytuj: polroczne dziecko nie przezyje samodzielnie poza organizmem matki....
Półroczne dziecko znajduje się poza organizmem matki i żyje. Półroczny płód zaś to inna bajka. Zresztą ja nie mówię o aborcjach w szóstym miesiącu.
Mylisz się, zajrzyj do praw człowieka, jutro przytoczę Ci więcej faktów, jak tylko znajdę czas. Prawa reprodukcyjne zabraniają zmuszania do reprodukcji.
Wygodnictwo kobiet. Nie chcą rodzić, komfortowe baby, o to Ci chodzi? Cóż za nienawiść do ludzi.....
I przestań kamuflować brak argumentów obrażaniem mnie. Nie pozwalam na takie traktowanie.
Obrażanie ludzi, kwintesensja chrześcijaństwa. Miłość bliźniego.... Dlaczego tak powierzchownie wypełniacie wyznawane prze siebie zasady? O tempora, o mores. 
Bóg jest feministką.
|
Pt gru 10, 2004 0:12 |
|
 |
Wanda
|
Nie uważam, że wprowadzenie aborcji na życzenie, czy też chocby "ze względow społecznych" (w sumie jest pewna, niewielka różnica) miało jakiekolwiek pozytywne skutki, nie w Polsce, nie teraz. Uważam natomiast, że powinniśmy zacząć przede wszystkim od rzetelnej edukacji seksualnej (poziom wiedzy Polaków o seksualności jest zatrważająco niski) oraz obniżenia cen srodków antykoncepcyjnych. prawo do aborcji - może kiedyś, gdy spoleczeństwo odpowiednio do niego dojrzeje, albo wynaleziony zostanie odpowiednio bezpieczny, niezawodny i łatwo dostępny preparat antykoncepcyjny.
_________________ Oszukać diabła nie grzech...
|
Pt gru 10, 2004 0:14 |
|
|
|
 |
jo_tka
|
Maga - poza sytuacją gwałtu nikt kobiety nie zmusza do podjęcia współżycia - a zatem i do reprodukcji.
A w tej jednej sytuacji - rozumiejąc cierpienie - uważam że prawo do życia ma przewagę, nad jakimkolwiek i czyimkolwiek innym prawem.
A jeśli w końcu uda się zbudować "sztuczną macicę"? Człowiekiem zacznie być zarodek?
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
Pt gru 10, 2004 0:16 |
|
 |
Jawnogrzesznica Maga
|
Cytuj: acha....czyli zgodnie z Twoim tokiem rozumowania.....po co sie meczyc rodzeniem, lepiej zrobic skrobanke pod miejscowym znieczuleniem. Praktycznie, latwo i bezproblemowo. GRATULUJE podejscia do sprawy.
Czy ja proponuję aborcję zamiast posiadania dzieci? Mówimy przeciez o przypadkach skrajnych, o wyborze między adopcją a aborcją. Moje słowa odnosiły się do tego, że argument o fizycznych spustoszeniach powodowanych przez aborcję jest bezzasadny. Cytuj: Dlaczego jednak dopuszczasz do siebie mysl, by to dziecko ucierpialo (poprzez aborcje)? Dlaczego nie zabic gwalciciela?...przeciez on jest winny zaistnialej sytuacji.
Nie myl pojęć. Nie mówimy o karaniu płodu za gwałt dokonany przez kogoś innego, tylko o ochronie kobiety przed skutkami przestępstwa.
Bóg jest feministką.
|
Pt gru 10, 2004 0:17 |
|
 |
Jawnogrzesznica Maga
|
Jeżeli sie uda zbudować sztuczna macicę, to nie będzie problemu prawa do aborcji.
Bóg jest feministką.
|
Pt gru 10, 2004 0:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Co poniektorym to przydalby sie "sztuczny rozum".....bo ich wlasny szwankuje.
Sztuczna macica, sztuczny penis, sztuczna pochwa....wszystko do kupienia w naszym sklepie, w zestawie taniej!!!!!
Do konca grudnia promocyjna cena!!!!
....ŻAŁOSNE perspektywy
|
Pt gru 10, 2004 0:22 |
|
 |
Jawnogrzesznica Maga
|
Czy to ja to wymysliłam? Odp[owiedziałam tylko na sugestię jot_ki?
Przestań obrażać ludzi, w prawie każdym Twoim poście dajesz upust słownej agresji. Masz jakiś problem ze sobą?
Bóg jest feministką.
|
Pt gru 10, 2004 0:25 |
|
 |
Wanda
|
Sztuczny mózg już jest - używasz go np. do pisania na tym forum, tylko jeszcze go nikomu nie wmontowano 
|
Pt gru 10, 2004 0:25 |
|
 |
Tyrael
|
Jawnogrzesznica Maga napisał(a): Półroczne dziecko znajduje się poza organizmem matki i żyje. Półroczny płód zaś to inna bajka. Jaka inna bajka tak samo nie przezyje bez jej trudow i wyrzeczen.... Jawnogrzesznica Maga napisał(a): Prawa reprodukcyjne zabraniają zmuszania do reprodukcji. Ale kto kaze kobietom wskakiwac do wyra?( wylaczajac gwalt)? Jawnogrzesznica Maga napisał(a): Wygodnictwo kobiet. Nie chcą rodzić, komfortowe baby, o to Ci chodzi? Cóż za nienawiść do ludzi..... Istnieje takie cos jak odpowiedzialnosc, jesli sie ktos pcha do wyra a pozniej nie potrafi byc odpowiedzialnym za to co zrobi i zabija niewinne i bezbronne SWOJE dziecko to jest dopiero NIENAWISC... Jawnogrzesznica Maga napisał(a): I przestań kamuflować brak argumentów obrażaniem mnie. Nie pozwalam na takie traktowanie. Obrażanie ludzi, kwintesensja chrześcijaństwa. Miłość bliźniego.... Dlaczego tak powierzchownie wypełniacie wyznawane prze siebie zasady? O tempora, o mores.  Jak narazie to tobie brakuje racjonalnych argumentow i to przyzna kazdy ktory czyta to forum, nigdzie Cie nie obrazilem, zrobilas to sama piszac bezdenne brednie... ja tylko stwierdzilem ze Einstain mial racje...
Pt gru 10, 2004 0:35 |
|
 |
Wanda
|
Cytuj: Jaka inna bajka tak samo nie przezyje bez jej trudow i wyrzeczen.... Jej, albo kogoś innego. Płód nie przeżyje bez tej jedynej, konkretnej osoby. Cytuj: Ale kto kaze kobietom wskakiwac do wyra?( wylaczajac gwalt)?
Ten sam, kto każe mężczyznom.
Czy aborcja to sprawa tylko i wyłącznie kobiet? Czy winę za "wskakiwanie do łóżka" mają ponosić wyłacznie kobiety? Może powinniśmy zacząć damagać się od mężczyzn poczucia większej odpowiedzialności za wynik "wskakiwania do łóżka"? Dlaczego tak mało mówi się o męzczyznach gdy pojawia się tamat aborcji? Moze byłoby mniej myśli aborcyjnych, gdyby rozpoczeła się walka uświadamiająca męzczyzn, że ciąża i aborcja to nie tylko i wyłącznie babska sprawa. Akcja wymuszająca na nich wzięcie większej odpowiedzialności za ciążę partnerki.
|
Pt gru 10, 2004 0:46 |
|
 |
Tyrael
|
Wanda napisał(a): Czy aborcja to sprawa tylko i wyłącznie kobiet? Czy winę za "wskakiwanie do łóżka" mają ponosić wyłacznie kobiety? Może powinniśmy zacząć damagać się od mężczyzn poczucia większej odpowiedzialności za wynik "wskakiwania do łóżka"? Dlaczego tak mało mówi się o męzczyznach gdy pojawia się tamat aborcji? Moze byłoby mniej myśli aborcyjnych, gdyby rozpoczeła się walka uświadamiająca męzczyzn, że ciąża i aborcja to nie tylko i wyłącznie babska sprawa. Akcja wymuszająca na nich wzięcie większej odpowiedzialności za ciążę partnerki.
Coz jest to sprawa dojrzalosci. Jezeli facet jest dojrzaly i powaznie podchodzi do spraw sexualnych to zdaje sobie sprawe ze ewentualnych konsekwencji wspolzycia. Jezeli jest "niedojrzalym gowniarzem" ktory sex traktuje jak zabawe a kobiete jak przedmiot to i ewentualna ciaze potraktuje nieodpowiedzialnie.
Wiec zgadzam sie z Toba ze ciaza i co za tym idzie problem aborcji dotyczy obojga partnerow a tak od siebie dodam ze im partner bardziej kocha tym bardziej wnika w te "ciazowe sprawy"

Pt gru 10, 2004 0:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Przestań obrażać ludzi, w prawie każdym Twoim poście dajesz upust słownej agresji. Masz jakiś problem ze sobą?
Przepraszam juz nie bede.....sory mam problem.....zlamal mi sie papieros, a zostal mi juz tylko jeden.
Wando.....no fakt, masz racje....sztuczny mozg juz jest.
Jest tez nawet sztuczna macica ( na razie inkubator dla kur), sa takze "banki spermy"....nie wiem czy sa "banki jajeczek". Wszystko jednak przed nami.
Niech zyje sztucznosc!!!
Juz widze te raklamy
"oddaj plemnika - zadbaj o gatunek!"
"I Twoje jajeczko moze sie przyczynic do załatania dziury budzetwej"
"Nasza Firma "sztuczna mama", zapewni ci emeryture na stare lata"
"Nie dawaj chlopu - daj nam. Bedziesz miala cudowne dziecko"-
ARNOLD sp. z.o.o
dziekuje.....wole nie dozyc.
pozdrowka
|
Pt gru 10, 2004 0:55 |
|