JESTES DUMNA ZE SWOJEGO DZIEWICTWA
Autor |
Wiadomość |
Karo la
|
Intymne??? A to ze oglosilas wszytskim,ze nie jestes dziewica nie jest intymne?? No ale ok.
Rozumiem Cie:)
_________________ Karolina
|
Śr maja 09, 2007 20:52 |
|
|
|
 |
Koralia
|
Nie tylko ja się na ten temat wypowiedziałam:)
|
Śr maja 09, 2007 20:56 |
|
 |
Koralia
|
Karolo, dalsze przerfzucanie sie słowami uważam za bezsensowne, Ty także ogłosiłas wszystkim, że nie jestęs dziewicą i dałaś dość hm...szczegółowy opis, niezbyt zresztą smaczny.
|
Śr maja 09, 2007 21:00 |
|
|
|
 |
Karo la
|
Po to jest to forum i ten temat! Jesli Cie to urazilo to przepraszam.
Hmm, jednak.. uwazam ,ze nie ma w tym nic gorszacego.
Jezeli bym napisala,ze bylo pieknie i cudownie to bylo by ok??
Ponad to moze to przeczyta mloda dziewczyna, ktora z pierwszym razem poczeka bo bedzie sie tego bala.
|
Śr maja 09, 2007 21:05 |
|
 |
Perseus
|
Koralia napisał(a): Karolo, dalsze przerfzucanie sie słowami uważam za bezsensowne, Ty także ogłosiłas wszystkim, że nie jestęs dziewicą i dałaś dość hm...szczegółowy opis, niezbyt zresztą smaczny. Nie rozumiem o co Ci chodzi - przecież to "samo życie" - o jaką niesmaczność Ci tu chodzi. Poza tym takie opisy właśnie pokazują ważność tego "pierwszego razu", żeby nie był on w "nieodpowiednich" warunkach. Nawet dla mnie ważne chociaż nie jestem dziewczyną ale np. będę wiedział jak się ewentualnie zachować. Koralia napisał(a): Z całym szacunkiem, ale nie bede opisywac swojego doświadczenia, bo to jest zbyt intymne i raczej nie na miejscu tego typu opisy
Ok, szanujemy to  - nikt Cię nie ciągnie za język, czy raczej "za klawiaturę"  .
|
Śr maja 09, 2007 21:21 |
|
|
|
 |
Karo la
|
Perseus, dziekuje
Wlansie po to , to napisalam. Aby kobiety wybieraly odpowiednie miejsce, jak i wiedzialy ,ze takie sytuacje sie zdarzaja.
|
Śr maja 09, 2007 21:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
karola:Rowniez nie wyobrazam sobie tego z kims innym niz moj narzeczony.
Juz narzeczony  jak to sie u Ciebie szybko zmienia,nie tak dawno jeszcze o tym nie myslal,a tu prosze
Gratuluje..
co do
karola:Intymne? A to ze oglosilas wszytskim,ze nie jestes dziewica nie jest intymne?? No ale ok.
Sceneria i w jakis opis jak doszlo etc.jest jednak bardziej intymna sprawa,anizeli powiedzenie,iz nie jest sie dziewica..Bo o ile ona tylko stwierdzila fakt o tyle Ty 'zdradzilas'' te swoja "najcudowniejsza" chwile innym...
|
So maja 12, 2007 19:29 |
|
 |
Perseus
|
zuco napisał(a): Sceneria i w jakis opis jak doszlo etc.jest jednak bardziej intymna sprawa,anizeli powiedzenie,iz nie jest sie dziewica..Bo o ile ona tylko stwierdzila fakt o tyle Ty 'zdradzilas'' te swoja "najcudowniejsza" chwile innym...
Gdyby Karola opisała to wszystko w książce ogólnie dostępnej z nazwiskami, ze wszystkimi szczegółami to można by powiedzieć, że coś "zdradziła".
Dlaczego nie potrafisz docenić tego, że przekazała w swoim krótkim tak naprawdę anonimowym opisie ważne dla kogoś informacje.
|
So maja 12, 2007 19:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
docenic?'wazne dla kogos informacje'?dla kogo wazne?
|
So maja 12, 2007 20:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: JESTES DUMNA ZE SWOJEGO DZIEWICTWA
Nie rozumiem dlaczego dziewictwo ma być powodem do dumy, taki w tym sens jak być dumnym z tego, że jest się lewo albo praworęcznym.
|
So maja 12, 2007 20:19 |
|
 |
Perseus
|
zuco napisał(a): docenic?'wazne dla kogos informacje'?dla kogo wazne?
Przede wszystkim dla dziewczyn, które jeszcze nie miały tego "pierwszego razu". Dla mnie chociaż jestem mężczyzną też jak napisałem żeby np. odpowiednio się zachować.
|
So maja 12, 2007 20:20 |
|
 |
Perseus
|
 Re: JESTES DUMNA ZE SWOJEGO DZIEWICTWA
LAF napisał(a): Nie rozumiem dlaczego dziewictwo ma być powodem do dumy, taki w tym sens jak być dumnym z tego, że jest się lewo albo praworęcznym.
No trochę przesadziłeś z tym porównaniem bo na dziewictwo ma się wpływ a ma leworęczność czy praworęczność nie bardzo.
Chodzi o to, że istnieje pewna presja zwłaszcza wśród młodzieży na jak najszybszą utratę dziewictwa. Były nawet robione badania na ten temat i okazało się, że dziewczyny wstydzą się przyznać się do dziewictwa.
Chodzi więc o to aby tą sytuację odwrócić i przywrócić odpowiednią rangę dziewictwu traktowanemu jako świadomy wybor kiedy chce się "zachować" siebie dla tego jednego, tej jednej.
I nawet wcale nie musi się to wiązać z wiarą, nie musi mieć podtekstu religijnego.
|
So maja 12, 2007 20:37 |
|
 |
Karo la
|
Zuco: Nie, nie jest jeszcze moim narzeczonym. Tzn, nie bylo oficjalnych zareczyn. Ale to juz gdzies pisalam..
Zdradzilam cos intymnego.. Tak jak Zielona, a mimo to tylko do mnie sie doczepiles. Dlaczego? Bo bylo bardziej..yyy.. "hardcorowo"?
Ponad to ja nie podalam nazwisk. Rownie dobrze, ktos moglby napisac tutaj jakas wymyslona przez siebie historyjke.
A przeciez nie pisalam tego zeby sie pochwalic. Napisalam to,ze pierwszy raz nigdy nie jest piekny oraz po to aby kobiety (pary) wiedzialy ,ze moze ich to spotkac.
LAF:
Dziewictwo nie moze byc powodem do dumy. Tzn, Ty to dosadnie rozumiesz.. Tu chodzi o cos zupelnie innego.. Ale Perseus juz to chyba wyjasnil.
|
So maja 12, 2007 21:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
karol la..
gdyby babcia miala wasy to by byla kotem..
'Zdradzilam cos intymnego.. Tak jak Zielona, a mimo to tylko do mnie sie doczepiles. Dlaczego? Bo bylo bardziej..yyy.. "hardcorowo"? '
Bo Zielona nie doczepila sie do innych,ale Ty...Hardcorowego nic nie widze, z takimi przypadkami sie spotkalam.Poza tym jak mozna zauwazyc Zielona miala nie mniej 'hardcorowy' pierwszy raz niz Ty....
"Rownie dobrze, ktos moglby napisac tutaj jakas wymyslona przez siebie historyjke. "
Rownie dobrze mozemy zalozyc,ze Ty nas takowa obdarzylas.Dla mnie forum jest pisaniem nie zmyslonych rzeczy,ale prawdy.Nie widze sensu w oszukiwaniu,ale skoro innym takie cos sie podoba,bywa:)
"Napisalam to,ze pierwszy raz nigdy nie jest piekny oraz po to aby kobiety (pary) wiedzialy ,ze moze ich to spotkac. "
Nie neguje tego.
|
So maja 12, 2007 21:15 |
|
 |
Karo la
|
Idac na logike wychodzi na to ,ze lepiej bylo by gdybym napisala zmyslona historyjke. Inaczej bys sie nie doczepil.. A napisalam prawde. Po co klamac na forum? I tak mnie nie znasz.. Czy bede pisac jako Karola, jako Dawid, Krzys, Basia. Nie ma roznicy.
|
So maja 12, 2007 21:21 |
|
|
|