Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 12, 2025 16:07

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 102 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
 Cechy mężczyzny 
Autor Wiadomość

Nie rozumiem o czym wogóle ta dyskusja, co papież zrobił dla pokoju ? Co on wogóle robi, poza tym, że ciągle apeluje o coś ?
Czy on sie wogole na cos naraża ?

Nic nie robi, więc nie zasługuje na żadne nagrody, a Ci co zrobili cos co trwale odciśnie się na dziejach ludzkości otrzymuja te nagrody i nie tobie decydować czy słusznie.

Zdroofko :)

Pt gru 31, 2004 14:27
Zobacz profil WWW
Więcej zrobił dla pokoju na świecie nawet siedząc w Watykanie niż niejeden polityk swoimi działaniami i podróżami, "Qurczaku".
Wystarczy choćby tylko wpomnieć jedną z wypowiedzi Papieskich, która odcinała się od amerykańskiego ataku na Irak. Zapobiegło to przecież poważnej wojnie na Bliskim Wschodzie na podłożu religijnym. A nie zapominajmy o tym, że amerykański atak na Irak nie miał podłoża religijnego ...
Inicjatyw papieskich było wiele - jednak dział "Rodzina Chrześcijańska nie sprzyja dalszym dywagacjom na ten temat.
Jeżeli sprawa kogoś interesuje - proponuję założyć nowy temat w dziale "Papież" ...

N sty 02, 2005 12:08
To jeszcze muszę wam tłumaczyć, a propos tego skąd się wzięło tylu kompozytorów, że naprawde kobiety nie miały kiedyś dostępu do edukacji? :D

A może dlatego - że po prostu miały nieco mniejszy talent do muzyki od mężczyzn :co:
Nawet jeżeli nie miały niegdyś takich możliwości do "wybicia się" - to teraz szanse się wyrównały ...
A i tak jakoś większość z doskonałych twórców muzyki to przecież mężczyźni ... :P

Wanda napisał(a):
Poza tym, Ddv, 40 - 60 lat to bardzo krótki okres w zderzeniu z historią ludzkości. Przez tak krótki czas nie da się zatrzeć stereotypów. Potrzeba na to jeszcze conajmniej kilku pokoleń. Za 100 - 200 lat, przypuszczam, że proporcje się wyrównają :P

Dało się możliwości "wybicia się" - a jakoś talentu w okreslonych kierunkach nie widać ... :co: Widać natomiast ogromną chęć "uświadamiania na siłe" że jest inaczej :P (nota bene - zgodne z materiałem o kobiecych zdolnosciach do manipulacji ... :-( )
Szanse się wyrównają - owszem, wtedy, gdy mężczyznom będzie sie odmawiać prawa do robienia tego, co najbardziej lubią - natomiast kobiety przez 200 lat będą intensywnie trenować "majsterkownie" :P

A tak na marginesie, Mago - jeżeli chcesz porozmawiać o Papieżu - zrób to w odpowiednim dziale tematycznym ...
Zarzuty względem Ojca świętego są najczęściej bezpodstawe i stawiane na podstawie własnych emocji a nie faktów. A ulega rozmyciu treśc właściwej dyskusji ...

N sty 02, 2005 12:50

Więcej zrobił dla pokoju na świecie nawet siedząc w Watykanie niż niejeden polityk swoimi działaniami i podróżami, "Qurczaku".

Ale zdziałał też mniej niż niejeden polityk i dlatego nie zasluguje na nagrode o której mówimy. Poza tym to chyba powinno się go porównywać do najlepszych, a nie do tych, którzy nic nie robia, czyż nie ?

nie chcę kontynuować tego tematu, zwłaszcza z kimś, kto nie potrafi za dobrze czytać...

N sty 02, 2005 15:44
Zobacz profil WWW
Przecież - cala jego działalność przepojona jest Miłością dla człowieka i dążeniami do utrzmania pokoju na świecie ...

N sty 02, 2005 16:12

Mimo to nie ma az tak wielkiego wpływu na to co się dzieje na świecie.

Fundamenty piekła sa wybrukowane na dobrych chęciach...

N sty 02, 2005 16:49
Zobacz profil WWW
Nie mam zamiaru dalej wgłębiać się w wypisywane przez ciebie bzdury, qurczaku. Dlaczego ? - Proszę, przeczytaj:
viewtopic.php?p=33448#33448

N sty 02, 2005 18:21

Jezeli się człowiek odezwie - to dalsza dyskusja prowadzi do rozmycia tematu.

jeżeli jako 'niezbite' argumenty wciąż podajecie cytaty z biblii...

Cytuj:
1.Ostatnio widzę dość rozpowszechnioną "manię wtrętów" nie na temat - najczęściej obraźliwych, (bądź też mówiących nieprawdę) wobec Kościoła bądź osób wierzących.

Pamietaj, że jest to nieprawdą z twojego punktu widzenia. Jeżeli ktoś coś takiego napisał, znaczy to, że naprawdę tak uważa. Może warto raz na jakiś czas popatrzeć na to z jego strony, miast cytować Biblię ?

N sty 02, 2005 18:34
Zobacz profil WWW

Skoro dziewczynkom tak często powtarza się, że nie sa dobre w matematyce itp, to tak się właśnie czują i tak zaczynają się zachowywać, obniżając swoje aspiracje, ignorując ambicje

Zacznij sobie wmawiac ze staniesz sie oslem - ciekaw jestem czy sie naprawde nim staniesz ;) :biggrin:

Pn sty 17, 2005 1:57
Pamietaj, że jest to nieprawdą z twojego punktu widzenia. Jeżeli ktoś coś takiego napisał, znaczy to, że naprawdę tak uważa. Może warto raz na jakiś czas popatrzeć na to z jego strony, miast cytować Biblię ?

To przykre, qrczaku, ale nie zapominaj, że jesteś na katolickim portalu, i to katolicki punkt widzenia bywa tu na miejscu. Chyba, że Ty uważasz za stosowne wypróżniać się we własnej kuchni i zrobine kupki stawiać na stół w czasie posiłku.

Pn sty 17, 2005 14:21

Odnoszę wrażenie, że nie byłoby to wówczas forum. Byłoby zbyt słuszne.

Niechaj ci zdroofko dopishe !

Śr sty 19, 2005 1:34
Zobacz profil WWW

Cytuj:
O ile kobieta przeżywa swoją wartość w kategoriach estetycznych (chce być piękna i atrakcyjna), tak mężczyzna dba o swoją kondycję fizyczną i intelektualną. W dorosłym życiu zależy mu na awansie, dochodzeniu do pozycji i wysokiego statusu społecznego.

Ależ to wynika z kultury, z kulturyyyy! :D
Naukowość na wodzie pisana, he he.

Na jakiej naukowości opierasz swój wniosek?
Jeżeli różnice psychiczne wynikają z kultury... to ciekawe czemu u Indian role te nie są odwrócone na przykład... u Chińczyków wymieszane... a w Afryce w ogóle jeszcze inaczej. Czyżby każda kultura była ta sama?
Polecam książkę Desmonda Morrisa "Naga małpa" to trochę zrewidujesz swoje zapatrywania na wszechmocną kulturę

Śr lut 23, 2005 0:41
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 102 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7