Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 11:48

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 114 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
 Prostytucja 
Autor Wiadomość

To nie ja się ocenzurowałem, chciałem napisać "k-u-r-w-a", ale system na tym forum wyciął mi to słowo.
Zła jest obłuda, która pozwala nazywać nasze matki, żony, córki i partnerki ze ich seksualność na co dzień "k-u-r-w-a-m-i", jak to czyni Belizariusz w domyśle, a nie pozwala napisać tego słowa w pełnej jego krasie tu, na tym forum.
Nikogo słowo to nie skrzywdzi pisane w uzasadnionym kontekście, jesteśmy przecież ludźmi dojrzałymi, krzywdą jest natomiast sugestia, że kobieta korzystająca ze swych praw do SWOJEGO ciała, "k-u-r-w-ą" jest na co dzień.

Cz gru 09, 2004 13:21

Jest coś takiego jak czystość przedmałżeńska...
Jak czystość w małżeństwie...

Jeśli to się komus nie podoba to niech się dymie z kim popadnie i ile popadnie jak króliki czy inne takie monstra seksualne, jego problem :P

A jak to nazwiemy i czy to robi za pieniądze czy nie i jakie go do tego pobudki skłoniły to już naprawde ma wg mnie drugorzędne znaczenie.

pzdr :-)

Cz gru 09, 2004 13:23

Wasze zakłamanie mnie przeraża, żyję chyba jednak w kraju talibów.

Cz gru 09, 2004 13:26

...a gdzie ma miejsce ten patrarchiat?

Nie żartuj. Miał miejsce całe stulecia, jego pozostalości dalej zostały. W konu równopurawnienie mamy stosunkowo od niedawna. W Szwajcarii prawo wyborcze kobiet wprowadzono w 1979r.

Cytuj:
Mozesz podac RACJONALNE powody odmowy wspolzycie na dluzszy czas ( nie wliczamy jakis chorob itp. bo to skrajne przypadki ) bo tlumaczenia typu "nie bo nie" moze stosowac 5 letnie dziecko a nie dorosla osoba...

1. Czy mozesz racjonalnie uzasadnić, dlaczego kochasz tego, a nie innego człowieka?
2. Czy możesz racjonalnie uzasadnić dlaczego nie lubisz np. ziemniaków, a uwielbiasz makaron?
3. Racjonalna odmowa współzycia - "bo nie mam ochoty". Dlaczego taka odmowa nie wystarcza i nie jest uznawana za racjonalną?

P.S.
Cytuj:
Wulgaryzm „k….” nieraz był powodem bójki, o czym informują nas chociażby piętnastowieczne akta sądowe (po raz pierwszy poświadczony zapis słowa z 1415 roku), dlatego używanie go było prawnie zakazane: „gdyby mać jego k…ą mianował, w takąż winę skazujemy ji być upadłym”. Starsza postać tego leksemu – *„kurew” – zachowana była jako relikt w wyrażeniu „(censored) macierze syn”, którego znaczenie to „syn niezamężnej matki, syn nieznanego ojca”. Od XVI wieku omawiany tu wulgaryzm staje się nazwą zawodowej prostytutki (por. A. Bańkowski „Etymologiczny słownik języka polskiego”). [Joanna Przyklenk]

Cz gru 09, 2004 13:29

1. Czy mozesz racjonalnie uzasadnić, dlaczego kochasz tego, a nie innego człowieka?
2. Czy możesz racjonalnie uzasadnić dlaczego nie lubisz np. ziemniaków, a uwielbiasz makaron?
3. Racjonalna odmowa współzycia - "bo nie mam ochoty". Dlaczego taka odmowa nie wystarcza i nie jest uznawana za racjonalną?

1. tak moge racjonalnie uzasadnic
2. tak moge racjonalnie uzasadnic
3. bo taka odmowa nie jest racjonalna - mamy sam skutek bez przyczyny...

Cz gru 09, 2004 13:33

1. tak moge racjonalnie uzasadnic
2. tak moge racjonalnie uzasadnic
3. bo taka odmowa nie jest racjonalna - mamy sam skutek bez przyczyny...

No to masz szczęście, ja nie potrafię.

Cz gru 09, 2004 13:36

To co, na siłę ? Przecież to gwałt.

pzdr :-)

<Nie mówię o kaprysie 'nie bo nie'>

Cz gru 09, 2004 13:37

k........iarz (odmiana męska) - wulgaryzm - 1. męzczyzna utrzymujacy kontakty seksualne z prostytutkami 2. mezczyzna majacy liczne kochanki; rozpustnik, babiarz.

Uzywa sie tego wyrazu, a takze jego nieco delikatniejszych synonimow :D

Jezeli zas chodzi o poch. wyrazy na "K", oto co mi sie udalo znalezc:

Wulgaryzm „k….” nieraz był powodem bójki, o czym informują nas chociażby piętnastowieczne akta sądowe (po raz pierwszy poświadczony zapis słowa z 1415 roku), dlatego używanie go było prawnie zakazane: „gdyby mać jego k…ą mianował, w takąż winę skazujemy ji być upadłym”. Starsza postać tego leksemu – *„k u r e w” – zachowana była jako relikt w wyrażeniu „k u r w i e macierze syn”, którego znaczenie to „syn niezamężnej matki, syn nieznanego ojca”. Od XVI wieku omawiany tu wulgaryzm staje się nazwą zawodowej prostytutki (por. A. Bańkowski „Etymologiczny słownik języka polskiego”).]

to tyle...

pozdrowka

Cz gru 09, 2004 13:39

Masz przyczynę - brak chęci...

Brak checi jest skutkiem lecz przyczyny tego braku nadal nie znamy....

Cz gru 09, 2004 13:40

No więc sięgnęliśmy Beli do tego samego źrodła.

Cytuj:
Od XVI wieku omawiany tu wulgaryzm staje się nazwą zawodowej prostytutki

Czyli wszystko jasne. Seks za darmochę to nie k...e, bo nie prostytucja (przynajmniej od XVI wieku).

Cz gru 09, 2004 13:42

Brak checi jest skutkiem lecz przyczyny tego braku nadal nie znamy....

Główny niechętny też może nie znać przyczyn. Ja nie lubię ptysiów, a przyczyny tego stanu dopatrzeć się jakoś nie mogę.

Cz gru 09, 2004 13:44

Główny niechętny też może nie znać przyczyn. Ja nie lubię ptysiów, a przyczyny tego stanu dopatrzeć się jakoś nie mogę.

No ok czyli idac takim tokiem myslenia - nie masz ochoty na sex bo go w ogole nie lubisz?

Cz gru 09, 2004 13:46
Wasze zakłamanie mnie przeraża, żyję chyba jednak w kraju talibów.

Ojczulku...Twoje enigmatyczne teksty sa zenujace. Zero wyjasnien, a tylko i wylacznie ataki. W dodatku nie wiadomo na kogo i nie wiadomo o co ci chodzi.
Ty chyba rzeczywiscie jestes skazony talibanizmem

Cz gru 09, 2004 13:47

Jeżeli współmałżonek nie ma ochoty na współżycie to z miłości, szacunku dla Niego przychylam się ku temu by nie współżyć...
To coś strasznego ?

Cz gru 09, 2004 13:47
Ktos tutaj napisal, ze KK pochwala białe małżenstwa.
Owszem, ale tylko takie w ktorych oboje malzonkow chca tego w pelni swiadomie.

Niedopuszczalna jest sytuacja by jedno z nich, pewnego pieknego poranka oswiadczylo kategorycznie (bez uzasadnienia) "Od dzis sie juz nie kochamy"....nie zwazajac na protesty drugiego.

Malzonkowie sa "jednym cialem", a w jednym ciele, albo wszystko wspolpracuje zgodnie.....albo takie cialo staje sie chore i w konsekwencji ginie.

Takiej "smierci" KK nie popiera !

pozdrowka

Cz gru 09, 2004 13:54
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 114 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona