ddv163 napisał(a):
- seks oralny nie jest środkiem antykoncepcyjnym, ani naturalną regulacją poczęć.
OK rzeczywiscie seks oralny niejest antykoncepcja wiec odpuszczam ci te niewygodna kwestie
ddv163 napisał(a):
Środki chemiczne (spermicydy)
Mechanizm ich działania polega na upośledzeniu zdolności plemników do zapłodnienia przez ich inaktywację. Na 5 do 20 minut przed stosunkiem wprowadza się do pochwy krem lub globulki plemnikobójcze. Sposób ten wymaga od obojga partnerów pewnej cierpliwości i tolerancji,
skuteczność jest dosyć niska. Zdarzają się odczyny uczuleniowe na środki chemiczne.
Stosunek przerywany
Najczęstsza metoda antykoncepcyjna w Polsce (około 40 %), niestety najmniej skuteczna. Oprócz niskiej skuteczności nie jest godna polecenia również z powodów psychologicznych. Zmniejsza satysfakcję ze współżycia u obojga partnerów, może prowadzić do nerwic płciowych, przedwczesnego wytrysku, impotencji, braku orgazmu u partnerki, dyspareuni
Za:
http://www.zdrowemiasto.pl/modules.php? ... 264&alt=54Wśród ujemnych czynników chemicznych środków plemnikobójczych, poza ich niewielką skutecznością, dominują podrażnienia, reakcje alergiczne, stany zapalne i nadżerki. Nie mogą one nie wywierać
szkodliwego wpływu również na komórki organizmu kobiety, która je stosuje, nawet jeżeli resorpcja przez śluzówkę nie jest duża.[/quote]
wszystko co tu podales zaczyna sie od slowa "może"
juz po raz trzeci tobie powatarzam ze rowniez moge tobie odrazdzac jazde samochodem bo mozesz zginac w wypadku samochodowym ... mniej wiecej tyle ma sensu to co napisales ...
przypomne ddv ze napisales ze antykoncepcja szkodzi zdrowiu a nie "może szkodzic zdrowiu"
wiec prosze cie trzymaj sie tego co napisales
duzo cytujesz jednakze nigdzie nie jest ewidentnie napisane ze dana metoda szkodzi zdrowiu a jedynie sa to potencjanle zagrozenia ...
to mniej wiecej tak jakbym stwierdzil ze mleko szkodzi zdrowiu a jako dowod podalbym przyklad
dzieci ktore sa uczulone na mleko i ze im szkodzi i uwazam ze wszyscy powinni przestac pic mleko!
wlasnie taki poziom argumentacji prezentujesz jak na razie ddv!
mielismy pisac o szkoliwosci dla zdrowia a ty mi tu wrzucasz teksty o zmniejszonej satysfakcji,
a malej skutecznosci ... mozesz mi powiedziec co ma jedno z drugim wspolnego ? czy tak piszesz c ci slina na jezyk przyniesie aby duzo tekstu bylo ?
ddv163 napisał(a):
Jako cechy środków barierowych, mechanicznych, ujemnie wpływające na zdrowie fizyczne, wymienia się: małą skuteczność, podrażnienia, skłonność do infekcji, reakcje alergiczne na gumę czy inne tworzywo, z którego wykonano dany środek barierowy, a także zmniejszony komfort współżycia, często stanowiący silną, trudną do pokonania "blokadę" dla kobiety.
(...)
Literatura medyczna, zajmująca się skutkami antykoncepcji, opisuje wiele przypadków małżeństw, które w związku z antykoncepcją popadły w ciężkie psychopatologiczne konflikty i nerwice, powodujące niekiedy rozpad małżeństwa. Istnieje też opinia, że nawet niewielkie i ukryte
konflikty małżeńskie pod wpływem antykoncepcji przybierają na sile i zaostrzają się. Jako ujemne skutki literatura fachowa podaje także objawy lękowe, seksualne zaburzenia czynnościowe oraz
neurotyczne zaburzenia przystosowawcze.
przepraszam cie ale to maja byc naukowe argumenty w stylu
"często stanowiący blokadę" albo "istnieje opinia" albo "opisuje wiele przypadkow"
to chyba sobie zartujesz
takie pisanie ewidentnie wskazuje na manipulacje kiedy to zamiast podac konkretna liczbe lub odnosnik do literatury pisze sie " czesto zdarza sie ze cos tam"
to jest taki pusty belkot bez zadnej argumentacji
ddv163 napisał(a):
Postawa antykoncepcyjna powoduje świadome wyłączenie części osobowości z drogi rozwoju. Natomiast wg opinii naukowców, rozwój ten uważany jest za kryterium zdrowia psychicznego. Zdrowie
psychiczne jest procesem dynamicznym podlegającym rozwojowi lub regresji. Jeżeli się nie rozwija, to zanika. Zdrowie psychiczne jest rozwojem osobowości ku najwyższym wartościom, dążeniem do
wypełnienia swojego powołania i zgodnie z przyjętym systemem wartości. Wszystko zatem, co hamuje człowieka w jego rozwoju, działa równocześnie przeciwko jego zdrowiu psychicznemu czyli w
kierunku patologii
a to juz jest bełkot totalny gdyz zaczyna sie od niewinnego zdania ze "Postawa Antykoncepcyjna (nawiasem mowiac ciekaw jestem co to takiego - jest jakas definicja?) powoduje swiadome wylacznie czesci osobowosci z drogi rozwoju" i co to jest? aksjomat? czy jak ? dlaczego powoduje? jakis dowod? jakiej czesci osobowosci ? wiadomo czy nie ? co to wogole za stwierdzenie???
a wiec ktos tak sobie stwierdzil i dalej juz mamy zdanie o naukowacach i o zdrowiu psychicznym jednakze zapomnimamy ze wszystko zaczyna sie od niewinnego zdania ktore nie wiadomo na jakiej podstawie zostalo uznane za prawdziwe

!
to jest ewidentny przyklad manipulacji ktorej ty ddv zapewne nawet niejestes w stanie dostrzec !
co za prymitywny tekst !
ddv163 napisał(a):
Szkodliwość antykoncepcji przejawia się szczególnie w jej psychopatologicznym charakterze, powodującym reakcje i stany zwane neurotycznymi i nerwicami. Nerwice definiowane są jako
zaburzenia w rozwiązywaniu wewnętrznych konfliktów. A konflikty wewnętrzne to stany napięcia w wyniku pojawienia się w człowieku dwóch przeciwstawnych uczuć lub pragnień albo gdy jakaś silna
potrzeba nie może być (z powodu przeszkód) urzeczywistniona. Można zatem powiedzieć, że antykoncepcja jest konfliktorodna.
klejne dyrdymaly bez zadnej argumentacji oparcia w badaniach bez niczego
DDV chcesz zobacyzc co znaczy dobra argumentacja to sobie przeczytaj o skutecznosci npr na stronie
www.lmm.pl tam kazde badanie jest podane z linkiem do literatury
nie ma wodolejstwa jakie tutaj prezentujesz
ddv163 napisał(a):
Manipulacje na narządach płciowych tuż przed współżyciem płciowym, ograniczają to współżycie do fizycznego kontaktu narządów płciowych, zamiast międzyosobowego aktu miłości.
a to ciekawe! a co to kolejny aksjomat ?
a wg mnie nie ograniczaja do kontaktu narzadow plciowych i co ?
a wogole co to ma wspolnego ze szkoliwoscia dla zdrowia?
ddv163 napisał(a):
Używanie mechanicznych środków antykoncepcyjnych negatywnie wpływa na międzyosobowe więzi uczuciowe, sprzyja rozwojowi nerwic seksualnych, a także zmniejsza odczucie satysfakcji seksualnej.
nadal nie widze tu zadnej szkodliwosci dla zdrowia
ponwnie jedynie jakies domniemania i przypuszczenia ze cos tam moze sprzyjac czemus tam ...
ddv163 napisał(a):
Zakuty !
Mógę Cie zasypać materiałami dotyczącymi szkodliwości dla zdrowia środków mechanicznych, badź chemicznych.
jak na razie zasypujesz mnie licznymi cytatami w ktorych jest mowa o tym ze srodki mechaniczne MOGĄ ewentualnie cos tam powodowac natomaist brak jest podpracia jakimikolwiek badaniami brak jest jakichkolwiek liczb
to wszystko to sa jakies przypuszczenia, domysly
ale na pewno nie sa to dowody, badania, wyniki badan
co wiecej teksty ktore cytujasz sa czasami zwykla manipulacją
szczerze mowiac myslalem DDV ze piszac tak stanowczo o szkodliwosci antykoncepcji masz jakies pozadne argumenty a to co tu prezentujesz to jedynie przypuszczenia o szkodliwosci niczym nie poparte
juz wiecej sensu ma chyba odradzanie od jazdy samochodem o ktorej wczesniej pisalem
ddv163 napisał(a):
Nie wiem tylko dlaczego propagując środki antykoncepcyjne nie chcesz mówić o tych, które zostały uznane za najbardziej skuteczne - tzn. hormonalne.
Przepraszam - wiem dlaczego nie chcesz o nich mówić. Bo aż za nadto dobrze wiesz, że są to bardzo szkodliwe dla zdrowia środki. I wiesz o tym że jesteś w tym temacie z góry przegrany.
Z tego samego powodu nie chcesz też mówić na temat szkodliwości aborcji...
Lepiej Ci więc zarzucać komuś zaślepienie - po to, by nie musieć się przyznawać do własnego

:(:(
gdzie ty tu widzisz jakies zaslepienie ? przeciez sam piszesz o tym ze doskonale wiedzac o szkodliwosci antykoncepcji hormonalnej a raczej o ryzyku z jakim jest ona zwiazana nie bronię jej ? przeciez to swiadczy uwazam o jak najbardziej rozsadnej postawie z mojej strony!
co ty wogole rozumiesz pod pojeciem zaslepienia ?
ddv163 napisał(a):
A Podnieś Ty tą swoją przyłbicę i spójrz bez osłonek prawdzie w oczy...
A prawda jest taka, praktycznie wszystkie metody antykoncepcji ( za wyjątkiem naturalnych) są szkodliwe dla zdrowia...
ja bardzo chetnie patrze prawdzie w oczy i dlatego prosze abys mi pokazal ta prawde
a jak na razie to ty mi tu serwujesz jakies dyrdymaly o mozliwej szkodliwosci antykoncepcji
niepoparte zadnymi badaniami, wynikami, liczbami
DDV chcesz mnie przekonac pokaz mi konkrety
jezeli chodzi o antykoncepcje hormonalna to sa konkrety i tu nie musisz mnie przekonywac
a co z resztą ?
ddv163 napisał(a):
A tu okazuje się, że nawet - bardzo nieskuteczne środki mechaniczne i domaciczna "chemia" jest szkodliwa dla zdrowia.
sluchaj DDV powtorze ci po raz 3 bo widze ze ciezko do ciebie dociera to co pisze
tu niz sie nie okazuje i nic nie wykazales
nie przedstawiles zadnych dowodow na to iz kazda szkodzi zdrowiu
zadnych badan, wynikow, zadnych liczb jedynie przypuszczenia ze cos moze szkodzic
co wiecej prezentujesz tu jakies wydumane teksty ze stron katolickich o domniemanej szkodliwosci dla zwiazkow malzenskich tez oczywiscie bez zadnych liczb