Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Modlitwa przed seksem.
k66 napisał(a): Jak bylem na naukach przedmalzenskich dostalismy od ksiedza broszurke/ksiazeczke co zrobic aby Pan zagoscil w naszym malzenstwie. Tam byl taki rozdzial o wspolnej modlitwie. Takze przed stosunkiem. Mialo to dac nam szczescie i plodnosc  Co wy myslicie o takim pomysle w praktyce?
W praktyce Bóg nie rządzi płodnością.
|
Cz paź 29, 2009 23:52 |
|
|
|
 |
Inny_punkt_widzenia
|
Cytuj: Jak bylem na naukach przedmalzenskich dostalismy od ksiedza broszurke/ksiazeczke co zrobic aby Pan zagoscil w naszym malzenstwie. Tam byl taki rozdzial o wspolnej modlitwie. Takze przed stosunkiem. Mialo to dac nam szczescie i plodnosc Co wy myslicie o takim pomysle w praktyce? Pewnie o wszystko mozna się modlić i o udany seks też .
|
Pt paź 30, 2009 23:56 |
|
 |
Wuk
|
Zabawna dyskusja.
|
Pn lis 02, 2009 14:05 |
|
|
|
 |
old come back spirit
|
rozalka!! Już cztery lata czekam na Twoją odpowiedź... Jesteś okrutna... 
_________________ Ci, którzy noszą końskie okulary, niech pamiętają, że do kompletu należy wędzidło i bat.
|
N lut 20, 2011 6:22 |
|
 |
żar
|
To jest każdego indywidualna sprawa. Ja osobiście nie praktykuję, ale i nie neguję takiego zachowania. Każdy ma prawo wyboru.
_________________ Interesuje się NLP i Coachingiem
|
N lut 20, 2011 17:22 |
|
|
|
 |
old come back spirit
|
Masz rację, to osobista sprawa każdego i nikt nie może oczekiwać, że ktoś będzie rozmawiał o swoich intymnych sprawach na forum publicznym, ale chociaż mogłaby właśnie coś takiego napisać  Jednak jeśli ktoś zaleca taką formę lub praktykował - mógłby podzielić się chociaż w sposób ogólnikowy - swoimi spostrzeżeniami, prawda? Czy temat sexu musi być tematem tabu? Jeśli ktoś już zastosował modlitwę w trakcie sexu - w jaki sposób wpłynęło to na sam przebieg aktu, czy w jakiś sposób go wzbogaciło, czy doznania były bardziej intensywne? Czy dzięki temu być może ktoś dostąpił jakiejś formy mistycznego uniesienia, itp.? Chyba nie będę źle zrozumiany?
_________________ Ci, którzy noszą końskie okulary, niech pamiętają, że do kompletu należy wędzidło i bat.
|
So lut 26, 2011 14:06 |
|
 |
eskimeaux
|
Przeczytałem wątek i mam mieszane uczucia. Dla mnie to zbyt wielkie pomieszanie sacrum i profanum. Tak jakby modlić się podczas defakacji albo jakby ksiądz odprawiał mszę w podkoszulku i kalesonach.
W chrześcijaństwie (a już na pewno w katolicyzmie) modlitwa jest nieodłącznie powiązana z postem. Słyszałem, że praktykowano głodówkę, żeby pogłębić modlitwę a jakoś nigdy nie słyszałem, żeby w tym celu ktoś się obżerał.
Chyba jednak bliżej mi do ascetycznej duchowości.
_________________ Come and see the truth through lies you've been fed. Weigh the worlds at hand, now which direction will you take?
|
So lut 26, 2011 14:50 |
|
 |
Elbrus
|
eskimeaux napisał(a): Dla mnie to zbyt wielkie pomieszanie sacrum i profanum. Tak jakby modlić się podczas defakacji Bierzmy przykład z życia świętych: viewtopic.php?p=496729#p496729Kancermeister napisał(a): Razu pewnego diabeł kusił św. Teresę Wielką, twierdząc, że nie jest rzeczą właściwą i godną modlić się w ubikacji. Na to święta odpowiedziała mu tak:
Moją modlitwę zanoszę do Boga, a dla ciebie jest to, co spada.
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
So lut 26, 2011 15:05 |
|
 |
eskimeaux
|
Ale na te kalesony nie masz już odpowiedzi  .
_________________ Come and see the truth through lies you've been fed. Weigh the worlds at hand, now which direction will you take?
|
So lut 26, 2011 17:08 |
|
 |
żar
|
Z kalesonami już nic nie zrobisz:)
_________________ Interesuje się NLP i Coachingiem
|
N lut 27, 2011 17:46 |
|