Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 05, 2025 17:50

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 119 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
 jak budować jedność w małżeństwie po 30 latach bycia razem? 
Autor Wiadomość
Post Re: jak budować jedność w małżeństwie po 30 latach bycia raz
szewa!
Ja na miejscu Twojego męża , widząc że jest Ci ciężko, po prostu przytuliłbym Cię.
U mnie jest odwrotnie niż u Ciebie. Moja żona lata i udziela się (założyła sobie stowarzyszenie i w radzie sołeckiej działa), a ja siedzę w domu (jestem bezrobotny, w kwietniu mam przejść na emeryturę) i obrabiam te brudne sprawy przydomowe. W sumie nie jestem sam, bo lubię zwierzęta.

Śr lut 29, 2012 9:21
Aditu i Margaret_ka zieją nienawiścią do Maluczkiego !
Ciekawi mnie źródło tej nienawiści.

Śr lut 29, 2012 9:33

Maluczki napisał(a):
Aditu napisał(a):
Maluczki napisał(a):
Dobrze ! Wszystko jest za darmoI
"A co do wyzywienia." Jesce seplenimy?

za to Ty jak zwykle okazujesz wielką życzliwość i miłość bliźniego. Jak nie masz argumentów, to idiotyczne wycieczki osobiste niczego nie zrekompensują.
A któż je zaczął?

Polemizowanie a przedrzeźnianie czyichś postów to dwie różne sprawy.

I bynajmniej Cię nie nienawidzę. Nie znam Cię przecież. Po prostu nie zgadzam się z Twoim światopoglądem. I tyle.

Śr lut 29, 2012 9:38

Maluczki napisał(a):
Aditu i Margaret_ka zieją nienawiścią do Maluczkiego !
Ciekawi mnie źródło tej nienawiści.

Nie o nienawisc chodzi, ale o twoje odpowiedzi. Nie są poważne.
Oskarżasz coś, zaprzeczamy temu z dowodami i nastepnie czepiasz się czegos innego, znowu zaprzeczymy i znowu czepisz się czegos innego - szczytem było czepnięcie się "przekliknięcia"...poprostu dziecko małe by sie nie powstydziło takiego czynu, ale ty? dorosły facet?

Ceny laptopa do pracy - kup sobie komputer świat za 5zł, tam zawsze są przykładowe konfuguracje - około 500-600zł laptop nadający się do pracy nowy. Nie nadający się do grania. Czyli taki na studia idealny, nie?

Śr lut 29, 2012 9:45
"Ceny laptopa do pracy - kup sobie komputer świat za 5zł, tam zawsze są przykładowe konfuguracje - około 500-600zł laptop nadający się do pracy nowy. Nie nadający się do grania. Czyli taki na studia idealny, nie?"
Ciekawe jak na takim zrobisz projekt?

Śr lut 29, 2012 10:13

konfiguracja jego to - procesor dwurdzeniowy - o dosć sporym taktowaniu, ale małej przepustowości pamięci - co to oznacza w praktyce: przetwarzanie danych o dużej pojemności zajmuje więcej czasu - doument wordowski zajmujący 50kB przetworzy i tak w jednym taktowaniu, które w to zajmuje 1 herz - licząc że procesor taktuje co najmniej 1,6Giga Herza co jest równe 1,6 miliarda przetworzeń na sekundę to sądzę, że wystarczająco szybko.
Grafika intela - wystarczająca do oglądania prezentacji czy filmów o rozdzielczości do 720dpi zapisanych na dysku płynnie. W internecie lepiej pozostać na na około 300-400dpi, ale wciaż płynie.
Pamięć RAM 2GB z czego system W7 zajmujacy dla siebie 500-600RAM, czyli do pracy pozostaje ponad 1GB RAMU DDR 2 co pozwala na wystarczająco szybka pracę nad dokumentami czy prezentacjami.

Taki komputer wystarcza kazdemu studentowi prócz studentom projektów graficznych, którzy dostają dotacje na sprzęt.

Jeszcze jakieś pytania techniczne?

Śr lut 29, 2012 10:20
"aki komputer wystarcza kazdemu studentowi prócz studentom projektów graficznych, którzy dostają dotacje na sprzęt."
Od kogo?

Śr lut 29, 2012 10:41

Idź na takie studia to zobaczysz.

Znowu zaczynasz czepiać kolejnych drobnych punktów, zamiast uznać całość treści
Stypendia i rabaty dostają uczelnie, które całkiem ładnie pomagają - taki student potrzebuje komputera z dedykowaną karta graficzną, wtedy ceny laptopa wynoszą od 1500zł wzwyż
Ale to tylko jedne studia i tu maja rabaty i stypendia.

Jeszcze coś czego zamierzasz się czepić? Kolejnego wycinka tekstu? Może literówki jakiejś?

Śr lut 29, 2012 10:55

Maluczki na to czekam całe życie na gesty bliskości przyjaźni ludzkiego ciepła i wcale nie czekam że będą one spontaniczne bo tak naprawdę tylko takie mają prawdziwą wartość.Mówią o tym potrzebuję twojej bliskości\chcę ci okazać moją.Gdy takich gestów nie ma to gdy potrzeba staje się trudna do wytrzymania próbuję ją sprowokować przytulając się sama do Niego a efekt jest taki,że albo delikatnie się odsunie albo mechanicznie zarzuci mi rękę od niechcenia na ramię i cały odwróci się w inną stronę.Zamiast odpowiedzi na zaproszenie do bliskości otrzymuję sygnał "daj mi spokój",więc daję odchodzę zamykam się w sobie i cierpię jak pokutnica.A może ta pokuta za to,że wyszłam za mąż za tak niedostępnego człowieka?

Śr lut 29, 2012 12:16

to jest cierpienie naprawdę wielkie:(
Czym on jest tak zajęty w takich momentach? Bo może wpadł w jakiś nałóg czy coś i tym czyms się zajmuje cąły czas - jak dzieci przed komputerami wołane po 10razy na obiad i oskarżające wszystkich potem, że im się non stop przeszkadza? Sorry za porównanie, ale akurat takie mi do głowy wpadło.

Śr lut 29, 2012 12:24
Moderator

Zawsze taki był? To wcale nie wygląda całkiem normalnie. A widziałaś mój post z poprzedniej strony?

~ Pink Floyd, "Hey you"

Śr lut 29, 2012 12:26

Kiedy jest czymś zajęty to nawet nie próbuję,bo spotkam się tylko z odburknięciem>a co do uzależnień to jest suchym <czyli niepijącym od dwudziestu siedmiu lat>Ten symptom problemów jakim było picie zniknął<ale to co było jego przyczyną czyli jakieś problemy z umiejętnością życia trwają>
coś mi się stało z klawiaurą nie wchodzą mi górne lub dolne znaki więc kończę

Śr lut 29, 2012 12:48

Szewa, to Twój mąż powinien szukac pomocy, a nie Ty...ech ciężko coś tak naprawdę poradzić. Rozumiem, że żadne rozmowy z nim nie pomogą? A dzieci? widzą problem?

Śr lut 29, 2012 13:03

nie tylko alkohol może być uzaleznieniem, nawet czynności, przy których nie spodziewałabyś się czegoś takiego mogą uzależnić...choćby zwyczajne rozkręcanie śrubek i zakręcanie. Chodzi o to co robi, bo jak siedzi i nic nie robi i wtedy przychodzisz i on się odsuwa czy zrzuca ci rękę, to coś jest naprawdę nie tak.

Śr lut 29, 2012 13:03

Soul-u nie zdążyłam jeszcze przestudiować tamtego wątku i na pewno do niego wrócę.Ja naprawdę próbowałam już wszystkiego co mi przyszło do głowy np wciągnęłam Go trochę na siłę do Ruchu Domowego Kościoła sądząc,że świadectwo innych mężczyzn i duchowość ruchu zrobią swoje.Okazało się,że tak jak w małżeństwie jest niejako formalnie a duchowo w tym nie tylko nie uczestniczy,ale wszystkie swoje siły wykorzystuje do biernego oporu przed ingerencją w swoje ja.Próbowałam zachęcić Go do udziału w AA nic z tego.Uważa,że tego nie potrzebuje.Z drugiej strony widzę,że jest człowiekiem wrażliwym bo gdy ogląda jakiś film gdzie krzywdzone jest np dziecko to wyłącza tv bo nie jest w stanie tego oglądać.Miał bardzo trudne dzieciństwo,ale myślę,że przez całe życie nie można żyć tak jakby nic się nie zmieniło,bo sie zmieniło.Pomocy z zewnątrz w postaci terapii nie przyjmie,bo nie widzi jej potrzeby.Mam więc dwa wyjścia albo znaleźć klucz do jego serca albo udusić swoje.Odchodzić już próbowałam to cierpienie można porównać tylko z odrąbywaniem połowy własnego ciała

Śr lut 29, 2012 13:18
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 119 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona