Autor |
Wiadomość |
qrczak7
|
Ci, którzy chcą pamietać.
Nie rozumiem o czym wogóle ta dyskusja, co papież zrobił dla pokoju ? Co on wogóle robi, poza tym, że ciągle apeluje o coś ?
Czy on sie wogole na cos naraża ?
Nic nie robi, więc nie zasługuje na żadne nagrody, a Ci co zrobili cos co trwale odciśnie się na dziejach ludzkości otrzymuja te nagrody i nie tobie decydować czy słusznie.
Zdroofko 
_________________ Jestem człowiekiem i jedyne czego mogę być pewny, to świadomość mojego istnienia. Jakakolwiek teza wygłoszona ponadto staje się dogmatem. Nie bądźmy niczego pewni, bo stworzymy kolejną religię.
|
Pt gru 31, 2004 14:27 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Więcej zrobił dla pokoju na świecie nawet siedząc w Watykanie niż niejeden polityk swoimi działaniami i podróżami, "Qurczaku".
Wystarczy choćby tylko wpomnieć jedną z wypowiedzi Papieskich, która odcinała się od amerykańskiego ataku na Irak. Zapobiegło to przecież poważnej wojnie na Bliskim Wschodzie na podłożu religijnym. A nie zapominajmy o tym, że amerykański atak na Irak nie miał podłoża religijnego ...
Inicjatyw papieskich było wiele - jednak dział "Rodzina Chrześcijańska nie sprzyja dalszym dywagacjom na ten temat.
Jeżeli sprawa kogoś interesuje - proponuję założyć nowy temat w dziale "Papież" ...
|
N sty 02, 2005 12:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jawnogrzesznica Maga napisał(a): To jeszcze muszę wam tłumaczyć, a propos tego skąd się wzięło tylu kompozytorów, że naprawde kobiety nie miały kiedyś dostępu do edukacji?  A może dlatego - że po prostu miały nieco mniejszy talent do muzyki od mężczyzn  Nawet jeżeli nie miały niegdyś takich możliwości do "wybicia się" - to teraz szanse się wyrównały ... A i tak jakoś większość z doskonałych twórców muzyki to przecież mężczyźni ...  Wanda napisał(a): Poza tym, Ddv, 40 - 60 lat to bardzo krótki okres w zderzeniu z historią ludzkości. Przez tak krótki czas nie da się zatrzeć stereotypów. Potrzeba na to jeszcze conajmniej kilku pokoleń. Za 100 - 200 lat, przypuszczam, że proporcje się wyrównają 
Dało się możliwości "wybicia się" - a jakoś talentu w okreslonych kierunkach nie widać ...  Widać natomiast ogromną chęć "uświadamiania na siłe" że jest inaczej  (nota bene - zgodne z materiałem o kobiecych zdolnosciach do manipulacji ...  )
Szanse się wyrównają - owszem, wtedy, gdy mężczyznom będzie sie odmawiać prawa do robienia tego, co najbardziej lubią - natomiast kobiety przez 200 lat będą intensywnie trenować "majsterkownie"
A tak na marginesie, Mago - jeżeli chcesz porozmawiać o Papieżu - zrób to w odpowiednim dziale tematycznym ...
Zarzuty względem Ojca świętego są najczęściej bezpodstawe i stawiane na podstawie własnych emocji a nie faktów. A ulega rozmyciu treśc właściwej dyskusji ...
|
N sty 02, 2005 12:50 |
|
|
|
 |
qrczak7
|
Cytuj: Więcej zrobił dla pokoju na świecie nawet siedząc w Watykanie niż niejeden polityk swoimi działaniami i podróżami, "Qurczaku".
Ale zdziałał też mniej niż niejeden polityk i dlatego nie zasluguje na nagrode o której mówimy. Poza tym to chyba powinno się go porównywać do najlepszych, a nie do tych, którzy nic nie robia, czyż nie ?
nie chcę kontynuować tego tematu, zwłaszcza z kimś, kto nie potrafi za dobrze czytać...
_________________ Jestem człowiekiem i jedyne czego mogę być pewny, to świadomość mojego istnienia. Jakakolwiek teza wygłoszona ponadto staje się dogmatem. Nie bądźmy niczego pewni, bo stworzymy kolejną religię.
|
N sty 02, 2005 15:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mniej
Przecież - cala jego działalność przepojona jest Miłością dla człowieka i dążeniami do utrzmania pokoju na świecie ...
|
N sty 02, 2005 16:12 |
|
|
|
 |
qrczak7
|
Mimo to nie ma az tak wielkiego wpływu na to co się dzieje na świecie.
Fundamenty piekła sa wybrukowane na dobrych chęciach...
|
N sty 02, 2005 16:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie mam zamiaru dalej wgłębiać się w wypisywane przez ciebie bzdury, qurczaku. Dlaczego ? - Proszę, przeczytaj:
viewtopic.php?p=33448#33448
|
N sty 02, 2005 18:21 |
|
 |
qrczak7
|
Cytuj: Jezeli się człowiek odezwie - to dalsza dyskusja prowadzi do rozmycia tematu. jeżeli jako 'niezbite' argumenty wciąż podajecie cytaty z biblii... Cytuj: 1.Ostatnio widzę dość rozpowszechnioną "manię wtrętów" nie na temat - najczęściej obraźliwych, (bądź też mówiących nieprawdę) wobec Kościoła bądź osób wierzących.
Pamietaj, że jest to nieprawdą z twojego punktu widzenia. Jeżeli ktoś coś takiego napisał, znaczy to, że naprawdę tak uważa. Może warto raz na jakiś czas popatrzeć na to z jego strony, miast cytować Biblię ?
|
N sty 02, 2005 18:34 |
|
 |
Tyrael
|
Jawnogrzesznica Maga napisał(a): Skoro dziewczynkom tak często powtarza się, że nie sa dobre w matematyce itp, to tak się właśnie czują i tak zaczynają się zachowywać, obniżając swoje aspiracje, ignorując ambicje
Zacznij sobie wmawiac ze staniesz sie oslem - ciekaw jestem czy sie naprawde nim staniesz 
Pn sty 17, 2005 1:57 |
|
 |
Gość
|
qrczak7 napisał(a): Pamietaj, że jest to nieprawdą z twojego punktu widzenia. Jeżeli ktoś coś takiego napisał, znaczy to, że naprawdę tak uważa. Może warto raz na jakiś czas popatrzeć na to z jego strony, miast cytować Biblię ?
To przykre, qrczaku, ale nie zapominaj, że jesteś na katolickim portalu, i to katolicki punkt widzenia bywa tu na miejscu. Chyba, że Ty uważasz za stosowne wypróżniać się we własnej kuchni i zrobine kupki stawiać na stół w czasie posiłku.
|
Pn sty 17, 2005 14:21 |
|
 |
qrczak7
|
Odnoszę wrażenie, że nie byłoby to wówczas forum. Byłoby zbyt słuszne.
Niechaj ci zdroofko dopishe !
|
Śr sty 19, 2005 1:34 |
|
 |
Agniulka
|
Jawnogrzesznica Maga napisał(a): Cytuj: O ile kobieta przeżywa swoją wartość w kategoriach estetycznych (chce być piękna i atrakcyjna), tak mężczyzna dba o swoją kondycję fizyczną i intelektualną. W dorosłym życiu zależy mu na awansie, dochodzeniu do pozycji i wysokiego statusu społecznego. Ależ to wynika z kultury, z kulturyyyy! Naukowość na wodzie pisana, he he.
Na jakiej naukowości opierasz swój wniosek?
Jeżeli różnice psychiczne wynikają z kultury... to ciekawe czemu u Indian role te nie są odwrócone na przykład... u Chińczyków wymieszane... a w Afryce w ogóle jeszcze inaczej. Czyżby każda kultura była ta sama?
Polecam książkę Desmonda Morrisa "Naga małpa" to trochę zrewidujesz swoje zapatrywania na wszechmocną kulturę
_________________ TE DEUM LAUDAMUS !
|
Śr lut 23, 2005 0:41 |
|
|
|