Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 3:15

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 282 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 19  Następna strona
 tzw, wolna milość 
Autor Wiadomość
Zakuty - ale pomiar temperatury jeśli ma skutkować uniemożliwieniem poczęcia musi prowadzić do zaniechania stosunku.
A zakazane są działania - przed w trakcie lub po - które pomimo podjętego stosunku mają za zadanie spowodować niepłodność.
I w tym lezy różnica :)

zakuty_łeb napisał(a):
bo mam wrazenie ze jest to jedynie twoje pobozne zyczenie aby usprawiedliwic npr
jezeli ty bedziesz wymyslac sobie takie rzeczy ktore z tekstem nic nie maja wspolnego to chyba daleko nie zajdziemy w dyskusji
natomiast proponuje trzymac sie tego co jest napisane a nie tego co chcielibysmy aby bylo napisane
Papiez Paweł VI wyraznie napisal ze chodzi o dzialania ktore maja na celu uniemozliwienie poczecia

Nie wiem, co widzisz niejasnego, Zakuty, w wypowiedzi Jot-ki
Bowiem - celem małżeństwa dla Katolika jest posiadanie potomstwa...
I to jest właśnie czynnik dominujący.
Nikt natomiast nie narzuca kiedy potomstwo ma być poczęte.

Jeżeli zaś chodzi o "usprawiedliwianie"... :(
Pomyliłeś chyba pewne pojęcia, Zakuty. ????
Powiedz mi jakie powody mogą usprawiedliwić stosowanie metod wczesnoporonnych ?? (chemicznych - w tym również tych, które są na prezerwatywie )??
Czy warto szkodzić sobie na zdrowiu, stosując hormony, bądź inne środki ??
Konia z rzędem temu, kto podaa mi, że NPR jest szkodliwy dla zdrowia...
Nie wiem - jesteś bardzo inteligentną osobą... Może zatem potrafisz w logiczny sposób uargumentować swoje tezy zasadność stosowania śródków anty- kon. niezgodnych z NPR ????
Wiedz tylko, że akt małżeński jest dla mnie tylko uzupełnieniem tego prawdziwego uczucia, które mnie wiąże z Małżonką...
Nie jest zatem dla mnie tylko chęcią zaspokojenia czysto zwierzęcej "chuci".
Bowiem to ja panuję nad swoimi hormonami, a nie one nad moim myśleniem :):):):):)

Śr mar 03, 2004 12:08

- seks oralny nie jest środkiem antykoncepcyjnym, ani naturalną regulacją poczęć.

OK rzeczywiscie seks oralny niejest antykoncepcja wiec odpuszczam ci te niewygodna kwestie

ddv163 napisał(a):
Środki chemiczne (spermicydy)

Mechanizm ich działania polega na upośledzeniu zdolności plemników do zapłodnienia przez ich inaktywację. Na 5 do 20 minut przed stosunkiem wprowadza się do pochwy krem lub globulki plemnikobójcze. Sposób ten wymaga od obojga partnerów pewnej cierpliwości i tolerancji,
skuteczność jest dosyć niska. Zdarzają się odczyny uczuleniowe na środki chemiczne.
Stosunek przerywany

Najczęstsza metoda antykoncepcyjna w Polsce (około 40 %), niestety najmniej skuteczna. Oprócz niskiej skuteczności nie jest godna polecenia również z powodów psychologicznych. Zmniejsza satysfakcję ze współżycia u obojga partnerów, może prowadzić do nerwic płciowych, przedwczesnego wytrysku, impotencji, braku orgazmu u partnerki, dyspareuni
Za:
http://www.zdrowemiasto.pl/modules.php? ... 264&alt=54

Wśród ujemnych czynników chemicznych środków plemnikobójczych, poza ich niewielką skutecznością, dominują podrażnienia, reakcje alergiczne, stany zapalne i nadżerki. Nie mogą one nie wywierać
szkodliwego wpływu również na komórki organizmu kobiety, która je stosuje, nawet jeżeli resorpcja przez śluzówkę nie jest duża.[/quote]

wszystko co tu podales zaczyna sie od slowa "może"
juz po raz trzeci tobie powatarzam ze rowniez moge tobie odrazdzac jazde samochodem bo mozesz zginac w wypadku samochodowym ... mniej wiecej tyle ma sensu to co napisales ...
przypomne ddv ze napisales ze antykoncepcja szkodzi zdrowiu a nie "może szkodzic zdrowiu"
wiec prosze cie trzymaj sie tego co napisales
duzo cytujesz jednakze nigdzie nie jest ewidentnie napisane ze dana metoda szkodzi zdrowiu a jedynie sa to potencjanle zagrozenia ...
to mniej wiecej tak jakbym stwierdzil ze mleko szkodzi zdrowiu a jako dowod podalbym przyklad
dzieci ktore sa uczulone na mleko i ze im szkodzi i uwazam ze wszyscy powinni przestac pic mleko!
wlasnie taki poziom argumentacji prezentujesz jak na razie ddv!
mielismy pisac o szkoliwosci dla zdrowia a ty mi tu wrzucasz teksty o zmniejszonej satysfakcji,
a malej skutecznosci ... mozesz mi powiedziec co ma jedno z drugim wspolnego ? czy tak piszesz c ci slina na jezyk przyniesie aby duzo tekstu bylo ?

ddv163 napisał(a):
Jako cechy środków barierowych, mechanicznych, ujemnie wpływające na zdrowie fizyczne, wymienia się: małą skuteczność, podrażnienia, skłonność do infekcji, reakcje alergiczne na gumę czy inne tworzywo, z którego wykonano dany środek barierowy, a także zmniejszony komfort współżycia, często stanowiący silną, trudną do pokonania "blokadę" dla kobiety.
(...)
Literatura medyczna, zajmująca się skutkami antykoncepcji, opisuje wiele przypadków małżeństw, które w związku z antykoncepcją popadły w ciężkie psychopatologiczne konflikty i nerwice, powodujące niekiedy rozpad małżeństwa. Istnieje też opinia, że nawet niewielkie i ukryte
konflikty małżeńskie pod wpływem antykoncepcji przybierają na sile i zaostrzają się. Jako ujemne skutki literatura fachowa podaje także objawy lękowe, seksualne zaburzenia czynnościowe oraz
neurotyczne zaburzenia przystosowawcze.

przepraszam cie ale to maja byc naukowe argumenty w stylu
"często stanowiący blokadę" albo "istnieje opinia" albo "opisuje wiele przypadkow"
to chyba sobie zartujesz
takie pisanie ewidentnie wskazuje na manipulacje kiedy to zamiast podac konkretna liczbe lub odnosnik do literatury pisze sie " czesto zdarza sie ze cos tam"
to jest taki pusty belkot bez zadnej argumentacji

ddv163 napisał(a):
Postawa antykoncepcyjna powoduje świadome wyłączenie części osobowości z drogi rozwoju. Natomiast wg opinii naukowców, rozwój ten uważany jest za kryterium zdrowia psychicznego. Zdrowie
psychiczne jest procesem dynamicznym podlegającym rozwojowi lub regresji. Jeżeli się nie rozwija, to zanika. Zdrowie psychiczne jest rozwojem osobowości ku najwyższym wartościom, dążeniem do
wypełnienia swojego powołania i zgodnie z przyjętym systemem wartości. Wszystko zatem, co hamuje człowieka w jego rozwoju, działa równocześnie przeciwko jego zdrowiu psychicznemu czyli w
kierunku patologii

a to juz jest bełkot totalny gdyz zaczyna sie od niewinnego zdania ze "Postawa Antykoncepcyjna (nawiasem mowiac ciekaw jestem co to takiego - jest jakas definicja?) powoduje swiadome wylacznie czesci osobowosci z drogi rozwoju" i co to jest? aksjomat? czy jak ? dlaczego powoduje? jakis dowod? jakiej czesci osobowosci ? wiadomo czy nie ? co to wogole za stwierdzenie???
a wiec ktos tak sobie stwierdzil i dalej juz mamy zdanie o naukowacach i o zdrowiu psychicznym jednakze zapomnimamy ze wszystko zaczyna sie od niewinnego zdania ktore nie wiadomo na jakiej podstawie zostalo uznane za prawdziwe !!!
to jest ewidentny przyklad manipulacji ktorej ty ddv zapewne nawet niejestes w stanie dostrzec !
co za prymitywny tekst !
ddv163 napisał(a):
Szkodliwość antykoncepcji przejawia się szczególnie w jej psychopatologicznym charakterze, powodującym reakcje i stany zwane neurotycznymi i nerwicami. Nerwice definiowane są jako
zaburzenia w rozwiązywaniu wewnętrznych konfliktów. A konflikty wewnętrzne to stany napięcia w wyniku pojawienia się w człowieku dwóch przeciwstawnych uczuć lub pragnień albo gdy jakaś silna
potrzeba nie może być (z powodu przeszkód) urzeczywistniona. Można zatem powiedzieć, że antykoncepcja jest konfliktorodna.

klejne dyrdymaly bez zadnej argumentacji oparcia w badaniach bez niczego
DDV chcesz zobacyzc co znaczy dobra argumentacja to sobie przeczytaj o skutecznosci npr na stronie www.lmm.pl tam kazde badanie jest podane z linkiem do literatury
nie ma wodolejstwa jakie tutaj prezentujesz

ddv163 napisał(a):
Manipulacje na narządach płciowych tuż przed współżyciem płciowym, ograniczają to współżycie do fizycznego kontaktu narządów płciowych, zamiast międzyosobowego aktu miłości.

a to ciekawe! a co to kolejny aksjomat ?
a wg mnie nie ograniczaja do kontaktu narzadow plciowych i co ?
a wogole co to ma wspolnego ze szkoliwoscia dla zdrowia?
ddv163 napisał(a):
Używanie mechanicznych środków antykoncepcyjnych negatywnie wpływa na międzyosobowe więzi uczuciowe, sprzyja rozwojowi nerwic seksualnych, a także zmniejsza odczucie satysfakcji seksualnej.

nadal nie widze tu zadnej szkodliwosci dla zdrowia
ponwnie jedynie jakies domniemania i przypuszczenia ze cos tam moze sprzyjac czemus tam ...

ddv163 napisał(a):
Zakuty !
Mógę Cie zasypać materiałami dotyczącymi szkodliwości dla zdrowia środków mechanicznych, badź chemicznych.

jak na razie zasypujesz mnie licznymi cytatami w ktorych jest mowa o tym ze srodki mechaniczne MOGĄ ewentualnie cos tam powodowac natomaist brak jest podpracia jakimikolwiek badaniami brak jest jakichkolwiek liczb
to wszystko to sa jakies przypuszczenia, domysly
ale na pewno nie sa to dowody, badania, wyniki badan
co wiecej teksty ktore cytujasz sa czasami zwykla manipulacją
szczerze mowiac myslalem DDV ze piszac tak stanowczo o szkodliwosci antykoncepcji masz jakies pozadne argumenty a to co tu prezentujesz to jedynie przypuszczenia o szkodliwosci niczym nie poparte
juz wiecej sensu ma chyba odradzanie od jazdy samochodem o ktorej wczesniej pisalem
ddv163 napisał(a):
Nie wiem tylko dlaczego propagując środki antykoncepcyjne nie chcesz mówić o tych, które zostały uznane za najbardziej skuteczne - tzn. hormonalne.
Przepraszam - wiem dlaczego nie chcesz o nich mówić. Bo aż za nadto dobrze wiesz, że są to bardzo szkodliwe dla zdrowia środki. I wiesz o tym że jesteś w tym temacie z góry przegrany.
Z tego samego powodu nie chcesz też mówić na temat szkodliwości aborcji...
Lepiej Ci więc zarzucać komuś zaślepienie - po to, by nie musieć się przyznawać do własnego :(:(:(

gdzie ty tu widzisz jakies zaslepienie ? przeciez sam piszesz o tym ze doskonale wiedzac o szkodliwosci antykoncepcji hormonalnej a raczej o ryzyku z jakim jest ona zwiazana nie bronię jej ? przeciez to swiadczy uwazam o jak najbardziej rozsadnej postawie z mojej strony!
co ty wogole rozumiesz pod pojeciem zaslepienia ?

ddv163 napisał(a):
A Podnieś Ty tą swoją przyłbicę i spójrz bez osłonek prawdzie w oczy...
A prawda jest taka, praktycznie wszystkie metody antykoncepcji ( za wyjątkiem naturalnych) są szkodliwe dla zdrowia...

ja bardzo chetnie patrze prawdzie w oczy i dlatego prosze abys mi pokazal ta prawde
a jak na razie to ty mi tu serwujesz jakies dyrdymaly o mozliwej szkodliwosci antykoncepcji
niepoparte zadnymi badaniami, wynikami, liczbami
DDV chcesz mnie przekonac pokaz mi konkrety
jezeli chodzi o antykoncepcje hormonalna to sa konkrety i tu nie musisz mnie przekonywac
a co z resztą ?

ddv163 napisał(a):
A tu okazuje się, że nawet - bardzo nieskuteczne środki mechaniczne i domaciczna "chemia" jest szkodliwa dla zdrowia.

sluchaj DDV powtorze ci po raz 3 bo widze ze ciezko do ciebie dociera to co pisze
tu niz sie nie okazuje i nic nie wykazales
nie przedstawiles zadnych dowodow na to iz kazda szkodzi zdrowiu
zadnych badan, wynikow, zadnych liczb jedynie przypuszczenia ze cos moze szkodzic
co wiecej prezentujesz tu jakies wydumane teksty ze stron katolickich o domniemanej szkodliwosci dla zwiazkow malzenskich tez oczywiscie bez zadnych liczb

Śr mar 03, 2004 12:09

Spójrz w Dekalog.
Na V Przykazanie - nie zabijaj.
A "zabijać" można przecież kogoś. I również siebie. Przez niewlaściwe postępowanie.
Np. Szkodzeniem sobie na zdrowiu... Paleniem papierosów, alkoholizmem i td.
Przez stosowanie szkodliwych dla zdrowia metod antykoncepcyjnych...

DDV czy ty zamiezasz stosowac metode przez zakrzyczenie ?
ta szkodliwosc np prezerwatywy to jedynie twoje pobozne zycznei nie poparte zadnymi danymi medycznymi !!!
zadna argumentacja
jedyne co napisales to to ze moze powodowac uczulenie ...

Śr mar 03, 2004 12:20
Na paczce papierosów pisze Ci
"Palenie tytoniu powoduje raka"
A według opinii specjalistów take stwierdzenie też jest nieprawdziwe.
Bowiem palenie tytonuiu samo w sobie nie powoduje raka.
Jednak te 40 substancji raktwórczych, które są zawarte w dymie tytoniowym bardzo sprzyja powstawaniu raka...

To samo możesz odnieść - przez analogię - do podanych przeze mnie materiałów...
Bowiem od każdej reguły "z życia wziętej" są pewne wyjątki
Jeżeli abserowano negatwne skutki stosowania środków antykoncepcyjnych, to ich zwolennicy pytają się np. dlaczego tylko na 80 - 90 %??
Przecież te 10 - 20 % jest zdrowa....(zazwyczaj - jeszcze)

Śr mar 03, 2004 12:20

DDV czy ty zamiezasz stosowac metode przez zakrzyczenie ?

Ano, znam. Właśnie próbujesz to robić :):):):)

zakuty_łeb napisał(a):
ta szkodliwosc np prezerwatywy to jedynie twoje pobozne zycznei nie poparte zadnymi danymi medycznymi !!!
zadna argumentacja
jedyne co napisales to to ze moze powodowac uczulenie ...

A co ja mogę powiedzieć o Tobie- jeżeli nie trafiają do Ciebie argumenty lekarzy... Po prostu ich nie uznajesz...
Jesteś strasznie zapieczony w swoich poglądach, Zakuty... :(
I robisz wszystko, by nie dostrzegać prawdy... :(:(:(
A to bardzo smutne.
A jeszcze gorzej, że próbujesz mi "na żywca" wmówić, że to ja się mylę...
Podnieś przyłbicę, Zakuty. I spójrz realnie na życie.

Pozdrawiam ! :)

Śr mar 03, 2004 12:26

Nie wiem, co widzisz niejasnego, Zakuty, w wypowiedzi Jot-ki
Bowiem - celem małżeństwa dla Katolika jest posiadanie potomstwa...
I to jest właśnie czynnik dominujący.
Nikt natomiast nie narzuca kiedy potomstwo ma być poczęte.

ty ddv wez sobie najpierw przeczytaj fragment z HV o ktorym dyskutujemy bo piszesz zupelnie od rzeczy co ci slina na jezyk przyniesie

ddv163 napisał(a):
Jeżeli zaś chodzi o "usprawiedliwianie"... :(
Pomyliłeś chyba pewne pojęcia, Zakuty. ????
Powiedz mi jakie powody mogą usprawiedliwić stosowanie metod wczesnoporonnych ?? (chemicznych - w tym również tych, które są na prezerwatywie )??
Czy warto szkodzić sobie na zdrowiu, stosując hormony, bądź inne środki ??
Konia z rzędem temu, kto podaa mi, że NPR jest szkodliwy dla zdrowia...

a po co wykazywac szkodliwosc dla zdrowia dla NPR?
ja pisalem o usprawiedliwieniu dla NPR w swietle zakazow ktore sa w HV i dobrze abys sobie przczytal ten fragment i zastanowil sie nad tym zanim cos napiszesz
a o tej domniemanej szkoliwosci prezerwatywy dla zdrowia to juz nawet nie chce mi sie pisac ze bzdury piszesz
ddv163 napisał(a):
Nie wiem - jesteś bardzo inteligentną osobą... Może zatem potrafisz w logiczny sposób uargumentować swoje tezy zasadność stosowania śródków anty- kon. niezgodnych z NPR ????
Wiedz tylko, że akt małżeński jest dla mnie tylko uzupełnieniem tego prawdziwego uczucia, które mnie wiąże z Małżonką...
Nie jest zatem dla mnie tylko chęcią zaspokojenia czysto zwierzęcej "chuci".
Bowiem to ja panuję nad swoimi hormonami, a nie one nad moim myśleniem :):):):):)

Wszystko pieknie
dla mnie rowniez i ja rowniez panuje nad hormonami
ale sa takie dni kiedy malzonkowie pragna sie zjednoczyc ale nie pragna poczac dziecka wiec
uzywaja antykoncepcji logiczne prawda ?
jezeli chca spelniac swoje odpowiedzialne rodzicielstwo to zabezpieczaja sie przed nieplanowana ciazą i tyle!
co widzisz DDV w tym nielogicznego ?
jezeli ktos ma ochote pocalowac swoja zonę to ją całuje jezeli para ma ochotę i pragnie sie zjednoczyc to wspolzyja
jezeli chca miec dziecko to nie stosuja zadnej antykoncepcji jezeli nie chca miec dziecka stosuja antykoncepcje - hmmm... jaki ty tu widzisz problem ?

Ponad 99,5% stosunkow małżeńskich odbywa sie w celach nieprokreacyjnych a w celu zjednoczenia malzonkow wiec poglad ze kazdy stosunek musi byc nastawiony na przekazywanie zycia moze wyglosic jedynie osoba nie wspolzyjaca w malzenstwie np. ksiadz gdyz nie ma pojecia jak to na prawde wyglada !

Śr mar 03, 2004 12:40
O... Widzę, że z całej Twojej argumentacji pozostała Ci....PREZERWATYWA :):):):):):):)

ALE NIE ZAPIMINAJ O TYM, że sama w sobie jest mało skuteczna. Wartoby zatem wspoóc ją jakimś środkiem...
Najlepiej plemnikobójczym.
A ten może powodować poronienie we wczesnym stadium...
No cóż- w pewnym miejscu podałem Ci link do producenta leków i środków antykocepcyjnych(POLFY),
a Ty wziąłeś to za moje prywatne uwagi, które niczego nie dowodzą :):):):):):):):)
Powiedz mi zatem - KTO bazuje na sprawdzonych materiałach ????
I KTO jest tak naprawdę zaślepiony poglądach ????

A o Humanum Vitae- później.
Do wieczora. :):):):)

Śr mar 03, 2004 12:50

To samo możesz odnieść - przez analogię - do podanych przeze mnie materiałów...
Bowiem od każdej reguły "z życia wziętej" są pewne wyjątki
Jeżeli abserowano negatwne skutki stosowania środków antykoncepcyjnych, to ich zwolennicy pytają się np. dlaczego tylko na 80 - 90 %??
Przecież te 10 - 20 % jest zdrowa....(zazwyczaj - jeszcze)

taaa analogia jest pelna przeciez czesto slyszymy o tym iz ktos umarl w wyniku stosowania prezerwatywy ;-) - jak zalozysz prezerwatywe to zginiesz !!! dobre haslo co ?
nie badz smieszny !!
czy ty na serio nie dostrzegasz roznicy pomiedzy prawdziwymi wynikami badan ktore wykazuja bardzo wysokie ryzyko smiertelnych chorod na skutek palenia
a wydumanymi stwierdzeniami na temat domniemanej szkodliwosci prezerwatywy gdzie nikt nie jest w stanie chociazby podac jednej najmniejszej liczby swiadczacej o ryzyku szkodliwosci dla zdrowia !
Zdrowie, medycyna, badania to bardzo konkretne sprawy
jezlei piszemy o zagrozeniu dla zdorwia to sa badania to potwierdzajace (tak jak w przypadku palenia)
jezeli piszemy o zagrozeniu to sa liczby ktore to potwierdzaja ktore okreslaja ryzyko

a wybacz DDV jedyne co ty tu zaprezentowales to "moze wywolac uczulenie"
"czesto sie zdarza ze cos tam"
czyste wodolejstwo
jeszcze raz powstarzam wejdz sobie na strone http://www.lmm.pl/npr/skutecznosc.html
i poczytaj co to znaczy w miare poprawna argumentacja z liczbami, odnosnikami do badan i opisami
a nie takie dyrdymaly co tu prezentujesz
malo tego niektore teksty to czysta manipulacja czytelnikiem !!!

Śr mar 03, 2004 12:52
jeszcze raz powstarzam wejdz sobie na strone http://www.lmm.pl/npr/skutecznosc.html
i poczytaj co to znaczy w miare poprawna argumentacja z liczbami, odnosnikami do badan i opisami
a nie takie dyrdymaly co tu prezentujesz
malo tego niektore teksty to czysta manipulacja czytelnikiem !!!

Podaj mi, w których materiałach - według Ciebie - manipulowałem.
Słowa o manipulacji z mojej strony powtórzyłeś już po raz kolejny.

Zatem - żądam dokładnych wyjaśnień

Śr mar 03, 2004 12:56

O... Widzę, że z całej Twojej argumentacji pozostała Ci....PREZERWATYWA :):):):):):):)

dodajmy najbardziej popularna metoda antykoncepcji
po drugie nie tyle pozostala mi co wystarczy aby obalic twoje twierdzenie ze cala antykoncepcja szkodzi zdrowiu

ddv163 napisał(a):
ALE NIE ZAPIMINAJ O TYM, że sama w sobie jest mało skuteczna. Wartoby zatem wspoóc ją jakimś środkiem...

to czy jest skuteczna czy nie to inna sprawa
zalezy jak i kiedy stosujesz
na razie piszemy o szkodliwosci dla zdrowia ktorej jakos nie jestes w stanie wykazac

to czy wartoby wspomoc ja jakims innym srodkiem to juz
kwestia indywidualnej oceny co kto lubi
jeden uzyje prezerwatywy z kapturkiem na szyjke macicy, inny z srodkiem plemnikobojczym a jeszcze inny jako dodatek do NPR

rownie dobrze moge napisac ze dobrze jest wspomagac NPR srodkiem plemnikobojczym
aby podwyzszyc skutecznosc! ale czy znaczy ze NPR jest szkodliwa dla zdrowia?

Śr mar 03, 2004 13:13

Cytuj:
Najlepiej plemnikobójczym.
A ten może powodować poronienie we wczesnym stadium...

dlaczego zakładasz zaraz środek plemnikowbujczy? czemu nie od razu aborcje? dlaczego nie przyjąć uzupełniania NPR w dni mniej pewne prezerwatywą po prostu?

pozdrawiam
steff

Śr mar 03, 2004 13:19
Zobacz profil WWW

Przykald ewidentnej manipulacji wraz z wyjasnieniem podalem wczeniej tu taj masz cytat:
Cytuj:
ddv163 napisał(a):

Postawa antykoncepcyjna powoduje świadome wyłączenie części osobowości z drogi rozwoju. Natomiast wg opinii naukowców, rozwój ten uważany jest za kryterium zdrowia psychicznego. Zdrowie
psychiczne jest procesem dynamicznym podlegającym rozwojowi lub regresji. Jeżeli się nie rozwija, to zanika. Zdrowie psychiczne jest rozwojem osobowości ku najwyższym wartościom, dążeniem do
wypełnienia swojego powołania i zgodnie z przyjętym systemem wartości. Wszystko zatem, co hamuje człowieka w jego rozwoju, działa równocześnie przeciwko jego zdrowiu psychicznemu czyli w
kierunku patologii

a to juz jest bełkot totalny gdyz zaczyna sie od niewinnego zdania ze "Postawa Antykoncepcyjna (nawiasem mowiac ciekaw jestem co to takiego - jest jakas definicja?) powoduje swiadome wylacznie czesci osobowosci z drogi rozwoju" i co to jest? aksjomat? czy jak ? dlaczego powoduje? jakis dowod? jakiej czesci osobowosci ? wiadomo czy nie ? co to wogole za stwierdzenie?
a wiec ktos tak sobie stwierdzil i dalej juz mamy zdanie o naukowacach i o zdrowiu psychicznym jednakze zapomnimamy ze wszystko zaczyna sie od niewinnego zdania ktore nie wiadomo na jakiej podstawie zostalo uznane za prawdziwe !
to jest ewidentny przyklad manipulacji ktorej ty ddv zapewne nawet niejestes w stanie dostrzec !

nie jest to twoja manipulacja ale tak jak napisalem teksty ktore przytaczasz sa manipulacją
tutaj jest ona ewidentna
konstrukcja jest mniej wiecej taka
najpierw pierwsze zdanie, nieudowodnione np. "Kosciol zarabia pieniadze na przestepstwie"
a potem caly ciag zdan o tym ze przestepstaw trzeba karac, wypowiedzi prokuratorow, policji, sedziow tak ze calosc sprawia wrazenie bardzo dobrze uargumentowanej rozprawy i koncowy wniosek
ze "Kosciol musi byc zlikwidowany jako organizacja przestepcza"
tylko problem polega na tym ze to pierwsze zdanie bylo absurdem, niczym niepoparta tezą a wiec reszta jest nic nie warta
i tak samo jest w tym powyzszym przypadku o czym juz wczesniej pisalem
Manipulacja ewidentna
o ile pamietam to jest ze strony Pani Wrochy ktora akurat slynie z licznych takich manipulacyjnych tekstow.

Śr mar 03, 2004 13:25

3. Denerwujaca przerwa podczas stosunku, spowodowana koniecznoscia zalozenia.

3 X NIE

pozdrowka :)

P.S.
wszystko to podane wedlug wskaznika Belego ;)

Według mojej wiedzy to się zakłada przed !!
A według Twojej w trakcie... No No!!
No ale ty podobno logicznie myślisz nieprawdaż(Sam sie tym przechwalasz !!)
tak samo jak na informatyce..? Czy może co lepiej ???
A może Ty nie wiesz co to logika ?
Pozdrawiam!!

Śr mar 03, 2004 16:56

godunov-oczywiscie ze w trakcie-no chyba ze ktos woli zakladac dwie godziny wczesniej ;-)

Śr mar 03, 2004 17:22

godunov-oczywiscie ze w trakcie-no chyba ze ktos woli zakladac dwie godziny wczesniej ;-)

Elu no wiesz!!
2 godziny przed :-D

Elu po grze wstępnej tuż przed samym aktem !
Później nie ma sensu.!!!
Z dośwaidczenia !!
Pozdrawiam

Śr mar 03, 2004 17:40
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 282 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 19  Następna strona