Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 3:07

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 111 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
 Gdzie te kobiety katoliczki? 
Autor Wiadomość
zbanowany na stałe

Post Re: Gdzie te kobiety katoliczki?
Kamala, model zycia, ktory proponujesz, to spotyka sie jedynie w najbardziej niewolniczych sektach.
USA, ktore jest demokratyczne i kapitalistyczne, ma programy ulg podatkowych dla rodzin z dziecmi, ma bezplatne obiady w szkolach, bezplatna opieka zdrowotna dla dzieci etc - i to jest cywilizowana normalnosc. Platforma Obywatelska to koteria ktora pragnie eksterminacji polskiego narodu.

Cz wrz 30, 2010 14:16

Ale na samym starcie życia, Liam "młodo piszesz";)

USA ma kapitał, o którym Polska w najśmielszych marzeniach nie myśli. Poza tym opieka nie jest darmowa, tylko opłacona z ubezpieczenia. Tak, wydajmy wszystkie państwowa pieniądze, następnie ogłosimy bankructwo Polski, Euroland ją trochę spróbuje ratować, ale się nie uda. W związku z tym wykupi nas rząd USA i będziemy życ w cywilizowanym kraju
Mam wrażenie, że w ogóle nie rozumiesz co czytasz i co się dzieje dookoła Ciebie.

Cz wrz 30, 2010 14:18
Ale na samym starcie życia, Liam "młodo piszesz";)

Najwyraźniej... :D

A w kapitalistycznym i demokratycznym USA programy ulg podatkowych i bezpłatnej opieki zdrowotnej sypią się jak cholera i gospodarka ledwo zipie. A ludzie krzyczą że socjaliści chcą im zagarnąć kraj... Nie ma to jak wypowiadać się o czymś, o czym nie ma się bladego pojęcia. :(

Cz wrz 30, 2010 14:22

@rycerzmarii
Zastanawiałeś się jak by to było, gdyby co roku rodzila się taka ilość dzieci jak w okresach boomu demograficznego lat 1977 - 1985?
Przyjmij do wiadomości iż to, że dorosły człowiek w społeczeństwie egzystuje, nie gwarantuje pod względem ekonomicznym niczego. Aby taki człowiek był ekonomicznie przydatny, musi pracować i wytwarzać konkretny dochód. Dopiero od tego dochodu odliczane są podatki, które w aparacie administracyjno-skarbowym są redystrybuowane.
Człowiek w wieku produkcyjnym, który biernie egzystuje w społeczeństwie, bez pracy, nie pokrywa kosztów swojej egzystencji gdyż:
- nie odprowadza podatku dochodowego
- odprowadza podatki pośrednie minimalnej wysokości (VAT, akcyza) wskutek wynikającego z biedy drastycznego ograczniczenia konsumpcji.
Liczba miejsc pracy nie zależy od liczby chętnych do pracy, wprost przeciwnie. Liczba miejsc pracy zależy od wielkości gospodarki. Gdybyś chciał w dzisiejszej gospodarce rozmieścić dwukrotnie większą liczbę pracowników, to zarabialiby oni nawet mniej niż dwa razy obecnie (Dlaczego nawet mniej? Gdyż płaca nie jest jedynym kosztem pracy). Co oznacza biedę. Natomiast ich bezproduktywna egzystencja również oznaczałaby biedę.

Ale bieda jest dobra, prawda rycerzumarii? Nie byłoby przynajmniej rozdętej go granic przyzwoitości konsumpcji chłamu, prawda? Nie ważne że bida, ważne że nas dużo, nie?

Cz wrz 30, 2010 14:26
rycerzmarii napisał(a):
Kamala, model zycia, ktory proponujesz, to spotyka sie jedynie w najbardziej niewolniczych sektach.
USA, ktore jest demokratyczne i kapitalistyczne, ma programy ulg podatkowych dla rodzin z dziecmi, ma bezplatne obiady w szkolach, bezplatna opieka zdrowotna dla dzieci etc - i to jest cywilizowana normalnosc. Platforma Obywatelska to koteria ktora pragnie eksterminacji polskiego narodu.

Ty chyba nie umiesz czytac ze zrozumieniem...
Nie kaze ci zyc w "sekcie parafialnej", ale to Kosciol (a wiec jego przedstawicielstwo lokalne - parafia) jest odpowiedzialny za wychowanie katolikow do zycia w wierze. A poniewaz Kosciol to wszyscy wierzacy, a wiec i ty, wiec tu trzeba szukac odpowiedzialnych za to, ze wierzacy zyja wg "regul swiata", a nie chrzescijanstwa.

Przeciez to nie feministki maja uczyc katolikow, jak wyglada zycie chrzescijanskie.

Jakos pierwszym chrzescijanom zadne poganstwo wokol nie przeszkadzalo zyc po chrzescijansku. A jezeli zyli wg dawnych zasad, to ich "starsi w gminie" (czyli dzis proboszczowie) nakierowywali na poprawne zasady.

A jak tam PiS? Staral sie "eksterminacji" Polakow zapobiec? Jakies konkrety? Wzrost urodzen, albo cos podobnego?

Cz wrz 30, 2010 14:26

Tak, becikowe było...... to pomogło...

Cz wrz 30, 2010 14:30
zbanowany na stałe

Spokojnie przyjaciele, cos niecos o USA wiem , poniewaz jestem obywatelem USA i tam place podatki.

Cz wrz 30, 2010 14:31

To odnieś się do wypowiedzi innych z konkretnymi przykładami i danymi.

Cz wrz 30, 2010 14:33
zbanowany na stałe

Przyjaciele, Bog wam dal wolna wole i jak chcecie mozecie sobie wymrzec bezdzietnie i jako jednostki i jako polski narod.

Cz wrz 30, 2010 14:34
Czyli uciekasz przed przyznaniem nam racji? Typowe....

Cz wrz 30, 2010 14:36
zagubiona_21 napisał(a):

becikowe nic nie zmieniło :).....naturalny proces - młodzi wyżu demograficznego 1977-1985r zakładają rodziny, płodzą dzieci.

Cz wrz 30, 2010 14:37
zbanowany na stałe

Skutki bezdzietnosci:
1) Od roku 2012 PO planuje podwyzszony podatek dla wszystkich bezdzietnych kobiet i mezczyzn powyzej
cztrerdziestego roku zycia
2) Nieunikniona jest w Polsce wieku emerytalnego dla kobiet i mezczyzn do 66 lat.
( w USA jest 67 lat , w Niemczech 66 lat)
3) Sila nabywca emerytury w bezdzietnym polskim spoleczenstwie bedzie 600 zl dla kobiet i 800n zl dla mezczyzn.

Cz wrz 30, 2010 14:40
Czyli USA, to tez nie taki raj?

No i jak z ta odpowiedzialnoscia z bezdzietnosc katoliczek? Dalej uwazasz, ze odpowiedzialni sa PO, feministki i homoseksualisci? A Kosciol oczywiscie nie?

Cz wrz 30, 2010 14:42

Alus napisał(a):
zagubiona_21 napisał(a):

becikowe nic nie zmieniło :).....naturalny proces - młodzi wyżu demograficznego 1977-1985r zakładają rodziny, płodzą dzieci.

Alus, to ironia była :mrgreen:

Cz wrz 30, 2010 14:43

Podwyższenie podatku, niekoniecznie jest konsekwencją bezdzietności. I co jest złego w podniesieniu wieku emerytalnego, skoro żyjemy dłużej?

Cz wrz 30, 2010 14:45
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 111 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona